Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


Ha eddig nem volt elég rákos meg elmebeteg, akkor ezután biztos lesz...



Jövő héten frissül a LiquidSky (gamer pc a felhőben) szolgáltatása, az alkalmi gamerek havi 10 dollárért 10 órát játszhatnak majd ultra beállításokon - de napi néhány perc reklámnézegetésért is jár credit, ez naponta plusz fél óra ultra gamingre lesz elegendő.

https://blog.liquidsky.tv/2017/03/08/new-plans-new-liquidsky-new-upgraded-hardware-tiers/

My laptop is ready.




Pár hónapja jött a hír, hogy a modern Li-ion akku feltalálója, John B. Goodenough újra nagyot alkotott, méghozzá kitalált egy teljesen szilárdtest Li-akkut, ami kiküszöböli a Li-ion akkur legnagyobb rákfenéjeit, és közel elvi maximumot nyújt kapacitásban és gyorsaságban.

Persze minden évre több akku-bombahír jut, a szkeptikusok most is aktiválták magukat, hogy szétszedjék a dolgozatot, amúgy jogosan, de talán ebből most tényleg lesz is valami:
Slashdot interjú. A válaszait olvasva legyetek tekintette arra, hogy élő fosszíliáról van szó, 95 éves a csóka. 1952-ben doktorált...

Bónusz jó hír, hogy ugyanezt Na-val is meg tudja csinálni, némileg gyengébb akkut eredményezve az elvi korlátok miatt, és nehezebb az anyaggal dolgozni, de reményei szerint kifejleszthető Na-ra is kifizetődő gyártástechnológia, és akkor a kevésbé helyérzékeny és/vagy teljesítményigényes alkalmazásokra is lesz rendkívül olcsó megoldás.



Facebook details its plans for a brain-computer interface

In a video demo, Dugan showed the example of a woman in a Stanford lab who is able to type eight words per minute directly with her brain. This means, Dugan says, that you can text your friends without using your phone's keyboard. She goes on to say that in a few years time, the team expects to demonstrate a real-time silent speech system capable of delivering a hundred words per minute.

This, Dugan says, also has the potential of removing language barriers. "You could think in Mandarin, but feel in Spanish," she said. "We are wired to communicate and connect."



Asszem a Facebook az utolso ceg, akiben megbiznek ha egy ilyen eszkozrol van szo. Igen, az Oracle-ben is inkabb.

Regen minden jobb volt.



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Komplikato írta:

This, Dugan says, also has the potential of removing language barriers. "You could think in Mandarin, but feel in Spanish," she said. "We are wired to communicate and connect."

rwurl=http://i.imgur.com/mVbPWFm.jpg

I R PREPAERD!


CJ képe
CJ

same here.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Az ember, aki nyiltan bevallva teljes tarsadalmakat akar manipulalni es nem egyszer vegeztek mar totalisan unetikus human kiserleteket. Mindekozben fel szigeteket vasarol fel es keriti magat jobban korbe szogesdrottal, mint egy Del-Afrikai drogbaro.

Es en is hasznalom a szarjat :/

Regen minden jobb volt.



Az ember,

Bill Gates?...

ShowHide spoiler #


Hat Gatesrol pontosan az ellentete benyomasom van, legalabbis az utobbi evekbol.

(az egy dolog, hogy palotaban lakik, aki gazdag, az teljesen alap - az mar kevesbe, hogy jo amerikaikent oslakosokat uldoz el a lakhelyerol es akkora baszom 4 meteres falat epit, hogy meg a tengerre se lehet ralatni a kornyekrol)

Regen minden jobb volt.



Én is így voltam vele, amíg egyszer csak majdnem ráléptem a szigetére és a biztonságiak szóltak, hogy nana.



Ami azt illeti én Musk-tól se fogadnám el a brain-computer interconnect tech-t. A Tesla autót is gyakorlatilag licenszeli az ember, az meg kurvára nem baszná a csőrömet, ha nem lenne root jogom a konkrétan az agyamra kötött bármihez.

...és ezek után persz ott az a bibi is, hogy az autopilot is egy hatalmas fizetős bétateszt, nem több, erősen átverős marketinggel, stb.




Van benne valami vicces, hogy közben meg AMD reklámozza a saját HEDT paltfomját a 16 magos, 32 szálas kis Zen-nel. :D
Mondjuk használtban elég jó kis Xeon procikat kapni 2011v1-v3 lapokba 10-12 maggal.



Ha a vaterán fel-felbukkanó darabokra gondolsz, azok azért elég régi, leszuperált xeonok már, ez a 16 magos valszleg röhögve szarráverné őket, illetve 1 szálon persze bármelyik sima desktop i5-i7.

Egyébként szvsz így már érthető az intel részéről a kapkodás. :D



az autopilot is egy hatalmas fizetős bétateszt, nem több, erősen átverős marketinggel, stb.

mi benne az átverős?



Moken írta:

az autopilot is egy hatalmas fizetős bétateszt, nem több, erősen átverős marketinggel, stb.

mi benne az átverős?

Kezdetnek a neve? Köznapi nyelvben a robotpilóta alatt teljesen automatizált vezetést ért az ember, miközben a tényleges, repülőkön használt robotpilóta kb annyira sem képes, mint egy sávtartó automatika. Musk maga is kb hozzászólásonként váltogatja, hogy melyik végletről beszél: ha dícsérni kell, akkor teljes automatizálás, ha jogi felelősségről, akkor meg felemlegeti, hogy de hát a repülős eredeti is kőegyszerű, és csak félreértik az emberek.



2.2 GHz-en sokra mész velük :D

Ez az új intel hedt is egy nagy szar aranyáron. Remélem amd szerez most részesedést.

Meg ott lesz az egyutas amd epyc (igen a neve nem az igazi)... 32C/64T egy chipen.
https://prohardver.hu/hir/amd_epyc_nev_jon_uj_szerverprocesszor.html



Oké, egy RyZen 1800/1800x 8 maggal megeszi reggelire bizonyos programok alatt a 10-12 magos régi Xeont. Itt arról van szó, hogy ezek használtan azért lényegesen olcsóbbak, mint a jobb Ryzenek. És igen, az alacsony órajel okén nyilván nem játékra jók, ellenben videó tömörítés és bármi ami kihasználja a 20-24 szálat, mehet azokkal is. Az Epyc viszont nem WS proci, direkt szerver témára van kihegyezve. Mondjuk izgalmas lesz, ha tényleg 2018 elejétől már a GloFlo az IBM 7 nanométeres technológiájával nyomja majd a Zen 2 procit. Ebből viszont az jön le, hogy a Zen+ még idén jön.




Nagyon helyes. Ebből is látszik mennyire elszálltak az árakkal konkurencia nélkül. :D Meg lennék lepve ha még most a 400/700 dolláros leárazás után se lenne nyeresége minden eladott cpu-n. :) Másrészt szép látni, hogy ahogy jött a Threadripper úgy bevágták ők is a 18/32 magos cpukat gyorsba. Gondolom ha az nincs az AMD-től még ültek volna rajta egy fél évet minimum. Mindenesetre a 7820x nem tűnik annyira rossz vételnek mostmár.



threadripper ASUS lap
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=nynBEGCtg90
Nem is tudtam, hogy ez már LGA...

dimm.2 (lol)
802.11ad (már csak router kéne ehhez is, iponnál egy van, 154k, de legalább 7200Mbps :D)
10gb lan (szép... egy switch ~200 :D)
stb...

ár nincs, linus szerint $599 vagy több, plusz ezres a proci :D



10+ év után végre úgy néz ki megint lesz valamiféle verseny. Épp ideje volt már. \o/ Izgi pár év következik az biztos.

Amúgy az a 4000+ csatlakozás a cpunál már így videóról nézve is cringe. :D Egy szellő szét fogja barmolni. =/ Bár inkább mint a hülye tüskék a procin.



http://www.anandtech.com/show/11481/amd-vega-updates-vega-frontier-editi...

Vega FE: Júni 27
Vega RX: Siggraph (júli vége)



Oh csodás, ez akár a szánalomba is mehetne:
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3010547/microsoft-says-its-bes...

Win10news: security researcher finds that Win10 Enterprise Edition's group policies revert to default/can be changed in UI but some functions are not implemented. Advertisement servers are still connected to, even if you disable everything, even security updates.
"As if for an encore, Burnett deleted the new Paint 3D, a system app, which he is entirely entitled to do. He found the system restored it and added a firewall rule allowing it network access."


Tno képe
Tno

He found the system restored it and added a firewall rule allowing it network access

:D:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



A 10gb lanban az az érdekes, hogy a Zen prociban van 4db vezérlő is integrálva, de ezek csak az Opteron és HEDT vonalon lesznek aktívak. Pont ezért is volt kérdés az 399-es alaplapnál, hogy mitől olyan marha drága, ha a PCIE vezérlő, lan, USB, apámfüle a prociba van integrálva?



Mondjuk a negycsatornas memória meg a 64 pcie lane miatt?

Másrészt az nem úgy van hogy a proci mindent tud, es akkor a lap meg ingyenes... azt a sok csatlakozást ki is kell ám tudni vezetni, ami arany és réz :)

Amúgy meg semmi ár nincs róla, szerintem egy fullosabb Intel x299-nel nem lesz drágább.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!