Jelenlegi hely

Telefonok - okosak és buták egyaránt

Utolsó bejegyzés


Közben teljesen összezavarodtam, mert jött most ki egy Note 2 is, az is Snapdragon, de közben már volt régebben ilyen névvel egy Helio x10-es kütyü. Vagy simán belekavarodtam a Xiaomi termék megnevezésekbe.

Más. Ha az ember akar értelmes alkalmazást és vagy játékot találni Androidra (5.0-6.0), akkor hol tud körülnézni? Most szembesültem vele, hogy a Google Playen az iszonyat mennyiségű trágya program vagy a 2.x alá fejlesztett milliós letöltésű, de új Androidon atom bugos cuccokat tolja az arcba és a kereső semmit sem segít ezen. Próbáltam keresni oldalakat ahol értelmes review van és vagy videókat, de csak ilyen TOP5-10-20-100 listákat találtam, aminek a 99%-a szintén hulladék.



Mióta megvan a ps4 nem játszok androidon de androidpolice-on szoktak lenni reviewk néha játékokról.
Általában azok nem szarok.

Pl. http://www.androidpolice.com/2016/11/19/deal-alert-lego-harry-potter-0-4...

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Nezd azt egy jateknal (vagy barmilyen proginal), hogy mikor frissult utoljara. Ez azert sokat tud segiteni segit (bar nyilvan nem tuti megoldas ez sem).



Ez egy jó infó, de már megfogadtam. Szóval 4.0-nál régebbi Android támogatás esetén vagy egy évnél régebbi frissítés esetén automatikusan kiesnek. Csak az a baj, hogy a legtöbbet letöltött játékokat tolja a kereső, azok meg azok amik mennek 2.3 alatt is és vagy 40-80MB maximum méretűek. Ilyenek között is vannak gyöngyszemek, de a többség ... Nem is a grafika elborzasztó, hanem sok játék nem éri utol a régi 8 bites nevek szintjét sem. Meg azért ne legyen már 20x rondább, mint egy Androidos Amiga vagy konzol emulátoron a játék 2016-ban. A felhasználói programokat sem értem, voltak jó programok, pl. AIMP vagy ES File Explorer vagy nekem régen az opera, amik egész jók voltak. A friss verziók meg új Androidon visszafelé fejlődtek tudásban, de legalább bugosak. Nyilván köze van az új jogosultság kezeléshez, de akkor is gáz. Köszi az ötleteket.


Lou képe
Lou
Donator

Yotaphone 2

nem értem. 2 éve jelent meg. hogyan lehet, hogy még egyetlen nagy mobilgyártó se kezdett hasonló termék kiadásába?
kétlem, hogy ilyen durván leszabadalmaztatták volna az ötletet, és ne tudnák zsebből kipengetni a nagyok.
számomra zseniálisnak, és nagyon hasznosnak tűnik ez az e-ink hátlap.

ugyan e-ink-től eltekintve hardverben kb pont ugyanaz, mint a hűségesen szolgáló Nexus 5-ösöm, de amilyen akciós áron van most ez a Yota2-es, rohadtul erős a késztetés, hogy rendeljek egyet...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Asszem grifternek ilyen van

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Több probléma van:
1. Két kijelző. Egyszerűen alig néhány két kijelzős android cucc van, az appok többsége nem fogja támogatni és kész. Nem is tudom, hogy Android gyárilag támogatja-e a két kijelzős működést, vagy haxxolni kellett hozzá. Tippre utóbbi.
2. Orosz. orosz ötlet, orosz gyártó, orosz érdekeltséggel. Ergo most a nyugati világban kuss a neve
3. Az eInk unalmas, fekete-fehér, nem marketingelhető igazán, ráadásul nem a legjobb technológia a probléma megoldására. Egy OLED frontkijelzővel többre mentek volna, lásd van egy okosórám, ami törpeakksival always-on OLED kijelzővel két napig megy. Egyébként már az első Galaxy S-nél is voltak appok, amik ezt megcsinálták.

Tehát: fejlesztőknek kényelmetlen hardverfelépítés, támogatás hiánya, van jobb megoldás, ráaádsul orosz.



Szerintem az e-ink jelentősége itt inkább az, hogy tudsz úgy könyvet olvasni, hogy közben nem folyik ki a szemed.



Standard kijelzőn is lehet, ha nem max fényesség + fekete-fehér a beállítás....



Jaja. :) Meg kódot írni és doksit szerkeszteni is lehet telefonon, hagyjukmár...



Drotak írta: Soha nem próbáltam, ezért BIZTOS, hogy nekem van igazam



Ezt nem tudom, miből sikerült lederiválni, de szeretnék ilyen látatlanban mindentudó lenni én is. Sokat segítene a melóban is. :)


Lou képe
Lou
Donator

1. igen, a két kijelző probléma android téren egyértelmű hátrány, yota2-esre is talán épphogy kijött az 5-ös, de minimális támogatás csak
2. butaság netovábbja, de sajnos hihető
3. nem vágom teljesen az OLED témát, de kétlem, hogy megközelítené üzemben az e-ink (nem)fogyasztását. számomra az a tökre szimpatikus, hogy konkrétan még az oldalsó gombot se kell megnyomjam a fölvillanásához, biztosan szinte nulla energiafogyasztással tudna működni egy notification képernyő, és így még a notification led se hiányozna, mert ugye az nincs rajta természetesen ezen se, de úgyis látnám, hogy kerestek, vagy sms jött, vagy csak vmi fb faszság, vagy mifene. számomra gondolatban ez nagyon szimpatikusnak tűnik, és nem 2 napra tolható ki az üzemidő, hanem ahogy olvastam / néztem értékeléseket, 3-4 napra is kényelmesen.

szóval egyedül a jobb megoldással vitatkoznék, a többi sajnos jogos

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



"2. Orosz. orosz ötlet, orosz gyártó"
Voltak előtte is próbálkozások, bár többnyire vagy két kijelzős tablet vagy több rétegű kijelző témában.
Viszont nekem gyanús, hogy anno az Umi Zero 2 telefon nagy beharangozás után eltűnt a semmiben majd a tér időből felbukkant a Yota. A gyártó szinte biztosan kínai. És pont az a baja, mint strapa telefonokal, hogy a belseje nem igazán friss.



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



1. Mivel nem üzemel egyszerre a kettő (aktívan, hiszen nem tudod használni, mert hogy az emberi biológia eléggé megnehezítené mindkét oldal egy időben történő látását - passzívan igen, mármint ha fotózol, akkor az eink pl. képeket rak ki a másik oldalra, hogy smile és hasonlók), ez majdnem mindegy. Legalábbis a tükörben selfizés metáján kívül kevés dolog jut eszembe.
>>> Ó b+, lehetne torpedózni rajta !!! Hülye oroszok, csak sakk van, ami még a legkönnyebb fokozatban is megaláz :D

2. Van belőle egy halom, még olyan Samsung is, amin a keypad az eink. Bár az nagyon más kategória.

3. Az eink előnye nem az, hogy bármiben jobb, mert szinte semmiben sem, sőt, az LCD-hez képest nálam súrolja a használhatóság határait (a lassú frissülések és lekövetés, meg a velejárók).
- nem kell bekapcsolnod a telefon kijelzőjét ahhoz, hogy MINDENT láss a telefon megérintése nélkül (már amit te beállítasz, hogy látni akarod ugye)
- nem kell bekapcsolnod a színes, sokat fogyasztó kijelzőt ahhoz, hogy smst/emailt olvass, elindítsd a zenédet, könyvet olvass, eltárolt weboldalt olvass, és stb.
- 4-5 nap használat úgy, hogy napi 4-8 órában neten van, a maradékban a netmentes buta módban ÉS ha kell, bármikor nálad van egy teljes értékű telefon, csak nem kell mindenhez azt használni

Standard kijelzőn is lehet, ha nem max fényesség + fekete-fehér a beállítás....

Persze, de az eink egyetlen egyszer frissül le és utána úgy marad az idők végezetéig nulla háttérvilágítással (ami tekinthető negatívumnak is), így semmit sem fogyaszt - amihez képest bármilyen kevés sokkal több.
Akarsz üzenni a jövőbe? Írj rá ki vmit, ásd el és ezer év múlva is ott lesz ;D

kijött az 5-ös

Magától frissül ötre, de ez sokat nem oszt nem szoroz: valójában úgyis a Yota appokat használod hátul, amik azért eléggé be is határolnak.

Viszont nekem gyanús, hogy anno az Umi Zero 2

A Yotaphone 2 előtt meg volt egy, ami nem kettesre végződik...

Így fél év használat után (én olyan 100 körül vettem, most már 50ért leesik) azt kell mondjam, hogy az alapkoncepció zseniális, csak hiányzik mögüle egy rendes gyártó, aki rendes fejlesztést és supportot rak mögé. Mármint egy jó nagy gyártó, aki nem csak egy készüléket csinál, mellesleg legalább egy értelmeset is, nem csak a legnagyobbat meg a legértelmetlenebbet.
De ahhoz képest, hogy ezt orosz srácok kalapálták össze, kifejezetten kurva jó. 250 ezeret kurvára nem ért, de annyit semmilyen telefon nem ér.
Viszont 50-et bármikor, bárkinek.
Úgy még azt is megbocsájtod, hogy a Qi töltése 'egy oldalú' és a rossz oldalon van: einkkel lefelé kell tölteni. Amit gondoljunk át rendesen, mekkora alapvető elbaszás :3

Megfelelő marketinggel, kivitelezéssel és háttérrel pedig 3 év múlva az emberek komoly hányada einkes telefont használna. Azt ne higgyük már, hogy nem másolnák le egymást és indulna be a két oldalas android támogatás, ha ettől a vásárlók 20-40% boldog: teljes nagymama piac, bevásárló listás anyukák, pár teljes szakma, kényelmes emberek (akik nem nyomkodják amúgy sem orrba-szájba), egyedi stílust kereső emberek (tetszik nekik egy 'akár ékszernek is kinéző' monkróm ábra, ami valójában egy komplex visszajelző rendszer, vagyis mindent megmutat, amit egy okos telefon tud, miközben toronyórának néz ki láncon) eddig külön ebook readert hordozók, egyszerűen praktikusak, meg akik tudják, hogy a több mindig jobb, márpedig egy telefon felületét 160%-ban kihasználni menő ;D

Fricska az iOS orrára (nem kicsi, mert ez valóban nem színes-szagos menő, szóval vissza lépni és még másolni is kell, márpedig valszeg kell, mert hát az mégis csak két képernyő), miközben kiharapsz egy félmérföldeset az ebook piacból, ami amúgy is régóta arra vár, hogy össze találkozzon a haldokló nyomatott sajtóval és végre így olvassák a híreket az emberek.

Meg egy kicsit a technikai fejlődés kvintesszenciáját és zsákutcáját is megmutatja egyben, hogy már 8K-s kijelző van a telefonokon, de egy rendes fekete-fehéret még nem sikerült összehozni ^^

// Kapitalizáltam a mobil piac 40%-át, és még nincs kilenc óra. Durva ;D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Van belőle egy halom

Értsd: 4 db, amiből 1 alsókategóriás alcatel, 3 noname kínai (ebből első kettőt megnéztem: egyiknek van egy "currently not available" amazon oldala, ebayen egy darab nincs, ami gyanús, a másodikból mintha lenne pár, tehát OK, legalább létezett valamikor fizikailag, a harmadikat már hagytam), +1 ez az orosz. Az eInk kijelzős Samuk és a régebbiek butafonok.

- nem kell bekapcsolnod a telefon kijelzőjét ahhoz, hogy MINDENT láss a telefon megérintése nélkül (már amit te beállítasz, hogy látni akarod ugye)

Ennek nagyja Galaxy S-en is megvolt nekem. Minden notification, idő, stb. Mint régi nokiákon.

- nem kell bekapcsolnod a színes, sokat fogyasztó kijelzőt ahhoz, hogy smst/emailt olvass, elindítsd a zenédet, könyvet olvass, eltárolt weboldalt olvass, és stb.

Az általam emlegetett OLED előnye pedig az, hogy a fekete képpontok nem fogyasztanak. Tehát a kijelzett notification ikonok számától és méretétől függött a fogyasztás.

Illetve még annyit se fogyaszt. Ugyanis mivel az ember a zsebében hordozza a telefont, rá lehetett kötni a proximity szenzorra az egészet, azaz tényleg csak akkor volt aktív még az a néhány száz pixel is, amikor épp kivetted a zsebedből.

Tessék itt az app amit használtam: noLED Nem, az akksiidőn nem változtatott érezhetően a használata. Email-t nem emlékszem, hogy ki tud-e rakni fullban a kijelzőre. Halványan dereng, hogy SMS-t igen, de első szórakozás után lekapcsoltam, mert lockscreen-en nem akartam listázni a magánüzeneteimet.

Abban egyetértek, hogy olvasásra, weblap nézésre kevesebbet fogyaszt. Ugyanakkor olvasásra csak végszükség esetén használnék mobil méretű kijelzőt, weblapoknál meg előnyben részesítem a tényleges kijelzőt. Lásd még: az első Amazon Kindle-be is beépítettek anno webböngészőt, aztán valamiért inkább dobták a halálba.

Standard kijelzőn is lehet, ha nem max fényesség + fekete-fehér a beállítás....

Persze, de az eink egyetlen egyszer frissül le és utána úgy marad az idők végezetéig nulla háttérvilágítással (ami tekinthető negatívumnak is), így semmit sem fogyaszt - amihez képest bármilyen kevés sokkal több.
Akarsz üzenni a jövőbe? Írj rá ki vmit, ásd el és ezer év múlva is ott lesz ;D

Félreértetted, én itt arra írtam ezt, hogy nem fog tőle kifolyni az ember szeme, nem vakul meg, mint ahogyan azt előzőleg Drotak állította. Tapasztalatból mondom, mert egy Nexus 7-t használok ebook/comic/manga olvasónak. Még amikor egy teljes napot is azzal "basztam el", hogy végigolvastam. Tény, ebook olvasót nem kellett volna annyiszor tölteni, de a szemem megmaradt, nem káprázott.



noLED fasza, én is azt hasznaltam az SGS2on még azt is be lehetett állítani hogy x masodpercenkent ugraljanak az ertesitesek hogy a periferiadbol is meglásd :D

Én mondjuk felraktam hozzá egy icon packot az alap kis "ledek" elég szarok szerintem
rwurl=http://img02.deviantart.net/dfe3/i/2011/197/1/7/big_spender___noled_icon...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



a nokia 820 glance screenje is mindig ment (ora, ertesitesek, naptar), mivel oledes volt a kijelzo, nem igazan meritett
(es a kozelsegerzekelo kikapcsolta)

jo kis telo volt az

Parizer forever.



Ennek nagyja Galaxy S-en is megvolt nekem. Minden notification, idő, stb. Mint régi nokiákon.

Látom még mindig nem érzed át igazán a dolgot, vagy neked vmi szuper titkos verziód lehetett S-ből.
A telefonom jelenleg:
rwurl=http://imgur.com/gdvCiUe

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



rwurl=https://www.google.hu/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fres.thegear.co.kr%2Fima...

szerk: raadasul napkozben volt szurke, sotetedes utan zoldre kapcsolt :) jo az az oled, kar hogy a mostani teloban ips van

szerk2: szvsz ez jobb megoldas, egy kepernyore kell vigyazni, nem kell forgatni, stb.

Parizer forever.



Nos, akár tudhatná mindkettőt egyetlen telefon (OLED + Eink a hátán), rendes támogatással...
(...és így is jóval többet fogyaszt, mint a nulla ;) )

// Mikor leejted a telefonod, szoktál figyelni rá, hogy a jó oldalára ejtsd, vagy mi? :D Egyébként ilyen szempontból is remek a Yota: egyáltalán nem kell vigyázni az eink oldalára, de frankón. Viszont az LCD oldali (gorilla glass 3) az első fél méteres 'autóba beszállós-küszöbön megpattanós-aszfaltra sarokkal érkezős' lehetőségnél elrepedt. (Nem látszik, nem is zavaró, de elrepedt - miközben a másik oldalon nyoma sincs az esésnek.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



persze, 0-nal tobbet, cserebe szines, es nincs kijelzo :)

a jobbik 820-asomon ugy tortem be a kijelzot, hogy a zsebemben volt (es ezt elfelejtettem), mikozben a kapuval baszkolodtam letamsztottam a combomra az almaslada sarkat (hogy egy kezzel eleg legyen fogni), es az a sarok a kepernyo kozepen tamaszkodott :)

szerk: ha a masik oldalara rakom a ladat, tulelhette volna. yotaphone-nal valamelyik kijelzo ilyenkor reccsen

a rosszabbik 820asom meg csak fagyogat, ugyhogy maradt a droid, egy kijelzovel, ips-el :)

Parizer forever.


Grifter kommentje eltávolítva az alábbiak miatt, egyben egy warning is.
  • Más felhasználók gúnyolása, sértegetése
  • Mások személyeskedő kritizálása, amiért nem egyezik a véleményetek

Totál felesleges volt a kommented, ha annyira el akarod neki azt, ÚGY mondani, akkor máskor privátban, vagy élőben tedd, mert így csak egy céltalan, személyeskedő kommentlavinát indítasz el.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



kedvel



Telefonoknal van valami kulonosebb jelentosege a GPUnak normal, net/youtube/nem játékos felhasználás során?

3s vagy 4a vagy SGS2

Vacilálok az első kettő között, elsőnél még várnék egy kis áresést második jöhetne most azonnal is.A harmadik meg a referencia hogy annal egy picit modernebb legyen :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Telefonoknal van valami kulonosebb jelentosege a GPUnak normal, net/youtube/nem játékos felhasználás során?

ja, jo ideje tehermentesiti cpu-t grafikus hardware-es gyorsitassal netezesnel az osszes nagy bongeszo.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nekem a h265/x265 videó gyorsítás volt egy szempont, de nehéz olyan vasat találni ami nem tudja.
LTE B20 biztosan nem kell? Azt csak a 3s tudja és abból is csak a Global verzió.



nethasznalatomat kimeriti az otthoni, a sulis és a UPC-s wifi :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Elég brutal lett ez a Galaxy S8. Nektek h tetszik?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!