Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Milyen téma lenne ez mégis? És milyen különleges módon? :D American Horror story 3. évadában a dagadt nő aki mészárolta a feketéket röhögve, na az horror szempontjából 100x jobb volt. A feka-fehér viszonyt meg már bőven kifigurázták a key and peele-ben vagy bármelyik stand up/talkshow részeként (Djangot ne is említsem..), vagy kevin hart vígjátékaiban. De még azt el tudnám fogadni, hogy az amcsik a lelkiismeret furdalásuk miatt minden ilyen filmet istenítenek (lásd 12 év rabszolgaság, Moonlight, Fences), de fel nem foghatom, hogy a magyarok mit esznek ezen.



Meg is válaszoltad a kérdésed:

De még azt el tudnám fogadni, hogy az amcsik a lelkiismeret furdalásuk miatt minden ilyen filmet istenítenek (lásd 12 év rabszolgaság, Moonlight, Fences), de fel nem foghatom, hogy a magyarok mit esznek ezen.

Horrornak én se nevezném, de mostanában minden horror amiben 2 csepp vér van. =/ Az egész témája (amit spoiler nélkül nem fogok leírni) érdekes volt, a kivitelezés szintén. A karakterek is jók voltak annak ellenére, hogy sablon sablon hátán. A legnagyobbat viszont valószínű azzal lépte, hogy ki rendezte. Személy szerint nem értem mitől akkora nagy szám, hogy komikus komolyabb filmet rendez, de ezt eszik látod.



Nézd. Nem tudom hogy hibának kéne-e hogy számítson az hogy nem lehet műfajilag felcimkézni egy filmet. Márpedig ezt nem lehet, mert ebben több zsáner is találkozik. Az hogy személy szerint kinek melyik része lesz hangsúlyosabb az attól is függ milyen érzelmi/mentális állapotban ülsz le elé.
Az hogy te nem találtad viccesnek/szórakoztatónak a film szatíra oldalát, az a te humorod vagy értelmezésed dolga. Én jókat röhögtem a kínos szituációkon, azon hogy milyen rasszista szempontok alapján méregeti őt a fehérnép és hogy közben amikor halljuk a haverjával a beszélgetéseit rengeteg sztereotipiat beigazol. De ezek csak a legalapvetőbb humor források voltak. És egy szatíra humora az sohasem lesz hasonlatos egy sima komédiáéhoz, hisz álltalában mindig kell hozzá egy társított mögöttes jelentés hogy vicces legyen az adott jelenet, és még így sem lesz vicces mindenkinek. Nah de akkor ennyit erről.
Az hogy nem éreztél feszültséget a film alatt az a te dolgod megintcsak. Mert a film elég ügyesen lett ilyen téren is felépítve. Kaptunk egy főszereplőt akiért lehetett izgulni, és a film folyamatosan meglepett azzal hogy nem kitaposott megoldásokat használt. Itt nem voltak vérengzések és jump scare-ek mégis tudott működni a feszkó. Például amikor a felszolgáló nő mosolygós arcán lecsordul egy indokolatlan könny csepp, vagy a teljes hipnózis szekvencia. Az szerintem nagyon erős lett. De maga az érzés hogy nem tudod mi lesz a kővetkező jelenetben, engem teljesen a képrenyő elé szegezett. Az utolsó percig lekötött és azt éreztem hogy ez bármi is volt, nagyon eredeti volt az biztos.
Nincs semmi baj azzal ha te ezt nem így élted meg, de kiakadni felesleges mivel ez nem a kinek van igaza, hanem a kinek működött - kérdése.



A rasszizmus a globális bűntudat része. Nálunk nem voltak feketék az biztos, de a nyugat nagyon belénk nevelte a polkorrekt gondolkodást, az elfogadást...de a nehézségeket is. Ahhoz hogy megértsd a rasszizmus mibenlétét ahhoz nem kell a szomszédba egy feka.



a nyugat nagyon belénk nevelte a polkorrekt gondolkodást

A 80 éves fehér papákra, akik az Oszkárt szórják, meg a városi "felvilágosult" fiatalságra ez igaz lehet, de itt jövünk rá, hogy csak kicsi a példához a mintavétel. Kicsit arrébb mész keletre, és máris keresheted a "globális bűntudatot" ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Első sorban a városi felvilágosultakra gondoltam igen, de már a vidék sem olyan mint régen amióta van internet.
És alapvetően most Magyarországról volt szó, szal ne menjünk keletre. A Globális bűntudat kifejezés pedig álltalánosítás, nem azt jelenti hogy Mindenhol nyomon érhető.



Első sorban a városi felvilágosultakra gondoltam igen, de már a vidék sem olyan mint régen amióta van internet.

Vagyis rosszabb? :D Tudom, tudom, általánosítok a fészbúkos turbónyugdíjasok alapján.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hát igen valóban van egy masszív recept és nyereményjáték megosztós réteg.



Szerintem itt egy kis kavarodás van. Az USA-ban amit a feketekkel műveltek évszázadokon át az példátlan a modern történelemben máshol. A rasszizmus egy faji alapú előítéletesseg jelenleg a legtöbb helyen a világon, az elobbivel össze sem hasonlítható a mostani formájában. Az USA sajnos valóban próbálja folyamatosan exportálni az ő nézeteiket a hátrányos megkülönböztetés tekintetében, csak sajnos azt nem fogják fel, hogy pl.
a magyar roma szituáció teljesen más, mint az ottani feketék helyzete. Rengeteg pert kezdeményeztek usabol pénzelt szervezetek a 90es 2000es években ezzel kapcsolatban.

Szerintem is javult az általános helyzet egyébként, régen ment a huhogas a focimeccseken, ha egy néger játékos volt a pályán, ez mára teljesen megszűnt. A legjobb gyógyír a rasszizmusra valóban az internet, valamint szvsz a tapasztalat és a tettek.



Nincs baj amerikaiakkal, éljena szabaccsá, csak előbb indiánokat kiircsa.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



pl.
a magyar roma szituáció teljesen más, mint az ottani feketék helyzete.

Ez elég nagy túlzás. A roma szituáció abban más, hogy sokkal jobban le vannak maradva a feketéknél, mivel az amcsiknál egy sokkal jobb és átgondoltabb felzárkóztatás zajlott le (és még mindig vannak olyan néger gettók, amik 60x durvábbak, mint a mi roma gondjaink), ami elég vicces abból a szempontból, hogy a rasszizmusuk is jóval keményebb volt a miénknél. Nálunk ezzel szemben még csak most kezdik kapiskálni, hogy egyáltalán hogyan is lehetne felzárkóztatni a romákat a nagyon súlyos csapás után, amit a rendszerváltás mért rájuk.

Ettől még a célkitűzések és a megoldás alapvető körvonalai ugyanazok.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Köze nincs a romáknak a feketekhez. A feketék évszázadokig munkára voltak kényszerítve, természetes szelekció alapján alakult a genallomanyuk, rengetegen atvettek a keresztény vallást, nincsenek mai napig követett barbár hagyományaik, stb. és nem utolsó sorban ők KIVIVTAK az egyenjogusagot, nem csak a mozgalmaikkal, hanem rengeteg egyéni cselekedettel, lásd pl. Tuskagee airmen, stb., rendelkeznek igazi peldakepekkel. Persze ott a gettó kultúra, ami valóban sokkal brutálisabb a legrosszabb cigánysoroknal is, de az egy része csak a fekete lakosságnak. A roma kultúra és történelem ezzel szemben teljesen más alapokon, felfogasokon nyugszik, ők nem harcolnak azért, amit a feketék kivivtak maguknak, mert nem is vágynak rá, helyettük megteszik a civilszervezetek (sponsored by USA), de ez nagyon nem ugyanaz. Es ezt úgy nézzük, h a magyar roma integráció az egyik legsikeresebb EUban, akkor el lehet képzelni milyen máshol... Én annyi hasonlóságot látok, hogy előbb utóbb itt is ki fog alakulni egy kettősség csak sokkal lassabban: egy viszonylag jól integralodott réteg, akik iskolázottak, munkával rendelkeznek, és az integralodni képtelen/nem akaró gettó romák.



A "feketék megköszönhetik a fehéreknek a rabszolgaságot" vonalat kihagynám, és csak az értelmes részre reagálnék: igen, sokkal előrébb vannak a fekák, de hülyeség ezt annak betudni, hogy a romák lusta barbár naplopók. A roma kisebbség nagyon jelentős része esetében egy olyan súlyos mélyszegénységről és kulturális lemaradásról van szó, hogy kb. akkor sem lenne piacképes munkaerő, ha akarna dolgozni (írom érthetőbben: gecire buták és kurvára szegények, annyira, hogy ahhoz is látni kell, hogy el tudd képzelni).

A nagy felzárkóztatási sikereket én nem érzem: a roma értelmiség még mindig olyan szűk körű, hogy kb. nem létező fogalom, és a felsőoktatás mostani helyzete semmit sem segít abban, hogy ez változzon (ha bemész egy 5000 hallgatót foglalkoztató jogi egyetemre, találsz kb. 2 roma hallgatót... nevetséges). A közmunka program is teljes fail, mert egyrészt fenntartja ugyanazt a mélyszegénységet, ahonnan indulnak + dolgozni sem tanulnak meg, mert az átlagos közmunkás dolgozik két órát, aztán meg ül a napon addig, amíg haza nem lehet menni (kb. a szocializmus alatti foglalkozatási hozzáállás felélesztéséről van szó: papíron foglalkoztatunk meg csökkentjük a munkanélküliséget egy "adminisztrációs trükkel").

Példaképből meg nyilván alig akad, de azért én remélem, hogy a jövőben több lesz a Bogdán Lászlókból.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Sose voltam Amerikában ezért arról csak azt tudom amit olvasok róla vagy látok filmen. Márpedig angliai éveim után tudom, teljesen más a valós tapasztalat.
Az hogy volt több fekete lakótársam is az nem elég hivatkozási alapnak, az viszont már mérvadóbb hogy rengeteg fekete környéken laktam. Ezek szegény környékek voltak, nem olyan környékek amikkel azonosítja Londont egy túrista. Pedig a 3as zónától kifele haladva a város sok részét elég durva egyenlőtlenség, mélyszegénység és bűnözés(fegyveres) jellemzi. Mikor bűnözésre gondolok akkor az alatt egy élő GTA küldetést kell elképzelni. Persze Anglia történelme más volt mint az Amcsiké, de a feketékről ők is tudnának mesélni.
Ez a kettősség jellemzi a közgondolkodást. Egyrészt vannak a tanult és morálisan stabil feketék akikkel szokás reklámozni a multikulti társadalmi modellt. Aztán ott van az a rohadás nagy számban tespedő kerületeket uraló kibaszott bunkó drogos agresszív majom sereg akik naponta követnek el erőszakot vagy bűncselekményt, persze nem a fehér jómódú zónákban. Tudnék pár elég meredek személyes történetet is mesélni de nem akarok túl szubjektív lenni.
Tudom hogy korlátolt gondolkodás a rasszista szemlélet de a valóságban ezt nem olyan egyszerű megélni és kezelni. Visszakanyarodva a Get Out-hoz: A néző együtt érezve a főszereplővel jót röhög a gazdag fehérek sztereotipizált látásmódján hogy oldja a kínos természetét a helyzetnek de közben ott motoszkál a saját tapasztalattal rendelkező néző fejében az is hogy valóban létezik a probléma amit nem szabad megnevezni. Nem szabad kimondani hogy hajlamuk van a bűnözésre, persze nem genetikaira gondolok. Mert az amerikai álom szerint csak edukáció és munka kéne nekik, és ha ezt mindnek felajánlanák államilag akkor eltűnne a bűnözés,deviáns életmód és mélyszegénység egyaránt. Hát persze... A rasszizmus gondolata belátom igazságtalan, a gyakorlatban viszont sok mindentől megóv ha tényleg olyan helyen élsz ahol ki vagy téve fenyegetettségnek.(Pl. nem, nem fogsz abban az utcában lekanyarodni késő este hazafele menet ahol 5 darab nagydarab feka srác bandázva áll az út szélén.)
Persze Angliában nem csak ők élnek szegénységben és nem csak ők bűnöznek, csak most róluk volt szó. De pl. egy fiatal liberális magyar bölcsészt vagy szociológust szivesen kivinnék magammal egy kis túrára hogy ne csak elméletben foglalkozzon a kérdéssel, mert bár az elmélet mindig fontos, a gyakorlati tapasztalat ebben az esetben elengedhetetlen.



Nálunk az évfolyamon a 130 főből biztos volt 4-5 roma legalább jogon (mondjuk valamelyik felmenoje sztem fehér volt mindegyiknek), de én nem tanacsolnam nekik, hogy nagy számban társadalomtudományi képzésre járjanak, mert akkor ugyanúgy éhezni fognak :D Múltkor volt Rtlen Baló Györggyel egy esti műsor amiben volt 3 roma ember, akik példamutatóan léptek fel. Egyik a Pest Megyei katasztrófavédelem szóvivője (sokszor szokott lenni tvben), másik a srác aki kifestette a kórtermet ingyen, miután a felesége ott szült, harmadik valami segítő szolgálatot üzemeltet szabadulo elitelteknek. Na én pl. ilyenekre gondolok, akik sokat tehetnek azért, hogy megváltozzon a vélemény róluk. De ők is elmondtak, hogy lehet, hogy az elején kicsit előítéletesek voltak velük szemben a fehérek, de miután megismertek őket, látták hogy becsületesek, onnantól soha többé nem merült fel a szarmazasuk.
A londoni, francia, spanyol feketék meg nagyon mások, mint az amerikaiak, sajnos fogalmam sincs mit fognak kezdeni ezzel a jelenséggel, amit Nicodemus írt. Tényleg erős a kontraszt, hogy van egy Denzel Washington, egy LeBron james, Van Jones, stb. meg vannak a drogos agresszív állatok. Es amíg utóbbiak léteznek, addig igenis van alap a "rasszizmusra", mint egyfajta védekező mechanizmusra. De egyenként a Get Outban rasszizmusrol szó sincs :D



Es amíg utóbbiak léteznek, addig igenis van alap a "rasszizmusra", mint egyfajta védekező mechanizmusra.

De a védekező mechanizmus nem rasszizmus, hanem egy általános előítélet, ami általában személyes tapasztalaton vagy egyéni félelmen alapszik. Csövesekhez sem mész oda ugyanúgy, ahogyan a roma gettóba sem caplatsz be a Boss-zakóban, és akkor a ránk jellemző lecsúszott szegényekről, alkeszekről, drogosokról nem is beszéltem... meg az amerikai trailer trash és redneck népségről sem.

De egyenként a Get Outban rasszizmusrol szó sincs :D

Ezt elég érdekes olvasni azok után, hogy csak és kizárólag arról van benne szó (a liberális rasszizmusról).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

a liberális rasszizmusról

Az az, amikor szabadon eldönthetem, hogy melyik népcsoportot fogom gyűlölni?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Szerintem is egész jó film a Get Out :D. Nem egy világot megváltó alkotás és enyhén túl van tolva, de vannak benne bőven értékelhető részek. A hipnotizálós rész nagyon kemény pl, faszán megcsinálták és ne mondja senki, hogy nem villant a srác egy kis színészi tehetséget.



Voltam zárás előtt.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Predi 1-2

Az alienes topik hatására tegnap újráztam ezt a két klasszikust. Voltak részek amikre nem is emlékeztem, pl. hogy az első részben mutatják ahogyan megérkezik a címszereplő, vagy hogy shane black a kommandósok között szerepel. A film felépítése (egy akciófilmhez mérten) szerintem még ma is megállja a helyét. A 'cloak' effektek elég gázosak már, de valahogy mégsem esik ki annyira a filmből.

A második rész is tetszett, bár fájóan érződik swarci hiánya (felkeresték, de nemet mondott a rendezőre és a forgatókönyvre egyaránt) viszont próbálták ezt kellő akcióval és erőszakkal pótolni (na nem mintha az első rész olyan pacifista lett volna) ami többé kevésbé sikerült is. Viszont volt itt is apróság ami nem volt eszemben. pl. a vágóhídon a dög befejezi danny glover mondatát az első részből ami arra utal, hogy annak ellenére hogy az elsőben a bestia megsemmisítette magát, valahogy még lekommunikált a haverjaival. A végén lévő alien kopi meg az imdb szerint az akkor már létező AvP képregények miatt került bele. (Arra azért kíváncsi lettem volna, ha gary busyéknek sikerül élve (vagy legalábbis a technológiákat megmentve) elkapniuk a predit az hatással lett volna e a folytatásokra.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



ja és bill paxtonnak elég bödass haláljelenete van, úgy ánblokk az egész. a metrós stroboszkópos, a hőképes durrogtatós (ahogy látszanak a forró hüvelyek külön klassz), meg úgy közben eleve ahogy paxtonosan újratölt és anyázik. utána meg a trófea kinyerés is durca. szóval így kell faszán meghalni egy filmben :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



És ne felejtsd ki a gumilabdát sem!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



ja :D
-várjá!
-*poing*

mellesleg, hogy bírt ki a dög 3 tárat abból a nem kicsi pisztolyból (mert azért eléggé telibe trafálta)
az a testharisnya valami páncél lenne, nem csak bdsm cucc?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nem mindegyik találta el, villogó fény, közel láthatatlan álca. Egyébként igen, valami páncélja lehet.

Gondolj csak bele, hogy a .45-ösből bekapott biztos vagy egy tucattal és semmi. Amikor meg Dutch és a bandája kivágja az erdőt, akkor 7.62-esből kapott be közelről egy majdnem teli tárat és aztán a csapat is odapörkölt rendesen. Ami miatt látszólag kifolyt belőle kb. 3 dl. vér és azért már kellett medikitelnie is.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



mondjuk ott szerintem a srácok több fát találtak el mint predatort, szerintem mac is csak szerette volna hinni, hogy az egész tárat neki adta (vagy ha így is történt, nem nagyon ez jött le a vászonról)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Igen, egyébként valami menő golyópattintó cucc, ennyi amire emlékszem :)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



de mőrtó őrmester pukkája ellen már nem védett

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Azért jócskán a közelében lőtte el az elejét a hevedernek:

rwurl=https://youtu.be/wgzxSr6l9Y4?t=47

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Tno képe
Tno

Jó, de ő néger.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



i give that.
de azt akkor is tartom, hogy a rákövetkező tüzijátékból már nem vette ki a részét

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!