Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Gods of Egypt

Sokkal rosszabbra számítottam. Noha jónak nem nevezném, de nézhetetlen se volt. Többször azért nem fogom.

Choose your next words with excpetional care!



+1 gagyi, de nem nezhetetlenul



OFF:
Hogy nézne ki ha ötvöznénk a az Attack of the block filmet elmúlt évtized bűn rossz amerikai inváziós filmjeit egy ruszki háborús filmmel? Mondjuk kitörne a Crysis Moszkvában. :D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=fP7hTQlKfbM



Mr. Dr., Its Strange, But Who Am I To Judge:
Jó volt. Látványos, nem okos de messze nem buta, teljesen szórakoztató.

+Kár hogy ez már plusznak számít, de jó hogy nem vett el játékidőt/nem siklatta ki a történetet azért hogy más filmeknek megágyazzon...



A scriptest többszörösen pofán kellett volna vágni, egy samu kalapáccsal, hogy többet véletlenül se csesszen el eredeti művet.
- Homokvihar szerepe nem a rombolásban állt, hanem, hogy betesz a napkollektoroknak
- A kesztyűs baromság ugye nem volt, mint a hős kapitány se, aki majd jobban tudja, mint az arra képzett legénység, hogy kell elkapni a delikvenst...
- Nagyon visszafogták a dumát, mondhatni nem természetesre (sokszor)...
- Kihagyták az egyik frankó drámai részt (sziklás a talaj, ja mégse), meg sok egyebet, helyette hígabb töltelékkel rakták meg.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



The Jungle Book (2016) - 7/10

Semmi kiemelkedő egy-két aranyos, poénos jeleneten kívül. A látvány, hang teljesen korrekt. Nyilván nem én vagyok a célközönség (30+ ffi), de egy kisgyerekkel érdemes egyszer megnézetni.



Angry Birds

Jobb lett, mint amire vártam. A három és fél éves lányommal hülyére röhögtük magunkat rajta, bár én sokszor azon röhögtem, hogy ő mennyire röhög az egymást csépelő madarakon. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



bár én sokszor azon röhögtem, hogy ő mennyire röhög

A haverokkal van úgy kétszáz olyan film, amit e miatt érdemes, és nélkülük nem :-)



Ettől eltekintve ajánlom, mert semmi mézes-mázas bájosság nincs benne, amitől előtte tartottam egy kicsit. 4 csoportterápiás madárról szól alapvetően, ami elég jól ellátja a filmet poénokkal. Itt-ott persze debil, de annyi belefér. A nyelvi (magyar szinkronnal néztük) és a képi poénok is elég jók.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Grosse Pointe Blank
Talan meg 1997-ben olvastam rola a Cinema magazinban, egy evvel azelott, hogy lett volna internetem. Na, ott 100%-ot kapott a film, ugyhogy ahogy elerheto volt a videotekaban, azonnal ki is kolcsonoztem. Akkor nem ertekeltem annyira ezt a fanyar humort, de most majd' 20 evvel kesobb ujraneztem es kellemesen szorakoztam rajta. Azon keves filmek egyike, ahol Minnie Driver nagyon bajos!



Jó kis film. Azt hiszem Otthon, véres otthon néven láttam, tékából, VHS-en, ezer éve...



Jó ilyen filmekre újra ráeszmélni

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


LY képe
LY
Donator

Szerintem is nagyon jó kis film, 1-2 lépésre lehetett attól hogy igazi cult classic legyen. A fenébe, asszem belátható időn belül újra kell nézzem ;) - remélem működni fog...


LY képe
LY
Donator

Arrival

Nekem jobban tetszett, mint az Interstellar vagy a Contact. Nem egy hibátlan film, ráadásul még a novellát sem volt alkalmam elolvasni egy korrekt összehasonlításhoz, de hitelesebb és hatásosabb volt - azzal együtt is, hogy pár dolog szerintem felesleges vagy túlzott volt benne.

Az egyik erénye, hogy a benne szerepelő tudósok konzekvensen és logikusan viselkednek, ez irányítja a cselekményt és nem fordítva, és a gondolatmenetük is követhető és konzekvens. Ebből a szempontból szerintem nem nagyon lehet kritizálni a filmet. Hatalmas bónusz az is, hogy igazából nagyon komplex dolgokat képes a film elég érthetően bemutatni és megmagyarázni.

ShowHide spoiler #

Az is tetszett hogy a földönkívüliek hitelesek - tényleg idegenek, tényleg küzdeni kell a megértésért, és az egész még a tudományos oldalon sem billeg látványosan.
Az már kevésbé oké, és innentől azért spoiler, hogy

ShowHide spoiler #

Szóval nekem összességében tetszett, hatott rám, máshogy jöttem ki a moziból. És akkor most ideje elolvasni azt a novellát...



Itt most kénytelen vagyok Mokent idézni:

"Na végre valaki \o/"



LY írta: Szóval nekem összességében tetszett, hatott rám, máshogy jöttem ki a moziból. És akkor most ideje elolvasni azt a novellát...

Rám is hatott, bár szerintem a fenti filmeknél - filmes megközelítésből - nem jobb. A könyv beszerzése viszont kiváló ötlet!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Bepótoltam a lemaradásomat (nagyjából):

The intern
Ekkora fos femináci filmet még nem láttam...

ShowHide spoiler #

2/10 (mert a zsebkendős poén jó volt)

Angry birds
Egész vállalható volt. Egyszer meg lehet nézni.
4/10

Mike and Dave need wedding dates
Anna Kendrick miatt. De amúgy vérgagyi.
3/10

Suicide Squad (extended)
Hát ez is jó szar volt. Volt 1-2 jó jelenet, de amúgy szar az egész. Ilyen jó zenéket pakoltak bele, és még az alávágást is elbaszták. Deadshot és Quinn volt egyedül értékelhető.
3/10

War dogs
Egyszernézős, semmi különös. Már megint az a fránya kötelező "szájbarágott moral story"...
4/10

The call up
Háááát.... Sztereotípiák a köbön. Unalmas, szerintem ebből többet ki lehetett volna hozni. Csapnivaló színészek és akciójelenetek.
4/10

Sausage party
Tetszettek nagyon a kikacsintások, de nem nyomták eléggé fullba így sajnos középszerű lett.
6/10

The shallows
Jól adagolták a drámát, de azért elég életszerűtlen persze az egész. Végülis meg lehet azért nézni, de több csöccsel klasszikus lehetett volna :D
6/10

Demolition
Ó már megint szegény milliomos amcsik. Sajnos nem tudtam átérezni, de a főszereplők azért jól játszottak, és jó volt a vonatos jelenet is. Végre egy film, ahol egész értelmesek voltak a párbeszédek is. De ettől még blee.
4/10

Kingsglaive
Tetszett az elején az akciójelenet. Meg a hercegnő. Másra nem nagyon fogok emlékezni. FF XIV játékosoknak persze kötelező (?).
3/10

The secret life of pets
Ez eléggé tetszett. Már azóta újra is néztem, és látszik, hogy sok apróságokra figyeltek a készítők (például amikor új állatokkal ismerkedik meg a sólyom mindig megnyalta a szája szélét :D). Jók a poénok benne, és van némi sztori/mondanivaló is. Egyszóval tényleg jó.
7/10

13 Hours The Secret Soldiers of Benghazi
Ezt hagytam a végére. Az idei év legjobb akciófilmje, egyértelműen. Azt hiszem elég ha annyit mondok, hogy ez az új Black hawk down. Nézzétek meg!
9/10



de több csöccsel klasszikus lehetett volna

igen, az mindig olyan rejtélyes számomra, hogy pont a mejje húsánál nem sérül a gúnya. főleg hogy amúgy sem volt agyon öltözve...

13 Hours The Secret Soldiers of Benghazi
Azt hiszem elég ha annyit mondok, hogy ez az új Black hawk down.

nekem meg pont az jött le, hogy a black hawk még mindig jobban bejön. az meg külön irritált, hogy az összes csóka nyárimikulásnak képzelte magát...
egynek elment, de nem lesz meg dvd-n a szekrényben. meg asszem itt is agyon rángatták a kamerát

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Na mert a BHD-ben nem voltak "ordító" baromságok..

Mindkettőbe bele lehet kötni (szerintem), de akció részről (mindkettő) csillagos ötös.



OFF:

The intern
Ekkora fos femináci filmet még nem láttam...

Emelem a tétet:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ZMiKvffYdNQ



ez már csak úgy lehetett volna jobb, hogy (természetesen indokolatlanul) tanga bikiniben ráznák a punájukat bele a kamerába

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Sztem Intern teljesen jó, kellemes kis feelgood romantikus limonádé. De Niro is végre nem valami kretén szerepben játszik. Ez femnaci dolog elég erős túlzás. Elég sok ilyet látni itthon is kicsiben.



Morgan

Hát izé. Ez amolyan "ha nincs más egy esős hétvégi napon, akkor meg lehet nézni" szint. Hasonló filmek és könyvek voltak már, szerintem sokkal jobbak is. A forgatókönyv eredetileg egy 30 perces scfi-fi rövidfilmhez készülhetett. Kár érte.



engem az előzetes után már nem érdekelt a film, de még a közben felmerült bennem: Ha nem akarok gonosz mastermindot az AI lányból, miért nevezem Morgánának...?
They had it coming!



Pontszámok alapján érdemes volt pótolnod. :-)

Miért nem értelmes / érdekes / akármilyen pozitív jelzőjű filmekre esett inkább a választásod?

Non serviam



The Witch

Néztem egyet, amikor megláttam, hogy csak 6.7-en áll imdb-n... asszem ennél több bizonyíték nem is kell arra, hogy mennyit érnek a nézői szavazatok meg az egész oldal úgy nagy általánosságban. Kurva zseniális egy film.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem csoda. Ami manapság "horrorfilm" néven - sikerrel! - megy... ahhoz képest ez egy döglesztő művészfilm. Csakhogy titokban a jó értelemben.

ibi amentia latet



De félelmetes is vagy csak nyomasztó?



Egyébként - bár te sem így értetted, hanem a populáris horrorhoz képest, szval jogos, de szerintem fontos leszögezni - nem művészfilm, sőt, ez a lehető legtávolabb áll egy absztrak, szimbolizmussal tarkított művészfilmtől. A végén kiírják, hogy korabeli iratok alapján készült, és ez a legjobb fogódzó ahhoz, hogy leessen: nem egy művészfilmet láttál, hanem simán csak az akkori dolgos, egyszerű parasztember által megélt-elképzelt valóságot. Mindig nagyon csíptem a boszorkánypereket, szóval olvastam is egy adag tárgyalási jegyzőkönyvet ezekről... és teljesen, 100%-ig ugyanaz van a filmben, mint amit ott láttam a tanúvallomásokban. Teljesen autentikusan bemutatja a boszorkányos babonákat, közben meg a karaktereken keresztül elmagyarázza, hogy egyáltalán miért jöttek létre ezek a babonák. Asszem a legjobb film, amit idén láttam, ja és mellesleg nagyrészt ezt is természetes fényben vették fel, mint a Revenantot, gyönyörűen van fényképezve.

Egyébként meg félelmetes, hangulatos, de nem hiszem, hogy a műfajhoz szokott nézőt nagyon meg tudná ijeszteni... csak utána egy kicsit veled marad, és van min gondolkodnod.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nekem nem. Attól te még lefoshatod rajta a 2-6 ülőszomszédod bokáját.

Zaxx írta: A végén kiírják, hogy korabeli iratok alapján készült, és ez a legjobb fogódzó

ahhoz, hogy leessen: nem egy művészfilmet láttál, hanem simán csak az akkori dolgos, egyszerű parasztember által megélt-elképzelt valóságot.

Teljesen autentikusan bemutatja a boszorkányos babonákat

Én is imádom az Ars Magicát.

ibi amentia latet

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!