Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Ugye, hogy ez lenne a kézenfekvő? Nem a szerkesztéssel szopás. Szerencsére most már egyre inkább ez a tendencia, ti. hogy csak nyers szöveg és vannak dedikált szerkesztők meg DTP-sek.

@progabe: Ezermesterség, jah. Nem könnyű atomfizikusnak, mérnöknek, kohásznak meg egyebeknek lenni egyszerre. :D Mondjuk így legalább mindig van kihívás, lehet tanulni / fejlődni és nem unalmas. Persze rengeteg a kutyaütő is.

Non serviam



Viszont a nyers szöveg hátránya amit progabe felhozott. Ja meg magyar piacon sokszor hatványozódik azzal, hogy olyan fordítja, aki a szaknyelvben vagy az adott kultúrában egyáltalán nem járatos. ...és így lesz egy újabb post a Leiter Jakab blogon...



Egyébként az ilyen katalógusoknál/használati kézikönyveknél stb. kb így szokott kinézni:
Ugyebár a színes nyomtatás drága és eleve csak nagy mennyiség nyomása éri meg. Katalógusból/kézikönyvből tudják előre, hogy az adott évben mondjuk kelleni fog 10000 darab, de még nem tudják, hogy melyik nyelvűből mennyi, illetve mondjuk az első 1000 darab után találnak e a leírásban hibát/hiányt/vagy szimplán változik a termék és emiatt a leírás is. Ezért a szöveget kiteszik külön rétegre és a színes háttérből úgynevezett biankót nyomnak, előre mind a 10000 darabot, amiben nincs semmi szöveg, csak a háttér/logók stb.. Majd amikor a gyártó ottvan hogy na menni fog 1000 darab xy termék Németországba, akkor előveszik a fájlt és csak a szövegről csinálnak egy 1 szín fekete lemezt és a korábban elkészült biankóba belenyomják (ez már pár száz darab nyomásnál se nagy összeg). Aztán szólnak, hogy új EU szabályozás miatt a következő Angliába tartó 500 darabhoz kell + szöveg és fordítás, akkor azt megint megcsinálják és abból is 1 szín feketét nyomnak a raktárban álló üres anyagra. Most ehhez ha odavágsz nekik egy kész pdf-et, akkor nem tudnak vele mit kezdeni. Persze elő lehet úgy is készíteni, hogy a szövegnek külön "direkt színt" állítasz be és akkor le lehet csak azt világítani lemezre, de ez is olyan mint minden más, hogy 1000 féle képpen meg lehet csinálni. De ha már csak rendelsz magadnak pár száz többnyelvű szórólapot is nagyságrendekkel kevesebbe fog kerülni, ha a különböző nyelvekhez csak a fekete lemez változik. Valós példában: 4 nyelvű színes szórólap 16 helyett 8 lemez biankóba nyomva, ami 40 ezer Ft különbség.



Más téma, kb. 5. székemet nyűttem el, az ülőlap 1-2 hónap után már kezd balra-jobbra billegni, aztán rövid úton totál használhatatlan ferde szar lesz emiatt. Nem vagyok kifejezetten túlhypeolva a gémer székekre, de a Torretta XL-t nézegettem, mondjuk 60k nem kevés, de 140kg-ig van tervezve. Legtöbb széknek valami 100-110 kg névleges teherbírása van, ezt én 100 kilóval egy huppanással elintézem. Jó lenne igazából nekem egy kommersz irodaszék is, nem feltétlen kell rá nekem a sárkányos/lovas/kutyás/majmos lóf*sz logó, de amit a nagy magyar hardveres fórumon ajánlgatnak is egy ikeás retek, 34,5 kiló testsúllyal biztos örök élet. Valami tipp? Vagy a Torretta XL tényleg megéri? IKEA/JYSK-ről hallani se akarok :P.

itt néztem



Pont ezen a széken agyalok én is.

Az egyel kisebb méret 54 ezer ft volt még két héttel ezelőtt most meg 92 ezer. o.O
Egyedül az xl-t éri meg most megvenni. De nem tudom, hogy milyen lehet.
Most egy jyskes van ami bírja csak a műbőr borítás szétment rajta. Konkrétan úgy néz ki mintha egy gránát robbant volna fel benne. Szóval mechanikusan semmi baja csak szarul néz ki így.
Ha valakinek van tapasztalata torretta székkel akkor megoszthatná mert érdekel engem is.



Ami most van azt JYSK-ben egy 20-asért zsákoltam be a születésnapi akciójukban + még ágynemű is járt hozzá, de most 1-2 hónap után érzem, hogy 2017 őszét már nem látja meg, ha tovább használom, így mielőbb az asszonynak le akarom passzolni, amíg még használható, magamnak meg vennék egy normális széket.



az az érzésem hogy dagadtak vagytok mind!

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nekem ez van most. De már vagy 5 éve vettem és az a műbőr borítás már csak nyomokban van rajta :D. Annó még 30 ezer ft volt akciósan.



rwurl=http://i.imgur.com/hYICFnl.png

Bandi: 5 év az elég jó, pedig ezek a JYSK székek mind ugyan arra a rögzítő elemre épülnek rá és az ülést tartó panel nálam ~1 év alatt teljesen elfárad, torzul, majd pedig a heggesztés is törik. Ha ezzel neked nem volt gondod, akkor a fentebb linkelt AGGESTRUP szék baromi kényelmes, kitartja a derekat, így rákényszerít a normális ülésre és a nagyobb része szövet.



Nálam egy ránézésre 10e forintos IKEA, vagy tudja a fene márkájú irodaszék van. Mikor beköltöztem, a keresztanyám hagyta rám. Ez 5 éve volt, azóta annyi, hogy a műbőr levelekben hámlik róla. 89-92 kiló között mozgok. n0k0m nemtom, miről beszél.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Munkahelyen 3-an (90-100 kg) 5 JYSK széket tettünk tönkre 1-2 év leforgása alatt, de úgy, hogy a rögzítő fémlap mindnél eltört a heggesztésnél. Lehet, hogy kikaptál egy szerencsés szériát, amikor még tettek bele anyagot, de nem ez a jellemző. Itthon most dobtam ki 2 db hasonló irodaszéket ugyan ebből az okból, de már az azt megelőző is ugyan így járt, viszont amit 10+ éve vettem csak a műbőr szétfoszlása miatt kellett kitenni. Mivel akcióban ~20 körül vesztegetik ezeket, így nagyjából nem érdekelt, de ha már összeadom, akkor többe van mintha vettem volna 1 normálisat. A legnagyobb bajom, hogy mielőtt meghalnak ferde az ülőfelület, ami miatt folyamatosan ferde gerinccel kell ülni rajta, nem túl jó.

rwurl=http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mfc0XafKW2FPBy5DjcTGrog.jpg



Akkor nagyon szerencsés vagyok úgy néz ki, hogy kifogtam egy jó darabot pedig én is 93kg vagyok karácsonykor 95-96.
Néztem azt a jystes széket amúgy csak hát annak is műbőr van a karfáján az pedig 2-3 év múlva le fog szakadozni sajna.



Sajnos minden valamennyire is kényelmesnek/normálisnak tűnő széket már műbőröznek. Annó kerestem volna drágább textil székeket, de gyakorlatilag nincs ilyen kínálat. Ezért is nézegetem a torrettát és nem a 40 ezres kategóriát pl. Arozzi Enzo, ami full műbőr. Illetve ezeknél 110kg a névleges teherbírás a torretta XL-nél pedig 140kg, amit már talán nem ülnék ki (ha persze megfelel a valóságnak) a ~100kg-ommal.



Én is azért nézegetem a torretta székeket mert, hogy textil. Egyrészt nyáron praktikusabb másrészt talán nem szakad miszlikekre 2 év után.



Nem értem. Nyáron nyaralni kell. Minek vinnéd magaddal a széket?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nyaralás közben nem szoktál leülni talán?!?!?!?!



Nem irodaszékre!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Van aki nyáron is ugyanúgy irodában (ebből kifolyólag otthon ül), nem pedig folyamatosan nyaral, vagy szállodát vezet. Gondolom neked se mindegy, hogy min ülsz az irodában. Nem beachszékekről beszél szerintem.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



na ha valaki behúzza ezt a toretta széket, írjon róla egy rövid rivjút pár nap használat után, érdekelne engem is, de az is írhatna pár sort, akinek hasonló 'gémer' széke van.



Majd felveszek valakit értékesítőnek, és feküdhetek egész nap a bícsen! ;P

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



naginak mintha valami ilyesmi lenne, talan a vasarlos topikban volt rola szo.



Igen, nekem dxracer drifter szériás cuccom van. Apám is most vett, Kikában 80-90k-ért van, olcsóbban nem láttam még. (ipon asszem 20-szal drágább)



DX racer nálam már túlment a lélektani határon árban, első munkahelyemen egy hónapban nem kerestem annyit :P



Nem vágja valaki hogy lehet kikapcsolni PC-n hogy a youtube ne küldjön értesítést arról hogy mi van a megnézendő videók között? (egyrészt megzavar mert mindig azt hiszem kommentre válaszoltak, másrészt a kurva anyád tudom mit kell megnézni ÉN TETTEM ODA TEGNAP)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



A levél alján van egy unsub link valszleg. vagy youtube beállítások közt is el van rejtve, hogy neküdjélevelet.

...vagy desktop notification-re gondolsz? azt a böngésződben. ha van a visszavonásra felület.



Csak magára a kis harangra gondolok a YT fooldalan hogy ne legyen rajta feleslegesen jelzés

rwurl=http://i.imgur.com/ItcVs7Z.jpg

ennyi opcio van, most jobbhijan atkapcsoltam a fenti radiogombosat az alsoba

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Torretta-t mindenki felejtse el, utánnanéztem és ugyan az a kínai szar, ugyan az alkatrész és ugyanott nyomorodik el és törik:
rwurl=http://i.imgur.com/VrZazpv.jpg

Végleg tanácstalan vagyok, hogy hol lehet normális széket venni...



Néha-néha felbukkan használtan steelcase think irodai szék apróhirdetésekben, irodák bezárása után, 20-40k közt. Ha látsz, vegyél.



Köszi a tippet, bár látom épp nincs hirdetve sehol. Elmentettem könyvjelzőkbe.



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!