Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ez a legnagyobb előnye.

Sors bona, nihil aliud.



Kérdésem azok felé (remélem vannak páran) akik a filmiparban dolgoznak VFX részlegen vagy hasonlón.
Laikus vagyok, de szeretnék belevágni. A Mesharray iskola oldalán 2 kurzus is hasznosnak tűnik de hosszas olvasgatás után sincs elég tudásom hogy döntsek köztük:
1. https://www.mesharray.hu/foundry-nuke-tanfolyam/
2. https://www.mesharray.hu/halado-maya-tanfolyam/

Előre is köszi



Van valakinek UPC Horizon Mediabox-a? Nem tudjátok miért van az, hogy csak pár csatornát mutat a sima channel váltóval, amikor a számokat beírva egyébként ott van az összes? Még csak most üzemeltem be, teljesen alapállapotban van a cucc, de nagyon idegesítő, hogy ilyen 30-50 csatornát átugrik egy sima felváltással.



valakinel mar volt es be vannak allitva a kedvencek?

Parizer forever.



A Mayába régen beleszagoltam csak nagyon minimális szinten. Elég bonyolult programnak tűnik kb mint a Photoshop. Rengeteg mindent meg lehet benne csinálni.

Itt érdemes körülnézni.

https://www.youtube.com/user/MayaHowTos

Na, meg a Blender is hasonló program.

https://www.youtube.com/user/AndrewPPrice

Csak oda akarok kilyukadni, hogy egy kis utánajárással saját magad is meg tudod csinálni az alapokat ahelyett, hogy kiadnál rá egy valag pénzt.



én is erre gondoltam, de üres a kedvencek :/ Olyan, mintha csak az alap csomag csatornáit látná magától, a többi csatornát meg csak manuálisan tudom behozni.



Na sikerült megoldani valami frissítéssel. Amúgy ROHADJON MEG UPC. Szegény Anyukámék fizették a HD csomagot meg a 240 megás netet évek óta, erre most közölte az ügyintéző (aki jó arc volt), hogy az a modem ami nekik volt valami őskövület és jó, ha a 120 mbitet vitte, a beltéri egység meg nem is tudott HD-t... Én mindig mondtam nekik, hogy a HD az nem ilyen, de azt mondták nekik az is jó... De mindezt úgy, hogy csomószor hívták őket szerződéshosszabbítás meg módosítás miatt, voltak is bent amikor a modem tápja meghalt stb. de a köcsög UPC baszott volna jelezni, hogy amúgy ezeket rég cserélni kellett volna. Ha nem lennék lelkileg a padlón tuti mennék fogyasztóvédelemhez, de most már így leszarom, meg sokat nem nyernék vele, de akkor is irdatlan nagy pofátlanság.



Bandido írta: Csak oda akarok kilyukadni, hogy egy kis utánajárással saját magad is meg tudod csinálni az alapokat ahelyett, hogy kiadnál rá egy valag pénzt.

+1 erre. Ma már nagyon sok online ingyenesen vagy jóval olcsóbban elérhető kurzus/howto létezik
pl udemy-n is megéri szétnézni, legalábbis programozásban ez a tapasztalatom.

https://www.udemy.com/courses/search/?q=Maya%202017&src=sac&kw=maya

...és akkor nem kell már kezdéskor eladnia az ember veséjét. Elég azt később is. :)



De pl ingyen is neki kezdhet akár. A Blender az ingyenes. Steamen is le lehet tölteni pl. És elég sokat tud a program. Nagy cégeknél is használják. Úgy tudom a Blizz is használja. Szóval egy abszolút kezdőnek tökéletes választás szerintem de még egy nem kezdőnek is. A youtube meg tele van tutorialokkal. Szóval ha van önszorgalom akkor neki lehet ugrani.



Nicodemus/Bandido:
Annó tanultam, de nem dolgozok benne:

Azt, hogy tanulási célból honnan szerzi be szerintem ne firtassuk, nem az a fő szempont szvsz, hogy mennyire fehérek a szoftverek a gépen. Maya-t rengeteg helyen használják itt eu-ban filmes célokra, nem véletlen azt tanítják a legtöbb helyen. Ha jól vettem ki, akkor nem az a cél, hogy egyéni vállalkozásban gyártson pl. 3D warehouse-ba modelleket, amire mondjuk a Blender költséghatékony megoldás lenne. 3Ds Max után se volt annyira happy Maya-val foglalkozni, pedig már 1 cég viszi mindkettőt, úgyhogy nem támogatom a váltást a programok között. Gondolom külföldön kamatoztatnád, Magyarországon utána kellene nézni, hogy az a néhány nagyobb cég mit használ.

Alapok megtanulásáért nem fizetnék ilyen képzésért, később meg majd elválik, hogy mondjuk egy egy specializált pl. animator képzésért érdemes e áldozni kisebb nagyobb összegeket. Minden feladatot úgy se tanulhatsz meg profi szinten, így ha foglalkozol vele látod, hogy melyik része jön be. Azt se árt átgondolni, hogy pontosan milyen filmekre gondolsz: reklám, animáció stb. + még ott van, hogy végeredményben aztán mondjuk a Vray vagy a FumeFX plugint akarod kenni vágni.

Modellezni szeretnél, akkor azt feldobhatod azzal, ha Cryengine-be vagy UE4 SDK-ba valamelyik tech demoba bedobálod a modelleket, aztán körbe lehet szaladgálni stb. Kevésbé lesz unalmas :P



Hülye kérdés on:

Érdemes elvezetni egy radiátor előtti gép kábeleit vagy nem tud benne kár okozni az a minimális hő (nemtom mennyin pörögnek ezek a régi 40 éves kazános fajták, lent a kazán 60-70 fokot szokott mutatni) ha hozzáér?

Nyilván nem arra gondolok hogy megolvad 2 perc alatt, hanem hogy hosszutavon mondjuk torekennye valik.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nálam a radiátor fölött/mögött csatornában és alatt a szegőléc mögött is mennek kábelek, már 5-6 éve. Nem tudom hogy megkerülni, de semmi gondot nem okozott. Kábelcsatorna ragasztója persze elengedett, de hozzácsavaroztam a falhoz.



A mesterséges avulást/gyors korosodást szokták emelt hümérséklettel szimulálni. Pl mittomén, 50 fokon 1 hónap annyira öregíti az eszközt, mint 25 fokon 4. Viszont ha a kábelt arra tervezték, arra méretezték, hogy amúgy is meleg lesz, akkor no para. Tápkábeleknél általában belevésik, hány fokra van méretezve.

De jah, régi gumiborítás simán töredezik feleannyi idő alatt, ha magasabb hőmérsékleten van konstans.



Észrevettétek, hogy mostanában eléggé bekeményített egy csomó oldal, és követelik, hogy kapcsold ki náluk az adblockeredet, különben nem látod a tartalmaikat? Született erre a jelenségre már valamilyen technikai megoldás a másik oldalról?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



különféle adblock hider-ek. Van greasemonkey script (reek's anti-adblock killer), külön kieg chrome-on (hide my adblocker pl), illetve a reek lista adblock-ba is betölthető ( https://github.com/reek/anti-adblock-killer/ ).

Egyáltalán nem tökéletes, de a semminél jobb.



Felraktam ezt a grizmánkit, letöltöttem az akármit, amit a második pontban ír. Semmi változás.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



hide my adblocker

ez nekem mintha mukodne chrome-on

Parizer forever.



Kijelzőt cserélnek a TV-men, küldik érte a futárt, viszont az eredeti dobozát a pincében tartottam és megpenészedett. Van valakinek tuti tippje, hogy hogy csomagoljam be? Hungarocelek megvannak.



peneszes dobozba? :P

Parizer forever.



Nagyon gázul fest. Most szárítgatom a teraszon, hogy legalább a szag/nedvesség kijöjjön belőle, de kicsi az esélye, hogy menthető.



Hát abba inkább ne tedd bele, mert mire visszakapod, 4D tévéd lesz.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Több dobozból összeragasztani egyet?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Azon gondolkozok, csak baromi nagy a TV :P



Mivel ötletem nem volt, hogy hova szúrjam be, így ide írom, aztán ha nem jön válasz, majd spammelem a többi topicot :) (ez az első spam)

Stylish plugint használ e valaki chrome-hoz? RW-hez kezdtem csinálgatni saját stílust, hátha valakit érdekel/beszállna. Sikerült kinyálaznom CSS-ből, hogy nagyjából hogyan áll össze az oldal, így szívesen segítek, hogy mi-merre-hogyan.

Hátteret még nem találtam jót, ami nem vízjeles, meg amúgy se igazán tudom, hogy a színeket hova variáljam, de most perpill így fest:
rwurl=https://i.imgur.com/TH0CYA3.jpg

(monitorom még szervizben, így fos a felbontás, nincs HD nézet)



>hardwired
rwurl=https://imgur.com/U1BAkD3

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hácsak, Szegedi Mars térrel se kúrnak át, az Marx tér volt mindig is , de díjjazom a kreatív névválasztást :D.



fair enough, vegul is magunkat vittuk tovabb, mint a lenyeg, a tobbi meg mar cicoma ami valtozott. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



innen érdemes lenne ráugrani valamelyik videókártyára?
https://www.pcx.hu/akcios-termekek/

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



3 Gb-os 1060 ára már majdnem visszament a régi szintre, szvsz ennyiért már megéri:
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1060-3gb-ddr5-gv-n1060ixoc-3gd-videokarty...
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1060-3gb-gddr5-gv-n1060wf2oc-3gd-videokar...

6 Gb-osból 90+-ért nem éri meg.

AMD RX-eket meg el kell felejteni perpill, nem ment vissza az áruk még.

Már ha ebben a kategóriában keresel kártyát. 1070-ről nem tudok nyilatkozni. 1050-ekre meg már ár-érték arányban ráver az 1060. Persze, ha nem akarsz AAA címeket futtatni, akkor jó az is.



az a 3gb nem lenne kevés? full hd-ben maradok, de ott legyen minden szép.
meg pár évig tartson ki a kártya. 100k környékén még belefér.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!