Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Heroes & Generals
hebe-hoba visszaterek a mar elfeledett ingyenes online FPS-eimhez (mikor kicsit feledesbe merul a kepregeny lag miett erzett frusztraciom).
ez a game durvan sokat fejlodott. a grafika egesz pofas lett (lehet az aljnovenyzetben bujkalva rambozni vegre) a map-eket teljesen atdolgoztak- szebbek, nagyobbak, valtozatosabbak, tok uj spawn rendszer (ez sem tokeletes, de jobb) a fejlodes baromi lassu, de rengeteg az uj fegyver, jarmu (barmelyik kasztnak). maguk a fegyverek is alkatreszenkent fejleszthetoek igen durvara (aminek kulon orulok mint garand manias). igazi CoD 1-2 hangulat. 5/7!

"okey-dokey!"



Yay, végre sikerült előcsalni a true endinget. Bár csak két mondat, érdemes vele szenvedni, jó kis lezárás ehhez a kis miniepizódhoz.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ASTRONEER

rwurl=https://news.xbox.com/wp-content/uploads/AstroneerHERO.jpg

mult heten megjelent bazisepitos coop tulelos jatek sokan NMS killernek meg SPACE-MINECRAFT -nak nevezik, nem rossz de meg nagyon az elejen tart a dolog (Pre Alpha)

De azert el lehet mar most utni vele az idot

rwurl=https://i.imgbox.com/l897QHOb.jpg
rwurl=https://i.imgbox.com/HkFoFIeg.jpg
rwurl=https://i.imgbox.com/jMA8nWG5.jpg
rwurl=https://i.imgbox.com/LsvtOcfh.jpg
rwurl=https://i.imgbox.com/TRokxlOa.jpg
rwurl=https://i.imgbox.com/ybpH2udR.jpg

Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!



STASIS

jó pontok:
- grafika és az art design kegyetlen kiemelkedő
- animációk
- atmoszféra

gyenge pontok:
- kb minden más.

A sztori nagyon klisés, ráadásul unalmasan megoldott. PDA-król kell innen onnan emaileket olvasgatni, ami a leglustább módja a történetmesélésnek, egyáltalán nem valami intuitív, nem is volt kedven tökölészni vele igazán. A fő karakterek mind egydimenziósak és unalmasak benne, főhőst is beleértve.

Walkthrough nélkül neki sem érdemes állni, csomó olyan pixelhuntingos és moon-logic puzzle elemnél csak fogtam a fejem hogy jesus christ erre magamtól sohasem jöttem/leltem volna rá. A játék nagyon szerencsétlenül magyarázza mit kell tenned, és hol vannak a cuccok hozzá. Sokszor azt sem tudtam hogy mit kellene egyáltalán csinálni, nem hogy megfejteni a hogyanját, mivel alapvetően sem találtam még csak a nyomait sem a továbblépésnek. A puzzlek nem feltétlenül nehezek önmagukban, sőt, csak inkább azt mondanám hogy sok szerencsét arra hogy összekösd időnként őket, megesett hogy a megoldás az egyik szobára egy teljesen eldugott helyen van egy totálisan másik végben levőben, stb.

Voice acting kielégítően okés, mint indie cím, de semmi kiemelkedő. Normális produkciós esetben gyengének értékelném azt is.

Overall ezt nevezném btw a techdemo kalandjátékok mintapéldányának, abszolút gyönyörű, de sekélyesen kidolgozott és sekélyesen átgondolt.

Azt a pár órát amit a walkthrough-os végigjátszásával keresztül töltöttem, nem igen élveztem, inkább csak le akartam mihamarabb tudni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hé, ez elég szép:
rwurl=http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/180540228818170094/245C588...
Kár, hogy a játék még mindig szar, szóval talán karácsonyi misszió helyett inkább a játékmenetet kellett volna helyrepofozni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Wallpaper Engine

Hát ez a legjobb dolog, amit valaha Steamen kiadtak... És csak 4 euró.



Én is belenéztem most, nagyon bejön csak kár, hogy laposon annyira nem fut jól és 0 skálázhatóság van benne egyelőre. Mindenesetre a zene és az art design 5/7 egyelőre, a többi majd jön hozzá.

Belenéztem az ABZÛ-ba is, hát nagyon durva hangulatbomba.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=P2G54w8H4oM



Ez olyan mint a Journey csak tengeralatt?



Én is feltettem ezt a kérdést, és a net szerint sokan dolgoztak rajta a Journey csapatából.



Ja kb. Csak még kevesebb valódi játék (platforming, puzzling, stb) van benne.

@Nokedli: Ugyanazok csinálták.



Inkább a Flower és a Journey szerelemgyerekéről van szó.



Salt & Sanctuary

A legelső Dark Souls óta nem éltem át ilyet. Komolyan le a kalappal a fejlesztők előtt, bármennyire derivatívnak lehetne is nevezni technikailag a játékot. Az irányítás mondjuk lehetne egy fél fokkal kevésbé janky is, de annyi baj már csak legyen! A harc- és felfedezésfókuszú, Zelda/Metroidvania-szerű, egészségesen méretes kihívást jelentő játékok szerelmesei szerintem meglehetősen bele tudnak majd szeretni. (A vizuális stílus csak állóképeken furi; mozgásban, zenével és játékmenettel együtt teljesen jól működik.)

ibi amentia latet



PROSPEKT

Shepard tengerészgyalogosra ismét szükség van! A "sztori" párhuzamosan folyik a HL2 Nova Prospekt eseményeivel, a cél: megkönnyíteni Gordon ténykedését. A játék egyetlen ember műve, és el kell ismernem, ahhoz képest egészen vállalható. A valve egyébként hivatalosan is kánonba vette, aminek nem is tudom, hogy most örüljünk-e, vagy ne. Csak így zanzásítva olvasható alant a véleményem.

rwurl=http://www.techspot.com/images2/news/bigimage/2016/01/2016-01-18-image-1...
[Nos, igen, ez egy elég gyérül berendezett szoba.]

Külsőre elmegy, bár a helységek eléggé fapadosak, főleg az elején. A vége felé azért lesz néhány igazán jól berendezett terem, de a készítő gyakorlatilag szinte kizárólag csak a HL2 építőelemeiből építkezett, szóval nagy durranásra nem számíthatunk. Igazság szerint még azok közül is rettenetesen keveset használt. Tehát eléggé sablonosak a szobák, mindegyikben van egy combine irányítópult, 1-2 hordó és kis túlzással ennyi, slussz, passz.

rwurl=http://static3.gamespot.com/uploads/original/536/5360430/3008104-prospek...
[A fények elég jók, de még mindig túl puritán.]

Sajnos a játékmenet és a pályák tervrajza is elég takarékra van véve. Jobbára nem áll másból, mint egy szoba ellenfélből, és egy szoba lootból. Itt-ott megtöri néhány platforming rész, illetve nyomokban némi kapcsolókeresés is van, de egyébiránt akkora egy csőalagút, hogy szinte klausztrofóbiás lesz közben az ember. Leginkább egymásra hányt random és összefüggéstelen pályahalmaz, közben némi értelmetlen teleportálással. Semmi extra "jelenetek", érdekesség (ezek főleg zombikkal, rejtvényekkel és ládákkal kapcsolatosak ugye a HL sorozatban), amik megtörnék az unalmas hentelést-visszatápolást. Ez bizony nagy kár, mert így élettelennek hat az egész játék.

rwurl=http://i11c.3djuegos.com/juegos/12830/prospekt/fotos/set/prospekt-330665...
[Egy nagyobb és szebb szoba. De ez is puritán.]

Zene és hangok szerencsére rendben vannak. Előbbi új dallamokat is tartalmaz, utóbbi pedig a jól bevált HL2 hangokat alkalmazza némi plusz szinkronnal. Viszont a több mondatos feliratokból csak az első mondatot mutatja, ez súlyos és régóta ismert hiba.

Mindössze két óra alatt végigjátszható, újrajátszási faktora a gyenge sztori és kevés tartalommal rendelkező (értsd: összefüggést nélkülöző) pályák miatt minimális. Van két érdekesebb helyszín, illetve néha "visszaemlékezik" a HL1-ben történtekre Shepard, de ezen kívül nem sok extra történik.

rwurl=http://i.imgur.com/Am0sIdW.jpg
[Lesz néhány kellően nehéz platforming rész.]

A teljes árat egyértelműen nem éri meg, de az akciós három eurósat is csak nagyon durva Half Life 3 elvonási tünetek esetén. Tulajdonképpen sok ingyenes HL2 modifikáció ennél jobb és tartalmasabb szórakozást kínál. A legnagyobb előnye, hogy utána ismét elővéve a Black Mesat, megint lehet csodálkozni a tökéletes pálya és játékdizájnon. Mellesleg a készítő már az új játékán dolgozik, de azért időnként jönnek még apróbb frissítések a Prospekthez is.

4/10

Játsszatok előbb inkább ezekkel, ha még nem tettétek: Spherical Nightmares, Minerva: Metastasis, Research & Development, Mission Improbable, Human Error, Whoopservatory, Calamity, Coastline to atmosphere, 1187: Episode one, Joutomaa, Ravenholm.

[Aki akarja bedobhatja főoldalra, részemről mindegy.]



FAIL, avagy amikkel szerettem volna játszani:
Battlezone 98 redux
Szép lett külsőre a ráncfelvarrás, kicsit élesebb és főleg világosabb lett a játék, és a hangokkal sincs baj. Viszont egyszerűen túl macerás a játékmenet a 21. századhoz (vagy az én lelkivilágomhoz...ugyanis pont ezek voltak a bajaim a régivel is). Elfogy a lőszer, és úgy kell kilőni a lőszert a vakvilágba? Meg csak gejzírre lehet épületet felhúzni? Csak EGY recyclerünk lehet? Egyesével kell mindenkinek megmutatni (ezer almenüben), hogy mit csináljon, mert alapból csak néznek mint a moziban? Teljesen használhatatlan az útvonalkeresés, és a (saját) AI? De tényleg, kb. egy pixelbe elakadnak, egységekbe, épületbe, mindenbe. Csak úgy beteleportálgatnak a semmiből az ellenfelek kampányban? Árgh. Nem jó na. Gondolkodtam, hogy refundoljak-e, de majd talán még adok neki egy esélyt.

Planetary Annihilation: titans
Ugye ez a "végleges", az átnevezett, befejezett, real deal. Gondoltam 5 eurót talán megér, és talán már tényleg kész van. Na, Mission 1 után egyből betolt egy fekete képernyőt az arcomba. Nem adom fel, restart. Szerencsére már van save game (és működik is!), de a Mission2 folyamán kb 20 perc játék után megint kidobott a desktopra. Hát akkor erről ennyit, végleg elfelejthetem ezt a játékot. Esküszöm a steam valahogy eldugja az igazán fontos rivjúkat, csak ezt kellett volna megtalálnom (amúgy decemberi):

"never finished a full campaign in the 2 years i've had this, because it ALWAYS CRASHES.
and its not getting better"



Chiller írta:
Planetary Annihilation: titans

"never finished a full campaign in the 2 years i've had this, because it ALWAYS CRASHES.
and its not getting better"

Steam Refund már nem játszik?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Én a hét elején ráfüggtem a Spelunkyra (ezúttal a frissebb verzióra), de mostanra lejöttem róla. Volt a minap pár óra Sunless Sea is, de nem rántott be.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nekem jezuska uj pc-t hozott es egy oculust ;) szal en oculus gammakra fuggtem ra de nagyon
sajna a posta elkeverte a touch kontrollereket, de a hozza adott xbox controllerrel is eltudtam lenni eddig.

The Climb

ez az eddigi egyik lgjobb gamma, hegymaszos ertelemszeruen, az ember gyorsan megbaratkozik azzal, hogy csak 1 par kezet lat azt is csak csukloig kb, beszippant a jatek maszas kozben bogarak szaladgalnak a sziklakon, szitakotok lepkek huznak el a kozeledben, ha lenezel lelegzetelallito latvany fogad szinte mindig. 2 nap alatt annyit jatszottam ezzel hogy valamit meghuztam a hatamban es iszonyuan faj a hatam ;) a sok fel le tekitngetes es a nyujtozkodasok hatasara.. ;)

Project Cars

Nemjonnek be az autos gammak de ezt is bekelett huzni a rend kedveert szimpla autos gamma csak erzed, hogy ott ulsz a kocsi kormanya mogott, lenyulsz valtani , nagyon aranyos cucc.
10perc pattogas a falak kozott megutaltatta velem egy idore ;)

Damaged Core

Nagyszeru lovoldozos jatek, az fps buzi kibujik az emberbol, egyetlen hatranya hogy nemtudsz igazan mozogni helyette jatek menet alapjan kornyezo ellenseges robotokba tudod magadat attolteni, ilyenmodon tudsz haladni. A kinekt szerintem ott bukott el tobbek kozott, hogy nem volt ra rendes kontent, nos ha csinalnanak meg 1-2 ilyen fps jatekot, pl cod -ot ;) akkor 1-2 even belul minden gyerek ezt akarna a karacsonyfaja ala (nincs mihez hasonlitani milyen amikor lovoldozol egy ilyen jatekban.)

Edge of Nowhere

Kvazi tombrider, tps nezetu vr klon... nehol idegesito kamerakezelessel, nehol nagyon intuitiv megoldasokkal.

Adr1ft

Ezen befostam ez egy urhajotorott kuzdelme az eletbenmaradasert egy serult urbazisban a jovoben, a mozgast zsenialisan oldottak meg, egy EVA suit -ban mozogsz a Zero-G-ben megcsak 10percet jatszottam vele de ez es a Climb holtversenyben a legjobb occulus rift gammanak tunik
sajna abba kelett hagynom folyton a jatekot mertt menni kelett rokonokhoz meg ilyenek, de ugyerzem en meg hanyasig fogok jatszani ezzel ( subnautica -t probaktam es az elso 3 perc utan szabalyosan tengeribeteg lettem ful hanyingerrel, remelem csak valami osszeevett kaja miatt mert 2d-ben imadom ezt a jatekot).

Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!



valaki probalta innen ezt a legutobbi, epizodikus hitmant?

mind1 megvettem, vegulis karacsony van.:D
azert erdekelnek a velemenyek.:)

"okey-dokey!"



Jol jártál vele! Nagyon jó lett!



Jó, nagyon! Sapienzia talán a legjobb, bár a japán pályán még nem jártam.



ezt ki ne hagyd, DICE, ingyenes, igaz csak 1 küldetéssel:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=9JS642fmhk0
Amúgy beszéltem VR fejlesztőkkel, és jelenleg még erősen problémás a 3D-ben mászkálás, sokaknak szédülést okoz, ezért van egy csomó játékban fix pozíció és teleport a következő helyre.
Most már tényleg kihozhatnának egy új X-winget, csak ne tolják full retard árkádba.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Veralafutas írta: Most már tényleg kihozhatnának egy új X-winget, csak ne tolják full retard árkádba.

rwurl=http://stream1.gifsoup.com/view2/3371353/you-serious-o.gif
Bocs, de belóg a kezed a bilibe. :( Random indie talán csinálna space sim-et, de indie-nek nem adja a Disney a jogot. Ha hatalmas szerencséd van, akkor majd Squadron 42-hoz lesz valami total conversion mod néhány félkész küldetéssel, és időben leszeded, mielőtt a Disney C&D-t küld rá.



Megleptem magam a Life is Strange-dzsel, szóval nálam most ez lesz terítéken egy darabig.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



A

ShowHide spoiler #

a rossz fiú ;D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ez nem PS-VR Only? Mondjuk néztem éppen éjjel egy magyar manussal aki játszott és kegyetlen jó, talán a legjobb VR cucc PS4-en, viszont az irányítás nagyon arcade, igaz a játékos így is felkenődött pár Tie roncsra, X-Wingre, sziklára.



Ismerek olyat is aki szédül illetve rosszul van 3d-s moziban...



Egyik fele rosszul van, másik felének nincs térlátása, ergo nem érti mi az extra benne...



+1
Nekem az esős tetszene a legjobban csak kár hogy nem lehet kikapcsolni az egér követést

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nem, van belőle PC verzió is. De jelenleg PS-re fogja megérni AAA VR-t fejleszteni, ott már alakul a kritikus tömeg, míg PC-n elég gernya, részben az ár miatt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



@Nightcrawler
@Nagi

thx, jol hangzik!:)

"okey-dokey!"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!