Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Train to Busan
Ok, nem tudom mi van, de ez még a The girl with all the gifts-nél is jobb zombis mozi. Elejétől a végéig remek! Sőt, nálam nagyon erősen a legjobb zombifilm titulus esélyese, de ezt talán még korai elkönyvelni.



Nokedli írta: Ne érts félre, nem rajtad, hanem ezen a vallás-erőltetős témán
DE HADD HÁNYJAK MÁR EGY JÓÍZŰT!
Köszönöm.
(Mekkora szerencse hogy nem vagyok zsiráf.)

Nyugodtan, de nem hiszem, hogy így kéne felfogni a dolgot egyébként. Szvsz abban nem sok vallásos dolgot találni, hogy a Prometheus szerint Jézus valami űrlény volt, a születése meg egy adag űrlénynek köszönhető, nekem pl. simán csak tök érdekes, hogy Scott ilyen oldalról nyúlt bele az Alien-mitológiába, meg hogy egy ekkora, jó értelemben vett baromságot kerekített ki a space jockey-ból. :D

Én szeretem, amikor egy film csavargatja a Bibliát, pedig nem vagyok vallásos, hanem simán csak poén és kész. Néhány napja pl. megnéztem Aronofsky Noé filmjét is, és nem mondanám, hogy egy mesterműnek tartom, de attól még tök vicces, ahogyan Aronofsky megpróbálja a realitás talajára helyezni a Bibliában leírt, vízözön előtti és kiűzetés utáni korszakot a maga 900 éves embereivel meg a kőoriásokkal. Főleg az utóbbi témán mosolyogtam egy jót, mert a Bibiliában kétféle lény van: valamiféle bukott angyal izék meg a kőóriások, de a legtöbb értelmezés úgy van vele, hogy ezek ugyanazt a lényt jelentik, csak nem valami koherens a szöveg... erre Aronofsky kitalálja, hogy ezek eredetileg angyalszerű izék, amik Isten ellen fordulva a bűnbeesés / kiűzetés után segítettek Ádámnak és Évának boldoguolni a Paradicsomon kívüli zord világban, és ezért az Úr kőóriásokká változtatta őket. It's a job well done! :DD

A Biblia meg akár tetszik, akár nem, az emberiség történelmének egyik legérdekesebb képződménye már abból a szempontból is, hogy mennyi különböző egyház táplálkozik belőle.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Hadd gratuláljak a tökéletes érzéketlenségedhez a dél-koreai filmgyártás kliséi iránt (oké, nem ez a legmegfelelőbb szó, de most nem jut eszembe más).

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Thnx, de don't give a shit, ettol meg remek filmelmeny volt. ;p


Tno képe
Tno

Ezért volt remek filmélmény. :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Csináljon Ridley akkor egy Mennyei Királyság 2-t, de ne az Alient rapelje már meg...



Nézd, annyi koreai filmet nem nézek, hogy felismerjem a kliséket, elcsépelt frázisokat és nem vágom séróból, ha valamelyik ferde szemmel néz rám.

Oldboy, Sympathy filmek, Taegukgi, stb megvoltak, de ennyi.

Nyilván a kalózos anál törpepornó (niche)műfajának is vannak különböző kötelező elemei és az avatott közönség biztos a fejét fogja az ordas nagy hibák láttán, de a casual tartalomfogyasztó ettől még jól elvan vele :)



TIL: a keresztyénség volt az első (Igazzy) vallás, a feszítésig még csak erkölcs se létezett; egyesek szerint Scott a felelős a koncepció, a történet és a forgatókönyv minden egyes mozzanatáért; ha valami hülyeséget fo-lya-ma-to-san a képünkbe erőltet egy film, az net pozitívum; továbbá nincs olyan nem-politikai téma, amit ne lehetne feldobni egy kis Fuck Trump virtue signalinggal.

rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Paris_Tuilerie...

ibi amentia latet



Valahol megértem ezt a hozzáállást, mert az Alien főleg Camerom miatt jóval több Ridley Scottnál, a Prometheuson meg érezhető egy olyan törekvés, hogy Scott újra birtokba szeretné venni az univerzumot, de szerintem ez érthető, hiszen mégiscsak tőle indul a dolog. Ugyanakkor meg a space jockey olyan vonzó eleme az Aliennek, amihez szvsz "normál esetben" már a második vagy harmadik folytatásnál hozzányúltak volna, szóval biztos vagyok benne, hogy Scott miatt nem tette meg senki sem. Ha lehet hinni Ridley-nek, akkor az ötlet érdeklődés és potenciális téma szintjén már az első film környékén megvolt, és amikor komolyan előkerült valamikor az ezredforduló idején, a korai stádiumban még Cameronnal is megbeszélték a dolgot. Cameron rábólintott Scott prequel ötletére, ő meg egy folytatáson szeretett volna ügyködni, csak aztán jött a Fox és mindkét projectet lelőtte az AvP miatt. Erre Scott azt mondta, hogy "akkor fuck it, nem érdekel, majd talán egyszer", Cameron meg kiszállt a buliból, mondván, az AvP csak a frencsájz szétcseszésére lehet jó (és milyen igaza lett).

Egyébként meg szerintem Ridley nagyon jó érzékkel és óvatosan nyúlt hozzá az Alienhez, vagyis baromi távolról közelítve meg a dolog. Pl. a Prometheus forgatókönyvét is érezhetően azért passzolta le Lindelofnak átírásra, hogy kevésbé legyen konkrét a film, hiszen ekkor szedtek ki olyan részeket is Jon Spaiths szkriptjéből, amik szó szerint a szádba adták volna a Jézusos szálat. Ahhoz képest a végeredmény inkább utalgatásokkal állítja fel a tézist, amit a Covenant majd megerősíthet vagy átírhat, a rajongók meg jót csámcsoghatnak rajta vagy 5 évig. A Prometheus címében és témájában sincs benne az Alien, nem egy erőszakos próbálkozás, mint mondjuk George Lucas special editionjei, ahol tulajdonképpen karakterek lettek átírva, hogy aztán a prequelek végleg kiüssenek a midikloriánokkal. Ilyet Scott sosem csinálna, mert tiszteli az első film kulturális jelentőségét meg a rajongókat is.

Végeredményben van egy sztori, amit meg akart csinálni egy adag filmben, ez meg neked vagy bejön van nem, majd eldöntöd. Szerintem jó, hogy újra érdekessé akar tenni egy régi történetet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hát, itt nem érzem valami erősnek a szövegértésedet. Konkrétan egy olyan pontot sem hoztál fel, amivel egyetértenék, miközben elméletileg az én szösszenetemben fellelt butaságokra akarnál szatirikusan reagálni (news flash: azok mind a te butaságaid), a trumpos poén komolyan vétele miatt meg tényleg csak kinevetni tudlak (triggered? :D). Ugye:

a keresztyénség volt az első (Igazzy) vallás, a feszítésig még csak erkölcs se létezett

Én ilyet nem írtam le, még csak nem is gondoltam rá, csak neked valahogyan nehezedre esik EGY vallásként tekinteni a kereszténységre a sok közül, a keresztény erkölcsiség egyediségét meg letagadod (mert miért is? lehet, hogy úgy látszólag nagyobbat üt a kommented, de attól még címeres ostobaság). Wow, a kereszténység megjelenése előtt is léteztek erkölcsi koncepciók, azt a mindenit, ha nem mondod, hülyén halok meg. :D

egyesek szerint Scott a felelős a koncepció, a történet és a forgatókönyv minden egyes mozzanatáért

Ilyet sem írtam, csak úgy tűnik, még van olyan ember, akinek újdonság az a mondatszerkezet, amiben az egyszerűség és a céltudatosság kedvéért egy film üzenetét annak legfőbb alkotójának (gyk: a rendezőnek) üzenetével azonosítjuk. I mean wtf, ebbe kell belekötni? Tényleg?

ha valami hülyeséget fo-lya-ma-to-san a képünkbe erőltet egy film, az net pozitívum

Szerintem ha elolvasod újra azt a kommentet, akkor te is látni fogod, hogy a használt jelzők nem pont a dolog pozitív lecsapódását érzékeltetik (lsd: sulykolás, üvöltés, ezt tényleg magyarázni kell?).

Beraknék én is valami facepalm gifet, de nincs a világon akkora felbontású, ami őszintén kifejezné az érzéseimet a kommented iránt.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Majd ha egyszer sikerül megfogalmaznod egy zseniális és tökéletes gondolatodat úgy, hogy ne lehessen elefántpulóvert kötni beléje, akkor majd elhiszem, hogy én értettem félre, de addig is maradnak a tények és a csúsztató bizonyítványmagyarázásod. Könnyű utólag okosnak lenni, miután mások már rámutattak a butaságaidra – a pongyolaságra ez nem mentség.

Ebből csak és kizárólag arra tudok gondolni, hogy Shaw az élő bizonyíték arra, hogy az emberiség nem érdemes a kiirtásra: lehet, hogy megöltük a space Jockey-k által ránk küldött Jézust, de volt értelme a dolognak, vallás meg erkölcs lett belőle, a rómaiak bűnei eltűntek, "megváltódtak" Krisztus halálával.

A többire hadd ne....

ibi amentia latet



Ne emeld már ki a mondatot, amit félreértettél (fuck, olvasd már el még1x rendesen), azzal csak rosszabb lesz, de egyébként köszi, hogy te akarod megmondani, én mit gondolok. :D

maradnak a tények és a csúsztató bizonyítványmagyarázásod.

Asszem elkérem Nokedli ágytálát. You heard it here first, folks: ha kiröhögsz valakit, aki gyalázatosan kifordítja a mondandódat, akkor te bizonyítványt magyarázol. Ezek a kedvenc érveim, "ha ellenvetésed van, máris bűnös vagy". Fuck off, én látom, hogy csak idegesen írtál valamit, amit át sem gondoltál, mert azt minek.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Átgondolatlanságot vág hozzám valaki, aki ma fialt már többek között egy ilyet is:

Szvsz abban nem sok vallásos dolgot találni, hogy a Prometheus szerint Jézus valami űrlény volt

Abban valóban "nem sok vallásos dolgot találni", hogy egy sf-film valós egyénnek veszi egy vallás mitikus istenfiguráját, elvégre csak hinni kell az adott vallásban Jézus létezésének elfogadásához, ugyan mi abban a "vallásos dolog"?

Az erkölcsiséget (erkölcsfilozófiát?) pedig a kereszténységnek köszönhetjük...

Itt én befejezem, te pedig vegyél nagy levegőket, mert ez a - mint mondottam volt, geci retardált - Promcsi nem ér meg ennyit.

ibi amentia latet



Abban valóban "nem sok vallásos dolgot találni", hogy egy sf-film valós egyénnek veszi egy vallás mitikus istenfiguráját

Tényleg? A "mitikus istenfigurát" veszi valóságosnak? Az a film, amelyik Istent humanizálja emberszabású földönkívüliek képében? Amint Jézust megfoghatóvá teszed és bármilyen módon racionalizálni akarod, megszűnik a keresztény ideológia, és amit kapsz, már köszönőviszonyban sincs a vallással. Basszus, a film szerint NINCS ISTEN (egy eldobott félmondat szerint - "but who created them?" - azért persze van, mert Scott nem akar egyházat gyalázn), mert egy másik faj teremtette az emberiséget, te meg mitikus istenfigurákról hadoválsz. Nem hard sci-fi? Nem az (egyébként az Alien sem az), csak én ezt leszarom, neked meg ez a vallásod. :D

Az erkölcsiséget (erkölcsfilozófiát?) pedig a kereszténységnek köszönhetjük...

A keresztény erkölcsiséget (~az erkölcs gyaníthatóan engineereknek kedves formáját) a kereszténységnek köszönhetjük, ennyit kellett volna kihámozni abból a brutálisan nehéz mondatból.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



De Jézus halálával az emberek bűnei megbocsattattak, ergo utána nem kellett volna kiirtani az emberiseget. Vagy ha már küldenek egy Engineert akkor miért pont Judeaba :D Ez az egész egy akkora baromság meg ötlet szinte is, hal Istennek h a filmben ebből semmi nem köszönt vissza pár sejtelmes mondaton kívül. Ridley nem tom mit szívott amikor ezt kitalalta.

Amúgy ez is a tokeletes példája annak, hogy ha van egy kultuszfilmed, akkor utólag ne költs hozzá dolgokat, akkor se ha már eredetileg is megvoltak ezek az ötletek esetleg. Az Alienben pont az volt rohadt jó, hogy annyira másvilági volt minden, kezdve a Space Jockey corpsetol, a facehuggeren at a Xenomorphig. Na ezt totálisan tonkrebassza bármi ami megprobalja bármilyen szinten is osszekotni őket a földi világgal és az emberekkel. Csomó film nem azért üt akkorát mert a rendező úgy tervezte, hanem mert a végeredmény úgy adta ki a nézőknél. Ez különösen igaz a 80as évek körüli filmekre.


Tno képe
Tno

Félreértés ne essék, valóban elismerésként írtam a gratulációt, mert tényleg nem lenne rossz film, ha nem lenne hányingerem néha a sminkektől, a bevilágítástól, meg úgy az egész koreai giccstengertől olykor (nyilván a történetvezetés megoldásaiban, meg a karakterek megnyilvánulásaiban is).

ShowHide spoiler #

Amúgy valszeg az is probléma lehetett, hogy, ahogy asszem írtam is, a Goksung után néztem meg, ami egy óriási pofon volt.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Figyelj, mert marha nehéz ám. Jézus létezésére nincs bizonyíték. A keresztények elhiszik. Meg a Promcsi is ezzel a verzióval operál. Hogy hitelt szavazz a filmnek, legalábbis "virtuálisan" el kell fogadnod a történelem keresztény változatát, átmenetileg bele kell menned egy vallás tanításaira épített játékba - ami nem baj, csak akkor bazmeg ne állítsd, hogy zéró vallási vonatkozása van. Nem oszt vagy szoroz, hogy "Isten" valójában egy kék űróriásnép, mert most Krisztusról, a földi működéséről, a megfeszítéséről és a hagyatékáról van szó, ami a film szempontjából szerinted kábé megegyezik a keresztény Krisztusverzió működésével, teljesen elhanyagolt/felejtett különbségekkel.

Én egyébként ateista vagyok.

Az erkölcs kapcsolatában továbbra is gyermeteg feltételezésekbe bocsátkozol, semmi kedvem belemenni. Legyen elég annyi, hogy a keresztény erkölcs lényege semmiben sem különb, mint más vallásoké, pláne régen, amelyek alapelve szintúgy a "ne baszd fel istenedet", és annyi. A tárgykörnek szinte csak a szekuláris vonzatairól érdemes komolyabban beszélni.

ibi amentia latet


ShowHide spoiler #

A Goksungra ranezek, elso blikkre erdekesnek tunik, thx!


Tno képe
Tno
ShowHide spoiler #

A Goksungnak (legalábbis annak, hogy miről is szól a film) nem igazán érdemes utánanézni, mert a film alapvetése, hogy a szereplők sem tudják, mi is történik velük.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Rouge One

elsosorban azoknak szol a rivju akik mar lattak a filmet, enyhe spoilerek esetleg itt ott de probaltam teljesen altalanosan fogalmazni. Tipikusan aki hippererzekeny erre az skippelje es nezze meg elobb a filmet. Tobbiek proceed persze.

pro:
- a kosztumok, fenyek es a vilag nagyon pofasan meg volt csinalva, minden a helyen volt szinte. Egyik leghitelesebben felallitott SW vilagot lattam.
- Ben Mendelsohn volt a legjobb karakter, valahol Harrison Ford "vibe"-ja is volt neki szamomra
- Donnie Yen es a haverja jot tettek a filmmel, amolyan "not a single fuck is given that day" karakterek, csinaltak amit akartak, oda mennek ahova akarnak. Tipikusan Donnie viszont annyira jol mozog hogy egy lightsaberrel a kezeben OP lenne mindenki felett. :D
- megfelelo hosszusagu volt
- vegre meghal mindenki akinek meg kellett volna hogy haljon
- Vader nagyon nagyon badass

cons:
- Tarkin. Jesus christ minek kellett (benan animalt) CGI modellt hasznalni, nem volt szinesz a vilagon aki hasonlitott volna kb ra es "letudtuk" volna Tarkinnek? :D Annyira elutott a mesterkeltsegevel a tobbi normalis embertol. Talan ha minosegesebben megoldjak szodaval elmegy, de igy...
- Cassian Andor volt az egyik legszornyubb valogatott szinesz a poziciora. Sokkal karakteresebb foszer kellett volna ide.
- Jyn Erso mint foszereplo megintcsak viszonylag meh volt. Jobb mint Cassian, de tovabbra is viszonylag meh. Ez volt a legkarakteresebb csaj akit a poziciora talaltak a vilagon?
- "Lavsztori" Jyn Erso meg Cassian Andor kozott. Kb ugy illenek egymashoz mint egy kodarab a dinnyehez. Egesz film alatt full semmilyen kemia nem volt kozottuk.
- zene viszonylag lapos (de mondhatom hogy tipikusan teljesito a hollywoodi szinthez, manapsag nem szerzodtetnek jo zeneszerzoket csak hireseket, mint a jatekokban is). Biztos lett volna 100 masik ember aki ezt bazira magas szintre tudta volna emelni a filmben.
- A biztato beszed Jyn-tol, ami utan fel rebellion melle allt. Lol miert szamit neki mi van a rebellionnal, honnan tudna mi "mozgatja" meg a rebellionokat? Kb semmi koze hozzajuk, 1-2 napja van naluk es jobban vag mindent mint a hosszu evek alatt osszekovacsolodott bajtarsak benne. Mellesleg Jyn nem egy kommunikacios eszleny vagy diplomata, aki tudna hatni az emberekre zsigerbol, hanem sima iskolazatlan tomboy.
- Storm Trooperek megint "klasszikus" starwars modjara csak kinevetnivalo golyofogoknak lettek lefokozva. A Force Awakens-be legalabb elindultak egy normalisabb vonalon, hogy feljenek az emberek toluk mert veszelyesek.
- Tul sok "felesleges" karaktert hasznaltak a filmben. Inkabb legyen 4-5 akihez nagyon tudunk kotodni, mint 30 amelyeknek mind jut 5 perc screentime aztan meghalnak.
- A Birodalmi atprogramozott robot amolyan so-so. Szerintem a egyik leggyengebb sidekick robot karakter az egesz SW univerzum alatt amugy. Volt par pont jol kiesett beszolasa szo se rola, de overall osszeveve keves mint karakter.

Talan 7/10 mivel maga a felallitott univerzum a designnal, kosztumokkel es minden ilyesmivel mar onmagaban szorakoztato volt es vitte magaval a filmet, meg ha jo par karakter es sztorielem nem is annyira.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hogy hitelt szavazz a filmnek, legalábbis "virtuálisan" el kell fogadnod a történelem keresztény változatát, átmenetileg bele kell menned egy vallás tanításaira épített játékba - ami nem baj, csak akkor bazmeg ne állítsd, hogy zéró vallási vonatkozása van.

Nem azt mondtam, hogy zéró vallási vonatkozása van (faszom, itt vakerálok a Szűz Máriáról, persze, hogy van vallási vonatkozása, az agyamat eldobom), hanem tök egyszerűen azt, hogy a film nem vallásos, csak a téma, amiből táplálkozik maga a keresztény vallás. Egyértelműen a nyugati keresztény kultúrából indul ki, de ez csak és kizárólag egy kulturális kapocs, és nem vallási. Igen, el kell fogadnod, hogy a film szempontjából Jézus létezett (mekkora vallási fanatizmus, te jó ég), ahogyan azt is, hogy a xenomorphok is léteznek, de hinned ugye egyikben sem kell.

Szerintem értsd, ahogyan akarod, csak legközelebb ne üvölts a világba akkor, ha meglátsz egy Prometheus kommentet.

Én egyébként ateista vagyok.

Szerintem nem: te utálod a vallásokat ahelyett, hogy rendes ateistaként leszarnád őket. Legyél rendes ateista!

a keresztény erkölcs lényege semmiben sem különb, mint más vallásoké, pláne régen, amelyek alapelve szintúgy a "ne baszd fel istenedet", és annyi.

És engem csesztetsz azzal, hogy pongyolán fogalmazok. Egyébként 2000 év történelmét egyáltalán nem érdekli, hogy damoqles az RW-n mi a túrót gondol a keresztény erkölcsiség egyediségéről (fun fact: engem sem), egy filmes topikban meg aztán végképp nem. Fejtsd ki, ha akarod, ígérem, nem fogom elolvasni.

Itt én befejezem, te pedig vegyél nagy levegőket, mert ez a - mint mondottam volt, geci retardált - Promcsi nem ér meg ennyit.

Egy dolgot szeretném, ha elfogadnál te is meg "elvtársaid" is: nekem tetszik a film és teljesen leszarom, hogy neked mi a véleményed róla. Minél többet sírsz, annál jobban.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Te is beállhatsz az okoskodó CG tudósok közé. Eddig azok közül, akikkel beszéltem róla és nem emlékeztek rajongói szinten a régi trilodzsira, senki nem vágta le, hogy Tarkin CG.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



En egyaltalan nem vagyok SW fan btw, talan 1x lattam a regi triologiat is, ugyanugy 1x a frisseket es az Ep7-et, azt se vagtam ki az a Tarkin amugy (ok valami magasabb pozicios fasz a gonoszok kozul), de siman levagtam hogy fake as fuck a karaktere.

Ha arra akarsz kilyukadni hogy szerinted azert vagtam le, mert bazira vagtam az eredeti szineszt es mar megszoghattam, nem igy van.

Shitty modon animaltak, azert vagtam le. Egy ember (arca) nem igy mozog.

En nagyon sok CGI-vel is talalkozok es nagyon sok emberrel is beszelgetek, eloben. Igy hatalmas viszonyitasi "adatbazisom" van erre szerintem. Lehet a haverjaidnak egyik vagy masik hianyzik (tipikusan a sok jatekbeli CGI-vel talalkozas szokott lenni ez az eletben), igy lehet ezert nem vagtak le hogy melyikre huz jobban a latott, mi teszi CGI-ve a CGI-t, es emberive az emberit.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



kicsit faj, amikor az elvakult rajongo magyaraz a promcsirol
nem kell tulspilazni, az egy kalap sz@r es az alien film-univerzum szegyene

Parizer forever.



Zaxx írta:

damoqles írta: Én egyébként ateista vagyok.

Szerintem nem: te utálod a vallásokat ahelyett, hogy rendes ateistaként leszarnád őket. Legyél rendes ateista!

csak az 5centemet teszem hozza, hogy az ateizmus nem egy pontosan meghatarozott koncepcio manapsag. Siman jelentheti azt is (mint jelenti sok ateistanak magat vallonak is) hogy direkt utalja, sot meg extremebb eseteknel direkt tamadja is a vallasokat, azaz egy az egyben vallasellenes. Mas esetben siman figyelmen kivuli hagyhatja oket akar persze, ha ugy ertelmezi.

Nem egy optimalis felallas ugyan, de mindket fogalomra/hozzaallasra ugyanazt hasznaljak manapsag, holott nem feltetlen fedi az egyik a masikat.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ez ölég spoileres így.


LY képe
LY
Donator

Szerintem ez ennél sokkal árnyaltabb kérdés... mondom ezt okoskodó CG tudosként (?) ;)

Először is, nekem az első jelenettől kezdve gázos volt Tarkin - egy full CG animált filmben, mint mondjuk most az FFXV, mindent vitt volna, de nálam szinte minden eleme leesett a vászonról, az arc fomájától a finom mozgásokon át a hajáig.

Viszont én halmozottan hátrányos helyzetű néző vagyok ebben a helyzetben. Először is elég hardcrore SW rajongó ahhoz, hogy nagyon tiszta mentális kép éljen bennem Peter Cushing megjelenéséről és apró gesztusairól. Meg azt is tudom, hogy már sok éve eltávozott, hogy nincs róla tonnányi archív filmanyag, és hogy annyira karakteres arca van hogy kizárt dolog kellően hasonló dublőrt találni.

Ráadásul nemcsak sima CG iparos vagyok, de alapvetően én felelek a csapatban a karakterek arcának modellezéséért és deformációiért is - mostanra már több tucat fejet dirigáltam (esetenként személyesen faragtam) végig, beleértve Spaceytől Malkovichon át a nem rólam elnevezett Varga Tamásig elég sok féle arcot. És nem segített az sem, hogy a Rouge One nagyon más világítással és kamerakezeléssel dolgozik, mint a New Hope.

Szóval nálam ugyan első perctől kezdve bukott a trükk, és valszleg sok hardcora SW rajongónak is bejelzett a pókösztöne - de ez a nézők kisebbik fele. Még a hellyel-közzel szakmabeli csajom is csak úgy egy óra után kérdezte meg, hogy melyik is a CG színész (bár sejtette), de a nemtom mennyire reprezentatív infók alapján a közönség túlnyomó többségét bizony sikerült átverni. Nem mindenki nézi újra a régi trilógiát a bemutató előtt; nem mindenki emlékszik arra úgy általában, hogy volt ez a Tarkin a New Hope-ban, mert bármennyire is jó karakter, azért alig pár percnyit szerepelt és a legtöbb embernek az első filmből is csak Vader maradt meg, mint főgonosz.

Az meg csak technikai részlet, hogy az egész CG mókában messze a legkomplikáltabb feladat élethűen visszahozni valakit úgy, hogy csak archív felvételek vannak róla, és semmi konkrét adat, mind mondjuk scanek vagy legalább egy többé-kevésbé pontos viasz más. És mindezt mozgásban visszaadni még egy jó nagyságrenddel nehezebb feladat - már csak azért is gondolom ezt, mert pár éve mi is megpróbáltuk, és nagyon csúnyán elbuktunk vele...

Szóval ez az egész igazából egy nagyon érdekes téma, hiszen - ahogy írtam - a közönség többségét igenis sikerült átverni, még ha másfél év (!) meló és a fene tudja mekkora pénz, kutatás, tudás és ilyenek mentek bele. De pont ezért azt gondolom, hogy kicsit még mindig korai az implikációkat elemezni, legalább egy évtizedig még túlságosan drága és körülményes lesz ez a megközelítés. Ugyanakkor ma már szinte minden AA sztárról vannak megfelelő adatok, amik érdemben megkönnyíthetnek egy ilyen vállalkozást, szóval amikor majd J-Law vagy Brad Pityu elkezd kiöregedni, akkor előbb vagy utóbb valakinek eszébe fog jutni ez a lehetőség is...



mire gondolsz mit kellene spoilerbe nyomni ami kulcsfontossagu reszt csap le? Probaltam spoiler mentes lenni, es csak altalanosan fogalmazni. "Lavsztori" es "the biztato speach" szinte minden filmben van, es tipikusan ugyis a fohos fog ezeken keresztulmenni. Az hogy "mindenki meghal akinek meg kell hogy halljon" szinten szubjektiv velemeny, nem tudni ugye hogy 3 faszi van akit nagyon utalok es alig vartam hogy meghaljon, vagy fel flotta.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



nem tudtam, hogy van cg szinesz, ugyan az sw-t jo sokszor lattam, de nem vagyok HC rajongo, de Tarkinon egybol lattam, hogy renderelt szegenyke
de nem volt annyira gaz, belefert

Parizer forever.



Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy nem kell túlpörögni a témát, ezért sem értem, hogy miért kell minden egyes alkalommal, kivétel nélkül leírni, hogy a Prometheus egy szar. Én azért írok a filmről, mert szeretem, tehát ha megnézem, mindjárt tökre belelkesülök attól, hogy mennyire jó volt (és ne feledjük: a Prometheus egy nagyon jó film), aminek hatására kinyögök pár mondatot róla.

A másik oldal ezzel szemben valahogy frusztrált lesz attól, ha valaki le meri írni: a Prometheus szerinte egy jó film. Ha én utálok egy filmet, akkor nem foglalkozok vele, de még ha mondjuk felbasz és ezért igen, akkor is megeresztek róla egy tirádát, majd elfelejtem, de igazából ez is elég ritka dolog. Én megértem, hogy a filmet nagyon utálókat zavarja, hogy a közvélekedés nem tartja rossznak a Prometheust, szóval gondolom felnyitja a sebeket, ha mondjuk meglátod a Rottenen, hogy fresh, de ilyen is van, néha a közízlés tökre nem azon filmek mellé áll, amiket te arra érdemesnek tartanál. Idén pl. a Saul fia volt az, amit a közvéleménnyel ellentétben én nagyon gyűlöltem, mégsem szólok be, ha valaki áradozik róla (mondjuk talán nagy különbség, hogy fröcsögve szarozni nem szoktam filmeket, így a Saul fiában is látom a pozitívumokat, csak nálam ezek nem érnek annyit, mint másoknál).

Elvakult Promcsi-rajongó vagyok? Lehet, de vannak még ezzel így páran, és erősen kétlem, hogy ennek nem a filmben kéne keresni az okát.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!