Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Ajánlom NB. figyelmetekbe:
https://www.libri.hu/konyv/Illuziok-fogsagaban-A-magyar-tortenelemrol-kicsit-maskepp.html
Az elolvasása után még nagyobbat lehet vitatkozni a magyar történelemről.
Ennek hiányában bármelyik nem magyar útikönyv összefoglalóját ugyanerről. Én hollandban (angolra fordítva) láttam először, mély benyomást tett :-)



Nem teljesen erről van szó. Ha valamit össze kell mérni arra alkalmasak az ilyen mérőszámok. És ugye a fejlődésre is akkor van lehetőség, ha ilyen mérőszámok alapján bizonyos intézetek úgy döntenek, hogy Magyarország javasolt a befektetésre. Szerintem Magyarország nagyrészt külföldtől függ. Nekem van egy olyan érzésem is, hogy kb. sokminden előre le van osztva évekre az euban is. Ez nem igazán az ország, és annak népességének a hibája, csak egyszerűen ez a szerepe Magyarországnak. Se tenger, se olaj, se egyéb, csak tranzitország, munkaerő, meg piac. Sportban valóban néhány sportágban ott vagyunk, de pl. a foci az katasztrófa jelenleg egy viszonylag jó EB szereplés után. Ilyen környezetben a faszább, meg suttyóbb, meg lúzerebb szavaknak nincs értelme.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Egyébként az emlékezés kultúrája szerintem baromira érdekes téma a mi szempontunkból. Azért biztosan kondícionál egy népet valamire az, hogy amíg bizonyos országokban arról emlékeznek meg, hogy a nép hogyan fejezett le királyokat, addig nekünk olyan nyalánkságok jutnak (leegyszerűsítve persze), hogy az uralkodó osztály hogyan ölte meg brutálisan Dózsa Györgyöt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator


Te is a nacionalizmussal jössz, amikor köze nem volt hozzá annak, amiről beszélek, édes liberális Istenem...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Ne akadj fenn a címen vagy azon hogy 168 óra, érdekes gondolatai vannak a csávónak sztem



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=oOkgtrh0vKE
Wow, ez a Kerényi Miklós... nemcsak hogy verve és üvöltözve rendez, de még egyébként is egy seggfej. :D

Az ilyen ügyeknél mondjuk mindig eszembe jut az a jelenet az Inglorious Basterdsből, amelyikben Landa megfojtja a csodás nevű Bridgit von Hammersmarckot, Diane Krueger meg kurvára reálisan fuldoklik. Tarantino saját kezűleg fojtogatta Kruegert (és nyilván tényleg fuldoklott is), mert - elvileg - csak úgy tudta pontosan úgy felvenni a jelenetet, ahogyan akarta.

A művészvilágban egy kicsit talán nehéz elválasztani egymástól azt, amikor valaki tényleg a hatalmával visszaélve bántalmaz egy másik embert és azt, amikor mondjuk egy rendező a fanatizmusa vagy a saját elképzeléseinek megvalósítása miatt lesz egy picit zsarnok. Ezzel persze nem Kerényit akarom mentegetni, mert a csávó elég nagy fasznak tűnik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na hogy az E-recept rendszer, így hogy már "fut"...
Dobsz egy kockával és ha nem egyes, épp működik, ha egyes, nem. Mármint maga a rendszer. Ezen túl minden harmadik receptet visszadobja valami hibával, ha több havit ír fel több receptre az orvos, gyakran nem fogadja el mert azt hiszi hogy ugyanazt a receptet használnád többször, satöbbi satöbbi... Végeredményben többször működik mint nem, de azért messze van a száztól.

A szerencse az, hogy dec.15-ig kitolták a határidőt, így ilyenkor szarunk bele, gyorsan kilőjük ezt a szép rendszert, és a régivel beütjük. Ami amúgy sokkal gyorsabb is...



D6 vagy d100? :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


LY képe
LY
Donator


Ez most már tényleg nagyon unalmas. Huha Hollywood tele van pedofilokkal.... elarulom az egész világ tele van. Szinte minden gyermekotthon, iskola, sőt a legjobb, hogy Európa fővárosaban, Brüsszelben az ottani tisztviselők a legnagyobb aberrált banda, az EÚ intézmények tele vannak velük. A katolikus egyházban nem nyílt titok, hanem konkrét tény, mégse buknak bele, meg csak nagyon meg se karcolja őket. Ezek fényében csak nevetni tudok ezen a hollywoodos próbálkozáson.



Lassan már nem lehet nyomon követni a dolgokat.


Tno képe
Tno

Ki akarja ezt egyáltalán megtenni?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Gondolom a rendőrség.



Na, máris kezd értelmet nyerni a Superman Returns. :D

A másik csávóról meg ezt írják:

A pedofilvádak óta pénzt gyűjtött vízalatti drónokra, megalapította talán az első céget, ami valós pénzért árult online számítógépes játékokban használatos tárgyakat

Mindig is gondoltam, hogy az utóbbihoz valami nagyon beteg lélekkel kell rendelkezni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Haaaat
Egyfelol kar lenne ha botrany miatt annyi lenne a Queen filmnek
Masfelol azert eleg durva sztori...



Majd újra leforgatják a jeleneteit egy másik rendezővel.



Ezt a cikket kellemetlen volt elolvasni.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ezt Kínából licenceltük.

Amúgy meg látom, szép nagy salak van mellett. A fenti szakaszról simán kezdhették volna kijjebb az utat, ha akarják. Valszeg a termőföld kisajátítási ára még alacsonyabb is lett volna.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az ingyenesnél? :)

Írják a cikkben, hogy a többi lakó mind önként lemondott (mert volt annyi eszük, hogy ezzel többet ér a telkük/házuk, és még kényelmesebb, tisztább, szárazabb érzés is) - de a két renitens gondolom csak pénzért adná, azt meg az önkormányzat nem akarja. Egyfelől pénz, másrészt kitolás a többiekkel.



Hülye vagy? Én csak okoskodom, nyilván nem olvasom a cikket!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Azért biztosan kondícionál egy népet valamire az, hogy amíg bizonyos országokban arról emlékeznek meg, hogy a nép hogyan fejezett le királyokat, addig nekünk olyan nyalánkságok jutnak (leegyszerűsítve persze), hogy az uralkodó osztály hogyan ölte meg brutálisan Dózsa Györgyöt. :D

Tényleg leegyszerűsítesz. Spoilerben történészkedek kicsit, így akit nem érdekel, és zavar a wall of text, az könnyen ugorhatja.

ShowHide spoiler #

Nyilvánvalóan a történelmünket végigkövetik a nyugati hatalmaktól eltérő geopolitikai lehetőségeink, és a polgárosodásban való lemaradásunk, de messzemenően rossz felfogásnak tartom, hogy mindenben a kudarcot keressük (még Rákócziékat is bukottként kezeljük, hiába kötött Károlyi Sándor a Habsburg-oldalt képviselő, későbbi törökverő és Mária Terézia-mentő Pálffy Jánossal iszonyú jó békét), még akkor is, amikor komoly eredményt értünk el, míg másokat sikeresnek állítunk be olyan fontos és emlékezésre méltó eseményeik kapcsán, melyek szintén nem nem feltétlen azonnali "győzelmet" hoztak.

Ezzel az LY linkelte interjúra is reagálok: nemcsak a kudarcokkal van itt a baj, hanem azzal, hogy a legtöbb esetben csak küzdeni volt esélyünk, nem volt eléggé a saját kezünkben a sorsunk (ez igaz volt más szemszögből a belpolitikára is: 1867 és 1990 között egyszer sikerült kormányt váltani választáson, az sem bizonyult hosszú életű sikernek). Emiatt fölösleges mindig mást hibáztatni vagy a saját hibáinkat nem tárgyalni, de a közéletileg aktív polgárság gyengesége miatt ez is hozzájárult az apátiához. De szerintem éppen az kellene, hogy a helyén kezeljük pozíciónkat a történelemben és a világban, és ne nagyhatalmi elvárásokkal kezeljük magunkat. A XX. század tényleg egy nagy szívás volt, és nem diadalmenet, de még abban is lehet találni fényesebb pontokat, nemhogy a korábbi eredményeinket is le kelljen nézni. Mert ez éppen az a felfogás, ami egybevág az általad is kritizált állapotokkal, és ami a pozitívabb felfogású és önértékelésű nyugatiak számára furcsa.

Nem, nem értek egyet a lózungokból álló történelmi dicsőségre hivatkozással, de a kommentjeidből én éppen azt látom, hogy te a másik oldalra lengtél ki, és akármennyire is büszke vagy rá, az idevetettek alapján én mégsem tudnám megdicsérni a történelmi ismereteidet. Túlzást nem szerencsés úgy kritizálni, hogy ellentúlzással válaszolsz rá, és azt állítod be (egyetlen?) igazságnak.

Sors bona, nihil aliud.



Úgy örülök, amikor legalább Zoo érti, hogy miről zagyválok :)

Ezért most kapsz egy "ne verj meg" tokent. Ha rossz leszel, egyszer beválthatod ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Még a végén talán le merek menni a következő összeröffre.

Olyan tokent is lehet szeretni, amelyikkel meg lehet veretni veled valakit, amíg én a háttérben, garbóban Poe-t olvasva élem legendásan absztinens életem?

Sors bona, nihil aliud.



egy ilyen fenyitos token nekem is kellene
bar nem hiszem, hogy vajk elbirna egy sarkannyal :P

Parizer forever.



Attól függ, kit kell ütni. Csak a gyengéket bántom.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem vagyok biztos benne, hogy Gabika exe gyengének minősül. :)
(Legfeljebb a gyengébb nem tagja, de manapság már ez a régimódi kifejezés is biztosan sértő és politikailag inkorrekt, szóval vegyük úgy, hogy nem is írtam le.)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mondtam egy szóval is, hogy vállalom? Nőkkel és varázslókkal nem kezdek!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!