Jelenlegi hely

Westworld

Utolsó bejegyzés


5 részig nagyon jól adagolták a történéseket, és pont ezt mondtam, hogy jobb a kevesebb, mintha túlzásba vinnék. És ebben a részben ez történt és iszonyat gyengén megvalósítva. Hihetetlen logikátlan jelenetek sora. Amikor a csajt körbevezette az egész épületen végig fogtam a fejem, de kb. az egész Maeve-es szál botrányosan volt megcsinálva. Ez a cég nem működhetett ennyire profin 30 évig, ha ez a két balek így viselkedik. A vezetőség 100%, hogy vágja hogy kúrogatják a robotokat a munkások, rohadt nagy zsarolás... A Fekete ruhás fickó is teljesen out-of-character viselkedett. Igazából a "bázison" játszódó jelenetek eddig is a gyengéi voltak a sorozatnak Hopkins és Bernard jeleneteit leszámítva, de így h most a 80%-a a résznek ott játszódott ez még szembetűnőbb volt. Ráadásul klisék is vannak, lásd Theresa árulása amit első pillanatban tudtam, hogy ő volt.
Pont az ilyen Freak és még pár ember féle nyavajgás miatt jutott ide a színvonal, mert biztos érezték a készítők, hogy 6 rész után lesznek hangosan fikázó arcok akiknek az eredeti tempó túl lassú, hát dobjunk be egy részt amiben a kedvükre tehetünk... Kösz szépen!



Jah. Kurva jó kis rész volt és a Radioheadek is ütöttek :)
A filmre utalást én is kiszúrtam :D

Vill du bli ihop med mig?



A gatling gun-os jelenet nagyon zsé kategóriás volt. Serious Sam feeling.


KMZ képe
KMZ

Jajmá Moken :) Igen persze felgyorsítják egy már elkészült sorozatot a nézők rinyálása miatt, persze :D
Ok mondjuk te bírtad a Leftoverst is szóval érthető ha te ezt az ütemet preferálod, de nézheted úgy is hogy vaze kaptál 5 rész lassú folyást, akkor ne legyen má' baj ha mi is kapunk egy kis gyorsítást!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



A négercsajos rész tényleg lol volt, miért nem lőtte ki a srác, és törölte volna a memóriáját vagy tököm tudja.
Meg a leszbikusmérnök csaj is meh... Egyedül megy felfedezni, és mikor rájön, hogy szar van, még ott marad, hátha visszajön a hacker, aki beállította a gépeket, hogy akár ölhessenek, a cuccáért. Ne már.
Amúgy király volt a többi rész.



S01E07

Aztak***a! Az öreg Anthony Hopkinsban még mindig megvan a bugi. Brutál jó ez a sorozat. Remélem, tudják tartani a szintet.


CJ képe
CJ

+1

Tony finom elküldött mindenkit kocsikázni! Kár, hogy lassan vége az évadnak, pedig csak most lendültek bele.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



E07

Ajaj... Egymás után két nagyon gyenge rész. Gyakorlatilag semmi nem történt utolsó 10 percet leszámítva. Maeve és a két szerencsétlen jelenetei fizikai fájdalmat okoznak akkora marhaság az egész. Hopkins minden egyes pillanata aranyat ér ezzel szemben. Ha ő nem lenne, akkor kaszálnám lassan.



nekem is pont a 6-7-rész tetszett eddig legjobban. de vannak konstans dolgok amiken tényleg nem tudok felülemelkedni

ShowHide spoiler #

ezekre remélem kapunk majd NORMÁLIS HIHETŐ magyarázatokat mert ha ezt csak így a levegőben hagyják lógni én szomorú leszek miatta

ja és azt is remélem hogy a kis leszbi mérnök picsát rövid úton elteszik láb alól mert eccerűen idegesít a pofája (és nem dzsoffris vagy dzsokis 'jól esik utálni' hanem utálom utálni módon)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



mérnök csaj nem is volt benne a részben :D Valszeg már el is tették láb alól, szal miért pont most fakadsz ki ellene? :D



Fú, egész jó rész volt, bár amikor

ShowHide spoiler #

brianaspirin: van bennük nyomkövető, még a bejegyzetlen robotokat is kiszúrta Bernád. A gépek v. az épület is be vannak drótozva, vagy mi, mert Hopkins abból idéz, amit a kisnégercsaj mondott a nőnek. Csak, Hopkins gondolom titkolja a dolgokat, hogy szabadon játsszon.



EP7

Hát igen voltak itt megint eléggé meredek dolgok (nem jó értelemben). Brianspin által említett hülyeségeken túl (amire garantálom igazán jó elfogadható válasz nem nagyon lesz) nekem még különösen tetszett a vonat amiből hirtelen kb 8 lóval kiszállnak na és persze a Maeve (vagy, hogy a rákba hívják) száll, ami már lassan fájdalmasan buta.

Hopkins jó volt de neki is kb ilyen 2-3 perces pillanatai vannak amiben esetleg brillírozhat egy kicsit és ez azért nem túl sok.

Valahol olvastam, hogy a nézettségi számok nem fényesek, ami nem lep meg mert 7 rész alatt nem sok mindent tettek le az asztalra ami fenntarthatná az ember hosszútávú érdeklődését pedig az egész sztoriban lenne potenciál de látszik, hogy kurvára arra akar kimenni a dolog, hogy egy kb 3-400 oldalas sztorit mindenképpen elnyújtsanak 4-5 évadra, hogy minél többet kaszáljanak. A gond itt csak az, hogy ezzel az elnyújtással kb mindenki elveszti az érdeklődést hisz lófasz nem történik ami miatt vissza akarna jönni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

A legfőbb bajom az hogy a jelek szerint itt már régóta megvan az öntudatra ébredt AI, és még csak nem is kerítenek a dolognak valami nagy feneket



Valami nem stimmel ezzel a sorozattal. Nehéz megfogalmazni, de egyszerűen nem lehet benne elmerülni, mert mindig van valami hülyeség, ami kizökkent. Igen a Maeve-es részek buták, Bernárd fordulat sem ütött egyáltalán. A hangulata nagyon ingadozó. Néha álmosítóan unalmas, amit egy-két jó jelenet vált jó dialógusokkal, de sajnos ez kevés =/.
Ettől függetlenül az átlagból azért kiemelkedik, heti egyszeri szórakozásnak elmegy.



sandalar írta: Ettől függetlenül az átlagból azért kiemelkedik

De csak azért mert szeretnénk egy jó sci-fit és éhesen vetjük rá magunkat illetve mert a produkciós szint azért eléggé magas itt és ez is segít némileg.

De minden más kevés. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy mégis milyen szinten voltak a forgatókönyvek a többszöri premier eltolás elött ami miatt eleve ennyit késett a sorozat.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Közben most olvasom, hogy hivatalosan is berendelték a második évadot.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



és mi van ha az egész park (irányítóközpontostul, lovastul, hopkinsostul) a vidámpark része?
úgy értem, hogy ide is úgy érkeznek az emberek, hogy kalandorásznak

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



rwurl=https://imgflip.com/s/meme/Yo-Dawg-Heard-You.jpg

@Freak: no igen, azért HBO produkciós minőség megvan és az is igaz, hogy hiánypótló a genre-t tekintve.



Hol olvastad? Pont most rendelték be 2. evadot, HBO legnezettebb sorija GoT hiányában...
Maeve-vel nekem nem csak annyi a bajom, hogy szörnyen bugyuta az egész, de igazából nem is érdekel a csaj, sőt inkább ellenszenves, nem bánnám ha kilepne a parkbol és instant megmurdalna.



Google a barátod. Keress rá, hogy Westworld viewership meg ratings és akkor megtalálod. De amúgy elég ha a wkipediat kinyitod https://en.wikipedia.org/wiki/Westworld_(TV_series) és ott látszik, hogy egy csúcsot leszámítva meg az utóbbi kettő részt a pilót óta főképp lefelé mentek a nézettségei és ugye a költségvetést nézve, hogy mennyibe kerül ez a HBO-nak nem feltétlenül elég hosszabb távon ez a nézettség nekik.

Most szerintem meg azért lett meghosszabbítva mert mindenképp kell nekik egy GoT utód és volt egy-két nagyobb kudarc mostanában (Vinyl pl.) így hát lehet erőltetik most ezt remélve hátha legkésőbb a második évadban magára talál.

Nem azt mondom, hogy kaszálják el mert szeretnék jó minőségű sci-fi sorozatot és abból minél többet de egyelőre ez ezt a mércét messze nem üti még meg sajnos.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Teljesen rendben vannak a számok, főleg ha azt nézzük, hogy volt mostanában 3-4 android-ember sci-fi. Anno GoT is későbbi evadokban futott fel igazán, de én nem is hasonlítanám ahhoz, mert WW sokkal inkább réteg sorozat. Bármennyire ki vagy tőle h lassú meg unalmas, a nézők nagy resze nem így gondolja, sőt amilyen rejtvenyfejto kultusz kialakult körülötte meg a készítőket is meglepte.



Ok.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



szerintem itt a terjedelemmel lesz gond. (már ha abból indulok ki, hogy trónok pótlónak szánját)
got-ban van egy egész világ gyakorlatilag, földrészek királyságok, házak stb.
itt meg van ez a park. a lakók, az üzemeltetők, a fogyasztók és ha még nagyon külön akarnám említeni akkor hopkins papa. ez még kevés (- Mr. Weyland)
én is szeretném, hogy jó legyen és drukkolok neki, de kicsit félek, hogy véletlenül nem e vaktöltényt töltöttek a fegyverbe

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Igen, en is igy gondolom. Ez a storyline ami most van sztem max 2 evadra eleg es mar az is el lenne nyujtva.



Hihetetlen ez a hiszti meg a nyígás. Elkényeztetett fürdőskurvák vagytok. :D Teljesen jó a sorozat, nekem simán megy a SoD. Ford, Bernard, Dolores, Maeve - mindegyik szál bejön, mert teljesen más mint egy átlagsorozat koncepció. Ja és Clementine-t dugnám.

ShowHide spoiler #

Nyafogás helyett akkor nézzétek inkább vmelyik menes iterációt, az való nektek. :P

Vill du bli ihop med mig?



ez nem nyígás, hanem elmondjuk a véleményünket normálisan.
hol van az leírva, hogy a vélemény csak és kizárólag pozitív lehet mindennel kapcsolatban?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



hisztihisztihiszti

Annyiszor el lett már mondva, minek fecsérled a drága idődet vmire, ami nem tetszik? Inkább elbaszol 10 órát az életedből plusz a fórumokon nyavajgás. Mert ha egyszer írtátok volna le, nem is lenne semmi baj, abbahagyod és kész. De itt minden egyes rész után megy újra és újra ugyanazoktól az emberektől.

Vill du bli ihop med mig?


LY képe
LY
Donator

Engem pont azért zavar az említett bakugrás, mert nagyon sok minden tetszett a sorozatban- például az is, ahogyan az intelligencia kérdését elkezdték felvezetni. Megpróbálom kifejteni ;)

Az egész Nolannak azzal a hasonlatával fogható meg talán a legjobban, hogy a hostok egy open world RPG játék NPC karaktereinek a kvázi továbbfejlesztései. A karakternek van rövid és hosszú távú emlékezete a korábbi interakciókról, véges számú (bár valszleg nagyon sok) "állapota", és ezek kombinációitól függően választ az előre programozott reakciói közül. Ahogy a Halo1 designerei kifejtették abban a régi de baromi jó előadásukban, valójában nem az intelligencia a fontos hanem annak az illúziója, meg hogy a karakter láthatóan és értelmezhetően kommunikálja kifelé a belső "mentális" folyamatokat. A "játékos" ezekbe a látható jelekbe pedig már saját maga képzeli bele az intelligenciát, ha elég meggyőzőek. Ebbe a megközelítésbe tökéletesen illeszkedett az első epizódban a "reveries" is, amivel ezeket a jelzéseket akarták kevésbé gépiesre és ismétlődőre venni.

Tehát a hostokat az első pár epizódban úgy mutatták be, hogy a belső döntéshozataluk teljesen absztrakt, nincsenek fogalmaik arról hogy mondjuk erőszakos meg kedves meg veszélyes, és nincs öntudatuk sem. Egyszerűen csak nagyon-nagyon összetett automaták, a belső paramétereik meg előre programozott viselkedéseik véges számúak és így a kombinációik is még mindig véges számúak, és így végeredményben kiszámíthatóak is. A behavior csapat tagjaival folytatott párbeszédekben ezt még meg is erősítették azokkal a jelenetekkel, amikor analízis módba kapcsolva őket, a sallangok (akcentusok, megjátszott érzelmességek) nélkül, azonnal átment mindegyik nagyon robotikusba.

Ezek alapján én az első pár rész után arra számítottam, hogy - legalábbis az első évadban - a sztori olyan kérdéseket fog feszegetni, hogy hol is van a határ a valós intelligencia és annak illúziója között, lehet-e addig növelni egy ilyen automata komplexitását hogy már minden helyzetben megkülönböztethetetlen egy embertől, és akkor számít-e még az hogy "belül" hogyan is működik. Erre még rá is erősítettek olyanokkal, hogy bedobták a "bicameral mind" elméletet, ami az emberi intelligencia kialakulását próbálja megmagyarázni. Ugye a Turing-teszt sem azt követeli meg a géptől, hogy tényleg intelligens legyen, hanem csak azt hogy a vakteszten képes legyen átverni egy embert.
Vagy mondjuk - ha már HBO meg csöcsök - William és Dolores példáján keresztül azt vizsgálhatták volna, hogy meddig sex toy a robot és mikortól kezdhet kiváltani egy valódi partnert. De persze úgy, hogy közben belül semmiféle érzelmet nem él meg, csak elég összetettek az előre programozott viselkedések meg állapotok eredményei, hogy már át tudja verni az embert. Ez például kifejezetten erős sztori lehetett volna...

És akkor innentől spoilerbe

ShowHide spoiler #


Végre valaki tökéletesen látja a helyzetet és még az időt is rá szánta, hogy kifejtse :D Én is hasonló dologra számítottam első részek alapján és hatalmas a kontraszt ehhez képest az utóbbi részekben. Tényleg olyan mintha menet közben váltottak volna erre az egyszerűbb, debileknek eladhatóbb sztorira. Pedig ha tényleg az volt a cél eredetileg amit leírtál, akkor az egy kiváló scifit eredményezhetett volna.



Szerintem egyszerűen túl sok a függőben lévő szál ahhoz, hogy ilyen következtetéseket le lehessen vonni, én pl. ilyen sorozatoknál ezért nem szeretek egy teljes évad vége előtt komolyabb fejtegetésekbe bocsátkozni.

ShowHide spoiler #

Ja, egyébként a tizedik rész címe "The Bicameral Mind", csak szólok. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!