Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Hmm alighanem táp lesz ez, sikerült bebootolni egy időre még játszottam is, aztán egyszer csak csatt újraindult és újraindult és újraindult. Gondolom ha vinyó lenne akkor csak szétfagyna gép de nem indul újra?! Nos tápban mi most a nyerő feltéve, hogy majd izmosítani akarom felette/alatta a configot? :D



Pont ilyen tápom és procim van nekem is.
Én is gondolkozok a cserén és tápból EZT néztem ki magamnak. Német márka. És jókat olvastam róla.

Prociból állítólag az i5-8400 az ár érték bajnok a legújabb generációból, csak még itthon nem lehet kapni. Olyan 55 ezer ft lesz sacc/kb ha megjelenik. Ha nem akarod húzni a gépet és az ára még belefér akkor szerintem az lesz a befutó.

A "gáz" csak az, hogy ehhez ugye DDR4 es memória kell amiből 16Gb annyiba kerül mint maga a processzor....
De, ha hosszú távra akarsz gondolkozni akkor ez lesz a jó választás szerintem.



EVO és Pro között van valami érdemleges különbség, amiért érdemes lenne inkább azt venni?



Táphiba és memória hiba is csinálhat ilyen jelenséget. Sőt winyóval is láttam már ilyen ujraindulós dolgot. De az már kattogott. Szóval azt hallanod kéne.



M0nk írta: EVO és Pro között van valami érdemleges különbség, amiért érdemes lenne inkább azt venni?

A pro elvileg az enterprise felhasználókat célozza, több extra flash, ilyenek. De az EVO is mindenre elég, hacsak nem kell NVMe/RAMDISK sebesség. És az is tart annyi ideig.



A gyári oldal szerint az EVO ra 5 év a PRO ra meg 10 év garancia van. Kb ennyi a különbség.
Nekem éppen EVO van 2db jól működnek.



Ez esetben veszek egy 850 EVO-t, mindenképp kell egy SSD a rendszernek akár új gépet veszek akár nem, mivel most HDD-n vagyok és már idegzsábát kapok a bootolástól, meg hogy kiscsillió idő mire egy két dolog betölt, amikor egy SSD-ről instant indulnak a dolgok. Van már egy 840-es EVO-m, de azt csak arra a pár játékra használtam amit mindenképp be akartam tölteni róla hamar. Szóval akár egyszerre vagy lépésben is upgradelek akkor is kell, szóval ez nem kérdés. Tehát SSD: 850 EVO! Pipa.
Táp: Be Quiet? nem igazán találkoztam vele, annak idején még Chieftec / Corsair / EVGA volt a "menő". Elég lesz az a 600W?



sok szerencsét találni egy boltot itthon ami vállalja a 10 év garit, legalábbis tapasztalatom alapján. 5 évet már megadják, de a 10-et.... nope.

(lásd még: "élettartamgarancia" a memóriákra itthon 1-3 évet jelent általában. 5-öt nagyon ritkán. Valóban élettartamot meg nem.)



Egy dolgot nem ertek amugy soha. 27"- tervezel, de mondjuk 1080pben? Kozelrol ekkora meretben az a felbontas, nem tudom. 120hz megintcsak. Ha nem 1080p-t hanem 1440p-t szeretnel akkor mivel tervezed kihozni a stabil 120fps-t, hogy ertelme is legyen a 120hz-nek? Mar ha nem erosen visszafogott grafikaval szeretnel jatszani az uj gepen kapasbol. Nem baszogatas vagy barmi csak tenyleg nem ertem mikor emberek ra vannak izgulva a 120 meg 144hz-re csak vas ahhoz sincs, hogy stabil 100+ fps meglegyen akar. Szvsz inkabb felbontast erdemes novelni nem a hz-et, de lehet megcafol valaki nagyon gyorsan.

Tapbol Corsair RM szeriaval szinten nehez mellenyulni. Tobb konfigba raktam mar es mind mukodik hibatlanul azota is. Tobbek kozt az en 650i-m is szepen hangtalanul elvan hibatlanul masfel eve mar.



M0nk írta: m vele, annak idején még Chieftec / Corsair / EVGA volt a "menő". Elég lesz az a 600W?

A weboldalukon van egy kalkulátor.
Megadod szépen , hogy milyen proci, milyen vga hány satas eszköz mennyi ram hány db ventillátor és a végén kiköpi, hogy mekkora tápot ajánl hozzá.



Erre gondolsz?



Corsair is jó tápokat csinál. Csak az kicsit drágább kategória.



Ez még belefér egyelőre. Kérdés, hogy a jelenlegi házamba bemegy-e vagy sem, de gyanítom, hogy igen!? :)



Miért ne menne? Szabvány méret.

Amúgy érdemes ránézni ERRE.

Az új intel procik tesztje.



Igen igen. Jóideje már minden gépemben Corsair táp volt, nem halt még egyik se ki. A 8 éves 550es még mindig hibátlanul működik otthon. Ettől persze nem lesz a legjobb, de ajánlani így bátran merem.

EVGA Supernova P2-n gondolkodtam el még tavaly, elviekben az is top kategória, de végül maradtam a megszokott Corsairnál inkább.



Corsair 650-es RMi és Samsung 850 EVO bezsákolva. 2 nap megvonási tünetet kell valahogy feldolgoznom még, amíg átvehető... :) Már ha ezekkel orvosolni tudom a fentebb leírt problémát, aztán majd kicserélek minden mást is szép sorban.
Remélem nem bánjátok ha jövök még vissza egy-két hét múlva érdeklődni, hogy mit merre a továbbiakban.
Nem utolsó sorban nagyon szépen köszönöm a javaslatokat és tanácsokat.



Nem biztos, hogy márka szerint érdemes tápot választani. Pl. a corsair sem gyárt tápot, az evga meg ahány típus, kb. annyi gyártó. Ha egy picit részletesebben érdekel, ez egy elég nagy review adatbázis: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

Szerk.: gyors voltál. Nem baj, jó lesz az a táp. Egyébként nekem is RM van.



Corsair's products include DRAM memory modules, USB flash drives, power supply units



Hiába. Tudtommal nincs corsair psu gyár. A top tápjait pl. a seasonic csinálja, a többit mások.



Bandido írta: Corsair is jó tápokat csinál.

Corsair továbbra se csinál tápokat, max matricáz. :)

(Meg a táp márkák 95%-a)

Gyárt+elad sajátmárkásat: seasonic, fsp, etc
gyárt: delta, etc

ajánlott olvasmány pl, bár már eléggé koros:
http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-oem-manufacturer,2913.html

márkanév, valódi gyártó, modellszám
rwurl=https://i.imgur.com/X4weC9E.png



nagi írta: Corsair továbbra se csinál tápokat, max matricáz. :)

Ez is lehet kicsit sarkított, ugyanis előfordulhat, hogy a corsair tervei alapján gyártanak nekik, és azért az mégis több a részükről, mint matricázás.



Lehet, viszont nem hinném, hogy külső design és esetleg némi (a power delivery szempontjából közömbös) plusz elektronikán kívül mást terveznének valaha is.



Ne ezen lamentáljatok, inkább erősítetsétek meg, hogy jól vagy rosszul választottam, amíg még vissza tudom mondani. :) Bár Joda kollégát tájékozottnak tartom, nem hiszem, hogy olyan rossz tanácsokkal látna el.



Mint írtam a samu ssd az egyik legjobb a piacon. Azt a tápot nem ismerem de jókat hallottam róla. Szóval jó vásár volt.



Írtam, hogy nekem is corsair RM van (850), valószínűleg hasonló belsővel. Most, hogy már nem használok crossfire-t, full passzívban működik, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Egy marhasága van csak, hogy a venti bekapcsolás nem hőmérséklet, hanem terhelés függő. Nem tudom, az RMi-vel változtattak-e ezen.



RMi annyiban különbözik az RM-től, ha jól tévedek, hogy szoftveres vezérlés is jár hozzá. Az RMx-ek elvileg valamivel gyengébb anyagokból készülnek talán ezért kapható némileg olcsóbban. Tegnap éjszaka legalábbis valami hasonlót olvastam valahol ahol az összehasonlításokat taglalták.



Nagyjabol ugyanaz a ket szeria csak az i-ben jobb venti (ami az atlag hasznalat alatt nem is megy) van plusz a corsair link ami vagy kell vagy nem. Arkulonbseg mikor legutoljara neztem ilyen filleres kategoria akkor meg mar miert ne a kicsit jobbat valasztana az ember. A belsejuk valoban nem seasonic hanem ctw, de mindenhol rohadtul dicsertek, hogy milyen jo munkat vegez. Ezen lehet szorszalhasogatni igazabol (kicsit talan feleslegesen is sokat), de rossz vetel egeszen biztos nem volt. :)



Már csak abban bízok, hogy fentebbi két eszközzel áthidalom ideiglenesen a problémát. Aztán szép lassan építek egy új gépet.



Nos, most ott tartok, hogy táp kicserélve, HDD kicserélve SSD-re, új Windows-t raktam és újra bootloopban vagyok.
Érdekesség: tegnap is újraindult a gép a fenti cserék ellenére, de nem került loop-ba. Aztán gyakorlatilag több órán keresztül nyüstöltem, játszottam, streamet néztem, olvasgattam etc. etc. és semmi nem történt, majd hajnalban újraindult.
2x4GB memória modul van benne próbáltam, hogy kiveszem egyik ill. másik slotból a modult de ekkor is újraindult.
Feltételezem a videokártya nem lehet gond, ha több órát játszottam rajta és nem történt semmi?!
Egyéb ötlet? Alaplapom rotty?

Szerk.: másik aljaztban most épp bebootoltam...



Simán lehet, hogy valami aprócska dolog nem stimmel az alaplapon, egy kondenzátor, akármi. Nekem is volt egy ilyen konfigom, hogy néha imádkozni kellett a boot-hoz, aztán akár hónapokig semmi. Így nem lehetett gaiztatni.
Nekem hasonló tünetet egyébként USB egység is okozott. Konkrétan nem szerette az egyik printert az alap. Tegyél egy póbát vele, hogy minden nélkülözhetőt lehúzol, és úgy megnézed pár napig - vagy amíg nem fuccsol be ismét.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!