Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


csütörtökönPénteken lesz furi speedrunner stream.... ott esetleg elleshettek pár trükköt :D



GTA V - online

Tartottam egy kis szünetet a bf1-bol a héten és gondoltam visszatérek a GTA V világába. Kb két havonta jön ki valami dlc amiknek a töredékével sem játszottam. Az igazat megvallva még a heist-okat se toltam végig, mert ahoz négy ember kell és kb két óra mindegyikhez. Ha nincs online ismerős kb lehetetlen idegenekkel végig csinálni.

Az elmúlt egy évben teljesen megváltozott a teljes játék. Az egész a random eventekkel kezdődött, talán tavalyi év elején. Ahoz, hogy valami történjen és egy kis pénzt keress nem kell órákat a felhőket aka töltő képernyőt nézegetned. Vannak egészen őrült dolgok, mint hogy ki bír a legtöbbet csúszni a földön miután kiugrott egy mozgó szárazföldi járműből anélkül, hogy meghalnal. Illetve picit komolyabbak amik összehozzák a szerveren lévő embereket egy helyre pl azzal hogy el kell foglalni egy épületet, és minél tovább megvédeni a többi játékostól.

Úgy gondolom, hogy ez csak a koncepció tesztje, volt mert amit behoztak később a CEO updattel ezerszer komplikáltabb. Lényeg a lényeg, ha van rohadt sok pénzed akkor tudsz venni magadnak egy irodát. Ha az iroda megvan akkor, venned kell egy raktárat. Ezek után elkezdhetsz árut vásárolni. That's where the fun begins. CEO-ként fel tudsz fogadni embereket akik segítenek különböző feladatokat végrehajtani. Van egy alkalmazottad, ezért úgy döntesz két láda árut szerzel be. Megveszed a számítógépeden, majd kapsz egy coordinatat, hogy hol az áru. Odamentek a kollégával felvenni. Általában valami npc már itt betámad, de nem ők szokták a problémát okozni. Miután felvették a cuccokat elindul egy countdown aminek letelte után mindenki a szerveren látja, hogy nálatok valami értékes van. Ilyenkor valsz mindenki megpróbál kiszedni, mert elég jó pénz jár azért ha ellopják. Nektek közben meg vissza kell juttatnotok a termékeket a raktárba. Ha sikerrel jártok, és van elég cucc akkor azt el lehet adni.
Csomó random módja van ennek. Repülőből különböző pontokon dobjatok ki, kamionnal szállítások el A-bol B-be, egy kurva nagy és kurva lassú hajóval szállításátok ki a cuccot a nyílt tengerre. Mikor ezeket a dolgokat csináljátok mindenki számára látszódtok, sőt ki is vagytok emelve a map-pen. Rohadt feelinges helikopteres felvezetéssel végig vezetni egy csőrös kamiont a fél térképen. Ha kilő NPC vagy más játékos bukjatok az egészet. Ez akár 100k$ értékű is lehet.
És mindez végig egy betöltött szerveren. Nem kell órákat töltő képernyőt bámulni, szidni azt a faszt mert kilépett a csapatból ezért újra tíz perc várakozás. Completely seamless ahogy a tengeren túl mondanák.

Ezen kívül a stunt autóversenyek is elég szórakoztatóak, hozzák a régi stunts feelinget. Az adversary mode-ok közt is sok érdekes van, és nagyon változatosak. Tron speed bike mode-tól kezdve, egészen a rohadt nagy páncél ruhában lévő ellenfelét kell megölni mielőtt a te csapatotban lévő szintén nagy páncél ruhában lévő arcot megölikig.

Aki teheti és van legalább egy ismerőse akivel tud játszani mindenképp adjon neki egy esélyt. Ez már nem az a játék ami annak idején megjelent.

(A motoros bandás részről azért nem írtam mert az megint egy teljesen más vonal és azt még nem is vágom, de ott drogokat kell csinálni és azt eladni, de a gyárat rendszeresen megrohamozták a rendőrök, vagy más játékosok stb...
(Még annyi, hogy a cég indítása nagyon költséges szóval ahoz az elején grinde-olni kell, de be lehet állni más CEO alá melózni, és az elég jól fizet. ))

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



GDQ-n lesz furi is.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



nohat!
mar vagy egy eve fele sem neztem, de ezexerint megeri. thx!

"okey-dokey!"



Joda: nehezebb mint egy keményebb dark souls bossfight?



Dark souls lassabb, kiszamolosabb, ritmikusabb taktikai bossfightot igenyel, azaz inkabb az idegeiden mulik a dolog.

A furi kb egy bulletstorm jatek ahogy kivettem, mint a pl touhou. Azaz a szemeden es a reakcioidon.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Plague Inc.

Egészen rákaptam. Pont alkalmas arra a kis időre, amíg a feleségem fürdik és készülünk az esti filmezéshez. 10 perc alatt megvan egy világrombóló vírusra az attempt. =)

Jópofa zombi és Majmok bolygója vírus is van benne

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



San Andreas

Ez még futott mielőtt vettem volna videokártyát az új gépre, szóval elővettem és ismét beszipantott. Harmadik végigjátszára is tökéletes, a karakterek, a sztori, a játékmenet, minden zseniális. Megöregedett, de ha túllépsz az alacsonyabb poligonszámon meg hangyafasznyi felbontású textúrán, a mai napig határozottan jól néz ki a játék, hisz egyszerűen ennyire jó volt az art direction. Motorral csapatn a San Andreasi pusztában még mindig a világ egyik legjobb dolga.

GTAIV

Minap kezdtem, már a felénél vagyok kb. Kicsit talán jobban is tetszik, mint elsőre, főleg a karakterek. És ehhez talán az is hozzátesz, hogy azóta jártam a helyszínen és tuti telibe találta a feelinget, simán nosztalgikus. Meglepően jól néz ki (mondjuk mostani vassal legalább már tudom cső maxon tekerni) és egész mókás, hogy némelyik modellt egy az egyben San Andreasból kopizták és kicsit reszeltek a törésmodelljén meg a textúráján :)
Szerintem gyorsan kivégzem, aztán jöhet az Episodes from Liberty City, amivel viszont soha nem játszottam még.

@Csöpi: ezek jól hangzanak, mondjuk sose játszottam egyik GTA online-nal sem, lehet majd teszek vele egy próbát.

Regen minden jobb volt.



Soha nem merészeltem Dark Soulsozni úgyhogy sajnos nem tudom. Nekem nehéz. :D

@GDQ: ez mind szép és jó, hogy lesz, de a játékot pont az teszi jóvá ha saját magától jön rá az ember, hogy mit ront el, mit kéne máshogy... :D Szóval pont ilyen megfontolásból nem néztem semmit igazából. Ismerős profilján fenn volt steamen úgyhogy kipróbáltam (family share ftw) és az első boss után tudtam, hogy ez pont nekem való. :)



Resident Evil 7 Demo
rwurl=http://i.imgur.com/UHDHacU.gif
Nem. Csak... Nem.



Betojás vagy nem jön be?



Hát. Nehéz ezt megfogalmazni, de végiggondolva igazából egyik se. PT. Annak több hangulata volt 1 folyósón mint ennek. "Olcsó" horror. Effektív, de olcsó. Semmi olyan nincs benne amit máshol nem látott az ember 2 milliószor. Elsétál valaki a nyitott ajtó elött húúúúúh. Ah, hiteltelen, hangulattalan meh az egész. Lehet a teljes játék ha több ötlet lesz benne jó lesz, de engem már az Outlast se tudott lekötni hasonló okok miatt. Meglátjuk.

(a kurva műanyag bábúk meg basszák meg magukat minden egyes kurva horror játékban)



Owlboy
Az első boss megvan. Szerencsére nem idegesítően nehéz. Hangulat van ezerrel, mesés a pixel art grafika, a zene pedig valami fenomenális. Óóó ha Jonathan Geer írta volna a SW 7 és a Rouge One zenéjét.
rwurl=https://youtu.be/0N4lp01tFwg

Jó lesz az.



(a kurva műanyag bábúk meg basszák meg magukat minden egyes kurva horror játékban)

+10

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Resident Evil 7 demo 6 percig volt fent. Nem szeretek egy szál zseblámpával mászkálni, ha szart se látok, az idegesítő játékélmény. Valami folyosón megfordultam, erre qrva nagy csattanással eldőlt valami bábu(?) mögöttem. Miután visszamásztam a székbe, a következő mozdulattal uninstalláltam.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Far cry priemval. Meglestem, mert szeretem a dinókat (:P). Összességében nem rossz, hangulatos az erdő, jók a karakterek stb., mondjuk én sokkal inkább "valósághűbb" dolgot vártam, pl. nehezebben elérhető nyersanyag forrást, mint mondjuk egy nyamvadt szarvas becserkészése és leterítése is hosszabb időt vegyen el, és utána is harcolni kelljen az arra járó ősellenségekkel :D Nem úgy mint most. Random eldobok egy lándzsát és hat különféle fajt terítek le vele, vagy egy táborban kinyitom a teleportos zsákot és kiveszem belőle a nyersanyagot :P
Aztán ott az állatsimogató. Banyek, nem kis herceg féle rókaszelídítősdit vártam, de legalább egy harc az állattal, és mikor kevés hp-ja van - vagy tökömtudja mikor - valami kötelet köllene a nyakába dobni, és mienk. Ha megpusztul, akkor elölről az egészet. Erre itt mi van? Simike, baszom. Kb. 5 óra játékidő után véletlen begyűjtöttem egy kardfogút (alapot), mert a skill pontjaimat nem tudtam mire költeni, rádobtam a szelídítésre, és véletlen belebotlottam egy kardfogba. Utána semmi cicó nélkül (vagyis cicóval :D) sétáltam az erdőben, i don't give a fuck az egész élővilágot, olyan szaga volt a kardfogúnak, hogy semmi sem mert a közelembe jönni. Az ellenfeleket is pucolta szépen. Így visszaváltottam egy alap cicára, azzal legalább parásabb éjjel mászkálni a nagyragadozók területén.
Na, mindegy, ettől függetlenül hangulatos, meglátjuk, meddig juttok benne :)



most megy a furi speedrun
https://www.twitch.tv/gamesdonequick

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Na ehhez tenyleg skill kell, nem arrol szol, hogy talaljuk meg az exploitokat. Persze tudom, az sem egyszeru ill. attol meg ugyesnek kell lenni. Doom-ot neztem, mintha koteltanc szimulator lett volna :D
Ha mar itt tartunk: hogy a fenebe talaljak meg a lathatatlan platformokat, amire aztan felkapaszkodnak? Honnan tudjak, hogy hol lehet kilepni a palyarol, stb. stb.



szerintem pályaszerkesztővel, datamine. megnézik hol lehetnek rések aztán arra kaparóznak játékban.
de csak tippelek

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Változó. Ahol van full pályaszerkesztő, ott élhet ez, de leginkább próba-szerencse. Úgy általánosságban lehet tudni, hol keressen az ember láthatatlan falakat.



ez olyan mint amikor valaki úgy nézi a filmeket, hogy a bakikat keresi folyton.
én inkább szeretem ha egy játék szórakoztat és nem akarom szarrá törni :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Deus Ex: Mankind Divided
Pár hónap kihagyás után pontot tettem a végére. Ugye volt a végén a metros bug ami miatt nem tudtam befejezni akkor. Na hát bár ne tettem volna. Úgy felbaszott mint játék már régen. Azóta is megy amúgy az ÁTLÉPHETETLEN credits. Világ életemben gyűlöltem ezt a megoldást. Nade ez a legkevesebb gond. A vége. Na az. :D Nemcsak hogy pofánköptek vele, de még ki is röhögtek és meg is aláztak vele. Engem is meg a játékot is kb. Ez egy vicc. Egyenesen égő. Úristen, de felmérgelt. Valahol amúgy az is vicc, hogy a side mission-ök jobbak voltak mint a fő sztori, de most az mellékes is. Nem lett volna ez rossz játék, de a human revolution ezerszer jobb összehatást hagyott maga után. Sajnos ezt még egyszer a büdös életben nem fogom elővenni az fix. FU Eidos Montreal. :(



En pont tegnap kezdtem el (es tenyleg fos lett a port, rohadjanak meg :( meg a vegen beruhazok egy kicsit tokosebb vidkarira) es termeszetesen olvastam hasonlo kritikakat megvetel elott (steam sale). De en ugy vagyok vele, hogy tudom, ez egy trilogia kozepso darabja, ebbol adodik ez a dolog. Vagyis remelem, hogy jol gondolom, mert ez aztan tenyleg elbizonytalanitott :D



Bioshock Infinite

Remélem nem sértem meg a posztot esetleg olvasó ex-Irrational alkalmazottakat (haha), de dolgozott ott néhány butább ember érzésem szerint... pl. az, aki kitalálta, hogy a 1999 mode leírásába írják bele azt, hogy "VIGYÁZAT! Ez a szuperhardcore játékmód csak a leghardkórabb hardkóroknak való, a játék pedig NEM FOG EMLÉKEZTETNI MIATTA A BIOSHOCKRA". Ez engem annak idején egy kicsit megijesztett, így hardon vittem végig az Infinite-et: elég könnyű volt, fulladoztam a pénzben és a lőszerben, meggondolt döntéseket még véletlenül sem kellett hoznom, a vigorokra meg alig volt szükségem.

Na, most adtam egy esélyt a 1999 mode-nak és ellent kell mondanom az Irrationalnek: a 1999 mode sokkal jobban emlékeztet a Bioshockra, mint bármelyik másik nehézségi szint, annyira, hogy tőle az Infinite igazán jó élménnyé válik közepesről, sőt, még az elődökhöz is többé-kevébé felér a végeredmény. Ezt tudja elméletben ez a "szuperhardkór" nehézségi szint:

Reduces the number of player respawn points.
Reduces ammunition.
Enemies inflict greater damage.
Enemies are more accurate (even with their mid-range machine gun).
Enemies recover 100% health when you're revived.
Player has reduced and faster-depleting health.
Respawn cost increases to $100, and the player will be sent back to the main menu if they don't have enough money.
Navigation Arrow is removed completely.
Difficulty cannot be changed during gameplay.
No auto-aim.
Shields take longer to recharge.
Beating the game on this difficulty earns the Achievement/Trophy "Auld Lang Syne".
Silver Eagles are more scarce and are found in smaller quantities.

A gyakorlatban ebből az lesz, hogy hirtelen elkezd érdekelni a pénz, mert egyrészt drága a halál és veszítesz is vele (kevesebb életerőt kapsz vissza, a lőszered fogyott, az ellen még 100%-ra töltődve vár rád), és pont annyival kevesebb érmét is találsz, amennyi elég arra, hogy néhány képességedet szépen felfejleszd a végére, de ugyanakkor döntened is kelljen a fejlődésről. A kevesebb lőszer miatt máris elkezded favorizálni a vigorokat, sőt, hasznosságuk miatt még néhány vigorkombót is elő fogsz kapni.

Mivel te gyengébb lettél, az ellen meg erősebb és pontosabb, így rohangálni sem fogsz a pályán egy közepes Doomot szimulálva meg a sky railekre sem funból akaszkodsz, hanem lassabban, átgondoltabban játszol, használva a fedezékeket és a környezet adottságait, a síneken meg akkor utazol, amikor az neked előnyös, mert egyébként viszonylag nagy eredményességgel szednek le onnan.

Nehéz tőle a játék? Az, de csak akkor, ha meggondolatlan vagy, nem figyelsz a jó gear összerakására stb., vagyis ha összességében hülyén játszol. Ha kiismered a dolgok működését, akkor olyan lesz, mint a hard nehézség egy bármilyen másik játékban, és olyan jól lett kiegyensúlyozva a dolog, hogy az utolsó harmadra még így is kellemesen erősnek érezhesd a karakteredet. A navigation arrow hiánya meg pont semmit nem számít, hiszen az Infinite lineárisabb pályáin lehetetlenség eltévedni, Elizabeth meg egyébként is csak akkor áll neki előtted futni ahelyett, hogy követne, ha a jó irányba mész = tulajdonképpen megmarad a navigation arrow, csak Elizabethnek hívják.

A 1999 mode egyedül az uncsi fegyverarzenált és a linearitást nem tudja kijavítani, de ezeket a dolgokat leszámítva az Infinite-ből játékmenetileg is méltó folytatást csinál. Jó meglepetés volt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A baj nem a sztori végével volt leginkább (bár azzal is) hanem... Hát másokkal. Ezt egy harmadik rész se emelné ki a porból az a helyzet. Persze nem akarom elvenni a kedved, mert a 23 órát amit töltöttem vele többnyire a játékmenet miatt élveztem. Ez a hosszúság valszeg kevésnek számít, mert én köztudottan mindenen átrohanok (állítólag még mostanában is), de pacifisten csináltam szóval eltököltem vele rendesen.



Arkham Knight

Ez is rengeteg időt vett igénybe, hosszú hónapokat. Miért? Mert fárasztó. Még ha a játék jó is, de az, hogy minden egyes kib*szott supervillain POFÁZIK és POFÁZIK és POFÁZIK még egy kicsit a végén, kiidegelt. Kurva unalmas. Riddler pofázik a szuper intelligenciájáról, miközben egyszerű akadálypályákat épít. Scarecrow pofázik a félelemről, meg arról, hogy milyen kurvára elbukik Batman. Arkham Knight is állandóan pampog, hogy milyen kiszámítható Batman. Two-Face is pofázik, mindenki csak beszél. Rohadtul irritált :)
A játék amúgy jó volt, de ennyi felesleges szájkaratét...



20+ ora az nekem 2-2.5 honap :)
Szomoru, hogy maga a sztori, vagyis a DE-k egyik erossege lett silany :(



Szerintem az a FU a Square Enix-et is illeti inkább, sanda gyanúm hogy kiadói presszálásra lett a vége is olyan amilyen (nem játszottam még végig úgyhogy nem tudom). Elvileg ha igazak a csúnya pletykák a SE már az elejétől fogva úgy indította az egészet hogy ketté legyen nyesve a sztori és a MD-el párhuzamosan egy másik projekt fejlesztése is indult "DXNG 2" néven (a "DXNG 1 projekt volt a MD). A mikrotranzakciók már csak hab a tortán, az Eidos Montreal-t két héttel a játék leadása előtt hívták fel a Square-ék, hogy hát bele kellene fejleszteni még gyorsan azt is.
Nem csodálkoznék ha ezek igazak lennének, a Just Cause 3-ba és a Hitman-be is csúnyán beletúrkáltak.
Jim Sterling csinált erről egy remek átfogó videót:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=oVbj4GuuZTA



Láttam a videót, tudok is a pletykákról, de ez se magyarázza meg az endgame-et.
Spoileresen a végéről:

ShowHide spoiler #


Doom
2. pálya, eddig lagymatag. Ez GOTY másoknál? Mert akkor kurvára alacsony a léc. Rinse & repeat az egész eddig.

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!