Jelenlegi hely

Alien-filmek (igen, a Promcsi is)

Utolsó bejegyzés


"Azt meg abszolút nem értem, hogy miért kell idejönni gúnyolódni azon, hogy valaki szereti ezeket a filmeket."
+1

Igen ez eléggé kretén hozzáállás, hogy ideböfögi nagy bölcsen, hogy itt mindenki hülye persze csak ő nem meg aki vele ért egyet.



Nekem a Promcsi tetszett, a Counsellor is, a Martian is és ezt is bizakodva vártam. Akkor most én is a "Ridley Scott öreg szar, a Promcsi és a Covenant fos" szekta tagja vagyok és "hate-watcholni" ültem be? =/

Amúgy borítékolva volt a "nem értitek a zsenialitását" dolog. :D Mondjuk azután, hogy ment a diskurzus hogy a SJ nem is Engineer faj és társai, hát nem tudom. Nekem kicsit úgy tűnik, hogy görcsösen próbáltok valami mögöttes tartalmat látni a film mögé ami kurvára nincs ott mert amúgy az egész egy zagyvaság ezen a ponton csak egyszerűen annyira tele van lyukakkal, hogy teret adnak ekkora faszságok körészövésére.

A stúdió hibája. :D Hát ezen beszartam. :D A stúdióé aki Scott csettintésére küldte kukába az Alien 5-öt, hogy Scott bácsi víziója legyen az egyetlen. Aki teljesen szabad kezet adott neki, hogy csináljon amit akar. :D Mikor Scott mondja, hogy fan hatásra görbítette inkább Alien vonalra a sztorit nem azért mert Ő akarta vagy a stúdió. :D DE a stúdió a hibás, mert biztos beleszóltak elnyomva ezzel Scott zsenialitását. :D 5/7, le a kalappal.

Mindenesetre azért becsülendő, hogy ti is látjátok hány ezer probléma van a filmmel csak valamiért próbáljátok megmagyarázni, hogy ezek ellenére is jó. Nem értem. Az összes "pozitív" kritika ilyen. Felsorolnak 50 szar dolgot a filmmel kapcsolatban aztán odabasznak annyit, hogy "szíp" és 8/10. wat.


CJ képe
CJ

Nem azt vártam, hogy amit én kitaláltam az legyen a filmben. Nekem a promcsi tetszett, legalábbis az a vonal amit lefektetett, de még egyszer:

Ezt a Covenant kidobta a picsába - a nagy részét totál - és csomó mindent újragondolt. Nem látom az alagút végét, hogy ezt miképp lehet lezárni és elmesélni, hogy mi miért van. Nagyon nehezen lesz ebből a franchiseból kerek egész univerzum, leginkább soha. Ez zavar mocskosul és a Scott továbbra is ezt csinálja, amit elkezdett akkor baszhatjuk.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Hatalmas +1

Annyit hozzá tennék hogy a fanok nagyja utálta a Promcsit és könyörögtek Xeno-kért és a klasszikus elemekért. Scott pedig keresett egy kompromisszum pontot. (vszeg stúdió nyomására) Most meg az a baja mindenkinek hogy szerintük bepucsított az öreg és hogy emiatt nem folytatta azt a filmet amit mindenki utált. Make sense....



Amúgy borítékolva volt a "nem értitek a zsenialitását" dolog. :D

Mondtam én ilyet? A Prometheusra ezt fenntartom, a Covenanton igazából nincs mit nem érteni, nekem inkább úgy tűnik, hogy a fanok egy része egyszerűen nem értékeli azt, ami kiemelkedő a filmben, helyette meg fikázza azt, ami szar volt + sopánkodik a be nem teljesített elvárásokon.

Mindenesetre azért becsülendő, hogy ti is látjátok hány ezer probléma van a filmmel csak valamiért próbáljátok megmagyarázni, hogy ezek ellenére is jó. Nem értem. Az összes "pozitív" kritika ilyen. Felsorolnak 50 szar dolgot a filmmel kapcsolatban aztán odabasznak annyit, hogy "szíp" és 8/10. wat.

Szerintem a David-szál ott van a legjobb horrorfilmek szintjén bőven, és nekem ezért tetszett nagyon a film, ez pedig szerencsére teljesen szeparálható a negatívumoktól. Az utolsó harmad xenós részei borzasztó gyengék, az engineerekről meg szívesen tudtam volna meg több információt, de az előbbit túléltem, az utóbbi esetben pedig nem fogom amiatt lehúzni a filmet, ami nincs is ott.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az Alien 5öt pedig hagyjuk már. A D9 óta nem csinált jó filmet az a balfasz és ezzel a nagyképű hozzá állással hogy telibeszarja a 3dik es 4edik részt, ez nekem nagyon ellenszenves volt. Persze akik nem találták meg a számításaikat a Coviban azok most rugózhatnak azon hogy milyen zseniális lett volna az Alien 5. Nem, szerintem nem lett volna.



Az Alien 5öt pedig hagyjuk már. A D9 óta nem csinált jó filmet az a balfasz és ezzel a nagyképű hozzá állással hogy telibeszarja a 3dik es 4edik részt, ez nekem nagyon ellenszenves volt.

Pontosan, és nekem is rohadtul. Nehogy már eljussunk odáig, hogy Blomkamp filmjét siratjuk, mert borzasztó ötlet volt az egész, és én baromira nem szeretném azt megnézni, ahogyan a 70 éves Sigourney Weaver kergeti az élient a folyosón.

Az meg hülyeség, hogy Ridley Scott kérésére dobták ki az ablakon, elvégre még a forgatókönyvig sem jutottak el vele, Scott meg vígan producerkedett volna rajta... csak közben rájöttek, hogy olyan, mint egy rossz fanfiction.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A másik az hogy mindenki csak a saját igényeit nézi. Pedig egyáltalán nem volt egyszerű a helyzet. Ott van Scott aki szerette volna folytatni a Promcsit ahogy ő elképzelte, ott vannak a fanok akik szerették a Promcsit és pontosan tudják mit szerettek volna látni a folytatásban, ott vannak az Alien fanok akiknek megintcsak megvannak az igényeik mert nosztalgiázni szeretnének a régi részek hangulatában, aztán ott van a stúdió aki fél hogy nem lesz sikeres a film és próbálnak biztonsági játékot játszani, aztán ott vannak azok akik akarnak classic Alien és Promcsi folytatást is stb.... A lényeg. Nem lehet mindenkit kielégíteni. Aminek az egyik tag örül annak a másik nem. És a Covenant egy olyan kompromisszum lett ami feltud mutatni értékeket ezért nem érdemli meg a savazást.



Joda írta: SJ nem is Engineer faj és társai, hát nem tudom. Nekem kicsit úgy tűnik, hogy görcsösen próbáltok valami mögöttes tartalmat látni a film mögé ami kurvára nincs ott mert amúgy az egész egy zagyvaság ezen a ponton csak egyszerűen annyira tele van lyukakkal, hogy teret adnak ekkora faszságok körészövésére.

Erről van szó. Próbáljunk meg mondjuk egy Alien/Alien2/Alien3/Alien4/AvP1/AvP2 filmek megtekintése után elméletet gyártani. Én szvsz. nem érzek késztetést külön elméletek gyártására, mert azok a plotholeok nem zavarnak. De Promcsiban a vége előtt kb. 10 perccel látjuk először az Alienben mindennek, csak pont humanoidnak nem látszó SJ-t, és úgy viselkedik, mint egy síkideg redneck, és nem lehet tudni, hogy miért ...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Az a baj, hogy hiába jó David/Walter, mikor olyan szövegeket adnak a szájába aminek nincs értelme ("I'll do the fingering", ugye...). Ott neked hiába játsza el valaki hitelesen a szerepét, egyszerűen nem fogom tudni értékelni, mert minden más vele kapcsolatban egy tragédia. Lehet azon is rugózni, hogy szép, meg minden. Ja, hurrá. Senkit nem érdekel. A film attól megint nem lesz jó, mert jó a díszlet vagy a cg. Egy ponton így is az Alien 3 képről kiugró alienét juttatta eszembe, mert azt se sikerült megcsinálni rendesen 2017ben ami elég megmosolyogtató. A zenét se tudom értékelni, mert a 90%-a újrahasznosított innen-onnan. Jó néha, igen, de mit értékeljek egy összevágott best of lemezen? A görcsösen mögérakott teremtéselméletnek meg igazából semmi köze nincs az Alien frencsájzhoz ha szigorúan nézzük. Az a promcsiból hátramaradt "muszáj vele foglalkozni, de közbe legyen inkább Alien, de áh, muszáj úgyhogy valami faszságot hordjunk össze, hogy látszólag ott legyen az is" dolog az egész. Na ez az ami mögé sok hülyeséget lehet látni ami nincs ott, mert olyan szinten kidolgozatlan puritán faszság, hogy azt tanítani kéne.

Az elvárások meg abból jöttek, hogy Scott mint a sorozat "atyja" azt merészelte mondani, hogy ez köti össze az Alien-t a Promcsival és ezután már nem görgetik tovább a dolgot csak majd a Promcsi meg eközé lesz egy film meg utána talán az Alien után. Ezután szerinted ez a befejezés értelmes bármilyen szinten is? Őszintén... El tudom képzelni, hogy a két rész közé beszúrt hülyeség majd tovább görgeti az engineer vonalat, honnan jöttek, kik ők, mi történt velük stb stb vagy. Még akár utólag értelmet is lehelhet abba a szálba, viszont mint Alien így ebben a formában egy trágya ami ha tetszik hanem megbaszta a mítoszt elég csúnya módon. A frusztráció és harag pedig innen ered.

Jobb lett volna az engineer vonalon maradni amit a prometheussal elindítottak és az Alient csak a végére hozzácsatolni különösebb magyarázkodás nélkül. Nade mostmár mind1.



(Már a totálisan átgondolatlan Promcsinál baszhattuk...)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



"I'll do the fingering"

Szóval azért, mert könnyen lehet rá költeni egy kúrós viccet, máris értelmetlen. :D Szvsz a két Walter-David beszélgetés simán a legjobb jelenetek között van.
http://wfg.woodwind.org/flute/
"HÖHÖHÖHÖ, fingering!"

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem. Azért mert abban a pillanatban az összes komolyságot kiölték a beszélgetésből. Kurva amatőr ilyet bennehagyni. Sokat elárul, hogy amikor én néztem is az egész teremben csak halk röhögést lehetett hallani és az összes ismerősöm aki megnézte azt mondta, hogy ott mindenki felröhögött. Hiába volt értelmes beszélgetés addig, 1 mondattal megölték és az emberek 90%-a ezt fogja felidézni belőle nem pedig a komoly részét.



Jah, hogy szakszó a fingering.. ez esetben elnézést kérek. (de azért kicsit 'rímel' a puszcsira is, ami ha jól tudom megtörténik, ez a zseniális az Alien prequelekben, hogy az ilyen apróságokra is figyeltek :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



SJ =/= engineer vonalhoz: nyilván aki ebbe kapaszkodik, az nem olvasta Jon Spaith eredeti forgatókönyvét, aminek hatására Ridley Scott egyáltalán elkezdett foglalkozni az egésszel. Az a történet olyan 60%-ban megegyezik a Prometheuséval, és lényegében egy Alien prequel, ami az LV-426-on játszódik, és a végén engineer barátunk elindul a Földre, de felszállás közben kirobban belőle a chestburster alien, amitől értelemszerűen elveszti az irányítást az űrhajó fölött, amibe így Janekék a biztonság kedvéért még belerohannak. Szóval a hajó szépen lezuhan, és kb. itt vége is, mert ezután jön az Alien, amiben megtalálják. Namost, ez a történet kicsit tovább lett gondolva, de teljesen kizártnak tartom, hogy az engineer és SJ vonal szétvált volna Scotték agyában. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Joda írta: Nem. Azért mert abban a pillanatban az összes komolyságot kiölték a beszélgetésből. Kurva amatőr ilyet bennehagyni. Sokat elárul, hogy amikor én néztem is az egész teremben csak halk röhögést lehetett hallani és az összes ismerősöm aki megnézte azt mondta, hogy ott mindenki felröhögött. Hiába volt értelmes beszélgetés addig, 1 mondattal megölték és az emberek 90%-a ezt fogja felidézni belőle nem pedig a komoly részét.

Én is mosolyogtam rajta egyet, mert egy infantilis hülyegyerek vagyok, de egyébként szerintem az ilyen részeken azért divat röhögni, mert cikinek érzed, szóval gyorsan érzékelteted a melletted ülőkkel, hogy te nem vagy ciki. :D A figyelmet nem hiszem, hogy elvonná.

Ami nekem sokkal inkább ilyen jelenet volt, az James Franco idő előtti távozása: na azon rohadtul röhögtem, miközben a legénység komoran gyászolt, ott a rossz casting elcseszte a film felütését.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megvolt a furulyas jelenetnek is a mogottes tartalma. Persze ellenálhatatlan volt félre asszociálni.
Az meg kurvara tetszett amikor David elfurulyazta Shaw emlékére a Promcsi főtémáját.



Ja, hogy eredetiben fingeringet mondanak. A szinkronos vetítésen pisszenés se volt, pedig teltházzal ment.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


CJ képe
CJ

Jó tudni, hogy ilyen létezik, akkor azt beszerzem hátha kitölti a bennem keletkezett űrt.. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



rwurl=https://i.ytimg.com/vi/92Ogtq8IjbQ/hqdefault.jpg

Ez ugye csak vicc ? (Hogy az előző film zenéjét furulyázza David ?)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Tno képe
Tno

Érzem, már a Covenant is kezd átcsúszni az "ezer éve kijött, ez nem spoiler" tartományba.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Szinte nyilvánvaló, hogy az először egy részes prequelből csináltak folytatásos Prometheust, és az a legszomorúbb, hogy ez látszik is a filmen. Nem azért lett ilyen a film mert ilyenre tervezték, hanem azért, hogy lehessen még 3 rész mégha bullshit akkor is, amire a legtöbb Alien fan még ha elégedetlen is volt az előző résszel úgyis elmegy a moziba, mert csak egy pizza ára, és mégis csak Alien. Ha a Prométheusz forgatókönyvét a Cowboyok és űrlények írói írták, akkor ne várjunk Alien filmet, se 2001 űrodusszeiát.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nemcsak, hogy nem vicc, de az egyik legszebb jelenet!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000x
rwurl=http://1jixmz4c8bdy3oeret3j4q7p.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploa...

Last Action Heroba elmenne a jelenet.

ShowHide spoiler #

(A promcsiban a harmonikázós, droid/nemdroid fuck felvezetése volt a legszebb jelenet.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Én eredetileg teljesen mást értettem "furulyázás" alatt.. :S Így még kevesebb érvem maradt, hogy megnézzem ezt a filmet.



Miután ilyen kurva aktívan vitàzol a Covirol...egyáltalán láttad már a filmet?


CJ képe
CJ

Android sex, the best!

Kádár Miklós (Fassbender) elért színészi pályafutásának a csúcsára, saját magát furulyázza le egy filmben.

ShowHide spoiler #

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Visszakanyarodva erre, nem olvastam mielőtt postoltam sorry.
Szóval igen, hagyjuk is, mert az is egy fos lett volna nyilván. Blomkamp egy tipikus egylövetű rendező volt és marad is. Nem ezen volt a mondandóm lényege, hanem azon, hogy Scott miatt lett kukázva. Nem is tudom már ki okolta a stúdiót a zsenialitás elnyomásával, de minden jel és nyilatkozat arra mutat, hogy frencsájzon belül jelenleg Scott kezében van a gyeplő 100%ig. Innentől kezdve viszont a stúdiót okolni valamiért nem feltétlen okos dolog. Nem kár azért a filmért, de az is tökéletesen mutatta ki dirigál. Ennyi lett volna a lényeg.



Még nem. :D

(Szerinted nem lehetne, hogy David a következő részben Depeche Modeot hegedüljön ? :D Szerintem érdemes lenne megpróbálni...)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Akkor egy picit vegyél már vissza.Ne ítélkezz és vitázz meg nevess ki más meglátásokat.
Menj és nézd meg ha vitázni akarsz róla.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!