Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Kíváncsi lennék arra, hogy miért lett ennyire rossz, mondjuk szvsz Jill szendvicsénél lehet hallani a Barry-t alakító "színészen", hogy azért cseszi el Jill nevét, mert életében akkor látja először a szöveget és majdnem elröhögi. :D

Mellesleg legutóbb pont azon vidámkodtam, hogy 20 éve a Capcom az amcsiknál még fekete-fehér, a véres jelenetektől megszabadított intróval adta ki az első részt, pedig mindössze ennyi lett volna az eredeti csúnya verzió:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=cj--NB6XQ6k

...2017-ben a RE7-tel már más a helyzet, most a japán változat lett agyoncenzúrázva:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Qfj5W435w-s

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

...Barry?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Dirty Barry.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.




Próbáltam. Aranyos, egyszerű kis kompetitív játék. A tutorial AI eltángált. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Még mindig Resident Evil 2

Tegnap este sikerült a végére érnem... vagyis csak azt hittem, mert fejlődés van itt az első részhez képest sztoriban elég komolyan: itt már nemcsak két karakter közül lehet választani az elején, hanem ha az egyikkel végigrongyolsz a játékon, utána külön kampányt kap a másik szereplő is, ami azt mutatja be, hogy mi történt vele a másik kampány ideje alatt. Ha pl. Leon-nal viszed végig a játékot (A scenario), megnyílik egy B scenario Claire-rel, ami egy tök frankó ötlet, és cselekményben is ápgréd az első rész kicsit bénácska, "amíg te csinálsz mindent, addig a másik választható karakter egy céllában várja, hogy megmentsd" megoldásához képest.

A B kampány ráadásul alaposan megbolondítja az eredeti felállást: máshonnan indulsz, akad néhány új helyszín és CG-átvezető is, a játékidő gerincét alkotó rendőrség pedig már az elejétől kezdve jóval szabadabban bejárható, vagyis elvárja a játék, hogy másodjára már tudj ideális útvonalakat tervezni az ismerős terepen. A nehézség is emelkedik egy csöppet, mivel egyrészt kevesebb a lőszer, másrészt meg az elejétől megkapod a pofádba a lickereket, sőt, a ballonkabátos Mr. X képében itt már egy elpusztíthatatlan ellenfél is kergetőzik veled, mint Nemesis a RE3-ban. Baromi jó ötlet egyébként, hogy utóbbi az alapkampányban nem szerepel, első feltűnésekor meg is lepődtem rendesen (főleg amiatt, hogy kb. az ötödik perctől kezdve élvezheted a társaságát, szóval a lickerekhez hasonlóan nem szarozik ő sem). :D A duplakampány egyetlen negatívuma talán az lehet, hogy Leonnal már elsőre is 5 óra alatt végigrongyoltam a játékon, szóval egységében nézve meglehetősen rövid affér a Resi 2.

A legnagyobb poén meg az, hogy a RE1 rimékhez hasonlóan olyan kurva jól van összerakva a játék, hogy a rémesen gyenge, gyakran nevetésre késztető történet már nem is zavarja az embert, hanem inkább elszórakozol a camp faktoron.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Please írjál a Resi topicba is (esetleg másold be ezt).
Emulátorral játszottál vagy PS-en?



Please írjál a Resi topicba is (esetleg másold be ezt).

Minek? Jó helyen van itt is, na meg úgysem a régi epizódok aktuálisak most.

Emulátorral játszottál vagy PS-en?

PS-em nincs (meg magát a gépet sem szeretem az ósdisága miatt, szóval emulálva is csak akkor PSX-ezem, ha nincs más választás), a régi PC-s verzióval meg nem akartam szenvedni (franc tudja, megmozdulna-e egyáltalán Windows 10-en, ugye), szóval a GameCube verzió + Dolphin emulátor kombó mellett döntöttem. Jól fut, szépen testre is lehet szabni, és mivel az eddig kimaradt részeket pótolni szeretném, így az sem utolsó szempont, hogy vagy fél tucat Resident Evil van GC-re (pl. a Code Veronica, ami a fanok szerint az igazi harmadik rész, szóval jó lenne meglesni), vagyis az emulátorral is csak egyszer kell tökölni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azért lett a topic neve Resi/Biohazard mert minden játékról lehet írni benne ami hozzá kapcsolódik a sorozathoz, nem csak a 7-ről. Másodrészt ez a topic jobban pörög, ezért gyorsabban fog elveszni az írásod, és ha valakit érdekelne bármely Resi játékról írt vélemény akkor valszeg a hozzá tartozó topicba fog menni.
Nah de mindegy, nem erőltetem a dolgot.


Tno képe
Tno

meg magát a gépet sem szeretem az ósdisága miatt

rwurl=https://pbs.twimg.com/profile_images/812496659976486912/HNRZNtqU.jpg

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



A PS-em már rég elromlott, azért kérdeztem hogy min játszol. Én is kifogom próbálni akkor a GameCube+Dolphin kombót, kösz a tippet.



Zaxx írta: Leon-nal

rwurl=http://imgur.com/DWenf6d

ibi amentia latet



Havonta egyszer előszedem a Transport fever-t és bár én általában el tudom nézni az ilyen folytatásos/ráncfervarrós játékok hülyeségeit, egyszerűen nem tudok elmenni amellett, hogy mennyire elcseszett megoldások vannak benne Transport tycoonhoz képest. Persze az OpenTTD sok év fejlesztés munkája, de legalább mertek volna másolni ott, ahol kell (ha már egyébként a játék 1:1 transport tycoon klón). :(



Jo ez a For Honor? Ez ilyen TPS mobaba oltva?



Jónak jó bár nemtom mennyi idő alatt lehet megunni, inkább fighting game mint moba :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



De a Third-Person Shooter azért ül rá, ugye?

ibi amentia latet



Olyan szánalmas bugok vannak benne, hogy asszonypajti, aki imádja ezeket a játékokat, 20 perc után már uninstalláltatta (jogosan), mert csak felcseszte az agyát.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Szvsz nem jó.

Bővebben: duellezős (max 4v4), QTA jellegű harcrendszerrel. Balra-fel-jobbra lehet támadni/védekezni (régi Conan mmo-t ha ismered, ahoz hasonló), gyenge ütés, erős ütés, gurulás. Eléggé le is van húzva steamen, ráadásul abba még a kedvelői is egyet értenek, hogy 20 eurós játék szintjén van (tartalmat, megvalósítást stb. nézve).

Nekem openbeta alatt a matchmaking 4v4-re nem is működött, de ebből messzemenő következtetéseket nem kell levonni.



Egyrészt ja, ugyanakkor visszanézve borzasztó egy konzol volt ám az: a 3D grafikát használó játékok közül szinte egyik sem tartja normálisan azt a 30 fps target framerate-et, ami egy régi tévén és a 90-es évek sztenderdjén nem számított sokat, de manapság már elég zavaró. Egy emulátor esetében meg hülyén fogalmazva szoftveresen szimulált hardveren játszol, vagyis mindegy, milyen bika PC-t raksz alá, az adott játék sosem fog jobban futni, mint az eredeti konzolon. Nagyon vicces pl. egy mai PC-n, emulátoron elindítani a Silent Hill 1-et, elbandukolni egy olyan részre, ahol van kb. 10 fps-ed, aztán unlockolni az fps-t az emulátor beállításaiban: kb. 200 fps körül fog futni a cucc, csak ugye 20x gyorsabb is lesz minden. :D

A Resi játékok esetében GC-n ilyen gond nincs, mert a PSX-hez képest kurva jó hardverről van szó, szóval szép, egyenletes 30 fps-t kapsz, és egy pöppet még jobban is néz ki. Szvsz a PC-s portokkal való szórakozásnál is jobb az eredmény, mert egyébként ha összeveted a PSX-es eredetit a PC-sel, kb. azt fogod látni, hogy nem pont úgy fest a játék, ahogyan azt eredetileg, konzolra eltervezték, és ha ehhez hozzáadsz egy mai LCD monitort, akkor meg már tényleg nagyon randa.

Utóbbin a Dolphin sem tud sokat segíteni, de pl. a renderfelbontás alacsonyan tartásával és egy csipetnyi AA-val szvsz a 2D és a 3D assetek kellemes prezentációjához lehet eljutni ("éles kockák" helyett "életlen kockákat" kapsz, az meg azoknál a primitív modelleknél számít :D), meg több opciód is van, mint egy régi port esetében lenne (pl. a RE2 teljesen jól néz ki 16:10-re nyújtva, így nem kell a 16:9-es monitoron szűknek tűnő 4:3-ban játszani, na meg külső alkalmazásokkal sem kell szenvedni a kontrollerrel, mert a Dolphinra egyszer rádugom az Xbox One kontrolleremet, belövöm rá a gombokat és kész, az összes GC-játék pöpec lesz, a vibrátorra vágyók pedig még a rezgést is megkapják).

A RE2 így fest az említett beállításokkal, szvsz jobban-konzolosabban, mint a PC-s változat (csak tessék megnyitni a linkeket, mert a privjú nálam vmiért kurva sötét):
rwurl=http://i.imgur.com/qQpG2xw.png
rwurl=http://i.imgur.com/1br9otR.png

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ez a ken park-ból van.
az milyen egy beteg film

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

ugyanakkor visszanézve borzasztó egy konzol volt ám az

Ez nekem valahogy nem tűnt fel, mikor döbbenten vettük észre Tekken 2 közben unokatesómmal, hogy már világosodik :) Meg mondjuk az is segített a konzol pozitív megítélésében, hogy másodunokatesóm meg a garázsban tárolta a megjelent játékok tetemes százalékát lefedő alfa-copykat :D

ShowHide spoiler #

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Azt véletlenül sem vitatnám, hogy a 90-es években ne lett volna egy óriási dolog mind technikailag (3D grafika, CD, mint adathordozó, stb.), mind a videojátékok egyedfejlődésében (a PSX nyitott először az idősebb tinédzser korosztály felé a Nintendo-féle irányvonal után, ami egy hatalmas popkult húzás volt annak idején és az Y-generáció kb. összes kedvenc játékát ez eredményezte). Amit írtam, 2017 kontextusában, a PSX-re következő generációk függvényében értsd.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Ühüm, én azért csak előszedtem a Mitsumi 4X CD-ROM-omat, mikor a Diablo-t installáltam pár éve, szühí-szihű-szihi-szihi.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


CJ képe
CJ

Hát nem tudom, akinek volt Ps konzolja(tök mindegy melyik), szerintem az inkább szerette mint nem.. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Én az ősrégi lemezeimet már be sem merem tenni a meghajtóba. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Hát egy nagyétvágyú ~40X-es nekem is volt, elfogyasztott vagy 3 lemezt (valszeg ezek már DVD-k voltak, a fene emlékszik:) ), a végén már nagyon rutinosan ráztam ki belőle a darabokat :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Resident Evil 2 vége... vagyis már megint nem :D

Iszonyú frankó vége van ennek a cuccnak, kurvára megérte végigvinni a B scenariót is. 5 perces time limites fejtörő + végső bossfight a tyrantté mutálódott Mr. X ellen (a végén a csávó bazmeg kijön az olvadt acélból... keményebb, mint a T-1000 :D)? Check! Elkezdődik az outro, már raknád le a kontrollert, erre megszakad a videó és kapsz még egy 2 perces time limites bossfightot a végére? Check! Epic! :D Hatalmas hülyeség, de le kell borulni a japán fejlesztők elborultsága előtt, a végére könnyeztem a röhögéstől.

És már megint, amikor azt hinném, hogy vége van, unlockolok még két játékmódot, mert teljesen véletlenül sikerült kimaxolni a játékot egy A rankkel, amin eléggé meglepődtem, mert így nézett ki az összesítő képernyő (külön köszönet a Capcomnak a teljesen oda nem illő anime grafikáért):
rwurl=http://i.imgur.com/BT5ThxF.jpg
Annyi fogalmam volt erről a rankosdiról, hogy elméletileg 3 óra alatt kell teljesíteni a játékot az A rankhez, amivel úgy voltam, hogy úgysem jön össze, szóval nem is igyekeztem. Így utánanézve elvileg azért adta meg ilyen hosszú idővel, mert számít az is, hányszor mentesz (ami nekem mindössze kétszer sikerült a teljes kampány alatt, mert elfelejtettem menteni, és mindig csak akkor jutott eszembe, amikor felálltam a játék elől :D) meg hogy használsz-e first aid spray-t (kemény nullát használtam el, mert mindig volt elég herb). Oh well, így kell nem öntudatos completionistnek lenni. :D

Nem tudom, hogy mi ez az Extreme Battle Mode, és a Hunk scenarioról is most hallok először, de megnézem őket, ha már vannak...

Ja, egyébként meg több olyan játékot akarok, amiben a rapist rendőrfönöknek középkori kínzókamrája van az irodája alatt, szóval siessen a Capcom azzal a RE2 rimászterrel (másfél éve semmit nem hallani róla, szóval ha azóta törölték, akkor örök harag).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Egyébként nem realizáltam, mikor linkeltem a számot, hogy van benne egy olyan sor, hogy "played it till my fingers bleed" és előtte jó sokáig azon gondolkoztam, hogy leírjam-e, hogy milyen is a 3. napon folyamatosan Tekkenezni :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



ibi amentia latet



Egy haverom, akivel MK-zni szoktunk a béta óta duruzsolja a fülembe, hogy a For Honor nem shallow Ubi-játék, hanem egy mindgame-centrikus bunyós játék... lehet, hogy igaza van? :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!