Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


Nem akarok hülyeséget mondani de asszem kb fél oldalban (és ebben már volt kép is).
Viszont most nincs előttem a könyv (sajnos a munkahelyen még mindíg nem érzik át kellőképpen a 40K fontosságát :-D ) és lehet hogy rosszul emlékszem.



Sztem ez most különösen viccesre sikerült :-)
https://regimental-standard.com/2017/07/12/the-five-wonders-of-ultramar/



Ja igen, és a Konor kampány is érdekes sztori lesz. Lejátsszák sok száz játékossal az ennek az Ultramarbeli kohóvilágnak a sorsáért vívott háborút, aztán, a csaták eredménye...
...nem fog számítani semmit, mert ha nem tetszik a GWnek, megint átírják :-D
De hátha nem... A remény hal meg utoljára...


CJ képe
CJ

Madiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :))

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Igen?



Nokedli írta:
De hátha nem... A remény hal meg utoljára...

Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enziműködés. :)

Még Terra ostroma is volt? Azt hinné az ember hogy erről többet lehet hallani. És fél oldal? Gondolom ott mutatkoztak be először a Primarisok. Jött Gülüszem és lezúzta a az ostromlókat. Eltaláltam?

Ami még érdekes az az Astronomicanban beállt változás. Ha minden igaz Gülüszem és a Császár apa-fia dumcsija után pár nappal hirtelen kialudt, majd újraindult de most némileg gyengébben és bizonytalanul.

Ez megint jó sok spekulációnak adhat tápot. Vajon a császár most már hogy itt van Gülüszem, végre meghalhatott? Vagy valaki váltotta őt a trónban? Jó sok kérdés...

Persze a GW hülye lenne kukázni a Császárt, amikor olyan remek figurákat lehetne majd eladni a feltámadt/újjászületett császárról vagy esetleg az Avatárjáról, szóval van egy olyan érzésem, hogy hallunk még az Emberiség Uráról.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Amikor "kettétört" a galaxis a rohadt nagy warpviharoktól akkor biluxolt a fény, mert a csaszi picit el volt foglalva odaát a Négyekkel. Azóta világít a neonja, csak a rés túloldalára nem nagyon/nem mindíg jut át a fény.



Közeledik az új Gárdista kódex kiadása, kijöttek az egyes gárdista rendek spéci taktikái:
rwurl=http://i.imgur.com/x8Z4d7Q.jpg
ezek csak gyalogságra, motorosokra, és drenyákra érvényesek, ugyanakkor ez nem minden. Lesznek egyéni Stratégiáik is, egyéni ereklyéik, stb... Ezek még nem nyilvánosak.

(meg én már csak azért is várom a kódexet, mert jó sztorik szoktak lenni bennük, remélem most is)



Valaki olvasta mar ezt a dark imperiumos regenyt? Es ha igen igy roviden mirol szolt?





Naaagyon jóóóó! :)



Amugy nekem tetszik a dark imperium, kiveve hogy az armageddonon osszefogtak az emberek es az orkok egy idore....az lehetetlen



nem fogtak össze, csak egy rövid ideig másfele lőttek :-D



Olvastad a bestia felemelkedeset?



Marmint a konyvsorozatot


Tno képe
Tno

És ha én láttam, az nem ér?:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Techpriestet kérdezd, ő kivégezte a könyveket. Engem nem mozgatott meg a téma (elsőre jól hangzik hogy masszív ork WAAAGH az impérium ellen de nagyon nem olyan orkok mint amilyeneket én megszoktam, megszerettem). Mindazonáltal ugye én úgy idegenkedek hogy nem olvastam, míg Techpriest igen tehát mérvadóbb, és szerinte jók.



En az hogy elso ket konyvet olvastam, azok jok voltak szerintem



Én az első 4 könyvet olvastam el eddig.

Mondjuk a kontinuitásnak ismét eléggé betesz az, hogy a Császár Ulanornál ugyebár legyőzte a valaha volt legnagyobb Waaghot , erre kiderül hogy nemis mert EZ volt a valaha volt legnagyobb WAAAAGH!!!!
Na de a GW-nél ezen már meg sem lepődök. :)

Az Orkok is másabbak de továbbra is megerősítik azt az elméletet hogy nagyon nem szabad lebecsülni őket.

Az első könyv remek bevezetés volt, míg a második nekem inkább egy átkötő kötetnek tűnt. De a 3-4 már ismét nagyon jó volt.

Minimiális Spoiler Az a fejezet külön tetszett, amikor

ShowHide spoiler #

A 4-ik végén pedig van egy piszkosul erős jelenet, amikor

ShowHide spoiler #

Mindent összevetve eddig tetszik a sorozat.

De nagyon szívesen elolvasnám az újkori történteket, pl Gulliman ébredését és az új Hadjáratot ha majd az is kijön könyvben.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Na igen, ez lehet úgy volt beállítva akkor, hogy a legnagyobb Ork horda, de a Last Wall Protocolt sem hiába hívták életre, és a könyvben tökéletesen le van írva, hogy miért is !

Az Orkoknak sacc per kábé volt 1-1500 évük összekapni magukat, mindezt úgy, hogy a birodalomnak sokkal nagyobb baja volt akkortájt. (Chaos maradékának visszaküldése a Eye of Terrorba a többiek után és a rengeteg lázadást leverni amit Horus hagyott maga után)

A többi könyv is pöpec amúgy, rendesen felvezeti azt, hogy a birodalom túl sok figyelmet szentelt annak, hogy a Császár által alkotott rendet hogyan basszák szét.

ShowHide spoiler #


Hany reszes lesz? Azt lehet tudni?



A Bestia sorozat összesen 12 könyvet tartalmaz és szerintem rohadt jó volt az egész sorozat. Legalábbis én minden percét élveztem és leszarom, hogy a canont hogy piszkálták meg, mert kúl volt az egész (és igazából tisztára belefér ebbe a világba, hogy mindenki máshogy emlékszik a történtekre). Egyébként Techpriest kommentjéhez annyit, hogy nem amiatt nem tűnt fel az orkok ténykedése, mert más elvonta a figyelmüket, hanem azért, mert rohadtul nyugis volt minden és belepunnyadtak az ezer év nyugiba. Aztán persze nagyon is picsán rúgták őket. :)

Dark Imperium végénél járok, legnagyobb bajom az, hogy pont a számomra legérdekesebb rész (Guilliman újjáélesztése) baromira nincs benne, gondolom az megint valamelyik rohadt szabálykönyvben senyved*. De legalább érdekesnek ígérkezik a 42. évezred.

* The End Times könyvekkel is ez volt a bajom, rohadt jó sztorik voltak, de hirtelen két könyv között monumentális események történtek és nem értettem, hogy ezek hol a picsában vannak? Hát persze, hogy valami szabálykönyvben, amit rohadtul nem akarok megvenni 3 oldal sztoriért, miközben engem csak a sztori része érdekel az egésznek.

The strong eat, the weak are meat.



Guilliman újjáélesztése

Az a gathering storm: rise of the primarch témája. Írtam róla cikket, és hát... elég szar sztori :-)
Annak idején Fulgrim egy olyan tőrrel sebezte meg, ami biztosan megöli a célpontját. Mielőtt meghalt volna, betették sztázisba. Most meg Cawl magától felmászó és rázáródó létfenntartó páncélja...
...magától felmászott és rázáródott, majd Yvraine kicsinálta a sztázist, és elvileg meghalasztotta majd Ynnead erejével feltámasztotta.
Annyit még súgott neki később hogy ne próbálja levenni a páncélt. De ez csak egy tipikus GW-s félinformáció volt, amit lehet hogy fel se használnak utána. (Azt hiszem valaki mintha említette is volna hogy a Dark Imperiumban van páncél nélkül is egy jelenetben? nem tudom)



Ha GW úgy kívánja akkor úgyis leveszi a páncélt és kiderül, hogy teljesen meggyógyult mert "Muh demigod Primarch! " és a többi. Ez kb olyan mint Abaddon biztos halált okozó kardja, amit ha az írók úgy akarnak egy korhadt faággal ki lehet védeni. :)

A Bestia háborújára jól rámutat egy erre specializálódott tudós...
1500 év telt el az Ulanori hadjárat óta. Nem igaz hogy az Impérium nem foglalkozott vlna velük, de az okrok azóta csak minimális fenyegetést jelentettek. Persze a határvidéken szinte nonstop megy ellenük a hepaj de az csak ilyen helyi hirig.
Pár évszázadonként jön egy karizmatikusabb warboss aki összehoz egy Waaghot amit aztán levernek és kész.
De - ahogy az Arcmagos rámutat - még az Impérium határain belül is van olyan terület ami térképezetlennek számít. A határokon kívül meg főleg.
Akát 1500 évet is el lehet kolbászolni egy ilyen helyen, úgy hogy sosem botlik birodalmiakba az ember(ork).
Szóval egy kiemelkedő és előrelátó Warbossnak untig elég ideje volt hogy megszervezzen egy ilyen horderejű támadást....
A kérdés csak az, hogy mivel vette rá a skacokat hogy addig nyugton maradjanak. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Szerintem a klasszikus ork tárgyalótechnikát alkalmazta: aki nem bírt a seggén ülni, abból vacsora lett.

Egyébként lehet én emlékszem rosszul, de a Dark Imperiumban már rohangál páncél nélkül Guilliman. Legalábbis mintha a privát lakosztályában páncél nélkül lett volna, de erre a részletre kevésbé figyeltem, így lehet csak az emlékeztem szórakozik velem.

Nokedli: köszi a zanzásított verziót, de alapvetően a full story érdekelne. Lehet kölcsönzök neten egy szabálykönyvet és a vonatkozó részt elolvasom.

The strong eat, the weak are meat.



Nokedli nem akarsz az ullanori hadjaratrol egy kokuszdio hejt? Tudom hogy nem 40k de erdekelne



amiben a császár és fiacskái benne vannak az rendszerint nagyon ellentmondásos téma és nem hálás hozzányúlni... ugyanakkor viszont orkok... megfontolom.



Koszii



ezt ideteszem, még egyszer jól jöhet :-)
rwurl=http://i.imgur.com/AZgvc1h.jpg

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!