Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Szerintem ez hardware hiba lesz - alaplap vagy proci. Azt kéne kitalálni, a kettőből melyik a ludas.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Kontakt spré ugyan kimaradt de minden más meg volt illetve cpu sem volt ujrapasztázva ha az lenne a baja a 3 órás stressz teszt alatt előjött volna a hiba. (kevesebb mint 2 éves az alaplap akkor lett beletéve a proci) VGA meg nincs a gépben csak alaplapi. Meg egy szál vinyó van még rádugva ennyi.



Konkrétan milyen proci / alaplap van benne? Ezek a leállások vezérlési hiba miatt is megtörténhetnek.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.


Tno képe
Tno

Ha még mindig nem megy, valószínűleg rossz sorrendben tetted, próbáld újra! Valószínűleg a klasszikus "Háromszor megnéztem, és negyedszerre a zsebemben volt a kulcs." - hibába futottál.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Volt egy C2D-féle konfigom, ami már a kezdetektől ezt játszotta velem. Volt aztán, hogy hónapokra meggyógyult, majd újrakezdte. Kb csak az imádkozás segített. Azaz mégsem. Emlékeim szerint egy printer is bejátszott. Ha az nem volt rádugva, sokkal kevesebb volt a hiba. Szóval nem árt perifériák nélkül tesztelgetni, majd sorra rádugni őket.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kontakthiba lehet, jah, ha vannak jó időszakai. Ha nálad mindig jól ment volna, akkor földeletlen konnektort mondtam volna.



+1 nálam az UEFI BIOS fagyott a hotas-tól, ha rá volt dugva. Azért amikor a BIOS is lefagy már kezdi az ember temetni a gépet :D



Nah most már tényleg kéne CV-t írni.

Mi manapság a menő europass vagy más, kell fénykép vagy nem, írjak e bele irreleváns előző munkahelyet vagy adjam be kvázi üresen?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Lou képe
Lou
Donator

Adott pozira célzott, egyedi.
Europasst és társait felejtsd.
Erőltesd meg magad

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Sokat segítettél :D

Ilyet nyilván nem fogok csinálni nem vagyok én dizájner

rwurl=http://media02.hongkiat.com/beautiful-resume-design/72-creative-cv-resum...

asszem jobban jarok ha megvarom az aprilis vegi allasbörzét az egyetemen ott csak kellek valakinek

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


CJ képe
CJ

Mixtape master... :D

Ilyet kell csinálnom! :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ilyet ne is csinalj, mert ez szinten szar. Tehat van europassos, mint egyik veglet, ez meg a masik. Valahol a ketto kozott legyen

Pl ilyen
rwurl=https://www.dayjob.com/images/pic_sales_manager_resume_template_2-1.jpg

Ha ez egy 50x50-es kep lenne, akkor is latnad, hogy mi, merre, hany meter. Tehat jol el vannak kulonitve a dolgok, konnyen atlathato, nem frusztralo.
De amugy tenyleg az a lenyeg, hogy az adott cegre, adott poziciora dolgozd at minding egy kicsit. Tehat ez csak annyi, hogy az legyen kiemelve (kepzesek, elozo melok, stb) , ami eppen ahhoz az allashoz fontos

Es csak tokosen, add el magad vazz. Te vagy a legjobb, legfaszabb, kellesz nekik, kulonben bedol a ceg. Ez a minimum hozzaallas!



palyakezdokent orulnek ha ket mondatot fel tudnek irni egy ilyen papirra
az eladas nemtom hogy mukodik eddig kvazi egy allas interjun voltam ott is inkabb kozosen tesztelgettek minket nem egyesevel

mondjuk az is gond velem hogy nem tudok ilyen bullshiteket generalni, ha mondjuk motivacios levelet kene irni abban is csak 1 szo szerepelne: PÉNZ :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ez is egy szar CV ha csak nem kimondottan dizajner poziciora jelentkezel (es meg ott is velemenyes erosen).

CV meg cover letter iras is egy skill es sokat kell gyakorolni. Ami egy cegnek a PR meg a marketing, az neked a CV meg a cover letter. Irj mondjuk 2-3 CV-t minimum es addigra letisztul, de poziciora akkor is finomhangolni kell. Opcionalis esetben kuldd el review-ra szakemberhez, akar penzert is (glassdoorra ha feltoltod, kapsz egyszeri ingyenes review-t).

Regen minden jobb volt.



Megj: a hangolást is mindenki máshogy érti, van aki beír extra dolgokat...



Ezzel a típussal van valakinek esetleg valami tapasztalata? Kedvenc márkámnak már megszűnt a magyarországi forgalmazása, a többi ami van (és nyilván, ami nekem tetsző), az katasztrofális minőségű, egy évet sem bírnak ki... Kénytelen vagyok külföldről rendelni.

http://www.specialtrend.eu/webaruhaz/termek/3784/boots-&-braces-bakancs

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Munkavédelmi? Katonai? Annak nem szakad le a talpa :P.



Melyik szűnt meg, ami olyan jó volt?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Annó pályakezdőként még én is 4-5 fajta CV-vel próbálkoztam, de szvsz lóf@szt nem számít, hogy milyen típusú, meg hogy hogy néz ki. Tartalmat nézik, legutolsó-legmagasabb fokú stb. érdemek legyenek kiemelve, ha akarsz részletezni, akkor azt elkülöníteném. Embere válogatja, hogy ki melyik kinézetet preferálja, erre úgyse tudsz "felkészülni". Ahogy mondtad amúgy se vagy designer, de ha az lennél, akkor is inkább a portfóliót mutogasd. Szvsz legyen igényesen elrendezve, akár fekete-fehér, vékony-modern betűkkel (bár hallottam már olyat, aki szerint csak a Times new roman elfogadható :D).

Mi CV válogatás közben amit egyből félrehajítunk az az:
- amikor valakinek semmi szakirányú végzettsége/tapasztalata nincs, és láthatóan minden létező állásra beadja, ráadásul semmivel nem indokolja, hogy miért is dolgozna ebben a szakmában (miért kellene felvenni).
- a kreténeket, például aki felsorolja az összes énekkarban elért érdemét a CV 3/4-ét kitöltve.
- látványosan lerobbant, bunkó, proli embereket -> képről, helyesírásból, fogalmazás alapján stb.
- kézzel írott
- amikor a szülő hozza be/küldi el az önéletrajzot
- stb.
Olyan nem volt, hogy nézd már ez naranccsal írta a címet, akkor ezt el se olvassuk. Nálunk a gyakorlat mellett az élvezett előnyt, aki személyesen beadta (általában egyből le is lett interjúztatva).

Legjobb lenne ha pár évet lehúznál valami protekcióval szerzett vagy magasan alulfizetett munkahelyen, aztán már szabad a pálya :P. Kezd el hangoztatni minden ismerősödnek, hogy munkát keresel és mit végeztél + a csoporttársak segíthetnek, ha már valaki dolgozik ilyen helyen. Nem emlékszem már pontos statisztikára, de a legtöbb állás meg sincs hirdetve. Új munkatárs keresés úgy szokott kinézni, hogy bejött a főnök és megkérdezte ismerünk e valakit.

Ha nem vagy lekötve, akkor az állásbörzén ajánlanak a nagyobb cégek gyakornoki programokat (külföldön/különböző telephelyeiken). Nyelvtudás alapján válogatnak leginkább és hogy mennyire vagy mobilis (hajlandóság). Ott az általában gyakorlatot igénylő, normál állásokra elvétve kapsz ajánlatot. Érdemes azért oda is vinni magadról valami CV szerűséget, de név-elérhetőség-mit végeztél fogja érdekelni (legtöbben a saját rendszerükbe szokták felvenni az adataid a börzén, CV-t el se kérik). Opció 2, hogy ha van kint valami állami cég/hivatal ott fix alacsony bérrel, de egyből kezdhetsz :P.

Egyébként mit végeztél? :D



Shelly's Ranger. Nekem bejött. Az alakja se olyan baszott ormótlan, illetve anyagában is kibírta elég sokáig. A
Azt tudni kell, hogy folyamatos ezt használom, és ha már nagyon elnyűtté válik, megy munkásbakancsnak, az "ünneplős" pedig degradálódik utcainak.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Gazdálkodás és menedzsment szakon vagyok (közgazdász vagy mi leszek :D) pénzintézetis szakirányon a szakmai gyakorlat elotti felev vegefele, anyamnak Erstre banknal van ismerose most oda beadtuk jobbhijan

Bar azt mondtak ott tanulni ugysem fogok semmi hasznosat gyakornokokra az addigra felgyult kulimunkat szoktak bizni :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Mindenhol így van, de én elfogadnám a helyedben. Papíron jól mutat, aztán még bármi lehet belőle. Állásbörzére azért menj el, hátha van valami jó gyakornoki program. Nem nagyon kapdosnak érte az emberek, mert mindenki "dolgozna már", illetve nincs kedve költözni stb.

Ui. Erste amúgy nem épp most vonul ki az országból? :D



Nem. Éppen hogy a Citi fiókjait vette át.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Igen aztán láttam google keresés után, hogy én vagyok lemaradva pár évvel.



+1 mindenre amit n0k0m mondott, legalábbis IT területen. Haverok, protekció, állásra szabott CV, meg nem hirdetett állások így vannak. Én ráadásul az vagyok aki csak azért is europass-ban adom le, mert nem designer, titkárnői vagy startupos állásra jelentkezek. :D



Nekem elsősorban nyomdai területről van tapasztalatom, de most vállakozóként is ezt látom.

Amit kifelejtettem és fontos: nem tudom mennyire keresett a végzettséged, de a profession.hu-n a legfontosabb, hogy a CV-d ne csak pdf-ben legyen feltöltve, hanem van egy külön mező, ahova szövegesen be lehet másolni az egészet. A cégek ez alapján keresnek, így jó eséllyel hívogatni fognak érdemi ajánlatokkal. Ennek hiányában a kutya nem talál meg a végzettséged szerint.



Nem butaság a Linkedinre is felregisztrálni, skilleket megadni, meg ismerősöket bejelölgetni és endorsementet kérni tőlük. Sok HR-es eleve ott keresgél.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Jah, engem is találtak már linkedinen be ajánlatokkal, bár egyikre sem ugrottam. brutál előélettel rendelkező haver kb egy-két hetente kap mindenhonann csak ott, komoly álommelókat is néha.



-Linkedin
-skillek
-ismerősök

Choose zero. :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nem arra kell gondolni, hogy mekkora kapcsolatépítésbe kell kezdened. Mindenkinek van szülője, rokona, volt iskolatársai, többé-kevésbé szoros néhány barátja stb. Olyan ez mint a facebook, hogy ~7 emberen keresztül mind a 7 milliárd emberrel kapcsolatba vagy. Hangoztatod, hogy itt végeztél ilyen típusú képzésen, munkát keresel stb. ennek a pár embernek és a kapcsolati hálón keresztül, ha valahol felvetődik lehetőség, akkor megtalálnak. (Egyébként a facebookod minden leendő munkáltató csekkolja, de ezzel gondolom nem árultam el sokat). Szerintem a legnagyobb hiba, hogy ül otthon az ember a gép előtt, spammolja mindenhova az önéletrajzát, aztán ennyi.

Nekem sincs nagy ismerettségi köröm (kifejezetten szegényes), de azzal hogy mindig mindenkinek elmondom, hogy mit csinálok, mi érdekelne stb., illetve azzal a kevés emberrel aki szakmabeli tartom a kapcsolatot, akár csak olyan szinten, hogy félévente ráírok, hogy hol dolgozik épp, mit csinál stb. bőven megvan az, hogy ismerős-ismerősének-ismerősén keresztül megtaláljanak. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, meg társasági embernek lenni. Be szoktam ajánlani embereket és ha úgy adódik a helyzet akkor visszaajánlanak, így van mindig munka.

Persze ha már dolgoztál valahol 1-2 évet, akkor könyebben vannak meg a tényleg szakmabeli emberek, ezért mondtam hogy valami kuli munkát csinálj egy rövid ideig, aztán akár félévente válthatsz az egyre jobbakra. Inkább ajánljanak kevesebbet, de lehessen rá építeni szakmailag. Tapasztalataim szerint amúgy, ha ott is hagysz egy céget nem fognak rád berágni, hogy nem vagy elég lojális, simán visszavesznek, mert tudják hogy hogy dolgoztál stb. és az többet ér nekik, mint most "haragból" felvenni valaki mást, aki egy nagy kockázat. Merj a kuliból váltani (de ez már a jövő zenéje).

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!