Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


az ország 80%-a vidéki :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



99% felett van. Budapest épp hogy 0,01%-a az országnak.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



az kevés, úgy nem elég elitista



Ez hogy jött ki? Aki nem meleg, az már nem is pesti, vagy mi?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Igen, már rajzolás közben elröhögtem magamat rajta. =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Én büszke vagyok arra, h nem pesti vagyok, sajnos munka miatt sokat kell feljarnom, pedig a közelébe se mennek annak a mocskos (szó szerint az) városnak. 2 dolog van amit szeretek ott: nagy a választék csajokbol és a jó éttermek. Amúgy egy röhej az élet. Mindenkinek elmegy a napjábol 1,5-2 óra h egyáltalán beerjen dolgozni/haza menjen. Azt a büdös okadek levegőt szívják állandóan amitől már akkor rámjön a hányinger ha kiszallok kocsiból, ha vonattal megyek akkor az a putri pályaudvar megrosszabb. Tele van züllött alakokkal, no go zónák, stb. Meg amúgy Budán a hegyekben szeretek mászkálni, ott jobb a levegő meg hangulatos a látvány.
Régen (10 éve) Bécs mennyivel jobb volt pestnel, pedig milyen hasonlóak, mégis sokkal jobb eletszinvonalt nyújtott.
Egyébként tényleg nem tudom mire veritek Pesten a kis gyikotokat. Magasabb fizu, mint a videkieknek? Jah, csak a megélhetés költségei is bőven magasabbak, ha még gyereked is van akkor pláne.
Cserébe hulladék az egészségügyi szolgáltatás a magánintézményeket leszamitva, azok meg vidéken is ugyanúgy vannak, de itt az állami kórházak is magas színvonalúák, nem a patkányok rohangálnak melletted. Nem rohad le a tomegkozlekedes alattad minden második nap. Simán tudsz menni moziba eredeti nyelvű vetitesekre. Sportolási lehetőségek garmadaja (Debrecen, Győr), stb. Gyereket nevelni meg tényleg 100x jobb vidéki nagyvárosokban.
De arcoskodjatok csak a buzolgo kis emberkarambol... :D


Boz képe
Boz

Ebben sok mindenbe bele lehetne kötni, de most csak:

Tele van züllött alakokkal, no go zónák, stb.

Ez alatt azt érted, hogy "veszélyesebb" környékek? Mert olyanok minden városban ugyanúgy vannak.

Éljenek a videojátékok!



Kb. mindennap olvasni róla, hogy valakit megkéselnek, kirabolnak, a villamoson vagy metrón őrjöngenek és ezek csak az újságokig eljutott esetek... Újpest, nyócker, kispest, az összes pályaudvar környéke mind életveszély. Összes aluljáró csövestanya. Borzalom. Sokkal nagyobb a közbiztonság a vidéki városokban, jóval kevesebb a drogos zülledék, kevesebb az autólopás. Persze ez nagyban összefügg azzal, hogy a fővárosról van szó, de ez ugye nem vígasztalja az embert.



Engem Moken pofatlan ostobasaganal es trollkodasi probalkozasainal jobban mar csak az nyugoz le, hogy van aki az utobbiakat meg mindig beszopja... :)



Ebben a világon semmi trollkodas nincs, ostobaság meg max. neked, mert butthurt lettél a mondandomtol.


Boz képe
Boz

Most gyakorlatilag elmondtad ugyanazt csak máshogy.
Én eddig ahol jártam, ott ugyanúgy voltak ezek, csak kisebb volumenben mert maguk a városok is kisebbek voltak.

@Drotak
Nem lehet trollkodás, mert annak az lenne a lényege, hogy a végén jót nevet azon, hogy átbaszott valakit, viszont ez csak szimpla hülyeség nagyrészt, aminek a végén max rajta nevetnek.

Éljenek a videojátékok!



Vidéken lakom és egy részével egyetértek Moken mondókájával.

Vidéken olcsóbbak az ingatlanok, csendesebben telnek a napok. Igaz, a zsírosabb pösti állásért ingázni kell minden nap kb. 3 órát nekem, de addig is nyomom a laptopomon a Napoleon Total war-t, meg a Master of Orion 3-t.

Ettől én még nem nézem le a pesti népet és nem is magasztalom fel a suttyófalviakat sem.
Igazából mindenkit leszarok, akit nem ismerek.

Akit meg igen, azon meg szét is kenem strandpapuccsal... =D

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



De legalább bármikor le lehet forgatni Varsó bombázását :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



rwurl=http://kephost.com/images/2017/01/10/IMAGE_079.jpg

4 évvel ezelőtt az 5. kerületi rendőrkapitányság mellett két házzal...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



komolyan áruld már el milyen hülyeségeket írtam, mert ez így ilyen Zaxx szintű érvelés.
Csak összefoglalóul:
1. jobb a közbiztonság -> teljesen más azonnal az ember közérzete, hogy nem kell állandóan a háta mögé nézni, meg azt figyelni mikor akarják kizsebelni
2. jobb az egészségügyi ellátás
3. jobb a közlekedés, tömegközlekedés, sokkal kevesebb idő megy el ingázásra
4. sokkal tisztább, egészségesebb a környezet, jobb a levegő, kevesebb a csöves
5. jobb sportolási lehetőségek, és hiába van pesten sokkal több mozi, mégis vidéken van több lehetőség idegennyelvű filmeket nézni
6. olcsóbb a megélhetés, egyszerűbb a gyereknevelés. Egyébként az albérlet árak itt Debrecenben is közelítenek a pestiekhez, ami szerencsére nekem jó biznisz.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Azt épp 2011-ben javították. :-)



Őszintén szólva nem nagyon jártam még olyan fővárosban ahol ne lenne ugyanaz mint pesten. Persze van amiben rosszabb van amiben jobb, de szvsz nagyátlagban az összes sokmilliós város ugyanolyan tré. Csak máshogy. Mindenesetre Rómához képest még Bp is kurva jó. :D



Prága, Bécs (before massimmigration), Varsó. Csak, hogy a legközelebbieket említsem :D És ezek nem is a nagy nyugathoz tartoznak ugye...



Hm. Mintha csak tegnap lett volna.
Már 4 éve dolgozok a LogMeInnél és előtte dolgoztam 6 évig a Miniszterelnöki Hivatalban.
Akkoriban jártam arra, mert van pár minisztérium az 5. kerületben. Szóval igen, régebben fotóztam.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



sajnos munka miatt sokat kell feljarnom, pedig a közelébe se mennek annak a mocskos (szó szerint az) városnak. 2 dolog van amit szeretek ott: nagy a választék csajokbol és a jó éttermek. Amúgy egy röhej az élet. Mindenkinek elmegy a napjábol 1,5-2 óra h egyáltalán beerjen dolgozni/haza menjen. Azt a büdös okadek levegőt szívják állandóan amitől már akkor rámjön a hányinger ha kiszallok kocsiból, ha vonattal megyek akkor az a putri pályaudvar megrosszabb. Tele van züllött alakokkal, no go zónák, stb. Meg amúgy Budán a hegyekben szeretek mászkálni, ott jobb a levegő meg hangulatos a látvány.

szivembol beszelsz teso :)

Parizer forever.



1. jobb a közbiztonság -> teljesen más azonnal az ember közérzete, hogy nem kell állandóan a háta mögé nézni, meg azt figyelni mikor akarják kizsebelni

2 eve kb. megyek a 61-esen, 9 ora korul, szallok le a momnal, szol egy no, hogy vigyazzak, babralnak a hatizsakommal
megnezem, tenyleg kinyitva, egy ficko turkalt benne
annyira ledobbentem, hogy le se teptem a fejet, meg semmi

fenyes nappal, 70%-ig teli villamoson nyugodtan lopogatja a laptopomat

Parizer forever.



Kognitív disszonancia, de egyet kell értenem sajnos Mokennel, mint vidékről Budapestre költöző :-D De pont felsorolta azokat a dolgokat, amiket én is utálok, pedig 18 év alatt igazán megszokhattam volna.

Mentségemre szóljon, hogy Csillaghegyen lakunk, ami egyik barátom szerint egy falu, ami valahogy a városhatáron belül ragadt.

Ellenben az is tény, hogy azért vidéken sem mindegy, hogy merre élsz. Tavaly felmerült, hogy visszaköltözünk Mórahalomra (én távmunkában dolgozom 5 éve, elvagyok akárhol, ahol van net), asszony nekiállt munkalehetőségeket nézni... háááát, nemigen talált kedvére valót Szegeden sem. Végül maradtunk (nem csak emiatt).



pedig morahalom kurva jo, mar gondolkodtam, hogy oda kellene koltozni
jo es olcso a furdo, focicsapat is van, mi kell meg? :)

Parizer forever.



Igen, szebbek, de a "külebb"városban is jártál vagy csak a forgalmas helyeken? Random ráböktem térképen egy mellékutcára Prágában:
rwurl=http://i.imgur.com/JMb9tbv.png

Ne a szép belváros alapján próbálj már meg általánosítani. Bpen is a belváros relatív okés bizonyos helyeken. Munkatársam a barátjával most volt pár hete (a barátja soha nem járt még ott) és a srác oda meg vissza volt tőle. Pedig járt már nem egy helyen. Persze nyilvánvalóan csak a nevezetesebb helyekre jutottak el a pár nap alatt. Erről ennyit.



Gabika írta: jo es olcso a furdo, focicsapat is van, mi kell meg? :)

Normális munkalehetőségek! Fizikai munkán kívül nem sok lehetőséged van ott elhelyezkedni, szerencsére Szeged azért közel, de az mégsem helyben van, és azért ott sem hemzsegnek a kiváló ajánlatok, elmennek a jobb kiadó helyek ismeretségi körben :-D



4 perc alatt érek be a melóhelyre (kocsival, tujával 7 perc is lenne, de nem vegyülök prosztókkal) itt a Rózsadomb tövében és kurvára nincs büdös. Büdös a szántőföldön van, mikor frissen trágyázták, meg mikor a szomszéd malacot tart, érted.

Vonatra felülni meg.. nem is mondok semmit. Odaragad az ember a picsába még az első osztályon is. Ingyen lenne, mert asszony Railcargos, de leszarom, inkább fizetem a benzint.

Kertesházat meg nem akarnék, csak nő a gaz, meg bemászik a cigány. Akkor már felönteném betonnal. Mindkettőt.



A vonatot remélem nem említetted a csajnak..



sztem kinek a pap, kinek az egyházi helyi elérésű hálózat.

Én pl. tök szeretek itt élni ahol, király az infrastruktúra és közel van a város de nem annyira hogy dugó legyen stb (kivéve a karácsonyi őrületkor, amikor az Auchan stb. környékén lakni erősen necces volt :-) ). Az egy ami gond néha hogy a haverokkal találkozni a belvárosban lehet könnyen, az meg necces. Nem is annyira hogy messze lenne hanem hogy kocsival bemenni nehéz a forgalom miatt, anélkül meg hazajönni mert tömegközlekedéssel este azért már messze van :-)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!