Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Baby Driver
Lehetett volna ez sokkal jobb is egy kevésbé sablonos sztorival kicsit jobban kidolgozott karatkerekkel. Viszont így is bőven jó film, mert mint _film_ nézni egy élvezet. Eszméletlen jól össze van rakva és a soundtrack (ami mellesleg szintén 10/10) szimbiózisa a filmmel magával külön tapsot érdemel. Jon Hamm telitalálat volt a szerepére, viszont az a helyzet, hogy senki más nem érződött telitalálatnak. Lehet bennem van a hiba, de... Pl a főszereplő srác nekem nagyon ellenszenves (bármiben) ami eléggé rányomja a bélyegét egy ilyen filmre. Nem rossz a szerepére, de találhattak volna nála sokkal jobbat. Spacey szintén. Hozza a kötelezőt, de egy centivel se többet. Egy megtekintést mindenképp megérdemel, de nem kell tőle semmi világmegváltást várni sajnos. Egyszerűen egy kiemelkedően jól összerakott mestermunka közepes tartalommal.



Wonder Woman

Kezdem a pozitívumokkal:
- Gal Gadot jól hozza a karaktert. Vicces, de különösen az arcjátéka tetszett az érzelmesebb jelenetekben.
- Pine meg a titkárnője egész jó sidekickek, és külön öröm volt látni Connie Nielsen-t és Robin Wrightot egy filmben, a House of Cards és a The Boss ikerkarakterei után.
- az eredetsztori jól van megírva és Diana személyiségét tökéletesen ábrázolták.

És kb. ennyiben ki is merül minden jó amit el lehet mondani a filmről, amely tökéletes példája annak, hogy mi is a baj a mai világgal. Pontosítok: nem is a filmmel van a legnagyobb baj, hanem a kritikusokkal és az egész FAKE news/reviews vonallal. Ez az egyik leggyengébb DC film nagyon sok szempontból és mégis képesek voltak ezt az egekbe magasztalni, a többit bezzeg lehúzták.
És megmondom miért, ahogy megmondtam már a legelső kritikák után is látatlanban: a FEMINIZMUS miatt. Én már nem is azt állítom, hogy direkt írnak hamis kritikákat, hanem egyszerűen ilyen elkorcsosult világban élünk, ahol ösztönösen nem mernek bántani egy nő által rendezett filmet a legikonikusabb női hősről. Pedig ennek a filmnek százszor több hibája van még a BvS-nél is. Kezdjük is az elsővel: a rendező. Ez a film tökéletesen bizonyítja, hogy miért van szükség Snyderre. Ő tud igazán jó képregényfilmet rendezni, ő az aki át tudja adni a képregények világát a vásznon, úgy hogy az ne hasson gagyinak. Alapból nincs nagy gond a WW-vel, ha nem mint képregényfilm tekintünk rá, de sajnos úgy nem tudok. Az akció jelenetek borzalmasak, szörnyű a koreográfia, a megvalósítás béna (konkrétan mindenhol kilóg a lóláb a CG-vel és a wire workkel), kedvencem amikor WW beáll és szigorúan néz a karját felemelve. Na arról a Pindúr pandúrok jutott azonnal az eszembe, annyira béna. A másik nagy fájdalmam a borzalmas CGI okozta. Egy ilyen blockbuster, hogy nézhet ki ennyire rosszul. Egyszerűen nem tudom beleélni magam egy pillanatra se, amikor ennyire mű minden. Különösen az amazonok szigete, a főgonosz és a repülős jelenetek voltak nagyon gyengék, de WW összes harci jelenete is ilyen. Ha már főgonosz... A személyét érintő csavart azonnal levágtam, de szerintem nem csak én, annyira a néző arcába tolták.
És végül sajnos meg kell állapítanom, hogy az I. vh sajnos abszolút nem illett ehhez a karakterhez, de muszáj volt ide tenni, hiszen itt még női egyenjogúság nuku, stb... Egyedül az a jó, amikor látja a borzalmakat amit a háború okoz.
Nagyon mellélőttek nálam a női rendezővel, mert rengeteg buta és kínos jelenet van a filmben, ahol csak a fejem fogtam és alig bírtam a vászonra nézni a cringetől. (nem, a romantikus jelenetekkel semmi bajom, vagy a ruhapróba is jó, elsősorban arra gondolok, amikor WW hősiességét, badass-ségét akarja érzékeltetni) De tényleg nagyon buta a film, és rengeteg plothole van a forgatókönyvben (pl. hogy 1 nap alatt Londonba érnek az Oszmán birodalom partjaitól a csónakkal... wtf?!, az emberek WW zúzása után úgy viselkednek, mintha mi sem lenne természetesebb ennél...MoS-ben kb. mindenki maga alá fosik egy Supermantől, itt meg kezetfognak WW-vel vigyorogva :DDD, a főgonosz egy kerítés melletti toronyban van egyedül, két katona őrizetében...)
Én hatalmas DC fan vagyok, BvS-ben imádtam WW-t és a karaktert itt is nagyon kedveltem, de sajnos ez a film nem jó. De azon nem tudok csodálkozni, hogy a fórum legnagyobb SJW-ja a legjobb képregényfilmnek volt képes kikiáltani, ami csak alátámasztja az igazamat, amivel a mondandómat kezdtem.

45%



megártott a meleg látom :)



Tno képe
Tno

http://www.rewired.hu/comment/124613#comment-124613

Egyébként mi benne a zseniális?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ez a film tökéletesen bizonyítja, hogy miért van szükség Snyderre. Ő tud igazán jó képregényfilmet rendezni, ő az aki át tudja adni a képregények világát a vásznon, úgy hogy az ne hasson gagyinak.

hooooogyne :D

más szóval: MARTHAAAAAAA



:D

Engem a feminizmus gyalázása lepett meg mondjuk a legjobban. Van a filmben asszem egészen pontosan kettő darab vicc a feminizmusról, egyébként a Diana "feminista ikonként" való ábrázolásával kapcsolatos csapdát nagyon szépen megkerülték azzal, hogy az angyali szombolikát válaszották helyette, ami nyilván a karakterhez és az első világhobároús történethez is jobban passzol. Ettől az egész azért persze kap egy leheletnyi feminista élt, mint a képregény, szóval nincs elfelejtve az, hogy WW-t egy olyan pszichológus csávó találta ki, aki szerint a nők őszintébbek és jobban is dolgoznak a férfiaknál, de köze nincs a mozinak a feminista propagandához, és a férfiak sincsenek lenézve, sőt. Nem hazug a film, mint pl. a Ghostbusters volt, és az a kevés, ami benne van sem a női felsőbbrendűségre, hanem a nemek egyenlőségére megy rá.

Szvsz ahhoz, hogy a filmben lévő tartalom fájjon valakinek, már tényleg csúnyán befertőzöttnek kell lenni ilyen alt-right szerű ideológiákból. Az meg teljes vicc, hogy pl. nekem ezért tetszett volna, mert ha én feminista filmre vágynék, biztos, hogy a WW nem teljesítené az elvárásaimat, és a harcos agyalágyult feministák közül sokan pl. haragszanak is rá emiatt.

Azon meg kiakadni 2017-ben, hogy úristen, nő rendezett egy filmet, hát vazeg, ehhez már tényleg beteglelkűnek kell lenni. :DD

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem hazug a film, mint pl. a Ghostbusters volt

Nem tudom, hogy láttad-e a filmet, vagy ilyen Moken kaliberű filmesztéták véleménye alapján állapítottad ezt meg. Én láttam, és közel sem volt életem filmélménye, de azon felül, hogy a nők ugyanúgy el tudják végezni azt a munkát, amit annó domini a férfiak, semmi, zéró feminista érzés jött elő belőle - más kérdés, hogy a Sony erre húzta fel a reklámkampányt ugye (#girlpower), aztán ez vörös posztó is volt a látványosan alacsony érzelmi intelligenciájú tömegeknek. Aztán lehet, nekem maradtak ki a Twin Peaksnél is rejtettebb kikacsintások (valaki hány, ondó, egy nő hány, olyan, mint az ondó, a nő felsőbbrendű, mert... őőő... 2-es pont, ???, profit), de valahogy nem éreztem, hogy bármiben is a nők felsőbbrendűségét hirdetné.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nekem az nem tetszett ott, hogy vannak benne poénok a férfiak kárára, és nem annyira jó poénok, hogy megérje érte felbőszíteni a továbbra is főleg férfiakból álló fanbázist (persze már azt, aki hajlamos ezen felbőszülni).

Néha ráadásul még teljesen megmagyarázhatatlan is:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=NjQ4woI0Dts
Hm? Why? :D

Abban mondjuk egyetértek, hogy a marketing felelős azért az outrage-ért, amit a film okozott, de attól még benne van ez a vonal, és nagyon furcsa.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



+1
kb mintha a top secretben a liberalizmus es a szelsojobb osszecsapasat elemeznenk...:DDD

"okey-dokey!"



Kevint tudnám kiemelni, mint "férfipoént", de az meg elképesztően jól sült el a szememben, főleg annak köszönhetően, hogy mennyire élvezi eljátszani az ostoba palit Chris Hemsworth, egyszerűen nem tudtam erre az aspektusra haragudni. De mondom, továbbra is, jóval több "feminista mocsok" (sic!) látott napvilágot szerintem, mint pár olyan poén, ami esetleg neked, nekem nem talál be, más meg dől rajta a röhögéstől.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Biztos igazad van, mint mindig, ettől függetlenül a legviccesebb jelenetek számomra akkor is a férfigyalázó Chris Hemsworth-ös részek.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Például a zene, amely nem aláfestő szerepet töltött be, hanem abszolút meghatározta, kiegészítette az eseményeket.
Amikor együtt lélegzel a filmmel, és érzed hogy elfogytak a szavak egy-egy jelenetben, majd a megfelelő pillanatban jön az A dal, ami halálpontosan betalál.


Tno képe
Tno

Hát mivel kb. egy musicalről van szó, ez annyira nem meglepő. Csak én pl. azt nem láttam, hogy mit akar kiegészíteni, és ehhez pedig még egy autotune-os, közepestől lejjebb elhelyezkedő popdal is társult (asszem a szám, amit előadtak aztán a végén "saját volt"). Szóval egészen röviden nem volt mivel együtt lélegezni, a dalok meg jobbak eredetiben.
szerk.: a manager srác akcentusa tetszett

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


CJ képe
CJ

ja, tök romantikus volt. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Oké, attól, hogy nem értünk egyet, még nem kell a számba adni olyan dolgokat, amiket nem mondtam. Hemsworthtel pl. nekem sem volt semmi bajom sem, és a filmet is inkább középszarnak tartom, mint szarnak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az a gond a filmmel hogy senki sem akar 4 ronda/öreg/dagadt ismeretlen (legalábbis számomra) szinesznot nezegetni (egyedül a fenti klipben a szőke nőci volt értékelhető szerintem)

A cameok is elég erőltetettek voltak.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Pontosítok (vagyis elmondom az én véleményemet :D): az a gond a filmmel, hogy senki sem akar Melissa McCarthy / Paul Feig komédiaként újragondolt Ghostbusterst nézni, mert az eredetinek alig volt köze ahhoz a humorhoz. Szerintem a gárda McCarthy-t leszámítva nagyon jó, csak ugye ez nem segít sokat a siralomvölgyön, mert McCarthy volt a főszereplő. :D

A reboot dolgot meg ott rontották el, hogy rebootot sem akart senki, helyette legalább egy "soft reboot" esett volna jól, ahol pl. a régi színészek a régi karaktereket is játsszák random hülyeségek helyett, aztán kellemesen átadják a stafétát a végére a hölgyeknek. Szvsz még viccesebb is lett volna.

Mellesleg tipikus "from the good people at Sony" döntés volt Feignek adni a filmet, egy épeszú stúdiónak ez eszébe nem jutott volna. "Oké, itt ez a 150 milliós költségvetésű film egy legendás frencsájzból, mi lenne, ha a poénok felét improvizálnánk, lányok?"

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

From the good person, Zaxx.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ne örömködj, inkább féld az új Pókembert... from the good people at Sony.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Én nem félem.

Te féld, mondjuk neked úgyse lehet megfelelni, mivel alapból utálod a pókot. :P

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



you mean Disney

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Tévedés: én a Raimi féle Spiderman 3 óta félem a pókot, az első kettőt bírtam.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Harvy666 írta: egyedül a fenti klipben a szőke nőci volt értékelhető szerintem

Kár(?), hogy IRL leszbikus.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A nemvicces kimaradt a felsorolásból, úgy értettem hogy rajta még lehetett röhögni.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Csak akárják, hogy ezt hidd:
rwurl=http://i.imgur.com/hFsDORY.png
Columbia = Sony. Persze reméljük, hogy a Marvel közreműködésének sikerült jó irányba terelnie a dolgokat.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Nyilván a Sony hibája ha szar lesz... :D
Édes istenem...

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Persze, hogy a Sony hibája lesz, a Sony kurva szar filmeket gyárt. A Sony Pictures meg nem egyenlő a konzolgyáros Sony részleggel, még mielőtt...

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Jó hagyjuk.. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Most komolyan: nézd meg ezt a listát, és számold meg rajta a jó filmeket:
http://www.imdb.com/company/co0071509/?ref_=ttco_co_1
Háááááát...

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!