Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


jah én is robosztusabbnak képzeltem a páncélt.



Horace & Pete S01
Színdarabszerű dramedy. Súlyos beszólások és lesúlytó emberi sorsok. Azt hiszem, ideje megismerkedni Louis C.K. munkásságával.



Bacillus írta: Azt hiszem, ideje megismerkedni Louis C.K. munkásságával.

Hát erősen ajánlott.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Nemtom hogy egyáltalán lehetne-e olyat practical szerkóként megvalósítani, a full CG meg nemigen volt opció. Lehetőségekhez képest nekem is okés :)



A 22 perces "kis" videóból nekem az jött le, hogy a közeliket leszámítva full CGI a szerkó, bár lehet benéztem valamit.

Az miért van, hogy az S2 trailer 1 és trrailer 2 egy kalap szahar, de a harmadik meg nem? Az első kettőt meg sem kellett volna csinálni.



Milyen "jobb" trailer 3?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



a közeliket leszámítva full CGI a szerkó

??? :D Ezzel mi a gond? A marsi hegyek tetejéről nyilván minden cgi :D A közelieken van a hangsúly.



Én hiányoltam, hogy nem találtak egy nyulánk, magas csajt vagy imitálták volna, és itt is hiányolom a robosztusságát a kommandósunknak. Ez adott volna egy egyedi ízt az egésznek, így mindkét szereplő átlagos lett kinézetre. Nem ég be a retinánkba...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Dirk Gently S1

8 rész alatt teljesen élvezhető vicces nyomozós cucc. Érezhető a Douglas Adams stílus az abszurd szituációk és kitalációk esetében, amit értékeltem. Emellett azért a Dirk Gentlyt alakító csávó nekem is nehezen csúszott le de azért a vége felé már elviseltem.

Nem hangosan röhögős de 8 részre teljesen élvezhető kis móka volt ez.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The OA 1X01

Dafuq did i just watch feeling megvolt (a minimális infók alapján számítottam is rá), de amúgy tetszik eddig. Az h a főcím a vége előtt pár perccel jött külön nagyon hangulatosra sikerült. Kíváncsi vagyok mi fog ebből kisulni. Utána néztem a főszereplő/creator csajnak és láttam, hogy az Another Earth -öt is ő írta/játszott benne. Azt a filmet egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta anno, de valahogy olyan hangulatban voltam, hogy végül nem néztem meg, depresszívnek tűnt. Ha végig néztem OAt és jó akkor mindenképp pótolom azt is.



Incorporated S01E04
Kissé le vagyok maradva a sorozattal, de még mindig bejön, pláne ahogy egyre jobba "kicsomagolja" magát a jövő társadalma, kasztrendszere, miértjei és a technológia. A főhős valódi alap motivációjáról viszont szerintem még mindig nem árultak el semmit. Az epizód elején a kínai nyelvű reklám film ...

ShowHide spoiler #


The OA

Első 7 rész nagyon tetszett, ahogy Komplikato is nagyon jól megfogalmazta:

csupa meglepetés, amikor kezdene leülni vagy unalmas lenni, akkor jön egy kanyar, egy váltás vagy valami történés ami üt mint ipari áram.

A 8. rész viszont ultrarossz lett. A végén a tánc az ebédlőben akkora "cringe" volt, hogy 3 másodpercenként le kellett pausolnom és járni egyet a szobában, mert tényleg nézhetetlenül gáz volt. Pár résszel a vége előtt imádkoztam nehogy dobjanak egy

ShowHide spoiler #

fordulatot, mert erősen afelé haladt a dolog erre nem megcsinálták...
Teljesen kiégetett ez a 8. rész, pedig addig olyan jó volt. Brit Marlingba kb. szerelmes vagyok, de ezt nagyon elqrták.



ok, harapok, minek a roviditese ez a OA?

ON:
black mirror SE1/1-2

rwurl=http://s2.quickmeme.com/img/c8/c8c61c8b35e78a6d3de80272207631d94d7235746...

keves szajbaragosabb, manipulativabb cuccot tudok elkepzelni. a masodik epizodnal szinte lattam magamelott a nezoket ahogy okosan bologatnak a vegen, majd visszakapcsoljak az aktualis tehetsegkutatos bigbraderre a tv-t es aszongyak magukban-hu mostmar atlatok rajtatok-asszony ne kuggye sms-t a feka sracra!

waste of time

"okey-dokey!"



mikkamakka írta: ok, harapok, minek a roviditese ez a OA?

Nos ...

ShowHide spoiler #

De a sorozatnak konkrétan ez a címe: The OA



mikkamakka írta: black mirror SE1/1-2

keves szajbaragosabb, manipulativabb cuccot tudok elkepzelni.

Ez így van. Nem értem én sem az óriási rajongást a sorozat iránt. 12+1 részből nekem ha jól számoltam bejött 4 darab. Az összes rész egyébként ugyanazt a sémát követi mely szerint: a túlzott technológia fejlődés rossz, az emberek gyarlók és ez kombinálva a technológia dolgokkal rossz. Modern trendek (facebook, instagram, tehetségkutatók, médiakurvulás stb) amiket túlzásba visznek az ott felnagyítva és az szintén rossz.

Szóval nagyon nagyon szájbarágós és zömével semmi újat nem kimondó a cucc. Gyakorlatilag az egész olyan mint régen volt az Outer Limits jellegű sori ahol tudod, hogy kvázi a részek 95%-a kötelezően negatív ponton ér véget és kell egy kötelező csattanó is a végére.

Jó részek nekem 1x03, 2x01, karácsonyi külön rész, 3x06 és 3x04.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Az összes rész egyébként ugyanazt a sémát követi mely szerint: a túlzott technológia fejlődés rossz, az emberek gyarlók és ez kombinálva a technológia dolgokkal rossz.

Ezen mondjuk nem értem, miért akadsz fenn/emeled ki minden egyes alkalommal. Ez a sorozat témája. Pont. Olyan, mintha azt írnád, hogy a Columbo összes része ugyanazt a sémát követi: valaki megpróbálja elkövetni a tökéletes bűntényt, majd jön a szétcsúszottnak látszó nyomozó, akinek mindig van még egy kérdése, majd valahogy kideríti és elfogja a gyanúsítottat, akik néha gratulálnak neki a nyomozás eleganciájához.



Jó de azért a Columboban lehetőség szerint azon túl, hogy minden részben nyomoz és elkapja az illetőt mégis ott volt az érdekesség, hogyan kapja el, mivel próbálkozik az elkövető stb.

Itt engem azért zavar, amit írtam mert lényegében majdnem minden rész ugyanazokat a fáradt szájbarágós üzeneteket akarja lenyomni az ember torkán és szerintem ezt úgy teszi mintha most milyen tutin megmondaná a frankót amit bizonyára senki a világon nem észlelt vagy nem gondolt rá amig nem mondta meg neki egy Black Mirror rész. De a Black Mirror tanitatásaitól majd mind jobb emberek leszünk hisz most már felnyitotta nekünk a szemeinket.

Mert ha 1-1 rész lenne ilyen jellegű azt mondanám oké visszatérő üzenet de közte lehetne több olyan, ami valahogy nem ezt szajkózza ilyen szájbarágósan. Visszatérve az Outer Limits sorozatra ott is voltak ilyen "gondolj bele", "nyisd ki a szemed", "gondolkozz" részek de jól elkeverve sok egyéb témával. Nekem ez nagyon erőltetett ha egy egész sorozat többnyire arra építi fel az egzisztenciáját, hogy meg akarja mondani a világnak, hogy mi az szerinte ami rossz vagy rossz lehet a világban. Ehhez nem kell egy ilyen sorozat hanem elég olvasni a híreket és nem robotként gondolkozva élni a világban. Viszont onnantól kezdve, hogy szájbarágósan tolja ezeket az üzeneteket az arcodba elvész bármiféle sima szórakozási értéke nekem ennek a sorozatnak.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Szerintem túl komolyan fogod fel: a sorozat nem tanít, nem akar üzenetet lenyomni senki torkán (legalábbis én nem éreztem ilyet), mindössze egy gondolatjáték arról, hogy mi lenne, ha túltolnád az adott technológiát annyira, hogy az társadalmi szintű tényező legyen. (Bár gondolom fel lehet fogni ezt üzenetként -'Ne told túl a technológiát'-, de ez inkább egy jó tanács/téma a sorozatban, és azért lássuk be, valamiről kell szólnia.) Egy Columboval szemben meg az adja az izgalmi faktort, hogy nincsenek állandó szereplők/valóság, mindig teljesen friss dolgot kapsz.

szerk.
Szerkre szerkkel reagálnék: azért ácsi, az Outer Limits 20+ rész volt minden évadban, de még a '60-as se épp rövid évadokkal operált. Ott nyilván nem minden rész ugyanarra a témára lett felfűzve. Érted, brit sorozatként indult, 3 rész/évad, plusz egy karácsonyi epizód, az első két évad között két évvel. De még a Netflixes verzió is csak 6 résszel jött ki. Én elhiszem, hogy egyben sok volt neked, de ilyen kevés epizódban nem feltétlen lehet másról is beszélni, mert nincs rá hely, pláne, ha a készítők alapvető célja pont erről beszélni.



Jabba boy írta: Egy Columboval szemben meg az adja az izgalmi faktort, hogy nincsenek állandó szereplők/valóság, mindig teljesen friss dolgot kapsz.

Emiatt is van az a 4+1 rész ami kimondottan tetszett is nekem :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Úgy igazán nekem a San Junipero-n kívül egyik rész se tetszett sajnos. Viszont az 5/7. Talán azért, mert az eléggé kilóg ebből a technológia=rossz dologból. Mind1, azért a részér már megérte igazából.



Igen a San Junipero egy eléggé kivételes darab volt (nekem is tetszett) azzal, hogy végre nem negatív hanem inkább pozitív üzenetet próbált közvetíteni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!




rwurl=https://youtu.be/rk94uwbOoJQ

Sok sok új jelenet meg érdekesség.



Elvileg az első könyv második felét kellene feldolgozniuk és saccra az lesz részben de ahogy nézem erősebben bele akarnak markolni már a második könyvbe is habár úgy fest rögtön megváltoztatták a helyszint is?

ShowHide spoiler #

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Amióta megláttam a marine-okat a második évad első anyagaiban, azóta agyalok azon hogy milyen struktúrát találhattak ki - de mindig arra lyukadok ki, ami az egyetlen racionális megközelítésnek látszik.

Egy évad per könyv az sok, kilenc évig nem nagyon lehet húzni egy ilyen sorozatot. Szóval vágniuk kell és összenyomni 6-7 évre. Viszont így, hogy már 13 rész lesz per season, ezt meg is lehet csinálni.

Szóval a második évadban elég biztos, hogy befejezik a második kötetet is; és aztán kereshetnek további pontokat ahol - kellő cliffhangerekkel - kaphatnak bele egy-egy újabb regénybe.



Hát nemtom. Ha az első évad 10 résszel az első könyv feléig jutott akkor a 13 rész nem kéne, hogy lefedjen további 1.5 könyvet. Az sehogyse jön ki nálam. Az azért túl nagy tömörítés lenne szerintem. Igaz a második könyv cselekményei annyira nem durván nagy durranások de azért mégis szerintem durva lenne ha már ezzel az évaddal kipipálnák azt az egész könyvet.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

5+8 jó arány lenne sztem, és igazából én még mindig úgy gondolom hogy max. a harmada maradt ki az első könyvnek ;) ahhoz meg lusta vagyok hogy oldalszámra csekkoljam, inkább befejezem a hatodikat :)

Amúgy eddig nemrossz, megvan a "csak még egy chaptert" feeling, annak ellenére vagy talán pont azért, mert most elég szoros a fókusz... de már az is erős spoiler lenne, hogy miről szól ;)



Én frissen az első évad után olvastam az első könyvet úgyhogy eléggé biztosan mondhatom neked, hogy a Kindle olyan 50%-ot mutatott amikor már olyan téma ment ami az évadzáró után zajlott :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



felesleges ezen agyalni, úgyis elkaszálják kb. 3. évad után. Ez nem GoT, hogy végtelenségig leigazoljanak színészeket.

Amúgy azt vágja valaki, hogy a sorozatoknál a CG költsége, hogy alakul? Ha mondjuk 1. évadban drágán lemodelleznek sok hajót,állomást, helyszínt, akár szereplőket, akkor azokat felhasználva kijöhet akár olcsóbban is a dolog? Bár gondolom nagyon sok új hely lesz és csak limitáltan lehet ezekre támaszkodni, de pl. a Rocinante az végig jelen lesz.


LY képe
LY
Donator

Speciel az Expanse olyan léptékben tágítja a világát, hogy ilyen reuse nélkül teljesen esélytelen lenne még belevágni is ;)

Plusz bármilyen épelméjű producer ma már kalkulál a VFX és a CG folyamatos fejlődésével. Lásd GoT, az első évadhoz képest brutálisan nagyot lépett előre mindenben, anélkül hogy a költségvetést - amennyire tudom - növelték volna.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!