Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Elég hírhedt pedig arról a játék, hogy outsourcingolták a bossfightokat, konkrétan másik kontinensen csinálták. A DC-t nem ismerem, mert csak az eredeti verziót játszottam végig kétszer, de azon ez maximálisan érezhető. Mondjuk a sunnyogós karakteremnél volt stun gun sok lőszerrel, szóval mozdulni sem tudott Give Me Deus Exen sem, csak nyomta az epilepsziás rohamot végig. Szóval úgy már megvolt a színvonal :)

A DLC bossfightja már érezhetően saját, és a Mankind Divided sem az efféle kilógó lólábakról szól.

Sors bona, nihil aliud.



Anno tele volt a net a boss fightok bénaságával meg képbe nem illésével. Ha jól rémlik, az volt a magyarázat, hogy ezeknek a részeknek a fejlesztését kiszervezték egy másik stúdiónak a SE házán belül.

Szerk.: Ez van, ha nem frissítesz válasz előtt. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A G.R.I.P. Entertainmentnek szervezték ki. Guglizásig kínai cég rémlett, de másra gondoltam. A kontinens tehát azonos, sőt így a város (Montréal) is.

De nem a Square Enix leánya voltak, hanem függetlenek voltak, amíg az Autodesk fel nem vásárolta őket.

Sors bona, nihil aliud.



En is ezen mosolyogtam egy kicsit.

gitgud aztan annyi. :D



Nem a fejlesztésre gondoltam (annyit én is tudtam, hogy az eredeti játékban outsource-oltak voltak a bossfightok, de ez nekem nem releváns, mert azzal nem játszottam, csak most a DC-vel), hanem arra, hogy kinek a kezében volt a kreatív döntés.

Utólag megnéztem egyébként, hogy mi a különbség: a turreteket leszámítva itt semmi, szóval kíváncsi leszek, hogy a későbbi harcok jobbak lesznek-e.

Szerk: Mellesleg megnézve a grafikai különbséget jóval tetszetősebb a DC az eredetinél, no nem azért, mert technikailag akkora lenne a fejlődés (igazából néhány szebb effektet leszámítva az nulla), a narancstalanított színvilág viszont sokat számít. Jóval közelebb áll így az eredeti Deus Exhez, és pont annyi maradt a sárgából, hogy megmaradjon az eredeti látványvilág is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Már az első részben is voltak bossfightszerűségek. Hozzátartozik a szériához, hogy jönnek más tuningolt kemény legények. Szóval nem a létük, hanem outsourcing ténye és mikéntje az érdekes. Ami saját, az nem lóg ki.

A többi kiszervezett harc pedig szintén nem lesz jó (legalábbis az eredeti verzió alapján), de az első sokkon már úgyis túl vagy.

Sors bona, nihil aliud.



Már az első részben is voltak bossfightszerűségek. Hozzátartozik a szériához, hogy jönnek más tuningolt kemény legények. Szóval nem a létük, hanem outsourcing ténye és mikéntje az érdekes.

Ahogyan prezentálva vannak, az lóg ki csak igazán, hogy pontosítsak, mondjuk ez a játék más részeiben is felüti a fejét itt-ott: Jensen szinkronja néha nagyon erősen súrolja a camp határait, a párbeszédek közbeni animációk is csúnyán röhejesek itt-ott, néhány karakterdesign meg mintha egy filléres képregényből lépett volna ki, miközben maga a történet egy "komoly", fajsúlyos sci-fi szeretne lenni. Összességében működik, de csak és kizárólag videojátékban, és ez hatványozottan így van a bossfightokkal is (oké, hogy a régi játékban is voltak ilyesmik, de részben ezért majd' 20 éves az).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyilván úgy lenne értelme, ha felépítenék a karaktereket, és többé-kevésbé opcionálisak lennének ezek a bossfightok. Mint egy rendes RPG-ben. Lehetne jó ez benne, de a csiszolgatás aligha segít, teljesen más filozófiával kellett volna hozzáálli. Nem mondom, hogy a DLC bossfightja etalon, de azzal tényleg semmi gond nincsen.

Egyébként a régi Deus Exben nagyobb volt szabadság, meg lehetett oldani kábítással vagy némelyiket szimplán elfutással is. (Mondjuk furcsálltam, hogy miután elszaladtam,a sztoriban sem találkoztam az addig fontos karakterrel, biztos büntibe került. Én nem bántottam, a lelkiismeretem tiszta :) Mondjuk jónak nem jók, de aki azt a játékot nem képes végigjátszani, az nem érdemli meg, hogy az életben a HR-énél jobb bossfightokat élhessen át! :P

Sors bona, nihil aliud.



Na igen, akkor illenének ezek a harcok jobban a játékba, ha nem lenne kötelező megölni az ellent + ha változatosabban lehetne velük elbánni. Az legalább frankó, hogy a DC-ben a szűken vett módszerekben több lehetőséged van.

A régieket meg végig fogom vinni egyszer, az elsőt mondjuk főleg azért, mert érzem, hogy nekem bejönne az Invisible War, előzmény nélkül viszont nincs értelme nekiállni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



This War of Mine

Már bő két hét telt el, mióta elfoglaltuk ezt a házat, itt a kertvárosban, távolabb a veszélyzónától. Amennyire tudtuk, biztonságossá és otthonossá tettük. Jól megy a sorunk, jobban mint másoknak a környéken, de ez nem hullott az ölünkbe. Keményen megdolgoztunk minden falat kenyérért és beépíthető alkatrészért. Sosem gondoltuk, hogy valaha fagerendákat fogunk cipelni az éj leple alatt, arra vigyázva, hogy ne csapjunk nagy zajt.
Marko minden éjszaka kockára teszi az életét, hogy mindannyian túléljük ezt a rohadt háborút. Ismét a lelkiismeretével küzd, mert kirámolt egy kórházat, és aztán még ott helyben eladta a szajré egy részét a helyi orvosnak élelemért és dohányért (Bruno folyamatosan cigizne, ha tehetné, és mivel kiválóan főz mindnyájunkra, ez a legkevesebb, amit megteszünk érte). Próbáljuk nyugtatni Markót, hogy a cucc így is jó kezekbe kerül. Épp két napja adtunk komoly mennyiségű gyógyszert két gyereknek, akik az anyjukon próbáltak segíteni. Már a fél környék hozzánk jár segítséget kérni, és ki a megmondhatója, hogy a mi segítségünk az értékesebb, vagy az orvosé a kórházban, ahova sokan el sem jutnak?
Sajnos lassan már minden lakatlan helyet kipakoltak mostanra a közelben, így bármit, amit elveszünk, azt már többnyire csak másoktól vehetjük el. Muszáj lesz változtatnunk a hozzáállásunkon, és megkeményítenünk magunkat, ha túl akarjuk élni ezt...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Kemény



The Surge

Első órácska után eléggé bejön ez a scifi Souls, az főleg tetszik hogy megtartották a lords of the fallenbol azt hogy ha nem halsz meg akkor egyre tobb soul jar az ellenfelekbol, de emellett még egy olyan feature is van hogy ha nem koltod el a soulokat (amiket itt siman be lehet tenni egy bankba a bonfirenel akarmennyi is van, nem csak fix szintlepesnyi osszegnel lehet elkolteni) akkor az ellenfelek legyozese utan kapsz random stamina regen buffot is egyre nagyobb esellyel :)

Illetve valamiert meg +1 estus is jár csak még nem sikerult rajonnom miert.

+az egész játék egy shortcut porn :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Tegnap előtt este megvettem az Elitet.
rwurl=http://i.imgur.com/Ej8gJQq.png

RIP life :(


Tno képe
Tno

Hm, azt mondja a wiki, hogy a Rise of the Robots inspirálta, hátha eldugtak benne egy kotont?:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ha jól tűröd a monotonítást, akkor valóban :D



Igen, lattam az 1000+ oras reviewkat, hogy boring meg semmit nem lehet csinalni es amugy egy rakas szar. Viszont amilyen nagy a jatek es amennyi lehetoseg van benne, hat nem tudom. Ha csak 100 oraig kot le mar akkor is nevetsegesen megerte az arat. Egyelore csak transport kuldeteseket csinaltam meg a community goalokba segitettem be, meg egyszer elneztem egy 250-300ly-es felfedezoutra ami gecijo volt. ( Harc, balckmarket, utasszallitas, bolygofelfedezes es meg nagyon sokas elottem van amit meg csak ki se probaltam... :D ) Most, hogy jonnek a Targoidok plane gecjo a hangulata.

De ja, unalmas es repetitiv. :D Foleg most.



Láttam, hogy nyomod, gondoltam is, hogy tán csak nem volt valami nagy update? :D Na igy thargoidokkal lehet, én is visszanézek valamikor, Everspace-nek úgyis a végén vagyok már.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nem hiszem hogy kell hozzá 1000 óra, jó persze én még full áron vettem meg annó, szóval az is beleszámít. Alapvetően bármit csinálsz az grindelés kategória és alapjaiban hibásan van megvalósítva.

Ugyebár egyszer tudod viszegetni a cuccot ide-oda, aminél úgy is kilépsz online módból, ha nem akarod magad önszopatni, amivel az a maradék izgalom is elveszik. Nekem is van itt egy papírom még az asztalon valahol, hogy mit-hova-merre érdemes -> annyira nem dinamikus a gazdaság, hogy ~1 év után is még remekül működik az útvonal. Legtöbben erre elcsesznek napi x órát, hogy ugyan azokat a köröket lefussák, mert igazából a random bóklászással semmi számottevő összeget nem keresel. Na meg amikor már aznap a 100. helyre kell manuálisan bedokkolni, akkor valahogy elveszti a varázsát...

Aztán kimehetsz bounty-zni az aszteroida mezőbe, itt se változik, hogy az adott rendszer éppen mennyire "secure". Nyugodtan leparkolhatod a hajód az első rendszerbe, ahol kicsivel magasabb, aztán egy szar kezdőhajóval is elég meglőni a legnagyobb hajókat is akár, mivel amint leszedik a rendőr npc-k a hajót kapod a csilliárd bounty-t. Szinte semmivel nem vagy előrébb egy nagyobb/jobban felszerelt hajóval, mert úgy is min. 10 rendőr fogja 5 másodperc alatt elpukkantani az ellent. Csak arra kell figyelni, hogy ide-oda repkedj és mindenbe belelőjj egyszer, maxra téve az energiát a meghajtásra...

Persze aztán Roleplay-kedhetsz, hogy te most csempész leszel meg tudomisén micsoda. Fenti 2 az amivel lehet ésszerűen előre haladni a játékban. Aztán a PVP meg már ilyen kimaxolt hajókkal megy csak, addigra meg már bőven tököd tele lesz az egésszel.

Az hogy van billió csillagrendszer még csak üresebbé teszi az egész játékot, autogenerált szar ismétlődik újra és újra. Na meg majdnem mind az 1 billió csillagrendszerbe van legalább 3 állomás, ami aztán végképp értelmetlenné teszi a keresgélést. Kicsit belemélyedsz, aztán rájössz, hogy semmit sem lehet csinálni valójában. Freelancer discovery (működő és élvezetes) tartalmának 1%-a sincs ebben.

Persze megveszed 10 dolcsiért, aztán élvezkedsz a grafikán, meg hogy milyen fasza HOTAS-al nyomni, scoopolás mekkora poén, meg a többi parasztvakító lufi, de ettől ez még egy dögunalmas szarjáték.

De ha 1 dolgot kellene mondanom, akkor az az, hogy átgondolatlan minden, semmi se úgy működik ahogy kellene.



Ki tudja hany100 nap wow played ido utan szerintem leirhatom biztonsaggal, hogy a grind es repetitiv faszsagokat relativ jol turom, ha megvan a hangulat mogotte. Igen le lehet annyira egyszerusiteni, hogy a gameplay kimerul abban hogy egyik rendszerbol atugrasz a masikba, kikerulod a napot, iranybaalsz es atugrasz a masikba es ezt ismetelgeted amig oda nem ersza celhoz ahol aztan dockolsz (manualosan dockol akinek ket anyja van. Auto dock aztan annyi, csak meg kell venni a modult :D hangulatosabb is mert jo kis klasszikust jatszik mikozben dockol es tudsz bameszkodva nezelodni). Miutan ez megvan pedig mesz a kovetlezo helyre. :) Nem nagy kaland. Viszont ha lekot meg a hangulata magaval ragad akkor yay. Igazabol ez pont az amit a no mans sky-tol vartam volna anno. A 24 fontjat mar most megerte.

Az ilyenek most meg plane... olyan geci hangulatos, hogy elkepeszto:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=iSDjhOAmbSE
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=3K9ogFhx9wE

Szoval ja, alapvetoen egy unalmas repetitiv jatekelmeny, de az ilyen uj gyongyszemek es a hangulat amit az egesz araszt boven karpotol erte. Szerintem.



Ez így mindössze kaland/szimuláció. Valódi gameplay meg semmi. Ez pedig nem az amit ígértek. Volt elég példa, hogy hogyan lehet megvalósítani, hogy akció és cél is legyen egy ilyen játékban. Egyébként meg nem is kellene túl sok minden hozzá pl. mint írtam a bountyzás javítható lenne annyival, hogy ne legyen elég 1-et belelőni az ellenbe/vagy vegyenek visszább a rendőr npc-kből. Vagy a kereskedéshez a beígért dinamikus gazdaság működjön is.

Csak hát egyik fejlesztés se ebbe az irányba mutat.



Nekem az a bajom az Elite-el hogy kurva jó játék lehetne, de nem az. Tele van a játék lehetőséggel, de valamiért mégsem valósultak meg. A Horizons sem hozta a tőle elvártakat. Volt is emiatt hiszti a közösség részéről.
Az új tartalmak (Power Play meg a Mérnökök) csak arra voltak jók, hogy tovább húzzák a grindolást, hogy jobb modulokra tehess szert. De valódi, kiemelkedő élvezhető tartalom nem jött a béta óta semmi. Ezen felül a meglévő Wing és Commanders funkció még mindig bugos.

Állítólag a Thargoidok bekerülésével majd kezdődhet minden elölről, mert amit eddig összetalicskázott az ember, az nem lesz jó ellenük. Plusz az sem vet túl jó fényt a játék jövőjére, hogy az egyik legértelmesebb embert, az ED executive producerét, Michael Brookes-t átették egy másik titkos FD projektre.

Egyébként Jodának nem lehet felróni, hogy élvezi, mert visszaemlékezve ugyanúgy végig élveztük mi is az első pár száz órát (én legalábbis). Csak akkor még bizakodtunk, hogy lesz ez még jobb is a mostaninál. Hát nem. :(



Preorder béta alatt talán pár tíz óra után letettem, hogy ez így hulladék ahogy van, aztán fél-1 évente 1 szer felraktam újra, hogy rájöjjek semmi se változott. És az a pár tíz óra se volt önfeledt szórakozás, csak a játék eleji bénázás + grindelés, hogy talán jobb lesz. Azóta bejött újításokkal lehet többnek tűnik a tartalom, de aki átlátja már, azokat nem lehet ezzel megetetni. HOTAS-om tudtam használni, annyi örömöm volt benne össz vissz + az első 1-2 landolás és aszteroida mezőben látott csata, amíg rá nem jöttem mire megy ki a játék.

Egyik haver nagyon rá van függve, de egy ésszerű indokot se tud mondani, hogy mivel lett jobb azóta (több lóvéért, drágább hajóért lehet grindelni... meg még ennyi év után is mondogatja hogy milyen klassz lesz egyszer a játék, arra kell "előkészülni"... kösz).



Lehet én nyertem azzal, hogy nem voltak elvárásaim és kvázi space truck simulatorként kezdtem neki. :D Elfogadom annak ami és nem várok tőle EVE Online szintű komplexitást. Engem egy fekete lyuk vagy egy szupernova látványa is boldoggá tesz. Egyszerű vagyok, na. XD



egy szupernova látványa

"jól nézd meg mert többet olyat nem látsz!" 3:-)



Ott a pont :D



Ilyet szerintem senki nem várt, de egy Freelancerhez hasonló vagy megközelítő megoldást üdvözöltünk volna. Ha nem is rögtön, de két év elteltével mindenképp.

És ha fuvarozol, akkor a frame shift drive-ot feltétlen rakd rendbe, mert az Engineers update óta feljebb tekertek az NPC-ken is és harapnak mint állat.

HF! :)




Darkest Dungeon

Anno EA keretében vettem meg még félkészen. Akkoriban nem sokat toltam vele, vmi 15-20 óra körül hagytam abba, mert tovább nem bírtam a RNGesust. :D

Most újra rápróbáltam és eddig frankó. Kapott még két új hőst az alapjáték az Abomination és Antiquarian személyében. Plusz a nem oly régen megjelent a Crimson Court dlc is és hozott plusz egy főt (Flagellant) a meglévők mellé.

Ebből az Abomination az ami érdekes, ugyanis át tud változni fenevaddá és új skillekkel osztja az áldást. Illetve ő az aki nem tűr meg vallásos arcokat maga mellett a csopiban. :D

Szóval egyelőre jónak tűnik a végleges verzió, aztán ahogy telnek a hetek majd meglátjuk meddig bírom. :)



jutiseszembe, az 1996-os Space Truckers mekkora egy bűnös élvezet volt :-D



Deus Ex HR DC

Annyira úgy tűnt, hogy ez lesz az első lopakodós játék, amit save scumming nélkül is végig lehet majd játszani... de nem. Azért nem szeretem a stealth műfajt, mert a kiszámíthatatlan trial and errorról szól az egész (mielőtt jönne a Thief-csapat: a Thief is), és bár itt ezek közül nagyon sok minden ki lett javítva, sajnos onnantól, hogy tényleg nehéz lesz, jön a szobánkénti mentegetés is, mert pont annyira válik kiszámíthatatlanná a cucc gondos tervezés mellett is, hogy nem mered bevállalni mentegetés nélkül. Összességében sokkal jobban van megoldva a dolog, mint a régi hasonszőrű játékokban, de csúnyán nyújtják vele a játékidőt, nehézkessé válik tőle a haladás. Sajnos azt kell mondanom, hogy kellemesen sztrímlájnolt settenkedésben nálam továbbra is az első két Splinter Cell az etalon.

A másik, amiben szépet csalódtam, az a történet: komolyan és értelmesen indul, aztán a szokásos kliséktől (csúúúnya-gonosz világcégek, Illuminati, a karakter, aki valójában AI, a főhős meg minimum az emberi evolúció következő állomása hús-vér karakter helyett) annyira csúnyán esik seggre, hogy igazából a legtöbb kései fordulatot már csak végigröhögni tudtam. Remekül ki lehetett volna bontani az augmentációk morális oldalát, főleg Jensen szemszögéből, de ehelyett a játék második fele inkább egy hihetetlenül ostoba összeesküvés-elmélet felé veszi az irányt. Kár érte.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!