Jelenlegi hely

Szoftverhegesztés

Utolsó bejegyzés


Frontend tesztelésre való, gyakorlatilag kódból irányíthatod a webböngészőt, tesztelheted, milyen inputra mit csinál a böngésző. Nagyon, de nagyon jól tud jönni. Magát a tesztlépéseket olyan nyelvben írod, amiben akarod, általában php vagy java szokott lenni, de hallottam már pl c# bekötésről is.



El kell tudni vonatkoztatni a politikától

a politikai nezeteim hatarozzak elsosorban meg hogy milyen technologiakat fogok hasznalni, tamogatni es fejleszteni. Nem forditva. Maximalisan anti DRM es free software parti vagyok, igy a face spyware programjait sohasem fogom se tamogatni, se hasznalni.

A vilag az fele mozdul amerre te is aktivan alakitod.

finoman fogalmazva is nem kifizetődő dolog az informatikában... :)

ha tamogatnek egy olyan technologiat, ami brutalisan megneheziti az eletemet es kegyetlen privacy intruziv, fuggetlen hogy vannak nagyszeru oldalai, az nem lenne kifizetodo nekem. Plusz ahhoz hogy te normalis React fejleszto legyel, rakat dolgot at kell tanulmanyoznod szinte es rakat kapcsolatos tech-et is hozzacsatolnod.

Mellette itt van lassan a nyakunkon a Webassembly is, mint emlitettek mar csomo helyen ugye.

https://code.facebook.com/posts/1365439333482197/how-we-built-facebook-l...

boycot +1 btw a mindenedet megfigyelo androidos cuccaert (messanger meg a tobbi is), azokat sem hasznalnam soha.

rwurl=https://i.imgur.com/PMJs1nK.jpg
jesus fuckin crist amikor ilyesmit meglatok. Social Security szamom nem kell meg a program hasznalatahoz? :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ezért jó a beágyazott fejlesztés. Van C és kész. :D



És ha szerencséd van, akkor debugger. :D

Komolyra fordítva a szót c# alatt (lokálisan használt tooljaimat abban dobtam össze mindig) nagyon elkényelmesített a VS debuggere. Hogy mennyit szoptunk azzal, hogy megpróbáljunk belőni PHP alá valami működőképest... persze nem jött össze, mehetett a vardump meg hasonló félmegoldás, brrr.



Jó, hát ezt mondom, így nem lehet fejlődni. :) A következő az lesz, hogy nem használod az új USB szabványt, mert az IBM támogatta a kifejlesztését? (Csak hasamra csaptam, semmi bajom az IBM-el, és fingom sincs a legújabb USB szabvány állapotáról, de érted.)
Én is utálom a Facebookot, mint terméket, de amit a mérnökeik csinálnak, az minőségi munka. Tudni kell elvonatkoztatni.

Plusz ahhoz hogy te normalis React fejleszto legyel, rakat dolgot at kell tanulmanyoznod szinte es rakat kapcsolatos tech-et is hozzacsatolnod.

Ez meg simán csak azt mutatja, hogy olyanról beszélsz, amiről fogalmad sincs. Kemény egy hetembe telt A-tól Z-ig megtanulni a Reactot a a React Native-val együtt, úgy hogy előtte a legkomolyabb webes teljesítményem egy HTML tag-ekből összerakott oldal volt informatika érettségire. :) Ráadásul úgy, hogy akkor még kb. normális dokumentáció se volt hozzá... :) Nem mondom, hogy valaha is újra használnám, mivel nem szeretek JS-el dolgozni, de az alapvetés (főleg a Redux-é) okos, egyszerű, hatékony. Ha skippeltem volna az egészet csak azért mert JS, vagy csak azért mert Facebook (mivel ugye mindkettőt igazán utálom), akkor most sokkal kevesebb lennék szakmailag és emiatt kizárólag magamat okolhatnám.
Nem kell mindennel egyetérteni meg támogatni - amint látod, én sem teszem. De ilyen szemellenzővel nekimenni hosszútávon az informatikának vagy alapból nem fog menni, vagy megragadsz egy bizonyos szinten, mert aktívan építed saját magad számára a falakat.
Ha ezektől sem vagy meggyőzve, akkor részemről ennyi, én tényleg csak jót akartam. Remélem nem a saját károdon tanulod majd meg. Béke!



Ertem mire akarsz kilyukadni, viszont szerintem siman lehet React nelkul is elni manapsag, es minel kevesebben tamogatjuk, annal hamarabb hal meg.

Ahogy mondod nem ismerem kozel annyira a React-ot mint mondjuk te, de amit latok belole nem mutat egyaltalan forradalmi ujdonsagokat olyan szinten, amit ne lehetne massal siman kivaltani, ezert vagyok ugy vele hogy kvazi felesleges tech. (n+1 js library, az eddigi felvonultatottak is boven sokak mar)

Szamtalan nagyszeru mernoki fejlesztes ment mar az IT tortenelem folyaman a levesbe, akar politikai okok miatt is.

Btw amennyi idot React-ra toltok, megtanulhatom pl az Angulart (legalabb annyira popularis manapsag mint a React, ha nem jobban ugye) vagy mast is, es azzal is annyival is tobb lennek szakmailag, ugy hogy szemelyesen csak hogy n+ tech-ek ismerjek, az nem eleg erv nalam az idobelefektetesre, inkabb akkor mar a meglevoeket csiszolom tovabb.

Jó, hát ezt mondom, így nem lehet fejlődni. :)

ha nincs React, lesz 1001 masik tech helyette, siman lehet fejlodni ugy is velemenyem szerint. Velemenyem szerint a politika brutalisan sokat befolyasolja hogy melyik nyelvek halnak meg, es melyek maradnak eletben, hatalmas szerepe van a fejlodesben is.

De ilyen szemellenzővel nekimenni hosszútávon az informatikának vagy alapból nem fog menni, vagy megragadsz egy bizonyos szinten, mert aktívan építed saját magad számára a falakat.

mondjuk tobb szempontbol is hozza lehet alni az adott nezetnek, en mondjuk csak ugy vagyok vele hogy tudatosan probalok olyan technologiakat (vagy cegeket) erositeni, amelyek a javamat szolgaljak. A face nem ezek koze tartozik, velemenyem szerint brutalisan sokat rontott az interneten integritasan ugy overall, amiota letezik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ezért jó a beágyazott fejlesztés. Van C és kész. :D

"asztali" cuccok is egy leanyalom a webes sz@rokhoz kepest, csak keves van mar
de hogy valaha egy MS cuccra azt fogom mondani, hogy foshulladek, nem gondoltam volna, de a WP okoszisztema sajnos az.

Parizer forever.



WP ökoszisztéma alatt mit értesz BTW?
a WPF > Silverlight > leágazott XAML alapú keretet?
vagy az MVVM-et?



Mondjuk a felvetett problemara a jQuery is akkora overkill, mint a haz. Ertem amugy, es tenyleg borzalmas a szituacio, de ez a jQuery mania is tul volt tolva par eve :D

Regen minden jobb volt.



Nem akarlak elkeseriteni, de vannak beagyazott kitek, amik mar Javascript interpreterrel erkeznek es gyerekek JS-ben kodolnak robotot :D

Regen minden jobb volt.



Es hagyjan, ha JS vilagbol is atmozogsz Typescript+Visual Studio vonalra (hulye vagy, ha nem teszed btw), akkor ugyanezt a seggnyalast megkapod a JS vilagban is Microsofttol.

Megyek is vissza a terminalomhoz meg a gcc-hez, szoknom kell meg ezt az uj melot...

Regen minden jobb volt.



Vagy a WordPresst!

Regen minden jobb volt.



:DDD



nem, ezekkel nincs bajom :)

Parizer forever.



akkor mi az MS? MySQL? :D



Oscee írta: Nem akarlak elkeseriteni, de vannak beagyazott kitek, amik mar Javascript interpreterrel erkeznek es gyerekek JS-ben kodolnak robotot :D

A legnagyobb hulladék amivel eddig találkoztam az a MS által tolt C#-ban programozott cucc volt. Volt a kitben ráaggatható gomb, rgb/sima led, kamera, kijelző, giro, joystick. Már nem emlékszem a kit nevére, de holy fuck, hogy az mennyire szenvedős (bugos) volt anno a spartan-hoz képest. Főleg, hogy senki se használja lepacsizott egyetemeken kívül, legalábbis google keresések eredményén ez látszik. És természetesen harmatgyenge volt a hardver, értsd rPI nagyságrendekkel gyorsabb, ez alig tudta a 320x240-es kijelzőt meghajtani.

Korábban BME-n Spartan-on szórakoztunk mérés laboron, na az sokkal emberbarátibb volt, bár kevesebb dologgal szórakoztunk rajta. ...még ha egyesek le is tépik a hajukat a hardverleíró nyelvek mássága miatt, legalább kiszámítható volt.

szerk: közben megvan a kemény két kép amit csináltam róla...
[1] [2]
ah, FEZ Spider kit! Na ezt kerüljétek messziről.



Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr


CJ képe
CJ

evil.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....




https://tools.ietf.org/html/rfc6919
Április elsejei RFC, amely új kulcsszavakat igyekszik bevezetni. Ilyen csodák vannak benne:

The phrase "MUST (BUT WE KNOW YOU WON'T)" is used to indicate
requirements that are needed to meet formal review criteria (e.g.,
mandatory-to-implement security mechanisms), when these mechanisms
are too inconvenient for implementers to actually implement.

meg

The phrase "REALLY SHOULD NOT" is used to indicate dangerous
behaviors that some important vendor still does and therefore we were
unable to make MUST NOT.

For example: "This command really should not be used" [RFC0493]



Utálom ezt a rákos Electront, néha törném el kezét-lábát annak aki kitalálta.
Ez a cikk tökéletesen összefoglalja a gondolataimat. Nyilván itt sem maga az eszköz a hibás, hanem a retardáltak, akik nem bírják helyén kezelni - erre fut ki végül a cikk is. Lásd Duelyst, ami eddig tökéletesen elfutott böngészőben is, de most csak azért, hogy legyen, csináltak neki egy desktop klienst... Electronnal. WTF?!






Tök durva, mikor látok ilyen könyvcsomagokat, mindig rácsodálkozom, hogy milyen régóta nem tanultam semmi technológia specifikus dolgot könyvből. Talán a C biblia volt az utolsó a műfajban, amit még ifjú titánként megvettem meg cover-to-cover el is olvastam. :) Azóta érdekes módon mindig csak a internetről tanulok. No mindegy, ez csak amolyan mélázás... :)



Ismerek olyat, aki képes rá, de jah, legtöbben google, gyorstalpalós video training és hasonlók. :)



En azert ismerek jopar embert, aki konyveket preferalja. En mondjuk online tipus vagyok, annak ellenere, hogy szerintem egy jo konyv alkalmasabb tanulasra.

Regen minden jobb volt.



szerintem egy jo konyv alkalmasabb tanulasra

ez onmagaban igaz lenne, de ugy vagyok vele hogy erdemes megvizsgalni mi az hogy "alkalmasabb a tanulasra". Egy konyv amiben ugyan minden nagyon reszletesen benne van, de nem tudod ravenni magad hogy megfogd, vagy egy online kurzus, amiben ossze van valogatva a legfontosabb reszlet a temaval kapcsolatban, peldakkal es hasonlo anyagokkal, egysegekkel rovidebb es kellemesebben fogyaszthato textualis/audio-video formatumban?

En szinte csak a summarizalt sulis ppt slide-okat bongeszgettem amikor tanulni akartam, odafigyeltem oran amikor ledtak az anyagot, kidolgozgattam sorra az inclass es hazis feladatokat, mindezek segitsegevel bazira sebesen elsajatitottam az anyagokat. Amikor konyvbol kellett volna ugyanezt megtennem, mintha a boromet nyuztak volna.

Tipikusan olyan ember vagyok aki kezzel foghato feladatokbol es munkaval tanul, a szaraz konyves tananyagokat amiket csak olvasni es olvasni kell, de nem visznek sehova nem birom idegekkel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



En is online tanulok, sot, sok ezer dollart fizetek erte, szoval meggyozni nem kell rola. Video+gyakorlati feladat mukodik a legtobb esetben, en is a kenyelme es hatekonysaga miatt valasztottam. Pl. Pythont tanulni konyvbol 2016-ban butasag.

De elmeleti tudasra jobb a konyv szerintem. Es bizony sokszor kell az elmelet is, ha az ember komolyabban akar foglalkozni dolgokkal. A hetvegen olvastam egy machine learning konyvet (illetve par hetvege alatt) es jobban ragadt az ismeret, mint a machine learning kurzusom video eloadasaibol (a gyakorlati feladatok meg itt nem annyira ervenyesek, szinte barminemu machine learning tudas nelkul osszerakhatsz egy deep learning neural netet, max nem lesz tul jo).

Konyvekben tipikusan szepen ossze van szedve minden szukseges ismeret, jol strukturalt es jol szerkesztett. Nagyobb valoszinuseggel igaz ez egy konyvre mint akar egy nagyon jo tanar eloadasara. De ami meg fontosabb szerintem, hogy pont azert jobb, amit irtal: ra_kell_venni_magad_hogy_megfogd. Teljesen mas mindsetbe helyez, mikor kikapcsolod a szamitogepet, leulsz a kindle-lel meg egy teaval es orakon at nem szakadsz ki. A videot visszatekered ("nem baj, ha nem figyeltem, vissza lehet tekerni"), ami mar onmagaban kiszakit a mindsetbol, leallitod random helyeken plusz a tanar is elkalandozhat, gyorsithat-lassithat, stb, mig a konyv ilyen szempontbol konstans. Persze ez onmegtartoztatas kerdese is, de sajnos a mai vilag egyik legfobb fejlesztesi terulete, hogy elvonja a figyelmed en meg kelloen ismerem magam, hogy tudjam, hogy csapdaba esek. Konyvben olyan lassan fogom fel a sztochasztikus Bellman egyenlet levezeteset, amilyen lassan csak akarom es idealis esetben ott van minden szukseges informacio jol szerkesztett formaban (eloadas kozben hanyszor gugliztam dolgokat, bumm koncentracio) szoval random wikipediazassal meg hasonlokkal se torom magam ki a mindsetbol (nem is tudom, ha kikapcsoltam a szamitogepet).

Jo, az mar csak hab a tortan, hogy ezt a temat heti 1.5 ora eloadassal keptelenseg atadni 2-3 szemeszter alatt, ezernyi oldal konyvet kell elolvasnod mellette igyis-ugyis es mire vegzel mar elavul, szoval kozben publikaciok tucatjait is olvasnod kell folyamatosan.

Regen minden jobb volt.



De ami meg fontosabb szerintem, hogy pont azert jobb, amit irtal: ra_kell_venni_magad_hogy_megfogd.

ezt azert irtam, mivel velemenyem szerint objektiv rosszabb medium az irott anyag, mint az audio vizualis. Regebben egyszeruen nem volt mas modszer a tudas atadasara, de az irott anyagbol sokkal lassabban es sokkal nagyobb energiabefektetessel tudjuk csak felvenni a tudast manapsag, mert letezik effektivebb modszer is mar.

De elmeleti tudasra jobb a konyv szerintem. Es bizony sokszor kell az elmelet is, ha az ember komolyabban akar foglalkozni dolgokkal. A hetvegen olvastam egy machine learning konyvet (illetve par hetvege alatt) es jobban ragadt az ismeret, mint a machine learning kurzusom video eloadasaibol (a gyakorlati feladatok meg itt nem annyira ervenyesek, szinte barminemu machine learning tudas nelkul osszerakhatsz egy deep learning neural netet, max nem lesz tul jo).

Konyvekben tipikusan szepen ossze van szedve minden szukseges ismeret, jol strukturalt es jol szerkesztett. Nagyobb valoszinuseggel igaz ez egy konyvre mint akar egy nagyon jo tanar eloadasara.

ez mind csak azt tamasztja ala hogy meg kozel nincs eleg, adott temaval brutalisan reszletesen foglalkozo kurzus video, es sokkal tobb ilyesmit kellene csinalni. A legtobb ilyen tudast meg mindig nagy zs befizetessel tudod "audio video" formaban beszerezni az egyetemekrol.

Ha lenne tudasmennyiseget nezve ekvivalensen jo minosegu machine learning audio vizualis kurzus, a konyvet nezve, akkor kezedbe vetted volna fogat osszeszoritva a konyvet? Nem valoszinu ugye, hanem az effektivebb modszert valasztod ugye.

Jo, az mar csak hab a tortan, hogy ezt a temat heti 1.5 ora eloadassal keptelenseg atadni 2-3 szemeszter alatt....
.... plusz a tanar is elkalandozhat, gyorsithat-lassithat, stb...

nem mondtam hogy a legacy sulik tul effektivek lennenek a kerdesben. A jovo mindenkepp a barmikor elerheto, es barmennyi idot tanulhato informacioke. Hasonloan mint egy konynel is hogy barmikor eloveheted es barmikor leteheted. Audio vizualis anyagnal is ha akarsz egy nap 12 orat is tanulhatod, aprobb szunetekkel amikor szeretned.

Audio vizualis anyagot leallithatod, visszatekerheted, es a sebessegen is valtoztathatsz ha neked tul gyors vagy tul lassu lenne. Voltak idoszakok amikor rovid volt az ido es gyorsan kellett tanulnom az anyagot hogy idore befejezzek mindent matekbol, akkor 1.25-1.4x-esre tettem a sebesseget es sokkal gyorsabban ragtam at magam az anyagokon. A default sebessege a videonak egy altalanosabban kenyelmesen fogyasztasra szokott belove lenni egy jol felallitott anyagnal amugy.

Voltak idoszakok amikor 5x visszatekertem a feloras videokat es ujra megprobaltam felfogni, fejtegettem a peldakat ujra es ujra, mer egyszeruen nem allt addig ossze a kep. De miutan megertettem, halas voltam hogy megvolt ez a lehetosegem is.

Klasszikus suliknal nem varnak meg ha tobb idore van szukseg hogy osszealljon a kep, illetve nem "kapcsolnak ra", ha boven mehetne gyorsabban is a tanitas, mivel nagyon siman vagod az egeszet mar.

Overall a sulit teljesen mertekben leszavaznam, a folyamatosan elerheto audio vizualis anyagokkal szemben, de meg mindig nincs eleg nagyon magas minosegu tanitasi anyag fent a neten. Basic cuccokbol szinte mar dunat lehetne persze rekeszteni, de ez egy folyamat ugye, szep lassan majd elhaladunk oda is.

A videot visszatekered ("nem baj, ha nem figyeltem, vissza lehet tekerni"), ami mar onmagaban kiszakit a mindsetbol

ez jo dolog btw mert az agyad pont ugy mukodik hogy bizonyos ideig tud nagyon erosen koncentralni, utana apro szunetre van szuksege. En is nezem az adott videot egy fel orat, utana 1-2 percre megnezem a leveleimet vagy barmi mas. Utana folytatod onnan ahol ott hagytat, megint friss oszpontositasi energiaval. Ha egyfolytaban kellene 12 orat folyamatosan koncentralnod, sokkal kevesebb info maradna meg a fejedben mivel leterheled magad vele es unalmassa fog valni, holott ha felorankent orankent megalsz keveset, csinalsz egy 5-10 perces kv/tea stb szunetet, megmozgatod az izuleteidet, mindjart effektivebben tudod folytatni a koncentraciot ha visszaultel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!