Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés


S07e02

1. Végre voltak csöcsök.
2. Kevés a Lannisterekbol :(
3. Remélem Arya megpusztul minél hamarabb.
4. Danny és Jon részek egész jók voltak.
5. Ennyi lett volna Theonek fleetje? Kicsit hirtelen jött, gyorsan letudtak sötétben, h ne is kerüljön sokba, cserébe a hihetoseg faktor 0. De legalább Euron badass. De úgy láttam többször megvagtak a viperak és az ő pengeik mérgezettek nem?



Moken írta: 5. Ennyi lett volna Theonek fleetje? Kicsit hirtelen jött, gyorsan letudtak sötétben, h ne is kerüljön sokba, cserébe a hihetoseg faktor 0. De legalább Euron badass. De úgy láttam többször megvagtak a viperak és az ő pengeik mérgezettek nem?

"What is dead may never die"

De amúgy jah, sikerült a dorni szálat mégjobban elhitelteleníteni. Nincs 1 db saját hajó egész Dornban (úgy, hogy Westeros teljes déli partszakasza az övé)? Királyi testőrök? Bs is bs even in death.

A csata maga ok volt, Euroné volt a vasszigetiek többsége, fölényben volt. Plusz némi mágikus segítség is feltételezhető, ha a könyvet vesszük alapul.



Euron kicsit olyan mint Ramsay nem?



Legalább annyira Twin Peaks, mint amennyire GoT, a GoT kritikával meg nem értek egyet, de attól még érdekes írás:
http://www.slate.com/blogs/browbeat/2017/07/21/game_of_thrones_twin_peaks_and_the_sunday_night_battle_for_tv.html

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a tolmács csaj igen jó suna.
most akkor szürke féreg teljesen fegyvertelen odalent?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan





Jaja, nekem ő a kedvencem egész GoTbol, meg a vörös boszi. Amikor fürdött a patakban az is jó volt. Jah, féregnek nincs semmi.



Euron hirtelen rajtaütésében lehet Olenna nyanya keze is benne van, teljesen beleillő ez a magyarázat:

Someone tipped Euron off, and the obvious candidate is the Queen of Thorns, who just delivered her “you don’t need to rely on your subordinates” spiel to Dany.

Even with a diminished fleet and some heavy losses Dany’s forces are still strong enough to defeat the wavering Lannister loyalists, and Olenna knows that. So long as she is going to be able to get her revenge on Cersei, she may as well weaken the power of rival houses while she’s at it. Tipping off Euron accomplishes that goal.



3. nem hiszem hogy meg fog pusztulni, főleg, hogy elindult vissza a testvéreihez. Amúgy mi a bajod vele? Nekem a könyvekben az egyik kedvenc karakterem volt.



Nekem igazából az volt a bajom, hogy Westeros 2. legnagyobb flottáját a semmiből 5 perc alatt megsemmisitettek és Danny haderejenek kb. 1/4e ezzel oda is lett... A vezerhajot minden előzmény nélkül elfogja Euron, úgy h egy kürtszó se jött a többi hajóról? Értem, h nincs pénz egy rendes tengeri csatára, de ez akkor is amatőr így.



Lehet én értettem félre valamit, de a találka után a farkasokkal nem arra ébredt rá, h neki sincs már helye Winterfellben, és ezért mégis Kiralyvarba megy majd , h folytassa a saját útját?

Amúgy ez a bajom vele:
1. Stark. Utálom a Starkokat.
2. Nagyon idegesítő a kiscsaj, nem bírom ezt a csúnya angol fejét. Felrohogtem, amikor Hot Pie azt mondta rá, h milyen jó csaj lett...
3. Nekem az egész sztorija is kínszenvedés volt, kivétel 2 rész: amikor Tywinnal beszélgettek Harenhallban, meg amíg a Hounddal szivtak egymás vérét.



Kíváncsi vagyok, hogy Baelish miben töri a fejét. Valami bazi nagy szemétségre készül az biztos.
Theon meg ahogy meglépett lol... Még a csajok is harcoltak ő meg inkább kiugrott a hajóról.

Euro(n)-t meg össze vissza szurkálták késsel és meg sem érezte? WTF?



Értem, h nincs pénz egy rendes tengeri csatára, de ez akkor is amatőr így.

Köszönöm!



ott van még a csecsszopó kisgyerek, akinek az anyját lekúrta a mélybe és most valami cserkésztáborban próbálnak belőle embert faragni.
az most nem a fogadott fia? vagy csak tervezve volt a házasság? már nem emlékszem.

ja euron tényleg elég terminátor volt (paragon lvl 3000) főleg ahhoz képest hogy a homoklányok azért nem számítottak olyan amatőrnek (jaime meg bronn foga is majdnem beletört, meg azon hencegtek hogy ki öli meg a hegy-et) nem lepődnék meg ha valami mágia tuning lenne a dologban.

theon meg tette amihez ért. túlél mint egy patkány. ha támad tuti megölik, de még a tesóját is.
így meg van esélye visszaharapni, amikor nem számítanak rá (ahogy a ramsey kutyás muffját is ledobta az erkélyről)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Jaja, Theon jól tette, h ugrott, más lehetősége igazából nem is volt.



Én nem bántam volna ha elpatkol. Az a baj, hogy amióta kiherélték azóta szó szerint is ki van herélve a karaktere. Előtte legalább érdekes volt. De most...



szerintem pont az benne a jó, hogy senki nem vár tőle semmit.
aztán még húzhat valami váratlant. nem ez lenne az első a sorozatban

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Euront a könyvben elég badassnak írják le. Elvileg a legénységének minden tagjának kivágta a nyelvét, hogy ne tudják elárulni őt. Meg ugye elvileg nála van a Sárkány kürt amivel a legenda szerint írányítani lehet a sárkányokat, azzal mondjuk egy gond van, hogy aki eddig megfújta az meg is halt. a sorozatban nem szerepelt még ha jól emlékszem, lehet nem is fog.



Meg ugye volt egy begyűjtött tűzpap vele, aki gyógyítani kezdte a misztikusan üszkösödő karját.
Martin most már megrugdalhatná az árnyékíróit, hogy kijöjjön az a könyv...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



?



Az Victarion volt nem? Olvasgatva itt a hozzászólásokat, fel is merült bennem, hogy őt akor most teljesen kihagyják a sorozatból?



Leírtad, amit akartam. A túl sok vágás tönkretette a csatajelenetet.



Egyertelmu h kihagyjak es egy reszet beleolvasztottak euronba.



de azért a szálló parázsló pernye elég fasza atmoszférát csinált a csatához nem?


CJ képe
CJ

Sokat számít ha nem látod mi történik.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



+ Tengeri csata szerintem király volt.
"Danny haderejenek kb. 1/4e ezzel oda is lett..."
Nem, nem lett oda, legalábbis szerintem jobban a szánkba rágták volna, hogy már ott van a hajón minden sereg, akiket terveztek begyűjteni. Nem olvastam utána, szerintem a vénlány amúgy kavarja a szart - Töviskirálynő - és valószínűleg még az előtt meg akart szabadulni a hajóktól (a lázadó Grayjoy flottától) mielőtt elérik a partjaikat és felszedik az embereiket. Ő csak Cersei halálát akarja szerintem és szarik rá, ki lesz a király - nincs már senkije - hajók nélkül pedig kénytelen azzá válni Deny, akinek lennie kell: sárkánynak aki szétégeti a fővárost - és ezzel Cerseit. Nem tartott volna sokból küldeni egy hollót Euronnak, hogy erre hajózik egy flotta komplett sereg nélkül, üssetek rajtuk, rajta vannak a Cersei által gyűlölt viperák meg a lázadó vasföldi, na bumm.
+ Végre voltak párbeszédek. (Az egész trónterem már-már a második, harmadik szezont idézte, Varys kihallgatásával meg ilyenekkel, bejött, na)
+ Megjelent Arya farkasa - aztán továbbment (nincs rá büdzsé? Szellemmel is mi a tököm van? :D)
- Még mindig erőltetik Jorah Mormontot - van egy olyan érzésem, hogy csodálatos módon meggyógyul, majd odateleportál a királynőhöz és... ÉS? Azon filózom, mi lesz az után? Őt is felveszi segítőnek ("megbocsátottuk régi bűneiket"), Tyriont meg a flottás terv miatt lefokozza? Tyrion találkozik Jonnal, és inkább vele tart?
- Mint néző és olvasó értem és megértem, hogy a nézőknek és olvasóknak mi baja van kisujjal, viszont számorma teljesen érthetetlen, hogy Jon és Sansa miért is gyűlölik? Jont megmentette, a kezükre játszotta őseik várárt - oké, Sansát eladta a Boltonoknak, de ha jól rémlik, a Boltonok épp vesztésre álltak Stanis ellen, így az lehetett a terv, hogy legitimalizálja a Boltonok trónigényét, az ostromot meg remélhetőleg túléli a lány (elvégre szerelmes a csajba, nem?), aki utána ott marad özvegyen, Stanis meg örömmel adta volna össze akár ott helyben Kisujjat és Sansát, ha ezzel biztosíthatja Északot - tehát nem gonoszság volt annak a tervnek sem az alapja szerintem. Amit ebből ki akartam hozni: nekem úgy tűnik, hogy az, hogy senki nem hallgat Kisujjra, aki valamiért (Sansa? Kötve hiszem) ott van északon, mindenki megalázza, semmibe veszi, kilóg, hiszen az ő szemszögükből maximum kétszínű karakter, de nem azt érdemli a tetteiért, amit kap: neki köszönhetnek mindent. Azt is, hogy most van váruk, ahol konspirálhatnak. Erre mind a ketten alázzák össze-vissza - ha ennek az az oka, hogy a nézők nem kedvelik Kisujjt, akkor az a legbutább fanservice, hiszen a sorozat koherenciáját áldozza fel a nézők oltárán.
- A tél tudtommal eljött, azzal, hogy Theon beugrott a vízbe, nem írta alá a saját halálos idézetét? Vagy "hátha valaki kimenti"?
- Euron gyakorlatilag egy az egyben Boltonra hajaz - valahogy nem érzem olyan egyedien érdekesnek a karaktert, mint a széria "eddigi" gonoszait, de nem kétlem, hogy ő lesz az egyik olyan figura, akit megpróbálnak jól megutáltatni mindenkivel, hogy aztán elégtétel legyen a halála.
- Szerintem ebbe a sztoriba már nem fér bele majd a sárkánykűrt - szál, ami szomorú, mert a könyvben az kecsegtetett a legtöbb váratlan faktorral.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



1. Az egész Toviskiralynos szal egyelőre csak feltételezés. Én haderot írtam, nem sereget. Danny egész flottája volt, nincs. Bukó Kiralyvar blokád is, tenger felől kiszolgaltatott, szal elég nagy veszteség.
2. Én nem tudom feltűnt e, h a tél az meg csak északon mutatja magát, Sarkanykonel Szép tavaszi időben szálltak partra, és a flotta Dorne-ba indult, ami ugye minimum egy mediterrán éghajlatú hely. De ha még hideg is lenne a víz, minden lángolt körülötte...
3. Kisujj osszejatszott Lannisterekkel, talán még a Small Councilban is benne volt, Sansat meg odadobta a legnagyobb szadista állat Ramseynek... És csodálkozol , h utálják? :D
4. Euron-t egyáltalán miért kéne gonosznak felfogni? Szerintem egyáltalán nem hajaz Ramseyre vagy Joffreyra. A másik kettőt zsigerből gyűlölték a nézők (amellett, h Ramsey szórakoztató volt egy darabig), Euron inkább kezd a nézők egyik sötét kedvencévé válni a stílusával, nekem nagyon szórakoztató, minden egyes jelenete aranyat ér ebben az évadban. Ráadásul legyakta a béna homoki viperakat, amivel sokak szívébe belopta magát. Ő egy szórakoztató, céltudatos, de mégis őrült karakter, akit max. a családi viszonyai miatt tarthatunk gonosznak eddig, de egyáltalán nem olyan egyoldalú, mint Ramsey vagy Joffrey.



1. Tény, hogy feltételezés. Tenger felől kiszolgáltatott - úgy érted leszámítva a három sárkányt, ami bármilyen flottát felapróz öt perc alatt (lsd. valamelyik előző évadot)?
2. Oké, aláírom. Akkor már csak egy menetrend szerinti MAHASZ járat kell, amire felkapaszkodhat.
3. Azt, hogy Kisujj összejátszott a Lannisterekkel, nem feltétlenül hiszem, hogy tudják - plusz nem maga Jon oldozta fel két áruló szövetségesét mert "kegyes király"? Megmentette Királyvárban Sansa életét, majd az őrült rokonánál is. Odadobta Boltonnak - akiről szerintem nem sokat tudott, mármint arról, hogy milyen ember -, de, ha a gondolatmenetem helyes talán még oda sem ért volna (vagy nincs túl sokat ott) mielőtt Stannis elfoglalta volna a várat, és kivégzi a Boltonokat árulásért - Sansát meg biztos, hogy nem ölte\ölette volna meg Stannis, annál ő egyenesebb király volt. (Maximum megégette volna, ha véletlenül úgy alakul :D). Szerintem Kisujj mozgatórugója már szezonok óta, hogy szerelmes Sansába, így duplán nem hiszem, hogy kínoztatni adta oda, de tény, hogy ott szarul jött ki a lépés. Cserébe ott volt a serege a fattyak csatájánál, amit nélküle NEM NYERTEK VOLNA MEG. Jon megint halott volna, Sansa meg mehetne a kutyákka ember-állat hibridet nemzeni miközben Ramsey lebegtetett hurkával figyeli. Azért itt nagyjából helyrehozta, nem? De legalábbis nem következik belőle az a fajta folyamatos megaláztatás, amit kap - erős szövetségesekre van szükségünk, mondja el havas vagy hússzor a részben, aztán fojtogatja érzelmi alapon a pincében, miközben a Völgy lovagjai az ő parancsára vonulnak csatába. Ami a lényeg: Kisujj igazi szemétkedéseiről nem tudnak a karakterek - apjuk halála körüli cécó pl. -, amit meg tudnak róla, az alapján megvetést talán érdemelne, de nem ezt. Egyértelmű, hogy a készítők tudják, hogy már nagyon régóta várják a figura halálát (pont azokért a dolgokért, amit a nézők tudnak, de a karakterek nem), és ennek a levét issza most Kisujj.
4. Hát én annyit láttam belőle, hogy szeret ölni, meg gizda szövegei vannak, nekem ez tökéletesen egyoldalú figura - hatalommániás, gyilkolásfüggő machinátor -, ráadásul érződik, hogy miután őket eresztik rá a "jófiúkra\lányokra", belőle próbálnak meg a Joffrey-t, meg Ramsey-t faragni, akinek aztán lehet drukkolni a halálán. De ne így legyen.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



És a 3 sárkánynak nem lenne jobb dolga, mint helyettesíteni a flottát? Igenis oda lett a hadero egy jelentős része, ráadásul 5 perc alatt, érdemi csata nélkül. Bukta a dorne-i szal is, szal van baj. Ha ez így menne tovább, akkor 2 hét alatt kezdhetne mindent elölről Danny.
Ellaria meg a snakek jófiúk? Szerintem a nézők szemében ok az igazi gonoszok, annak ellenére, hogy Danny oldalán álltak most.
Ezt a Kisujjos dolgot szerintem túlkapod. Sansa már rég tisztában van vele, h milyen Baelish, és a korábbi tetteit nem fogják neki elfelejteni azért, mert segített a csatában. Es én úgy emlékszem Kisujj nagyon is tisztában volt azzal, milyen Ramsey. pont ő ne tudná? Na ne már... Most Jon és Kisujj viszonyát annyira nem látom át, h mennyit tudhat róla, itt is csak feltételezhetjuk h Sansa mennyit mondott el, de azt láthatta, h az apját cserben hagyta, Sansat odadobta a Boltonoknak és h ő eddig milyen pozitívan jött ki ebből az egészből, szóval instant atlathatja, h itt egy hatalmas szarkavaroval áll szemben. Minden normális ember ovna a húgát egy ilyen embertől. Oké, h szövetséges, meg egyszer jött és segített, de emiatt meg nem kell, h kedveljek, tisztában van vele Jon is, h érdekből tette azt is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!