Jelenlegi hely

Malacka rácsodálkozik a médiára

Utolsó bejegyzés

Malacka rácsodálkozik a médiára

Nyelv-dekonstruálás topik.

Szerkesztette: Vajk - 2024 jan 30


A nyelv-dekonstruálás lényege, hogy szétrombolják a nyelvet, ezátal az ember nem képes kifejezni és megérteni a dolgokat, majd ezután sokkal könnyebb bármit dekonstruálni.

Példák:
-Van egy elefántom a szobában!
-Ez hülyeség, nem hiszem!
-Tehát szerinted nem léteznek elefántok?

ATV-n:
Varjú: "Semmi szükség nem volt ennyi lélegeztetőgépet venni."
Rónai: "Azért egy részére szükség volt."

Komment valahonnan, bár ez a legprimitívebb:
-A nácizmus nagyon jól definiálható.
-Tehát azt állítod, hogy a nácizmus nagyon jó???

COVID időszak:
-Nem értem miért zavarja az embereket a maszk, semmibe se tellik felvenni és hordani.
-Aki élvezi a maszk hordást, az degenerált.

HVG komment:
-jaj hogy mindig jön a hír hogy megvan a rák ellenszere, unalmas már!
-a rák nem egy betegség, hanem sokfajta...
-te hülye, azt mondod, hogy a rák nem betegség?
(megszűnik az "egy" szó több jelentés árnyalata)ennek a nagy része nekem mezei idiotizmusnak tűnik simán

Chief Exorcistaz is, de egyben nyelv-dekonstruálás is. majd hozok jobb példákat.A nyelv dekonstuálás lényege, hogy mivel a nyelv nem tökéletes eszköz, ezért az egyre hülyébb, egyre lustább és egyre trollabb emberek elkezdik kihasználni a nyelv tökéletlenségét hogy leérveljék a vitapartnerüket. Az "egy" szó ügyebár jelent konkrétan egyet (1), és határozatlan névelő is lehet.

A fentebb írt példában ez jól látható:
-jaj hogy mindig jön a hír hogy megvan a rák ellenszere, unalmas már!
-a rák nem egy betegség, hanem sokfajta...
-te hülye, azt mondod, hogy a rák nem betegség?

Nyilván aki így érvel, az nem feltétlen hülye, tudja, hogy a "nem egy betegség" itt azt jelenti, hogy sokféle rák van, így van hogy valamelyiknek megtalálják az ellenszerét, de ez nem jelenti azt hogy az összes ráknak megtalálták. De ez az ember még továbbmegy, még hibásabban érti (direkt) a mondatot, és azt feltételezi hogy úgy értették, hogy a rák betegség az nem is betegség...
Így lényegében ez az ember azt érte el, hogy az "egy" szót nem lehet ezentúl használni, mert legitimmé tette hogy bármikor rosszul értheti azt.Ez érthető, de lehet változtatni a fogalmazáson, hogy ne lehessen dekonstruálni, vagy kontextusból kiragadni. Okos politikai szövegírásnál ez pl alap.

A rák többféle betegséget takar, melyikre van ellenszer?

Chief ExorcistATV-n:
Varjú: "Semmi szükség nem volt ennyi lélegeztetőgépet venni."
Rónai: "Azért egy részére szükség volt."

ez is csak egy általános idiótaságnak tűnik, de valójában ez is nyelv-dekostruálás, méghozzá a "túl sok" kifejezés megszűntetése, zavarosítása. a "túl sokban" mindig benne van az, hogy ennek a túl soknak EGY RÉSZÉRE tényleg szükség volt. nem is ez a kérdés, hanem hogy túl sok volt-e... a nyelv dekonstruáló azt akarja elérni hogy a túl sok kifejezés ne létezzen, hiszen mindig rá lehet majd mondani hogy "na de egy részére szükség volt"Meg úgy állítod be, mintha ez egy végletes jelenség lenne. Nem az, nincs arról szó, hogy az "egy" innentől nem használható. Egy netes trollkodást vetítesz ki a nyelvhasználatra.

Chief Exorcistigen, ez is igaz. pontosabban kell fogalmazni. de ez valóban megoldás? egyre hülyébbek és egyre rosszindulatúbbak leszünk, aminek hatására még pontosabban kell fogalmazni, aminek hatására nem hogy okosabbak és jószándékúbbak leszünk, hanem még hülyébbek és még rossz szándékúbbak... akkor még pontosítsuk a nyelvet. csináljuk az emberi nyelvből asm programozási nyelvet...Nem, semmi ilyen szándéka nem volt a kérdezőnek. Egészen biztos vagyok benne, hogy az Egon nem úgy ült le, hogy ő dekonstruálja a nyelvet. Volt egy véleménye, amit újságíróként - egyébként hibásan - bedobott egy válaszra. A válasz hibás értelmezése általános jelenség a hétköznapokban mindenféle malícia nélkül is, mert emberek vagyunk.

Chief Exorcistaz a baj hogy ez nem netes trollkodás. a legtöbb ember nem kommentel a neten, ebből azt gondolhatnánk, hogy nincs olyan nagy baj, mint amit a neten látunk. igen, talán akkora nincs, de attól még nagy baj van. sajnos én többször tapasztaltam, hogy a neten nem kommentelő emberek, amikor pár mondatot beszélgettem velük kényes témákban, totál gyorsan eljutottak ugyanarra a trollkodó szintre ÉLŐBEN mint a netes trollok... közvetlen családtagjaim is...tehát szerinted az normális, ha a brutálisan túl sok lélegeztetőgép témában valaki benyögi azt hogy "de egy részére szükség volt"? ráadásul egy műsorvezető...Literálisan leírtam, hogy nem helyes, szóval most te csinálod azt, ami ellen itt kardoskodsz :))

Chief Exorcist:)))Egyébként a papok miatt vissza kell váltanunk latinra, ezért tesznek meg mindent magyar nyelv dekonstruálásért. Én úgy tudom, hogy ezért az egyház több fizetett ügynököt is tart, akik kommentálnak a neten ezzel a céllal. Az Egont meg szó szerint papok fizetik az ATV-nél. Szóval igazából lehet valami abban amit mondasz.

Chief ExorcistEgyébként a papok miatt vissza kell váltanunk latinra

Támogatom és akkor mindenki megtapasztalhatná a latin nyelvtan borzalmait. Az előnye meg gondolom az lenne, hogy összevissza szórendben beszélhetnénk, mert sorrend szavaknak számít nem latinul.

Egyébként sosem értettem, hogy a Vatikán hivatalos nyelve elvileg a latin, amikor mint holt nyelv egyszerűen alkalmazhatatlan a mai világra, mert semmire sincsen szavuk kb. Kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mennyit és hogyan használják.ez érdekes, ezt nem is tudtam. akkor yoda is latinul beszél ezek szerint! (legalábbis angolban ezzel érzékeltették hogy régiesen beszél mivel 800 éves. vagy magyarban is?)cím: "az oroszok a saját településeiket bombázzák".
valójában: az oroszok tévedésből néhány településükre dobtak bombát.
a cím azt sugallja hogy az oroszok általában és sűrűn bombázzák a saját településeiket.
ráadásul a mandineren van ez :D ezek a saját híveiket is elhülyítik...Vajk, légyszi nevezd már át a topikot a következőre:

"Kismalacka felfedezi a média működését és látványosan meglepődik minden clickbait címadáson és pongyola fogalmazáson - the topic"

Chief Exorcistnem érted. ez már sokkal több, mint "média működése"... (meglepődök? 50 évesen? amikor már 20 évesen teljesen értettem ezeket?)Egy olyan klikkbéjtre csavarodtál megint rá, ami csak neked meglepő.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."hát ez elég primitív köcsögség hogy átneveztétek. úgyhogy ennyi volt részemről, byeSzomorú, pedig itt komoly dolgokról volt szó. Viszlát egy hét múlva! <3

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."Sajátos bocsánatkérés. :-D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!