Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


1.- 2. : mintha én írtam volna :)
3-assal is részben gyetértek, de én azzal magyarázom, hogy vélhetően iszonyatos mértékben buzog Rey-ben az ERŐ, Ren pedig a végére teljesen elbizonytalanodik, hogy mit is kellene csinálni. (padavanná tegye, vagy gyilok).



olyan mint egy gimis emos szerencsétlen

mert ez Kylo. Az emberek csak tipikus fogonosz sablonba akartak tenni, ahelyett hogy megismernek es azert szeretnek ami. Te is latod azt hozod fel neki hogy milyen kellett volna a nagykonyv sablon szerint hogy legyen, ahelyett hogy megismerned lassan a film alatt es megertened miert ilyen amilyen.

A Karakterek amelyek frusztraltak, haboznak, hibaik vannak stb stb sokkal gazdagabbak mint a full tokeletes es ez miatt szaraz sablonok.

Az agyonszidott EP1-3-ban az agyonszidott Anakin se volt soha ennyire szánalmas.

de cserebe joval jellemtelenebb is volt. 3 Teljes film alatt nem szorult annyi elet a karakterebe mint 1 alatt Kylo-ba.

Darth Maul az egyik legnagyobb Jedi Mastert és egy jedi lovagot győzött le egyszerre

te tenyleg abban mered a jo karaktert hogy milyen "eros" valaki az adott filmben?

De Ren-t egy még padawan szinttől is messze álló csaj nyomta le simán :D

mondjuk ott verzett es haldoklott Kylo a bunyoban Chewy blasteres gyomorlovesetol. Csoda hogy nem vesztette el az eszmeletet az intenziv verzestol. Ezert is utogette a sebet hogy az fajdalomtol/adrenalintol eszmetenel maradjon.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



1-2.: érted te a karakter lényegét, csak szimplán nem jön be neked :D. Szerintem meg jól eltalálták. Egy fiatal srác, akiben kurvanagy az erő, csak épp normálisan használni nem tudja még, de igazából a saját céljaival sincs teljesen tisztában, nade mindegy, ez innentől full szubjektív, hogy kinek mi szórakoztatóbb. Szerintem több lehetőséget rejt egy ilyen karakter, mint egy gonosz üres noname sith.

3: Erről majd Zaxx-szal vitázol, ilyen technikai jellegű dolgok, hogy most ki miért úgy kardozik ahogy, nem nagyon érdekelnek. Megjegyzem Kylo sebesült volt, mikor Ren-nel harcolt, Ren-ről meg ugye nem sokat tudunk, utólag még kaphat jó magyarázatot, hogy miért is tudta annyira faszán forgatni a fénybicskát, de mindegy. Ha meg nem így lesz, akkor elfogadom, hogy ez egy béna része a filmnek.



Tok jo hogy van szubjektiv velemeny a vilagon es tok jo hogy mindig vannak emberek akik probaljak meggyozni a masikat hogy amit szeret vagy kedvel vagy tetszett neki az akkor se jo es ezert kepesek oldalakon keresztul vitatkozni. A semmin. Kerlek hagyjatok mar abba. Nem volt eleg a kibaszott filmet topikot szetbaszni? Menjen az egesz forum inkabb. Menjen ez mindenhol. A tokom tele van mar ezzel oszinten szolva. Mi a faszert nem lehet elfogadni ha masnak mas a velemenye? Miert kell jol megmondani es hulyenek nezni mindenkit? Eszem megall.



Komolyan mondom már HW-n is akkora ordas nagy baromságokat tudtál írni, de itt inkább nem kötöttem bele a mondandódba a banhammertől félve, de kezdek agyvérzést kapni lassan.
1. Senki sem állította, hogy a RO-ban van bármilyen igazán jó karakter, de a karakterek egy filmnek csak az egyik alkotóeleme. Attól, hogy itt laposak nem lesz tőle értékelhetetlen a film. Sokkal nagyobb probléma, ha hulladék a történtet és a forgatókönyv, mint EP7-ben (ahol ismétlem, 1 jó karakter van egy sokkal karakterközpontúbb cselekményben).
2.

Annyira fogonosz Kylo mint Rey Jedilovag. Mindketten full amatorok akik benaznak es lassan tanulnak, ez teszi szerethetove oket, a hibaik es az ambicioik.

Kylo Ren-t Luke tanította, majd lemészárolta összes társát, majd egy Sith Nagyúr apprentice-e lett, aki meghatározza neki a feladatokat. Rey egy mezei kincsvadász senki. De komolyan? Mi szerethető van Kylo Ren-ben? :D Hogy hibázik, gyenge és ettől emberi? :D Hát berosálok :D Egy SW-ben attól jó egy karakter, hogy emberien gyarló? :D Ez az univerzum az idealizáltságról szól pont.
3. Szerinted a celebek, híres emberek, sportolók miért rendelkeznek több milliós, százmilliós rajongótáborral? Nem tudsz róluk semmit, csak a megnyilvánulásaikat, teljesítményeiket, külsőségeiket látod és ezzel váltanak ki szimpátiát! Ugyanez van a filmekben is egy karakterrel. Maul nem azért volt számomra (és nem véletlenül lett SW 13. legemlékezetesebb karaktere) érdekes, mert zorallul nézett ki, hanem mert tökéletes volt az összhang a viselkedése és a karakter célja között. Őt azért alkotta meg Lucas, hogy legyen egy ellenpólus a jedikkel szemben, hogy kihívást állítson eléjük, hogy legyőzze őket. És ezt tökéletesen hozza is, ezzel szemben Kylo Ren-nél az isten se tudja mit akartak vele kezdeni, ahogy ez a trailer és a végső film közötti különbségből is kiderül. Abban egyetértünk, hogy nem villain, hanem bohóc. De ha meg egy fény és sötétség között őrlődő, érzelmileg labilis karakter volt a cél, akkor azt sokkal jobban kellett volna megvalósítani.



relax, beszélgetünk az SW filmekről az SW topikban, nincs itt semmilyen gond.. mindenki fegyelmezett és most teljesen véletlenül tényleg ONtopic van :D



Megjegyzem Kylo sebesült volt, mikor Ren-nel harcolt, Ren-ről meg ugye nem sokat tudunk

Kylo meg Ren az ugyanaz :D



Igen? En azt latom ebben az egeszben hogy oldalakon keresztul baszogatjak egymast mert veletlen valakinek tetszett az ep7 vagy a r1. Nezd meg lassan Moken is agyverzest kap mert psi maskepp latja a nyilvanvalot mint o es a velemenye is nulla lesz barmivel kapcsolatban ezutan valoszinuleg. Nevetseges, barmennyire ontopik.

Szerintem Kylo gecijo karakter volt baromi sok melyseggel es szerettem az episode 7et is. Sot a r1 is nagyon tetszett. Tessek mehet a velemenyem a kukaba barmi masrol. :D



Rey...na :D



Nem véletlen csökkent le a kommentszámom is mostanában, kész röhej, hogy ha véletlenül pörög egy topic, egyből tudni, hogy kik azok, akik benne vannak, kik azok, akik képtelenek akár csak minimálisan is elfogadni más véleményét.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Neked a vitával önmagában van bajod. Mivel számodra EP7 jó film és Kylo Ren rohadt jó karakter így nem volt semmi irritáló a számodra amikor ugyanezt valaki leírta. Neked onnantól van problémád, hogy ezt valaki cáfolni meri és állandóan ezzel a szubjektív jollyjoker kifogással jössz. Elárulom a vita célja mások meggyőzése arról, hogy amit gondolnak az téves, de legalábbis az, hogy amit te állítasz az alá van támasztva, és nem csak szubjektív hanem főleg objektív indokokkal.



Komolyan mondom már HW-n is akkora ordas nagy baromságokat tudtál írni, de itt inkább nem kötöttem bele a mondandódba a banhammertől félve, de kezdek agyvérzést kapni lassan.

azert egy admin/mod se fog soha itt kivagni, csak mert mas velemenyen lennel tole egy pl filmes temaban, es ezt megvitatnatok. :) En sem.

Max akkor szankcioznak ha gondolatcsere helyett atmenne a kommentelesed a masik szemelye tamadasara. :) Tovabbra is elvart viszont hogy egymast emberszambaveve es tisztelettel szolitjuk meg a dumcsizasba, meg ha nem is ertunk egyet veluk olykor, illetve akar szivunkhoz kozelebb allo temarol beszelnenk.

Szerinted a celebek, híres emberek, sportolók miért rendelkeznek több milliós, százmilliós rajongótáborral?

Szezon/Fazon. Ledi Gagat vagy Keti Perrit nem a szemelyisege miatt szeretik az emberek, hanem a zeneje miatt (es mert allandoan a szamaikat nyomassak a radioban, de az mar mas kerdes). Standuposokat sem a szemelyisegeik miatt szeretik az emberek, hanem mert jo standuppos shows nyomnak es rohogsz rajtuk.

De egy szineszt egy filmben a jatszott karakteren kivul nem tudod mashogy ertekelni. Az a dolga hogy ott jol teljesitsen es aterezheto legyen.

...RO-ban van bármilyen igazán jó karakter, de a karakterek egy filmnek csak az egyik alkotóeleme. Attól, hogy itt laposak nem lesz tőle értékelhetetlen a film. Sokkal nagyobb probléma, ha hulladék a történtet és a forgatókönyv...

Dehat te magad is vagod hogy semmilyen karakterek es semmilyen story nem volt a filmben, csak jok voltak az atmoszfera/effektusok/kosztumok, mint ertekelheto resze. Pont ezt mondtam en is az elso review-rol a filmbol, de arra mondtad mar hogyan is gondolhatnam azt, nem ugy van az. :)

Es barmikor visszaolvasol, sohasem mondtam a RO-rol hogy ertekelhetetlen film, sot azt mondtam az 1. review-rol is rola hogy siman szorakoztato tud lenni azzal is amit nyujt, de ezt nem a szereploivel vagy a sztorijaval teszi, mert azok kritikan alulian gyenguszok.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Pont leszarom amúgy ha valaki szerint fosh film mindkettő. A bajom nem azzal van. Engem nem is fog irritálni ha valakinek nem tetszik. Szíve joga. Nem fogom érte se lenézni se semmibe venni onnantól kezdve. Hány alkalom lett volna, mikor valaki leszarozta ami szerintem jó és nem kezdtem szent hadjáratba azonnal (lásd Mega64). Ez belőled(és még pár emberből) totálisan hiányzik. A bajom pedig emiatt azzal van, hogy szerinted (és még pár ember szerint) aki mást állít mint te (vagy Ő) az hülye és semmit nem ér a véleménye. Kurva lenézően megy itt a vita igazából és ez senkinek nem használ. Persze leírhatjátok még egymásnak, hogy a másik hülye még legalább 200szor mint a Promcsi vitákban, ettől függetlenül értelme továbbra is nulla marad. Persze csináljátok tovább ahogy jónak látjátok. Innentől kezdve pont leszarom, kevesebb topik maradt amibe benézek. Több is veszett már ennél. :D



1. Mert leveszi a sisakot és azt a bárgyú torz fejét kell bámulni, ami olyan mint egy gimis emos szerencsétlen. Badass faktornak ebben a pillanatban lőttek is, az egész mozi egyszerre röhögött fel amikor levette a sisakját (true story, nem Nokedli féle gyorsan kitalálok valami poénosat).

Mert Vader olyan kurva jól nézett ki a sisak nélkül azzal a szürke zombi fejével meg a szájharmónikájával mi?

3. Egy szerencsétlen ex-rohamosztagos, akit előtte lenyomott egy rendes rohamosztagos is kardpárbajban képes volt helyt állni Ren ellen egy darabig, hogy aztán Rey aki életében először fogott fénykardot úgy becsicskítsa, hogy nem igaz. Itt mint villain teljesen megsemmisült, kiderült hogy egy bohóc, akitől ezek után nem kell tartani egy pillanatig se. Darth Maul az egyik legnagyobb Jedi Mastert és egy jedi lovagot győzött le egyszerre (a halála szánalmasra sikerült, de az most mindegy). De Ren-t egy még padawan szinttől is messze álló csaj nyomta le simán :D És elvileg úgy, hogy Ren legyakta az összes többi Luke padawant korábban...

Ronda Rousey-t is legyakták a fenébe sőt most a "visszatérésén" is kiütötték a picsába pedig előtte ő vert le mindenkit. Ez ilyen a való életben is.



Na ez a komment most belepett azt hiszem :D én meg inkább kilepek mielőtt megjon meg Zaxx is és veszélybe kerül az egészségem.



Szégyen a futás de hasznos! :)



Nem akarom újra idézni amiket írtál, Kylonak a sok kudarc, ami érte mind kellett ahhoz, hogy a karakter a 'megfelelő' irányba fejlődjön. Az meg hogy nem éppen badass arcberendezésű, pont jó a karakterhez. Így EP8 előtt van Rey akinek minden emberi számítás szerint nem szabadott volna legyőznie Kylot, és van Kylo akit meg egy totál képzetlen erőhasználó legyőzött, holott ismerte az erőt, a sötét oldalt, és valószínűleg Solo megölésével végérvényesen a sötét oldalra is került. A történtek méginkább a sötét oldal felé sodorják őt, én azt sem tartom kizártnak, hogy Snoke intézte úgy az eseményeket. Minden az Ep8 íróján múlik, hogy mit sikierül ebből az alapfelállásból kihozni. Kylo valószínűleg szintet lép majd, ahogy Rey is, és persze ott van még Luke is..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Én Luke-ra leszek kíváncsi EP8-ban, mert elvileg neki már olyan szinten kéne lennie, hogy pár kézmozdulattal széttép egy stardestroyert, fogalmam sincs kit tudnak vele szembe állítani, mert Kylo ha szintet is lép akkor se tudja megkarcolni se.



Reméljük pattogni nem fog mert elég stílusidegen lenne az öregnek :-)



Luke-al inkább Snoke van pariban.. Kylo szerintem Reyel fog összecsapni az EP8-ban, ha meg kellene tippelni. Luke vs Snoke csata meg nem tudom, ha nem is kizárt, én nem tartom nagyon valószínűnek Ep8-ban.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Snokeról nem tudunk semmit az a baj. A Kylo vs Rey csata meg már érdektelen az előbb említett dolog miatt. Ha Luke őt kitanítja akkor Kylo esélytelen. Nem egy csillagharcosról beszélünk akit ha levertek akkor 2x erősebben tér vissza, de még valszeg az is kevés lenne egy padawan Rey ellen.



Luke az EP5 vs EP6 ban, Vader ugyan legyőzte az EP5 végén, (jó mondjuk Vader epic Sith volt..) és láthatóan erősebb lett az EP6-ban pedig akkor már Yoda nem tanította. És ugye Lukeot gyakorlatilag Vader sem tudta már legyőzni az EP6-ban.. Ugyanez történhet Kyloval, azzal az eltéréssel, hogy őt Snoke még taníthatja. Szerintem EP7-ben Kylo olyan szinten lehetett mint Luke volt az EP5 végén.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Én már csak sejtem. :)

Egyébként várom a VIII-at, mert óriásit kell durrantaniuk, ha le akarják mosni magukról a "soft reboot" billogot. Kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni. Fura, hogy a RO elején nem volt még egy 2 másodperces ízelítő se, meg igazából semmilyen infószivárgást sem észleltem még. Esetleg LY-nek lehet belsős információja, milyen a hangulat, és hogy állnak. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Szerintem annyira parazott Disney RO negatív fogadtatasatol (főleg EP7 után), h nem mérték kockáztatni, hogy bármilyen szinten is osszekapcsoljak a rendes SW vonallal marketing téren se.



Ahol Ren-t elrontották az szerintem az, hogy a film elején elkap és fogva tart egy lézernyalábot a levegőben, kb. 40 perccel később pedig óvodásként vagdalkozik egy vezérlőteremben a fénykardjával a rossz hír hallatán. Amikor először néztem a filmet libabőrös lettem a lövedékelkapásos jelenettől annyira hatásos volt. A csapkolászás helyett lehetett volna valamit/valakit szétkapó ERŐ -dühkitörés, vagy eldobja a kardját és elkaszál 8 embert mire visszajön, vagy mittomén. A labilitását azzal is jól lehetett volna érzékeltetni, viszont nem válik nevetségessé. Persze ez csak mi lett volna ha...



(Nekem tetszett hogy egy tiniről van szó, aki még nem sötét nagyúr csak nehéz korban lévő sötét-wannabe növendék, és nekem belefért némi bénázás. Csak azták túltolták. A mélypont amikor

ShowHide spoiler #

)



Igen, en is ezt mondom h ha mar ebbe az iranyba vittek el a karaktert akkor mashogy kellett volna megvalositani. Az az - nincs jobb szo ra tenyleg - ovodas duhkitores mindent instant tonkretett.
Amugy ez a lezernyalab elkapas se egy uj dolog szerintem. EP5ben Vader multiple lovest leved kezzel csak gondolom az akkori technikaval nem tudtak megvalositani.



Összefoglalom az elmúlt másfél oldal eseményeit a most érkezőknek:

"A Rogue One szar, de jó, mert OMG I LOVE SPACE BATTLES! FUCK ME!"

"A Force Awakens nem szar, de nem tetszett, ezért szar."

"Kylo Ren egy szar karakter, mert tapasztalatlan óvodás, nem igazi főgonosz, emós gyerek... hú, mennyi mindent tudok róla" (Talán azért, mert ki van dolgozva a jelleme, tehát jól megcsinált karakter? Moken, szerintem írd még le 50x, hogy neked mennyire nem tetszett, egyszer biztosan meg fog hatni valakit, de ugye mi itt egy alapvetően objektív dologról, a karakterizáció mélységéről beszélgettünk. Kylo Rent lehet utálni, mert SZEMÉLYISÉGE van, a Rogue One szereplői még ahhoz is kevesek, hogy utálhasd őket kb. A fa meg az erdő az nincs megkülönböztetve, de persze mindig mi vagyunk a kretének... pedig csak értelmezni kellett volna azt, amit olvastál.)

"Már megint hevesen beszélgetnek itt egymással mások! Egy fórumon? Milyen dolog ez már, én már nem is kommentelek (I just did... oh), mert még a végén valaki HOZZÁMSZÓL! Kurvaanyjátmindenkinek."

Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy majd néhány hónap múlva, a hype lelohadása óta mindenkivel tök nyugodtan meg tudom majd beszélni, hogy mekkora egy szar volt karakterileg a Rogue One. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



"A Force Awakens nem szar, de nem tetszett, ezért szar."
LOL :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!