Mass Effect

Utolsó bejegyzés

Mass Effect

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda

Szóval erre ment el az a $40.000.000... Mindenhol 7-8 körüli pontot kap, de a cikkekben csak negatívum van felsorolva. Nem meri senki se bejátszani, hogy összerúgja a port az EA-val.



Mass Effect: Andromeda might've worked a decade ago on the Xbox 360 and PlayStation 3, but it doesn't work in a world that is delivering games like Horizon: Zero Dawn, Nier: Automata, and The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Én abban azért reménykedek, hogy ha nem is hoz semmi újat, azért egy kis nosztalgiával emészthető.



Pár leértékelés (3-4e Ft) és pár patch után majd én is beruházok rá.

There’s nothing I’ve found that redeems its crappy writing, threadbare companions, moribund story, and ghastly UI. But, well, the best I can say is it occupies time. The driving’s kind of fun, with its own list of annoyances. Um. Some it’s fine.



Ez nálam már más játéknál se kérdéses :D



Ide is egy gyors összesítő

Press Start – 9
Gaming Nexus – 8.8
Forbes – 8.5
PlayStation Universe – 8
The Sixth Axis – 8
PCGamer – 80/100
PCGamesN – 8
IGN – 7.7
Polygon – 7.5
Trusted Reviews – 70/100
RPG Site – 7
Hardcore Gamer – 70/100
GamesRadar – 3.5/5
Destructoid – 6.5
PlayStation Lifestyle – 65/100
Gamespot – 6
Metro – 6
USGamer – 3/5
Digital Trends – 5
Eurogamer – “probably BioWare’s worst RPG yet”
Kotaku – “a game to get lost in”


CJ képe
CJ

Azért az nem csak a játékról mond el sokat, hogy mekkora a szórás az pontoknál.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ajánlom a többi videóját is!

rwurl=https://youtu.be/kzJc6jo-0XA



A zene viszont frankó lett John Paesano-tól (Daredevil sorozat)

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=X4QC0G80dxI



Szerintem az Andromeda eleve rossz helyzetből indul. A nagy többség fenntartásokkal várta a lezárt trilógia után érkező játékot. Amellett a harmadik résznek is megosztó a befejezése. A béna aninációk nélkül se lett volna jobb a fogadtatás. Kicsit sajnálom mert nagyon sok dolog ugy tunik rendben van a jatekkal. A dudebro párbeszédek tényleg kicsit furcsák a sims-es arckifejezésekkel, elhiszem, hogy ez sokaknál hazavágja a hangulatot. 10 ora alatt nem jutottam a trial vegere. Meg varok a vasarlassal. Hagyom ülepedni.

Jó lesz az.



Ahogy az lenni szokott, IRL egész más a kép, mint a Nagy Interneten. Akikkel beszéltem, azok oda meg vissza vannak érte, deluxe és super deluxe verziók előrendelve, ma délután 4-kor indiai VPN-ről folytatják ott, ahol a 10 órás trialnak vége lett.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Néztem egy hosszabb streamet TB-től meg korábban is egy-két gameplayt. De engem nem is annyira az zavar, hogy bugos, meg csúnyák az animációk. Pár óra után túl tudnám magam tenni ezeken, mert a Bethesda játékok kb ugyan ezek. De annyira rossz párbeszédeket írnak és szönyű a VA sok helyen, hogy egyszerűen irritáló hallgatni és ezen nem segítenek a halott szemű gumiarcok. Pedig lehet solid a gameplay része, de ha folyton ezekkel van megszakítva a játék, márpedig erről szól, azon jogosan nehéz túltenni magamat.
Nem tudom a 40milliós büdzsé mennyire számít kicsinek vagy nagynak egy ekkora projektnél. Készül/készült már jóval többért is játék az biztos. De azt nem tudom megérteni, hogy egy ilyen játéknál ennyire ne is próbáljanak legalább az előző részek szintjén lévő arcokat, mimikát és VA-t összehozni. (De legalább egyiket a háromból.) Gyakornokok és újoncok ide vagy oda. Nem is igazán őket hibáztatom mert biztos megtettek mindent (bár fogyasztói szempontból engem ez nem kell hogy érdekeljen), de a vezető pozíciókban is ennyire tapasztalatlan hozzá nem értő emberek üljenek felmerít pár kérdést a Bioware vagy az EA hozzáállásával kapcsolatban a projekthez és az új stúdióhoz.

Ezek után 60 euroért adni ezt a játékot, részemről rablás.
(Igaz én akkor is drágállom a 60 eurot ha jó egy játék.)

Bármennyire is poén röhögni a gifeken meg a videókon, igazából sajnálom, hogy nem sikerült jól a játék.

Choose your next words with excpetional care!



Ki honnan veszi a játékot?

Jó lesz az.




CDKeys: 39.5 EUR (FB kuponnal)
Előrendelői ajándék nem jár, de lehet upgrade-elni deluxe-ra később, az kb. 10 EUR lesz, és abban benne lesz minden utólag is.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Fixed an issue causing the game to crash when using the Human Male Soldier and F key

Ha nem lennének, ezeket ki se lehetne találni. :D



press F to crash toxic maleness

ibi amentia latet



Belenéztem, huh, hááát érdekes. Pláne így, hogy még könyékig vagyok a Mass Effect 3-ban. Sok köze nincs a kettőnek egymáshoz, az már biztos. Merész váltás... Azért a Frostbite képességein ismét elcsodálkoztam.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



rwurl=https://hatsobejarat.files.wordpress.com/2017/03/ass.jpg?w=760

:D D: Iron Man maszk nagyon kemény



14 óra után 19%-on áll a completion. Ez se lesz egy rövid kaland. :)



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



ibi amentia latet



Számítottam rá hogy Crowbcat is hozzáteszi a magáét, remek kollekció :D



Latszik, hogy tenyleg arrol van szo, hogy a segguk ala raktak egy endzsimet, amivel egyszeruen nem tudtak mit kezdeni. Plusz az irok is teljesen inkompetensek voltak, plusz ugye tudjuk, mi is a BW uj kicsi vilagkepe.

Amator ez az egesz. Elhiszem en, hogy egyeseket berant a hangulat, de ezek utan, ha en ezt egyaltalan kiprobalom, kb. -100-rol indul :/

Kivancsi vagyok, betartjak-e az igereteket az emlitett peccsekrol. Tippre kiadnak par fizetos DLC-t, javitanak par game breaking dolgot es le van tudva az egesz.

Eladasok egyaltalan hogy allnak? Mekkorat fog bukni? :D



Csináltak már egy Dragon Age 3-at ugyanezzel az engine-el, így ez részükről nem lehet kifogás (vagy azt a Bioware-en belül más csapa csinálta?).
Azt se felejtsük el, hogy a Bioware-től az évek során jópár kulcsfigura lelépett (Casey Hudson is, az első 3 játék direktora), ha teljesen nem is tudható be ennek a minőségbeli esés, azért jócskán rondít az összképen szerintem.

Eladásokról még nincs pontos info, de a játék már -24%-os leértékelésen volt.



16 óra ingame.... yep, inkompetens a bagázs. Az összes (grafikai/anim/stb) bug benne van, amit a bétában mutattak, és láttam videókon.



Na es milyenek a karakterek, a tortenet, a kuldetesek, a hangulat, a jatekmenet... szoval a lenyeg :)



Eddig még csak az első bolygót húztam fel, 92%-on van.

Karakterek
Nem mind, de nagyon sok a felszínes, amatőr meló. Expositional dialog hegyek, amikor kurvára nem is kellene. De máshoz nem értett az "író".

Küldetések
Eddig még nem volt MMO-szerű "hozz 40 csirkelábat", inkább menj el ide / oda és scannelj típusúak. (Ami burkoltan ugyanaz mondjuk...) Nem túl rossz, de nem is kifejezetten jó. Eddig Witcher 3 veri toronymagasan.

hangulat
néhol megvan, tény, bár inkább amikor bejutsz valami remnant cuccba és nézel, mint anno ME1-ben az uccsó bolygón. Azok kurvajól néznek ki, és vicces helyzetek is vannak. Pl robot-raktárhelységbe bemegyek, erre kb ki-nope-olna a két társ. Meg "OMGMEGMOZDU... bocsi, csak a fény játéka volt"

gameplay
Az UI és menüstruktúra egy katasztrófa. bill+egér alapokat valaki olyan tesztelhette, aki életében nem játszott csak kontrollerrel. pl: space és enter is használandó, néha különböző, néha azonos dolgokra. Space néha OK/tovább, boltban kijelölés. A tervező meg amatőr volt, nagyon szar a menüstruktúra. Szarabb, mint ME1-ben ami volt. Pl moddolni csak loadout képen lehet egy fegyvert, ahol a moddolás hatására változó statjait nem láthatod, csak egy teljesen más képernyőn. Igen, kiírja a modnál, hány százalékkal, de a kerekítés miatt fontosabb lenne látni is.
Nincs minimap.
Az ellenfelek AI-ja szar, és elég messziről nézve nem is kapcsolódik be teljesen. Azaz sniperre pl (az egyik main class) nem készítették fel a játékot, mert ha elég távolról oneshottolod ki őket, akkor csak állnak, mint bálám szamara. Sokszor arra sem reagálnak, ha mellettük lévő száll el a halálba szétrobbanó fejjel.

Történet
Számomra eddig túl nagy része az egésznek deus ex machina és hülye írói döntés. Pl apuci halála. B+, búvársuli kb első óráján tanítják, hogy kell ezt a problémát megoldani. Biztos víziszonya volt az írónak, de akkora, hogy még fel se merült benne a kérdés.



így az 50. órán túl meg tudom érteni a negatív kritikákat. Nagy a világ, de tele van felesleges és ismétlődő kontenttel. Az emlékezetesebb részeket nagyítóval kell keresni. Eddig mondjuk direkt hátrébb soroltam a főbb küldetéseket a felfedezés rovására, amúgy teljesen feleslegesen, mert tényleg semmi érdekeset nem találni. Szóval remélem, hogy a java még hátravan. :)




Uhh, tehat semmi igazan jo. Koszi, akkor ezt majd 80%-os leertekelesben. Csak a poen kedveert :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!