Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


A cosplay tényleg meredek, engem főleg a benti terek fogtak meg meg azok hangulata. De az többet nyom sajna a latba, hogy a District 9 óta nem volt képes egy normális minőségű filmet összerakni. :(

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!



Van ám erre egy jó kifejezés: one-hit wonder...
Eddig nagyon úgy tűnik, hogy Blomkamp is ilyen.




Jurassic World

Jó, mikor "biggest fan" rendezi meg egy régi franchise új részét. Jó, mert véletlenül sem ömlik kétpercenként, szájbarágósan a képernyőről a "wink-wink-nod-nod-ugye-tuti-észrevetted-az-utalást" mozzanat. Ja, nem...
Ez és a film vége nagyon idegesített, de ezektől függetlenül tudtam szórakozni rajta és az egész Jurassic World pontosan pontosan ugyanolyan volt, mint LA-ben a Universal Studios vidámpark, csak ott épp nem akartak megenni minket a Shreknek és Minionnak öltözött szórakoztatók.
A harmadik résznél jobb (ez speciel nem teljesítmény), de az első kettőnél nem nagyon (nagy jóindulattal talán a másodikkal lehet egy szinten).



Jurassic Park
El se hiszem, hogy 22 éves a film. Nem látszik rajta túlságosan. Bámulatos, hogy mit kihoztak a cg-ből, pár shot már-már karcolja a mai minőséget is. Ahogy az animatronicok is. Szóval vizuálisan elképesztő még mai szemmel is, na. A karakterek és a történet is nagyon rendben van. A gyerekek sokkot kapnak ahogy kell, teljesen emberien viselkednek. Mikor kinn vadásznak a raptorok a szerencsétlen csávón látszik a rémület, meg hogy kurvára be van szarva, szakad is róla a víz. Hihető minden karakter. A felépítése is baromira jól ki van találva. Nagyon rövidnek éreztem pedig 2 óra ez is. Gyorsan elrepült. :( Az egyedüli dolog ami kínosan fura volt az a végén a T-Rex, ahogy odalopakodik. :D A BTS-ben beszélnek is róla, hogy nem teljesen volt kitalálva az a rész csak addig, hogy ott lesz a rex, de hogy kerül a csarnokba az ilyen balladai homály. :D

Az új rész után látva eszem megáll mekkora minőségbeli különbség van. MINDEN téren. Teljesen lenyűgözött.



Azokra a konceptekre gondolsz melyekben Ellen Ripley Alien cosplayezik?

Erről ez jut eszembe :D
https://youtu.be/LMw02P0DM-U?t=139

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Valahol anno olvastam egy átfogó interjút és ott arról beszéltek, hogy sokszor pont a technikai limitáció miatt születtek zseniális és egyben tartós jelenetek. Máshogy kellett hozzá állni, beállítani, és pont ez tett jót nekik. A kevesebb gyakran több - örökérvényű bölcsesség.

Manapság pont az a baj, hogy a CG nagyon elkényelmesíti a kreatívokat, és ettől elszállnak a rendezők, ami kihat a történetmesélés minőségére is. Sokszor a vizualitás alá rendelik a történetet és nem fordítva. Ráadásul él az a reflex, hogy nagyobbat és többet, mert az ingerküszöb...gyakran fordítva ülik meg a lovat az az érzésem.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Érdekes a téma, mert én is a Jurassic World közben gondolkodtam el, hogy jó dolog ez a CGI -okosan használva-, de az eredeti JP-ben néhol simán jobban néztek ki a dínók...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Terjesszük ki a topikot az elmúlt hónapra! :) Pár filmet sikerült megvizsaltni, de az RW közelébe a kelleténél ritkábban sikerült elkúszni. Nagyrészt mondjuk újranézések voltak.

Star Wars IV-VI és I-III

A fenti sorrend szerinti újranézés után csak nőtt a szakadék a két trilógia között, természetesen az új rovására. A régi epizódok hozzák a poénokat, az egymást ugrató hősöket, a kalandfilmes hangulatot. Az újak ebben sokkal gyengébbek, többnyire puttyogtatás és zizzegtetés nézhető, a románc pedig egy középszerű RPG-ben emészthetőbb. Annak meg külön örülök, hogy Hayden Christensenről azóta nem hallottam.

Jar-Jar szerencsére csak a mélypontban, a Phantom Menace-ben szerepel sokat, de közvetlenül a Return of the Jedi után is százszorosan alulmúlta az ewokokat. A bénázó kismackót nem tolták ennyire az arcunkba egy rakat dumával, és még jelentőséget is adva neki. Zavaró lehet ő is, de nem egy szint a kettő.

Wo hu cang long (Crouching Tiger, Hidden Dragon)

Nem értek a vu-hsziákhoz, de ez jópofa volt az európai szemmel fura stílusjegyekkel is, ha valami vígjátékszerűbbre is számítottam.

The Shining

Másodjára talán még jobban is tetszett, de anyu még mindig annyira idegesítő, hogy a családon belüli erőszak ellen nem lenne jó kampány. Nagyon nem bánom, hogy a misztikusságot Kubrick visszavágta, homályosabbá tette.

Full Metal Jacket

Szeretem, hogy nem hőseposz vagy monumentális háborúellenes dráma, hanem szimplán egy kőkemény szatíra a háborúról, a dr. Strangelove hidegje után a napalmmal hevítettről. És a dumák is ott vannak.

2001: A Space Odyssey

Jó, hogy elolvastam időközben a regényt, így végre értem (?) az egyik kedvenc filmemet :D Na jó, azért sok minden átjött elsőre is.

Máig döbbenetesen hatásos, sose láttam semmit, amitől így az űrben vagy űrhajón érezném magam, mármint az igaziban, nem egy messzi-messzi színes és hangos galaxisban. Biztos kerülöm a jó sci-fit, vagy nem tudom.

Gladiator

Ez a másik fim, amit eddig még nem láttam, pár képkockán túl éppen csak a végét ismertem, mert valamelyik mélyen tisztelt fórumtárs lespoilerezte a HW-n. Nem véletlenül nem járok már oda!

Tetszett, de nem vagyok maradéktalanul elégedett. Valahogy vagy túl lassú (már a lassítások miatt), vagy túl gyors volt a harc, máskor meg nem látszott elég. Persze az elején lehet mondani, hogy ezzel visszaadta a csata káoszát, de valahogy többet vártam, túl nagy volt a máig fülemben zengő hype.

Ami a sztorit illeti, a Ben-Hur vagy a Spartacus is inkább a grandiózusságával taroló filmeposz volt, de ezt még vékonyabbnak éreztem. A modernebb harci koreográfia és színészi játékok (te jó ég, Charlton Heston mire kapott Oscart annak idején!) persze a Gladiator mellett szólnak, már az a bizonyos '59-es kocsiverseny máig "elmegy", az emlékeimben mindenképp :)

Mindegy, jobb mint a Prometheus, az a lényeg :)

Sors bona, nihil aliud.



Spongebob movie: Sponge out of water

Ami mukodik 10-20 percben, az netto 70-ben nem biztos, hogy fog.
Noha a sorozat abszurditasat szeretem, de ez harmatgyenge kozepes volt.



Dhoom:3

Mission Impossible és/vagy James Bond Bollywood módra.

Az első indiai akciófilm amit láttam és elég nehéz leírni pontosan milyen is. Egyfelöl van benne jó néhány túlkapás ami nyugati filmekhez szokott szemmel nagyon feltűnő (pl. rengeteg lassított felvétel az akcióról, teljességgel lehetetlen stunt-ok stb.). Kicsit helyenként idézte a régi hong kongi akció filmek hangulatát is valamelyest. De ettől eltekintve iszonyú látványos! És az akció szempontjából simán elmenne egy Mission Impossible vagy Bond filmnek szerintem. Összességében tetszett...

Trailer



Jurassic world
Nem utáltam annyira mint Joda (nekem a dinós részek többsége nagyon bejött), de....annyi baromság volt benne, hogy folyamatosan kirántott a hangulatból.
A gyerekek->WTF? végig azon járt az eszem, hogy tépje már szét őket valami. Rohadtul nem érdekelt a személyes drámájuk sem.
Az a gömbjármű amivel hagynak tök egyedül elkóborolni a szigeten a viccesnek szánt bemutató fimecskével WTF?
A park kb 10 fős biztonsági személyzete az egy szem helikopterével aminek az egyetlen sofőrje szabadságon volt vagy mi...Jó az első részben sem volt valami nagy őrség, de itt már egy működő parkot kéne felügyelni amiben talán 20000 látogatót említettek.

ShowHide spoiler #

Ahogy kamerákra, úgy talán mobil adótornyokra sem volt pénze a vállalatnak, mert telefonon kb senkit nem lehetett elérni.

ShowHide spoiler #

Az is érdekes viszont, hogy ami tetszett benne az is egy "negatív" dolog miatt volt:)
Szóval az első részben ahogy elszabadult a szar, átváltott a hangulat egy félelmetesebb tónusra, ahol végig érezni lehet a feszültséget (igen még most is), viszont itt kb 0 feszültség volt, szóval elég hamar átálltam egy "oké akkor ez egy monster movie flick" módba és így simán élvezhető volt, csak az a baj, hogy mindezt a JP logó alatt követték el.
Végül már csak az maradt, hogy ámulattal vegyes gratulációmat adjam át Bryce Dallas Howard-nak aki minden szereplőt(még a dinókat) lesprintelt magassarkúban a film második felében:)


Lou képe
Lou
Donator

Jurassic Park - a Costneres
gondoltam az új film helyett, inkább újranézem a régi, tuti jót.
kár volt.
lehet csak rossz passzban vagyok, lehet túl sokszor láttam, lehet, hogy kevés hozzá egy 47"-os tv, de vhogy nem igazán sikerült lenyűgöznie. nagyon jól öregedett, kinézetre megállja a helyét, de mégis hosszú volt ez a 2 óra... lehet inkább maradt volna meg frankó emléknek.
illetve még talán az is gond lehet, hogy ennek is kifejezetten kiváló szinkronja volt, most meg mivel így egyszerűbb volt beszerezni, eredeti hanggal néztem meg, és talán ezért nem sikerült megpendítenie a nosztalgiahúrokat. kár.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Visszaszámlálás Joda ámokfutásáig, miután megtekintette a hétvégi bevételi adatokat: 3... 2...

(Mondjuk *ennyire* tényleg nem volt jó a JW, a végén még ebből is évente lesz új rész, mint a Star Warsból.)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



az igen :D
boxofficemojoról:
rwurl=http://i.imgur.com/Pt9wMqH.png



respect, durva



Dontcare. Az emberiseg bemutatta mar nem egyszer, hogy nincs izlese filmeket tekintve. Senkit nem lep meg hogy egy ilyen szarkupac ennyit osszehord. Azon se lepodnek meg ha besorolna a top3 alltime-ba. Shame.



egyelőre a leggyorsabb milliárd van meg



Mad Max - Fury road

Féltem, hogy a sok rendkívül pozitív komment itt a forumon majd kihatással lesz rám. Próbáltam objektív maradni, és nem nagy elvárásokkal leülni a film elé.
De ennek ellenére talán a csalódottság a legjobb szó amit éreztem a film után. Az elején lévő gyors vágások, és össze-vissza csapongások megadták a negatív alap hangulatot. Mintha azért siettek volna, hogy maradjon elég idő az akcióra. Ezenkívűl az állandó flashbackeket abszolút oda nem illőnek éreztem. Ezzel próbálták volna érzékeltetni egy megtört elme szenvedéseit, de egyetlen szerepük az volt nem Maxet nem lőtték fejbe...
Összességében ami nem tetszett:
- Mad Max mellékszereplő a saját filmjében.
- A film felénél kifogytak az ötletekből? Ez volt talán a legfájobb pont...
- Az egész film Mad Max nélkül is ugyanolyan lenne.
- Említeném a történetet vagy annak hiányát mint negatívum, de el kell ismerni elég "Mad Maxes", ezért inkább mégsem teszem.
Ami tetszett:
- Látvány. Bár ez nálam önmagában kevés. Hiába az elképesztő akció, nem tudtam úgy élvezni, ahogy szerettem volna.
- Zene. Na ez nagyon ütött. Még a film megnézése előtt belehallgattam a zenéjébe, és látatlanul is tökéletesen el tudtam képzelni a jeleneteket. Nagyon állat, ilyet legutóbb az Interstellárnál éreztem.

Kis jóindulattal 7/10



Focus

Te jó ég, hogy ez mekkora egy foshalmaz volt. Értem én, hogy egy szélhámosról van szó, de a legnagyobb átverés mégis maga a film: ha végignézed, akkor át vagy baszva.
Lusta, szar megoldásokkal van tele (ez is átverés, meg ez is és ez is; de csak egy kényelmes pillanatban avatunk be, hogy fenntartsuk a nem létező "feszültséget").
Will Smith a 2007-es I am legend óta nem csinált igazán jó filmet (a MIB3 ugyan elment), de akkora arca volt, hogy pl. egy Django Unchained-et kihagyjon. Wild Wild West bazmeg...
Ideje lenne valami normális mozit kiizzadni...


LY képe
LY
Donator

A Mad Maxben az igazán figyelemre méltó dolgok szerintem inkább a filmes eszközök és módszerek alkalmazásában rejlenek.

Például mondjuk elsőre talán faék egyszerűnek tűnik a sztori, de sokkal koherensebb, logikusabb az egész, mint bármelyik Transformers filmben, ahol igazából se fogalma nincs a nézőnek arról, hogy miért és hova mennek éppen a szereplők, se nem érdekli igazán. De sok más mai blockbuster is tele van feleslegesen túlkomplikált és értelmetlen csavarokkal és csak az akcióval meg a látvánnyal próbálja megfogni a nézőt. Plusz a szereplők is jobban tudnak érvényesülni így, hogy egyértelmű velük kapcsolatban minden, a motivációtól a döntésekig.
A másik nagyon erős oldala a filmnek meg az, hogy ritkán látni olyat, hogy a rendező ennyire alaposan és jól vezényelné az eseményeket. Mindig pontosan lehet tudni, hogy ki hol van és mit csinál és hova tart, és az egyes jeleneteken belül sem valami kaotikus és követhetetlen az akció, nincs felesleges kamerarángatás, nem kell a nézőnek hosszú tizedmásodpercekig orientálnia magát.

Én teljesen egyetértek azokkal, akik szerint az olyan átfogó kérdések, hogy mennyit is szerepel Max vagy hogy hogyan mentek át visszafelé az egyszer már áttorlaszolt kanyonon (egyébként Immortan Joe csapata tisztította meg ugye), azok felszínesek és lényegtelenek. A Fury Road elsődlegesen egy olyan film lett, amit nagyon magas hozzáértéssel sikerült nagyon magas színvonalon kivitelezni, és az lehet a legnagyobb érdeme, ha ez a hozzáállás át tud szivárogni a többi, hagyományosabb blockbusterbe. De ettől még önmagában is szép teljesítmény ;)



Én szeretem a Wild Wild West-et... legalábbis azt hiszem. Régen teccett.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Egy komolytalan baromság, de tizenpárévesen nyilván más élmény, mint pl. most.

Illetve van egy Kevin Smith video, amiben egy kis Warner Borthers-es kalandról mesél és abban megemlítik Jon Peters-t, aki producer volt. Na, ha van időd és ezt meghallgatod, akkor onnantól nem lesz ugyanolyan a WWW fináléja (sem) :)

https://www.youtube.com/watch?v=vgYhLIThTvk



A júrapark bevételein miért csodálkoztok, hisz elmentek azok is megnézni akik az előzetes alapján már tudták mire számíthatnak, sőt volt aki a negatív kritikák ellenére is megfinanszírozta ezt a vállalkozást.

Én meg unokatesó unszolására megfinanszíroztam a Szent Andrást. Én hülye, tudom. Asilum 3xA költséggel leforgat egy interaktív árkád játékot, amihez nem kapod meg a kontrollert csak visszanézheted, hogy oldotta meg Makkmarci a pályákat. Klisé karon fogja Banalitást és letapossák az összes eléjük kerülő SuspensionOfDisbelief-et. Az 1974-es földrengés összeszedettebb történetvezetést és karakterdrámákat mutatott be. András átment full retardáltba, ami ott kapott defektet, hogy nem vígjáték volt, mert ahhoz meg túl kőkeménybőrkeményben tolta.
Egy pozitívum azért volt. A család kicsi lánya mellesleg jól domborított. Ő volt a fény az alagútban. Róla kell mintavételezni a softbody fizikát, mert lenyűgöző látvány volt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Egy komolytalan baromság, de tizenpárévesen nyilván más élmény, mint pl. most.

nekem 40+-osan is tetszett, nemreg lattam kb. a feletol

Parizer forever.



Szerintem nincs élő ember akinek gondja lenne a Mad Max látványvilágával, akció megvalósításaival stb.
Sokakkal ellentétben, nem szoktam a filmeket a "helyükön kezelni". Nem érdekel, hogy azt a filmet minek is szánták: agyatlan akciófilmnek, paródiának, vagy drámának. Mindig csak önmagukban nézem a filmeket. Jó vagy nem jó, tetszett vagy nem tetszett.
Épp ezért számomra, az "erényei" ellenére sem lett kifejezetten jó film, csak simán jó.

Én teljesen egyetértek azokkal, akik szerint az olyan átfogó kérdések, hogy mennyit is szerepel Max vagy hogy hogyan mentek át visszafelé az egyszer már áttorlaszolt kanyonon (egyébként Immortan Joe csapata tisztította meg ugye), azok felszínesek és lényegtelenek.

Akkor egyáltalán minek szerepel Mad Max a filmben? :D Lehet szólni kéne George Millernek, hogy legközelebb elég volna csak egy "How to make a perfect action scene" című alkotást összedobnia. :D



Az egész film Mad Max nélkül is ugyanolyan lenne.

Ez hülyeség.

ShowHide spoiler #

Igen kevesebb szerepet kapott mint az átlag főhős, de ettől még ugyanúgy szerves része a filmnek.



Én is szeretem, enyhén bugyuta, de aranyos kis steampunk cucc.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Talán az a baj, hogy én meg az első felét láttam, az borzalmas volt. 1-2 éve elcsíptem tévében, és néztem, hogy mi a fene ez.

Sors bona, nihil aliud.



Sokakkal ellentétben, nem szoktam a filmeket a "helyükön kezelni". Nem érdekel, hogy azt a filmet minek is szánták: agyatlan akciófilmnek, paródiának, vagy drámának.

Ehhez szeretnék külön gratulálni :D Kurva jó hozzáállás, majd lepődj meg mindig nagyon, amikor nem érted, miért tetszik mindenkinek az, ami szerinted szar vagy közepes.

Respect is not given. It's taken.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!