Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Aszondja lehet...

ibi amentia latet



https://prohardver.hu/hir/ryzen_marcius_2-an_orulnek_majd_az_intelnel.html

http://www.guru3d.com/news-story/6-core-ryzen-5-1600x-benchmarks-shows-5...

Esküszöm, ha lenne idöm akärcsak egy nap hetente jätszani, beleugranek a Ryzenbe... De igy valszeg kivärok. :(



Én is most olvasgatom a híreket. Csak pislogok, és nem akaródzik elhinnem. Mondjuk pont ideje lenne már egy ilyen terméknek.



+1. Meg kell várni a tényleges teszteket, aztán. Ahogy számoltam, az 1600-as magonként cinebench-ben olyan jó, mint a jelenlegi 4Ghz-re húzott 4770K-m. Csak van plusz két mag....

Egyelőre tényleg "túl jó ahhoz, hogy igaz legyen", ráadásul nem jött ki semmi, ami ellet mondana ezeknek az eredményeknek.



Épp ideje lesz lecserélni a 6 és fél éves konfigomat. Nem mintha CPU limites lennék bármiben is, de na... Hajrá verseny! :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Azt nem értem, hogy állítólag március 2 lesz a hivatalos bejelentések napja. De az NDA meg 28-án jár le. Akkor miért nem 28-án jelentik be? Illetve ... rémlik az nap valami Vega bejelentés lesz, a zöldeknél meg szintén valami VGA. Vagy benéztem valamelyik hírt?
Ami érdekes RyZen infó morzsákban az a gyári hűtő, mert a 65W TDP procikhoz 95W hűtő, a 95W-os procihoz meg ha jól láttam 134W hőelvezetésre képes Wraith jár. Állítólag RGB LED-es, mert az most a menő. (Lásd még Asus AuraSync, meg MSI Mystic Light és egyéb marhaságok.)

Ja a Cinebench teszthez, az ugye megvan, hogy a hat magos Ryzenben magokra több cache jut, így simán lehet olyan teszt amiben gyorsabb lesz mint a 8 magos tesó. Anno volt valami hasonló valamelyik 3 magos AMD-nél is. :D Szóval lehet nem véletlen, hogy nem a 8 magos teszt jött ki.



Sok gondolkodás után, de tegnap végre-valahára megcsúszott a kezem a billentyűzeten és teljesen véletlenül vettem egy 1050Ti-t. Ez már egész baráti ár volt ahhoz, hogy benevezzek rá. Tudom, nem egy izomkártya, de igazából egy 6(!) éves 560 Ti-t fog cserélni, úgyhogy a teljesítménynövekedésre nem lehet majd panasz.

Egyébként ha valakit érdekel az 560 Ti (Medium beállításon még simán futnak rajta a mai játékok), némi pénzért cserébe megválok tőle. :)

The strong eat, the weak are meat.



DeMorte írta:

Egyébként ha valakit érdekel az 560 Ti (Medium beállításon még simán futnak rajta a mai játékok), némi pénzért cserébe megválok tőle. :)

Oszt mennyi az annyi? :)

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



Pont ezzel, illetve az MSI változatásval szemezgetek én is. Esetemben egy GTX660-at váltana.
3570k proci kihajcsa majd vajon vagy kevés lészen?



Totálisan engine függő. Doomnak pl. tökmindegy, csak proci legyen szinte. Totálisan VGA limites i3-al ugyanaz a VGA 15-20 % -al megy kevesebbet, mint egy i7-el. GoW szépen skálázódik i3=i5

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



A kolléga azt kérdezte hogy kihajcsa-e. :)

Amire egyértelmű Igen a válasz.



Az igaz, nagy valószínűséggel előbb lesz VGA limit, mint procilimit, azaz legtöbbször kihajcsa.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Kedves Noctua, mások ekkora dobozba VGA-t raknak. Fury Nano-ból talán kettő is elférne benne.

Üdvözlettel: én. :D



ki. :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ezen még nem gondolkoztam el, de mondjuk netre simán feldobnám 15 ezerért, ám mivel te vagy az első érdeklődő, 10 ezerért megkaphatod (Budapesten, jövő héten).

The strong eat, the weak are meat.



DeMorte írta: Ezen még nem gondolkoztam el, de mondjuk netre simán feldobnám 15 ezerért, ám mivel te vagy az első érdeklődő, 10 ezerért megkaphatod (Budapesten, jövő héten).

Hm. Jo az ajanlat! Wgy, vagy ket ventis valtozat?

Maradjunk annyiban, hogy erosen gondolkodom rajta, aztan irok valamit! ;)

Szer.: jah es milyen márkájuh!? :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan



A cucc egész konkréten ez lenne: http://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N560OC-1GI#ov

Valahol még meg van a doboza, eredeti telepítő CD-vel, de kétlem, hogy ettől jobban érdekelne bárkit is. :)

The strong eat, the weak are meat.



560 Ti-t vettem én is nemrég az egyik itthoni gépbe és nagyon megéri, új játékok tökéletesen futnak.

GeForce GTX 560 Ti 3533 Passmark G3D pont
GeForce GTX 750 Ti 3695 Passmark G3D pont <- legolcsóbb helyen is 35 ezer újonnan.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=3rUndzpdo1I
KINT VAN!

rwurl=http://i.imgur.com/c1vTn6C.png

this is how a stock course erection look like


CJ képe
CJ

Az igen, végre jó hírek..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Van barmi ertelme az SSD-s HDD-nek, ha nem rendszer meghajto, hanem mondjok adat/game elsosorban?

Illetve mi ez a fasz arkepzes, hogy a 3TB WD irrealisan olcsobb a tobbinel fajlagosan (csak amazonon neztem egyelore)? 3x3TB boven kijon a 1x6TB arabol es akkor mar egy raid redundanciat is beepitett az ember a rendszerbe :)

Regen minden jobb volt.



Szvsz:
SSD-t én játékokra/adatokra nem vennék. Amelyik játékhoz ajánlott az SSD (BF sorozat, GTA stb.) az helyből min. 70 GB-ot foglal, így ha nem vesz az ember 500+ GB-s SSD-t, akkor semmire se lesz elég. Ha figyelembe vesszük, hogy játék közben már nem gyorsít semmit, akkor ez az utolsó alkatrész, amire költenék :P. Persze ha évekig egyetlen játékot játszanék, ami pont ilyen hosszú betöltő idős, akkor lehet megfontolnék rá valami mini ~100 GB-os SSD-t akcióban.

Nem tudom melyikeket nézted, de nagyon jelentős különbség nincs, 1 TB-ost leszámítva 2-8 közt ~10.000 Ft/TB. Viszont tény, hogy fajlagosan nem lesz egyre olcsóbb, így érdemesebb 2*3-at, 3*3-at stb. beszerezni.

Legjobb vétel szerintem, ha nem valami speciális célra kell: Toshiba DT01ACA300 3TB, vagy ha elég a kisebb, akkor Toshiba DT01ACA200 2TB. ~7000 Ft/TB mindkettő és ódákat zengenek róla, elsősorban az ára/teljesítménye (sebessége) miatt. WD/Seagate megbízhatóságával se vagyok elájulva, itt lapul a fiókba 1TB+-os 2 db WD és 2 db Seagate zakatolós, bad sectoros vinyó. Az egyik olyan, hogy 2 nap alatt megeszi az adatokat, amiket rámásolsz :D.

Egyébként most az év elején durva drágulás volt világszinten az alkatrészpiacon (főleg memória, de SSD/HDD is), így most elvétve találni a régi áron és több helyen az új árakon is vinyókat.


Tno képe
Tno

Nem SSD-re kérdezett rá, hanem hibridre. Engem is érdekelne, hogy a Win mondjuk tudja-e ezt alapból hatékonyan kezelni.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Régi szép idők, amikor még azért vettem SSD-t, hogy az L.A. Noir ne swappeljen minden 10 frémnél. Akkor ez az alkatrész gyorsított a legtöbbet a játékon :) BTW még mindig ugyanez az egy SSD-m van.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Félreolvastam... Teszteket kellene nézni, de ha a rendszer eleve SSD-n fut, akkor nem látom értelmét. Megint csak ha 1 játékot/1 bizonyos fájlt indítgatsz el folyamatosan lehet rátöltené a NAND-ra, de azt ennyi erővel már az SSD-re is teheted. Megnézném azt is, hogy az adott SSHD HDD része milyen sebességet tud összehasonlítva egy sima 7200RPM-es HDD-vel. Ahoz képest pedig még drága is az SSHD (min. ~15.000 Ft/TB). 2/3 TB-nál már egy 120 GB-os SSD ára kijön a különbözetből. Gondolom nem véletlen, hogy a laptopokban terjedt el, ahol nem mindegy mennyi vinyót teszel be.



Az SSHD-t elsősorban laptopba szokták venni pont a helyhiány miatt.
Ráadásul az "SSD" része nagyon kicsi ilyen 8Gb szokott lenni. ÉS ha jól tudom maga a meghajtó dönti el, hogy melyik programok induljanak arról a 8gb os részről a használat gyakorisága alapján.
Szerintem felejtős ez az SSHD.

Szerk: Utána olvastam és tényleg így van:
"Ez utóbbi 8GB-os modult nem érjük el szabadon, gyakorlatilag nem is látjuk. Az operációs rendszer felé egy meghajtóként látszódik, a trükk pedig a vezérlőben van. Folyamatosan figyeli a merevlemez terhelését, és azon fájlokat, amiket gyakran szoktunk használni, áttükrözi az SSD részegységre, így ha legközelebb szükségünk lesz rá (például az éppen betöltődő operációs rendszer, vagy alkalmazás apró fájljai esetén), akkor azt már SSD-hez közeli sebességgel fogja elérni."



Ezt néztem: 4TB+MLC8GB WD Blue SSHD WD40E31X - kicsit én is húztam rá a szemöldököm. Ahogy látom kvázi egy izmosabb cache és oprendszernél jön jól, szóval kilőve, nem éri meg a pénzt.

A 3TB WD blue esetén 3200 jpy/tb-re jövök ki, az 8k huf/tb kb. De nem igazán néztem körbe, csak megnyitottam az elsőt amazonon. Valami basic jó lesz. Emlékeim szerint a 7200rpm is csak lófasznyit segít, azt is fájlelérésben és nem átlagos sebességben.

De SSD-it is cserélni szeretnék, a mostani öregecskét meg befodni egy linuxos dev rendszernek. Szóval ki tudja, mennyi pénz marad, abból elsőre a Crucial MX300 3D TLC NAND fogott meg mert szekszi a technológia, de mondjuk nem olcsó és cserébe az is elbaszott árazású, az 1TB olcsóbb, mint a 750GB :D (de asszem azt reseller adja, nem az amazon)

Regen minden jobb volt.



Toshiba (DT01ACA300) vs WD blue (WD30EZRZ)

Toplista

Az újabb Toshiba P300 még 5-7%-ot ráver, de azt itthon nem találtam jó áron.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A 3TB WD blue esetén

Azzal óvatosan, mert már összemosták a Blue-t és a Greent (ez ugye a kerülendő szemét), tehátr nagyon utána kell nézni a pontos típusnak. Vagy ha WD-ben gondolkodol, és a Black túlzás lenne (tárhelynek az, másra meg csak elég lesz az SSD), akkor inkább Red felé érdekes nézegetni. De a helyedben ha találnék készleten, inkább HGST-t vennék.

Sors bona, nihil aliud.



én meg diablo3 micro stuttering miatt. bár amúgy is tervben volt, de az volt a pohárban az utolsó csepp.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!