Jelenlegi hely

KVÍZ-SÓ tervezőasztal

Utolsó bejegyzés

KVÍZ-SÓ tervezőasztal
Szerkesztette: swoder - 2015 júl 01


Bázis hívja Vajkot! De aztán üssön az első Rewired Kvíz-só!

Mondjuk jobban belegondolva ennek lehet, hogy egy külön alfórum kellene, mert minden futamnak külön topik kell, ha a főoldalon is meg akarjuk jelentetni őket.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Köszönöm a lehetőséget!

Már kigondoltam a szabályokat, hogyan működhetne jól - bár ezt befolyásolja a résztvevők száma is. Az elkövetkező 24 órában meg is írom ide, hogy mire gondoltam. Kell neki az alfórum - már csak azért is, mert pár alapfícsörre szükség lenne kódszinten, de semmi extra.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Lássuk, mire gondoltam.

A régi kvízshóókat mindig nagy várakozások övezték, hiszen már előre be volt hírezve, és az oldal user bázisa is a toppon volt. Mostanra Psishock és sokak közreműködésének nagy hála, az első akadály elgördült az útból. Amíg viszont az oldal nem szerez magának több rajongót, ez továbbra is afféle, családias esemény lesz. (azaz nagyobb eséllyel lehet kiváló Jencibékákat és hasonló állatokat szerválni az avatar alá nyertesként)
A fentiből adódik, hogy előnyös lenne olyan időpontot választani az eseménynek, amikor a legnagyobb eséllyel ül a legtöbb tag a gépe előtt. Teszem azt, este 6 (ami pl rám kapásból nem érvényes, mert ilyenkor már kocsmában szoktam lenni, ha arra visz az utam :D). Ez ügyben tüstént ki lehetne írni egy faxa kis szavazást, amolyan felmérés jelleggel.

A Kvízshóó™ szabályai

Alanya: A kvíz "magánzó" szervezői az elmúlt években sokszor estek abba a hibába, hogy valami éppen megjelent alkotást kezdtek használni, vagy valamilyen rétegfilmet, esetleg sokak által egyszer megtekintett, felejtős limonádét.

A múltban nagyon szépen működött a Predator, Menekülés NY-ból, és hasonlók. Egyszer kellett benyomni a Philadelphiát (azt hiszem, az volt), és mindenki csak nézett ki a fejéből.
Az a jó, ha mindenkinek esélye van, így olyan filmek lesznek, amiket már mindenki látott. Szerencsére kb egyszerre voltunk gyerekek a mostani fórumtársakkal :D

A játék menete:

A hajdani "bekiabálós" tippelgetést szeretném picit árnyalni, de nem túlkombinálni. Amennyiben a user tippet ad le, a film címe mellé nem egy szimpla "indoklást" (ahogy volt régen, de nagyon nem működött, mert alibi dolgokat írtak az emberek), hanem vagy a jelenetet kell megnevezni, vagy a helyszínt, pl: címe: Összeomlás - ez az ahol hősünk felrobbantja a közúti építkezést / ez az a felüljáró, ami alatt hagyja a film elején a kocsiját (mivel utóbbi helyszín kétszer is szerepel a filmben, így elég annak megnevezése is).
Tehát a tipp csak efféle indoklással együtt lenne érvényes, amivel kapcsolatban nem kell túl kötözködőnek lenni, csak ha nyilvánvaló alibizésről van szó: Mátrix - Há ez egy olyan iroda a filmből. - Azt mindenki látja, hogy ez egy iroda öregem, de a Mátrixra csak legföljebb megérzésből/képszűrőkből tippeltél!

Lebonyolítása a játékot nézve:

Tippet mindenki 10 percenként tehet. Mivel látom, hogy ez a szerkesztős visszaszámláló már remekül működik az oldalon, elég lenne, ha a user aktuális kvíz tippje fölött menne 10:00-tól a visszaszámlálás, mondjuk sárgával, hogy megkülönböztethető legyen. Értelemszerűen csak a user látná a sajátját.

Új kép akkor kerülne bedobásra, amikor szükséges, nem kell időkeret hozzá.

Hogy ne legyen kavarodás, és mindenki a szabályok figyelembe vételével játsszon, vagy az kellene, hogy a Kvízshóó™ topicjában legfölül folyamatosan látható legyen, az "írj jelenetet vagy helyszínt" kérés, vagy pedig, ha valaki beikszeli, hogy ez most kvíz-tipp hozzászólás, akkor másféle komment ablak jöjjön ki (ezért írtam az előző verziót, hogyha túl bonyolult, ezt hagyjuk), amiben lenne 3 rubrika: film címe, helyszín / jelenet, egyéb megjegyzés.

A fentiekből adódik, hogy a kvíztipp adásakor lenne egy bepipálandó rubrika, ami csak ebben a topicban lenne jelen a hozzászólás írás mellett - mint anno is volt. A tippeket a fórum motor sárga kerettel kiemelhetné picit, hogy mindenkinek látható legyen, hogy mi lett betippelve. Ezzel egyszerűvé válik szervezőként is a folyamat követése.

Természetesen, ha volt egy helyes cím, de feltűnően rossz az indoklás, érdemes gyanakodni, mert lehet, hogy a film attól még helyes találat, ha az indoklás nem is. Érdemes lehet "ellopni" az ötletet, és saját tippet írni vele, különben a szervezés részéről erre nem fog jönni megerősítés.

Most ennyi jut eszembe.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



mert ilyenkor már kocsmában szoktam lenni

az utolso kvizso ota eltelt idoben azert feltalaltak ezt-azt, pl.: wifit, meg 4g-t. :) meg ivas kozben megy igazan jol a mokazas.

covfefe



Szerintem balfék dolog netezni, ha valakivel lemész találkozni. Mondjuk a mi generációnk nem is nagyon csinálja, 25-től lefelé dívik főleg. A gimisek között egész faxa kis csendkirály játékokat lehet megfigyelni :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kicsit kifejtenéd jobban, szerinted miért szükséges indoklás a tipphez?
Nekem tetszenek az érzésre leadottak is. Pl. Joda 3 ujjból kitalálta Clive Owent, csak a filmet tévesztette el. :-)



Joda ezt most is kitalálhatja, max nem kap brekit / esetleg ezzel valaki mást rávezet a helyes megfejtésre :)

Egyszerűen nem akarom, hogy bekiabálós buli legyen, de amennyiben a tippelési időkeret megoldja a problémát, és kért indoklás túl nehézzé teszi a gyakorlatban a feladatot, úgy attól később el lehet tekinteni, de először ki kellene próbálni.
Ha itt többen úgy gondoljátok, hogy túl sok ez így, akkor kezdhetjük a sima időkerettel, és ráérünk nehezíteni, ha felfut a fórum (A szép álmok. Vajh a mostani konzol huszár kis arcok tudják egyáltalán, mi az a fórum?:) )

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mivel a képek sokszor nem konkrét jeleneteket idéznek fel az emlékezetünkben, hanem csak benyomásokat keltenek, szerintem a tippelésnek maradnia kellene. Meg aztán a kvízsó a film címének kitalálásáról szólt eddig is, nem a pontos jelenet megnevezéséről. Valahogy úgy érzem, hogy a tippelős rész kizárásával vesztene a dolog a varázsából és az izgalomfaktorából. De felőlem tehetünk egy-két próbát, és akkor menet közben kiderül, ki gondolja jól.

Én amúgy a napközbeni melós órákban tudok a leginkább fórumozni, az esték kábé esélytelenek, szóval a 18 óra után induló kvíz-sókra csak akkor tudnék érdemben licitálni, ha kábé 11-ig nem fejtik meg.

BTW a kvíz-só írásmódját találjuk ki és véglegesítsük, mert most mindenki máshogy írja. A Grammar Nazik igény szerint bevonhatók egy véleményezésre. Az egybeírt forma nekem fura a zs-feeling miatt: kvízsó, a kötőjeles meg talán erőltetett egy kicsit. Mondjuk tőlem az sem áll távol, hogy kapjon az egész valami szép, új, találó és rewiredes nevet. Múvikvíz, Találd ki a filmet!, Melyik ez a film?, Filmkitaláló, akármi...
Polgárpukkasztás off. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ezek jó ötletek. Akkor maradjon a sima tippelés (bár megjegyzem, idővel a régi HW-n is direkt kértek indoklás emlékeim szerint, aminek lehetett gyakorlati alapja), aztán ha túl könnyű, nehezítünk!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az optimális időintervallum megtalálása mellett mi hiányzik még a kezdéshez?

Kell akkor külön kvíz-só fórum? Mert azt akár most is el lehet indítani. Amíg nincs szavazó alkalmazásunk, addig akár egy ottani topikba bedobott Doodle-lel is le lehet zavarni a szavazást...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Még be akarom dobni a kívánalmak közé, amit már fentebb leírtam: egy adminkodható hozzáférés, ahol lehet látni a kvíz tippeket felhasználónként, de kezdetnek negtenné annyi is, ha külön "tippelek" gomb lenne, amit be lehetne állítani, h hány percenként használható. Még ma este írok konkrét kívánalmat minden egyébbel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vasárnapra terveznék egy kvízsó kört, vagy kettőt, attól függően milyen gyorsan lesz vége az elsőnek. Nyeremény játékot is dobnék annak aki ki is találja. Az ötlet onnan jött, hogy van jópár rámragadt steam/origin kulcsom humble csomagokból és nem lenne rossz megválni tőle, akkor meg már sajátos módon tenném. :D

Egyelőre még nem vagyok benne mi lesz a díj, de várhatóan ezek közül valami:
Dragon Age, Crysis 2, Battlefield 3, Bioshock, Mafia 2, Burnout Pradise, Guardians of Middle Earth és Mortal Kombat Kollection

Vagy a delikvens választhat kedvére, hogy elkerüljük azokat amiket amik már esetleg megvannak a nyertesnek.

Ötleteket várok, hogy merre nyíljon topik neki, milyen néven, tetszik-e az ötlet, maradjon esetleg ebben a topikban, stb... Esetleg más is beszállna és csinálhatnánk egy hétvégi ilyen nyereményjáték/kvízsót hétvégenként?



Eddig sajnos miden lelkesedésem ellenére nem sikerült a jeles társaságot igazán megmozgatni kvízshó ügyben. Lehet, ha más kapja fel, jobban fogják szeretni ;P

Én személy szerint úgy tervezgettem, hogy majd ősz elején próbálkozom be újra a dologgal, mire felfutott kicsit az oldal. Persze felhasználói bázis oldalról ezt még elég kevéssé látom, ami elengedhetetlen lenne egy jó kvízshó levezényléséhez. (Pedig a hirirók nagyon ott vannak a szeren, ezer köszönet a munkáért!)

Ha el akarod most mindenképpen kezdeni, az eredeti terv az volt, hogy feldobnánk egy szavazást, amiben megszondázzuk a népeket, hogy egyáltalán mely időpontban tudnak nagy valószínűséggel gép előtt lenni a jeles esemény kapcsán. Lenne értelme ezzel kezdeni...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem lenne rossz valóban. Nem akarom azonnal bedobni a mélyvízbe csak most jutott eszembe ahogy böngésztem a játékaim. Vasárnap meg pont rá is érek. :)

Igazából lehet a gondolkodás meg tervezés mellett mehetne egy ilyen "teszt" jellegű dolog, vagy egy pár. Amíg kiforrja magát a formula újra. Nem is feltétlen hetente, hanem akár kéthetente. Közben finomítani a dolgon az itt megbeszéltek alapján akár. Ha meg nincs rá igény akkor azt úgyis látni fogja mindenki. Már azért van az oldalon 150+ reg, meglátjuk.



Szerintem ne kattogj sokat rajta, csak dobd be, amikor neked éppen jó.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Írtam, hogy kellene pár minimál fícsör is fórum oldalról. Erre eddig nem jutott energia a fontosabb dolgok miatt. Ezeknek is meg kellene valósulniuk esetleg előtte. Lásd; giga bejegyzésem. Nem feltétlenül pont úgy, ahogy írom, de lényeg, hogy jó lenne.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



járok fórumra, ahol kb. minden héten tolják sok éve, ott se nagyon tudott még lázba hozni soha :)

Regen minden jobb volt.



Olvastam, de szerintem túlpörgöd. :) Mehet ez fapadosban is, ha Jodát nem zavarja. Nem mindenki olyan maximalista, mint te. :P

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Igen, igazából jók lennének ezek a fícsörök, csak ahogy látom az elmúlt 3 hónapban nem nagyon történt ezirányba semmi. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha lesz értelme és kereslet is van rá akkor előrukkol valamelyik építész egy megoldással. Ha meg kudarcba fullad az egész mert senkit nem érdekel akkor meg teljesen feleslegesen ölte bele az idejét. Fura kérdés ez az egész...

Viszont továbbra is fenn áll, hogy hol menjen le a dolog? Nyissak majd neki új topikot esetleg főoldalra dobjuk ki valahogy (fogalmam sincs az hogy megy, nem vagyok hiriro) vagy lesz altopikja ennek vagy...? Ide nem tartanám annyira jó ötletnek, ez maradjon meg ötletelő topiknak kibeszélőnek stb.



Mondjatok hogy szeretnetek, en kozremukodok. Tudok forum szekciot is nyitni ujat ha ugy kenyelmesebb, tudok ideiglenes moderator jogokat adni ha valaki akarja vezetni a dolgot, azzal ugye tud fooldalra pakolni cikekket, torolni, mozgatni dolgokat, kepeket intezni, stb stb, azaz a legtobb dolgot amit en is.

Ezek mellett viszont ahogy mondod Joda, egyelore tul sok (fejleszteses) energiat nem fogok beleolni, foleg igy hogy csomo mas elintezni valo is van ezen felul, aztan nem is tul nagy az altalanos erdeklodes iranta. Persze adott hogy hogyan is lenne erdeklodes ha legtobben azt se tudjak mi fan terem ugye, szal meg kell inditani valahogy. :)

Talaljatok ki hogy a meglevo szerszamokkal es jogosultsagi rendszerekkel mikent tudjatok kihozni a legjobbat belole.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szerintem egy főoldalas cikk mehetne rá, de úgy lenne igazán zsír, ha mindig bele tudnál frissíteni a kezdőposztba a további képekkel. Magyarán szerintem kellene neked Hiriro jog, vagy valami ahhoz hasonló. Prishockot keresd meg vele, majd ő kitalálja a tutit.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ok. Akkor legyen ez. Viszont igy inkabb elnapolnam jovohetre, mert vasarnapig nem lesz idom kb semmi hogy ledumaljam barkivel is mi hogy mukodik. Viszont jovohetig Vajkkal osszedumalhatnank a pontos szabalyzatot meg hogy kis kompromisszukkal egyelore hogy nezzen ki es aztan meginditanank teljes savszelesseggel.



Most van egy kis időm foglalkozni érdemben a témával, mert hétvégén kevesebben izélgetnek (most meg vendégeim vannak, demind1).

Szóval, az első lépés szerintem az lenne, hogy kanyarítsunk egy szavazást a főoldalra, hogy mikor érnek rá a népek, mondjuk a következő opciókkal: 9-13 óra, 13-18 óra, 18-23 óra

Hat technikailag semmilyen segítséget egyelőre nem kapunk (előtte bizonyítson csak a kvíz), akkor a tippelés szabályaiban maradhatnánk annyiban, hogy nem kell indoklás, és képenként mindenki egyszer tippelhet.

Alfórumot persze létre kell hozni, de ez nem nagy dolog, gondolom.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



lehet gond lesz mégis a kivitelezéssel ha most akarnánk elindítani xD
http://www.rewired.hu/content/v%C3%A1laszra-mutat%C3%A1s-bugzani-kezdett

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szavazas menjen akkor ha valaki ki tudna kanyarinteni jovo hetvegere nezve. A kepenkenti egy tipp az szvsz eleg keves. Nade majd hopnap delutan tudok en is ir i hosszabbat a temaval kapcsolatban.



A Kvízshóó™ szabályai

Alanya: A kvíz "magánzó" szervezői az elmúlt években sokszor estek abba a hibába, hogy valami éppen megjelent alkotást kezdtek használni, vagy valamilyen rétegfilmet, esetleg sokak által egyszer megtekintett, felejtős limonádét.

A múltban nagyon szépen működött a Predator, Menekülés NY-ból, és hasonlók. Egyszer kellett benyomni a Philadelphiát (azt hiszem, az volt), és mindenki csak nézett ki a fejéből.
Az a jó, ha mindenkinek esélye van, így olyan filmek lesznek, amiket már mindenki látott. Szerencsére kb egyszerre voltunk gyerekek a mostani fórumtársakkal :D

Célozzuk meg a 2 évnél azért öregebb filmeket, de ne menjünk 30 évnél messzebb csak akkor ha abszolút klasszikusról van szó (Alien vagy valami hasonló). Azt elég nehéz megállapítani, hogy mi tekinthető rétegfilmnek. Pl egy Donnie Darko esete? A forumon biztos vagyok benne, hogy rengetegen látták, de elég rétegfilmnek számít azért. Ettől függetlenül nem lenne rossz felhasználni ezeket is. Maximum 5-6 kép után jöhetnének a könnyítések pl magyarázat nélküli tipp elfogadás, egyértelműbb kép, stb.

A játék menete:

A hajdani "bekiabálós" tippelgetést szeretném picit árnyalni, de nem túlkombinálni. Amennyiben a user tippet ad le, a film címe mellé nem egy szimpla "indoklást" (ahogy volt régen, de nagyon nem működött, mert alibi dolgokat írtak az emberek), hanem vagy a jelenetet kell megnevezni, vagy a helyszínt, pl: címe: Összeomlás - ez az ahol hősünk felrobbantja a közúti építkezést / ez az a felüljáró, ami alatt hagyja a film elején a kocsiját (mivel utóbbi helyszín kétszer is szerepel a filmben, így elég annak megnevezése is).
Tehát a tipp csak efféle indoklással együtt lenne érvényes, amivel kapcsolatban nem kell túl kötözködőnek lenni, csak ha nyilvánvaló alibizésről van szó: Mátrix - Há ez egy olyan iroda a filmből. - Azt mindenki látja, hogy ez egy iroda öregem, de a Mátrixra csak legföljebb megérzésből/képszűrőkből tippeltél!

A jelenetleírós indoklás egy nagyon jó ötlet csak nem feltétlen működne mindenütt. Nyilván a “rémlik, hogy volt ilyen” tipusú indoklás egy jó tipp esetén is kihagyható lenne, de ha a delikvens tudja kötni bármihez és helyes is akkor az elfogadható lehetne még ha nem is jelenet leírás vagy helyszin.

Lebonyolítása a játékot nézve:

Tippet mindenki 10 percenként tehet. Mivel látom, hogy ez a szerkesztős visszaszámláló már remekül működik az oldalon, elég lenne, ha a user aktuális kvíz tippje fölött menne 10:00-tól a visszaszámlálás, mondjuk sárgával, hogy megkülönböztethető legyen. Értelemszerűen csak a user látná a sajátját.

10 perc nagyon sok. Gondolj bele ha képek 15 percenként kerülnének fel akkor 4 kép esetén már több mint 1 órás játékról beszélünk. Annál mindenképp gyorsabb kellene. 5 perc/tipp szerintem elég lenne. Tekintve, hogy annyira nem is vagyunk sokan még lehet ez is sok lesz. Új képet pedig 10 percenként lehetne közzétenni. Annyi idő alatt akinek bármi is rémlik vagy felismeri bőven elég idő lesz. Nyilván erre kell majd figyelni is, hogy ne történjen “csalás”. Ha egy időben történik a tipp leadása akkor bízhatjuk a forummotorra a dolgot. Amelyik komment hamarabb megjelent (sorszám) az nyert.

Hogy ne legyen kavarodás, és mindenki a szabályok figyelembe vételével játsszon, vagy az kellene, hogy a Kvízshóó™ topicjában legfölül folyamatosan látható legyen, az "írj jelenetet vagy helyszínt" kérés, vagy pedig, ha valaki beikszeli, hogy ez most kvíz-tipp hozzászólás, akkor másféle komment ablak jöjjön ki (ezért írtam az előző verziót, hogyha túl bonyolult, ezt hagyjuk), amiben lenne 3 rubrika: film címe, helyszín / jelenet, egyéb megjegyzés.

A fentiekből adódik, hogy a kvíztipp adásakor lenne egy bepipálandó rubrika, ami csak ebben a topicban lenne jelen a hozzászólás írás mellett - mint anno is volt. A tippeket a fórum motor sárga kerettel kiemelhetné picit, hogy mindenkinek látható legyen, hogy mi lett betippelve. Ezzel egyszerűvé válik szervezőként is a folyamat követése.

Természetesen, ha volt egy helyes cím, de feltűnően rossz az indoklás, érdemes gyanakodni, mert lehet, hogy a film attól még helyes találat, ha az indoklás nem is. Érdemes lehet "ellopni" az ötletet, és saját tippet írni vele, különben a szervezés részéről erre nem fog jönni megerősítés.

Technikai fícsörök jöhetnek a sikeresség után, az ötletek nagyon tetszenek nekem is jó lenne majd megvalósítani. Emellé jó lenne egy állandó kvízsó logó amit lehetne használni minden alkalommal mikor jön a játék.

Úgy gondoltam sokat segítene ha a főoldalon menne hírként. Aki csak erre téved is találkozna vele legalább. Plusz ott lehetne egy postban az összes kép, jobb lenne mint forumban, sokkal. Ehhez jó lenne valamiféle külön jog a szervezőknek, hogy tudjanak főoldalra hírezni, de nem hiriro titulus hanem valami más. Nem tudom milyen opciók vannak.

Szóval a legfontosabb lépés most az lenne, hogy kerüljön ki egy hír a főoldalra egy szavazással az időpontot illetően. Hogy ne legyen túlbonyolítva szerintem maradjon 4 opció. Szombat 13-17 , Szombat 18-21 és vasárnap ugyanezek az időpontok. Nagyon kétlem, hogy bárki is szeretne kvízsózni délelőtt. :) Ezt akkor megtenné egy rezidens hiriro vagy admin vagy bárki? Köszi!

Egy fix szabályzatot is összedobálhatnánk mindenféle eshetőségre. /azonos idejű tipp, tippek sűrűsége, ha esetleg első képnél megvan a nyertes, ilyesmik/ Meg mehetne egy "sablon" szabályzat a hír / játék elejére is pár sorban egyértelműen, hogy mi ez, hogy működik, mit szabad mit nem... A nyereményekkel kapcsolatban se nagyon tudom mi legyen. Hogy legyen mint legyen, van-e értelme, zavarna-e bárkit is? Nyilván minden hétre nem hiszem hogy tudnánk felajánlani játékot (meghát elég népszerű játékokról is van szó azért) szóval 5-10 alkalom után kifújna a dolog ha más nem ajánlja fel esetleg szóval ebből a szempontból nézve... Nem tudom. Jencibéka legyen, mindenképp! :)



No, akkor összevissza válaszolva: Nyeremény opcionális. Nem kell progi/tárgynyeremény mindenképpen, ha nincs donátor rá. Egy kwízshóó nyertes plecsni éppen elég a delikvens e-péniszére.
A hiriroi jog pont optimál a hírezésre. Csak felesleges plusz munka lenne Psi-nek még egy rangot kódolni, bár tény, hogy az én e-péniszem elbírná. Esetleg abból a szempontból lenne indokolt, hogy a topicon belül kell, hogy legyen a lebonyolítónak moderátori joga is, mert előfordulhat, hogy valamibe bele kell nyúlnia a játék érdekében (most így nem tudok példát mondani, azt az élet hozza)
Az időpont. Hétvégében gondolkodsz, én is abban tenném, de aztán rájövök, hogy általában hétvégén pangott mindig a legjobban a HW is, mert az emberek többsége általában melóból tolja, és hétvégén - nagyon helyesen - jobb dolga is van, mint a gép előtt ülni. Emlékeim szerint anno csüt. este volt tartva. A délelőtti szavazási opció pedig azért merült fel, mert emlékeim szerint ezt jelezték felém, hogy lenne igény (bár én is inkább esete tartanám).
A filmek: Ezeket max priviben osztanám meg, de van pár tuti címem. Egyszerűen a nyolcvanas kilencvenes évek blocbustereit mind ismerjük, ezért kell elsősorban közülük válogatni.
Visszatérve a hírezésre: alap, hogy a főoldalon már egy hétre előre tolnék posztot mindenféle őrült kiskutyás képekkel meg ilyenek :)

Az, hogy mi hány percig menjen, nem akarok belemenni. Az új képet pl nem kell időhöz kötni, hanem amikor látod, hogy kifulladtak az ötletelők. Mivel most még nincs tech háttér akkor meg lehet határozni a képenként max tippek mennyiségét, de ezt nehéz ellenőrizni, ha már több az mint "1"

Írtad, hogy tulajdonképpen jó ez az indoklás dolog, de ne vegyük olyan szigorúan, viszont az se legyen, hogy alibizik az illető. Oké, de akkor kérek egy frappáns, mindenki részére ugyanolyan értelemmel bíró megfogalmazást az indoklás minőségére való követelménnyel kapcsolatban.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Akkor egy esetleges nyeremény ahogy esik úgy puffan alapon vagy lesz vagy nem. :) Nincs azzal baj ha meglepetés.

Az időpontnál én azért fókuszálok hétvégére, mert többnyire én akkor érnék rá ilyenre, de amúgy jogos amit mondasz. Népakarat teljesüljön. :)

A képenkénti 1 tippet amúgy könnyen ellenőrizhetjük. Megnézed mikor rakod fel a második képet és attól a perctől számítva nézed a tippeket. Teszamazt 18:50-kor kerül van a második kép, tippek mennek, 19:00-kor meg az új kép kerül fel, ha ebben az időintervallumban valaki 2szer tippelt akkor a második érvénytelen. Nyilván macerás követni, de az elején nem sok más választás van.

Ranggal kapcsolatban majd Psi mond valamit, hiriro jog is megfelel erre a célra, de ehhez nyilván kell egy minimális moderátori jog is szükség esetére ahogy írtad is. Nem tudom a kettő együtt jár-e vagy külön-külön.

Indoklás körülírása nagyon körülményes és kb lehetetlen. :D Mi számít helyesnek és mi számít nem annak. Nem tudom. =/ Nyilván rá lehet érezni, ha a delikvens hasraütésből írja amit, de erre pontos szabályt kitalálni nagyon nehéz lesz.

Akkor mostmár idézzünk meg egy Psi-t vagy egy nagyobb hatalommal bíró egyént és szerintem lódítsuk meg a dolgot, ha nem is következő hétvégére de a közeljövőbeni indulással. Filmötletek már nálam is vannak, 2ből már meg is csináltak a képeket, bár én kicsit fiatalabb filmek közül szemezgetek. :)



Nekem van hiriro jogom, úgyhogy a szavazást benyomhatom a napokban.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Akármi-bármi fejlemény? Psi? Vajk?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!