Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés


De, 20.45 szombat.



Ó, szuper! Remélem az M4 fogja adni. Viszont ha B.Újvárosra kell mennem nem biztos, hogy meg tudom nézni. Faszom... Akkor marad a kocsma vagy az, hogy kihagyom az utazást.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Miért? Nincs interneted ott? M4 sportnak van hivatalos online streamje.


CJ képe
CJ

De.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Sajnos csak pár hét múlva lesz oda bekötve a net. Ugye nem ott lakok, mamának nincs, mert hát ő mit tudna kezdeni vele? Én meg majd kifizetem ha sikerül jutni valamire (csak hát most még nekem is ezer dolgom van, és a fontossági sorrend).

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



De hát az Mszarok mind a mi pénzünkből vannak, és elvileg defaultban jár mindenhol, nem?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



De, csak én azt hittem TVje nincs :D



Az van, viszont nála nem minden M volt fogható. Hogy miért, azt ne kérdezd. Én nem tévézek, csak baromi ritkán. Főleg akkor, ha meccset kell nézni. Sőt... igazából csak akkor már.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Menj at mokenhez, biztos nezheted nala projektoron a mozitermeben :D

Parizer forever.



Hmmmm.... Nagyon rossz előérzetem támadt. :<

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Kéne még pár stadion :D



Európa bajnoktol idegenben kikapunk, ebben mi a meglepő? Lehet angolokat is így vernek el.



Én is pont erre gondoltam :D




Az az EB szereplés egy isteni csoda volt, ami 50 évente 1x történik.



Így van csak az volt a "poén", hogy már ennek is úgy indult neki mindenki:
"Mocskos portugálok! Homokos Ronaldo! Úgy kikaptok, mint az EBn!!!"

Én mosolyogtam rajta...



Jah mert a sok idióta nem vágja a realitást.



"#szerethetőcsapat #mégtöbbstadiont #kiakörútra #fcfelcsút #taokedvezmény #krisztiánóhomoszexuál #orbángeci #egyébkéntleszaromamagyarfocitcsaktrollkodok #ikszdé #kellmégvalamitmondanomildikó"
rwurl=https://uploads.disquscdn.com/images/999d387ddf955a96239227464c52dad2992...

Vill du bli ihop med mig?



:D


CJ képe
CJ

Szerintem meg ezúttal szimplán rossz taktikát választott a kapitány.
Három védős rendszerben ilyen játékosokkal nem lehet felállni, mivel életükben nem játszottak ilyen formációban.
A két szélső középpályásról nem is beszélve, képtelen voltak visszazárni vagy a támadásokat támogatni...hamar elfáradtak. Az EB-n a belgáktól is azért kaptunk ki annyira, mert nem bírták az iramot a focistáink. Ezen egyébként lehetne javítani, nem tehetség kérdése.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Vill du bli ihop med mig?



Nightcrawler írta: Kéne még pár stadion :D

Inkább lebontani kéne egyet ahányszór vesztenek.



Akkor sosem lesz jó magyar foci! :-D Ha valakit komolyan érdekel a téma, nagyon-nagyon ajánlom a Soccernomics c. könyvet neki. Kiváló elemzés azzal kapcsolatban, hogy hogyan működik a jelenlegi európai foci.

Gondolom a címéből kitalálható: pénz, pénz, pénz, és még egy kis pénz. És itt most ne (csak) a játékosok költségeire tessék gondolni. Ahhoz, hogy az utánpótlás-nevelés előbbre mozduljon, hogy ez magyar 15 éves gyerek amikor egy külföldi akadémiára kerül, ne az alapoktól kelljen szinte újra tanítani, jól képzett, tapasztalt szakemberek kellenek. Azok viszont nem fognak lepusztult stadionban, penészes falak között dolgozni. És persze nem csak az edzőkről van szó, a játékosneveldékben hatalmas staff dolgozik, étrend-specialisták, pszichológus, fizikoterapeuta, elemző, játékos-megfigyelő, és a többi.

A jelenlegi helyzet a 22-es csapdája: színvonalas foci nélkül a büdös életben nem lesz itt üzleti alapokon működő bajnoskág; és a megfelelő anyagi háttér nélkül a büdös életben nem lesz itt minőségi foci. Ebből a körből, tetszik, vagy sem, csak állami támogatással lehet(ne) kitörni.

Mielőtt valaki rárepülne, hogy védem a stadionépítést: erről szó sincs. Teljesen esztelen a mód, ahogy csinálják jelenleg, és önmagában lófasz, egy nagyobb csomag részeként lehetne csak vele érvelni. Inkább csak arra utalnék, hogy az új stadionok építése nem az ördögtől való. Csak nem Kozármislenyre meg Ceglédre kellene.



hogy az új stadionok építése nem az ördögtől való.

az utanpotlas neveles nem stadionokban zajlik

Parizer forever.



De része a környezetnek, ahova azt adott gárda megy. Fontos. Persze pont ezt hiányolom én is, az egésznek úgy lenne értelme, hogy ha már egy csapat támogatást kap, akkor ne csak a stadion, de az akadémia is legyen modern és vállalható.



Kevered a szezont a fazonnal. Utánpótlás nevelés, akademiak, stb. TAO pénzből vannak fejlesztve, meg MLSZ-nel lehet pályázni az iskoláknak a műfüves pályákért, stb. Lehet egy Szolnokon vagy Mezőkövesden az utánpótlás csapatok is játszanak a fő stadionban (edzeni meg még a a Fradi meg a Loki is csak elvetve edz a stadionjaban), de ennek nincs jelentősége. Amúgy sztem az akadémiai rendszer se fog változást hozni, mert nem a körülményekkel meg a szakemberekkel van a probléma, ahogy azt állandóan hangoztatja mindenki, hanem a magyarok egyszerűen tehetségtelenek ehhez a sporthoz már jó ideje. Lehet ez csak ilyen ideiglenes helyzet, de nézzétek meg, a magyar gyerekek ilyen 14 éves korig kb. világverok, onnantól viszont megindult a lemaradás. A mediterrán srácok 17 éves korukra már olyan fizikummal meg érettséggel rendelkeznek, h egy spanyol vagy olasz első osztályban is megalljak a helyüket páran, nálunk 21-22 év körül kerülnek a felnőtt csapat közelébe. Erőnlét a magyar sportoloknak nincs, se fociban, se hokiban, se kézilabdában, stb. Gera az utolsó magyar focista aki megállta a helyét külföldön és igazi klasszisnak nevezhető. Érdekes módon ő a drogos utcagyereke előzmények után is kiváló erőnlétre tett szert, szal ez megint nem az edzőkön múlik csak, hanem nagyrészt adottság.

Stadionok meg igenis kellenek. Legalább minden NB1-es csapatnak egy elfogadható. Nézzünk már szét bakker a szomszéd országokban, szerbeknek, szlovákoknak, romanoknak, ukranoknak sok sok évvel korábban már kiváló modern stadionjaik voltak, mi voltunk a legszanalmasabbak a régióban. Ez ugyanúgy országimázs, meg az ember kozerzetet is javítja, ha nem egy libalegelore kell járnia meccsre EU-s polgarkent. Es ezek a stadionok piti pénzből épülnek, 10 milliárd Ft az semmi egy klub stadionjara. A nemzeti stadion ára van kb. ott, amiből Angliában egy klub épít stadiont. Fel kell fogni, h idehaza a büdös életben nem fog egy klub se kigazdalkodni egy stadiont önerőből, amíg nincs mondjuk stabil BL szereplés, meg nem kerülnek 3x-6x ennyibe a jegyárak úgy h dugig van az egész.



az ember kozerzetet is javítja, ha nem egy libalegelore kell járnia meccsre EU-s polgarkent.

Tehát most kb. 20.000 ember boldog. Remek, megérte, de nekem nem.
Igenis, ha akarni akar valamit valaki ezzel a sporttal, pont hogy az utánpótlást, és annak rendszerét kell modernizálni; a begyöpösödött oldszkúl edzőket kivágni, és akkor a kölkök erőnlétben is talán felnőnek az európai színvonalhoz. Valamit tenni is kellene a cicomáért, meg a főfoglalkozású futballistaságért. Máshol ilyen teljesítménnyel úgy hajítanak utcára, hogy a lábad nem érné a földet.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



? Nem olvastad el amit írtam? Az utánpótlásba ömlik a $$$ ezerrel, jobbnál jobb körülmények vannak akadémiákon, rengeteg új focipálya, a mai kölkök helyzete összehasonlíthatatlanul jobb, mint pl. amikor én jártam focizni. A stadionokra elköltött pénzt nem az utánpótlástól veszik el, viszont motiválóbb lehet a gyereknek tényleg ha azt látja, hogy a foci környezete tényeg modern.
De amúgy meg a brazil, argentin, URUGUAYi, afrikai, horvát, szerb, ukrán, albán, stb. kölkök azért futnak be, mert olyan jó az utánpótlás nevelés meg a körülmények? Ki ne találjuk már. Több, mint 15 éve nemzetközi tanfolyamokon képzik a magyar edzőket, jó pár éve már külföldi szakembereket hoznak ide, de mégis sehol nem vagyunk ennek ellenére. Ahogy semmilyen tömegsportban sem a világon úszást leszámítva, de ott is Katinkának köszönhetünk mindent szinte. A Real Madridot és a Barcelonát két horvát középpályás irányítja. Horvát.



De, elolvastam, viszont nem lehet mindent a kölkök számlájára írni. Valahol azért mégiscsak a rendszerben lehet a hiba, ha 17 éves korig sikerül az élmezőnyben kóvályogni, majd aztán hirtelen "tehetségtelenné" válik a gyerek?
Valaki mesélte, hogy normálisan ez úgy működi, hogy már 8-9 éves korban kiszúrják kb. ki milyen poszton használható, és az alapján speciális edzéseket kap, ha van valamilyen tulajdonsága amiben lemaradott, arra jobban ráfekszenek. vagy ott van a másik opció, hogy 15 éve tanítod a "szakembereket", de az képtelen a tudás elsajátítására...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



egyszerűen átalakult az összes sport. Sokkal profibb lett az egész, sokkal nagyobb az iram, gyorsabban kell gondolkodni, erőszakosabbnak kell lenni. Ez nem csak a focira igaz. És ez a magyaroknak nagyon nem fekszik. A '80-as évekig amíg laza bohóckodás volt a foci, nem volt benne akkora üzlet, hogy ez által a csóró utcagyerekek kitörhessenek, stb. addig a toppon voltunk, mert az a közeg feküdt a magyar mentalitásnak.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!