Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


em feltétlenül fusi, nekem az otthoni projektek mind tanulási célból vannak + fun.
Igaz mostanában már nem sok időm jut rájuk.

na ez a masik, amit ruhellek a meloban, semmi hobbiprojektre nincs se kedvem, se idom (sot, fizetos melokat is tologatok)
multkor neztem a legutobbi fellangolas hobbiprojekt mod date-je 2013-as volt
egyszeruen csalad, gyerekek mellett keves a 24h

Parizer forever.


Tno képe
Tno

Szándékosan se.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem. Létezik asszirológia, ahogy egyiptológia és egyebek is.

Amúgy a régészet se nagy szám, dögmelegben / esőben hajlongasz / térdepelsz az év 60-70%-ában, télen meg kiértékeled / dokumentálod /restaurálod, amit találtál.

Bár kétségtelen megvannak a szépségei (viszonylag nyugis, baszogatásmentes meló, és lehet inni a munkaidő alatt) (sőt, tulajdonképpen bármit lehet csinálni, ha a határidőt úgy-ahogy betartod -> azaz max 3-5 alkalommal kéred a hosszabbítást :D).

És kb az egyetlen olyan állami "cég" ami nyereséges a szerencsejáték mellett, tehát fizetés, munkaeszköz, és egyéb juttatás mindig lesz.




dögmelegben / esőben hajlongasz / térdepelsz az év 60-70%-ában, télen meg kiértékeled / dokumentálod /restaurálod, amit találtál.

*.* Bármit meg adnék ezért.
És hogy tényleg ne legyen nagy off: programozást tanulni jó lenne, de a környéken nincs egy krva iskola v. tanfolyam, ahol lehetne valami tanulni ECDL-en kívül...
Meg amúgy is, azt se tudjam, hogy mibe álljak bele. Java alap gondolom, mysql alapok megvannak még a fejben, de jó lenne ezek mellé még valami stb. :\



Ha már tudsz egy nyelvet akkor onnantól a többit is meg fogod tudni tanulni szerintem egy könyv az adott programnyelvről + egy kis guglis segítséggel.
Aztán lehet, hogy rosszul gondolom.



A programozáshoz elsősorban analitikus gondolkodásmód kell, meg a képesség, hogy el tudjon az ember merülni egy megoldandó problémában. Az, hogy milyen tudás kell hozzá nyilván attól függ, hogy mit akar az ember programozni. Vannak témák, ahova zéró matektudás kell, vannak ahova nyilván nagyon fontos. Van ahol elengedhetetlen a számítógép működésének mélyebb ismerete, valahol meg kb semmit se kell tudni a gépről stb...



Amúgy amikor a játékokban a fizikát programozzák az, hogy működik? Fizikából zseni arcok költik át a törvényeket programnyelvre vagy van ennek valami egyszerűbb módja?



Megyünk Cartwrighttal (gyerekként a régészet volt nekem is az első, bár utólag belegondolva sajnos kicsi az esélye, hogy Stargate szituba kerüljön az ember).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Cartwright írta: 1, régészet :P Ez az örök favorit, igazából, szülői kényszer miatt nem jelentkeztem volna 1 ével később, akkor fel is vettek volna. Akkor pont meg lett volna a ponthatárom, aztán rákövetkező évben emelték, majd utána meg bejött az emelt-szintű érettségi katyvasz stb.stb.
2, programozó :D okj-s szinten az vagyok, de utána jött ugye a fősuli. Pl. jó lenne c/c++ kívül még ezt-azt megtanulni.
3, újságíró :D - nem kamu, tényleg.

Mint ex-tech-újságíró: ha nem pozícionálod magad jól, könnyen felkopik az állad. A kezdőket szarért-húgyért vagy egyenesen ingyen dolgoztatják. Persze tech, autós, bármi tesztelős körökben érts fotózáshoz, videózáshoz, stb. A közép/felsővezetők azok itt is, akik hazaviszik a pénzt, a többi max azért gürcöl, mert elhivatott.

Ráadásul annyira csökken a bevétel, hogy tech oldalaknál konkrétan kirúgták az összes korrektort meg minden hasonlót. Nincs rá pénz.

A technikai megoldásoktól sikítva futnál el, a RW szerkesztője fényévekkel megelőzi az ottaniakat. Pl egy bizonyos zenetévé oldalánál HTML kódban kellett írni a cikkeket, egy tévécsatornánál a galéria HTML kódját kellett kézzel bebiggyeszteni mindig, ezen azóta se hiszem, hogy változtattak. Annyi, de annyi dolog volt, amivel naponta tíz-húsz perceket vagy órákat kell szórakozni, mert nem vették a fáradtságot arra, hogy lekódolják, vagy megrendeljék. (A galériára írtam egy külsős toolt, ami legenerálta a kódot, azt valszleg külsős fejlesztőcég félmilláért építette volna be.)



Leginkább köcsögdarabokat és csontokat találni a földben.
És akkor is már jó vagy, főleg ha nem csak párszáz éves cuccok.

Szóval csillagkapuban nem nagyon reménykednék :D

Ráadásul a megrendelő (általában valami útépítő) célja, hogy minél kevesebbet találj (elvégre annál előbb kész az ásatás -> és mehet az érdemi munka), tehát mindig mindenhol keresztbe tesz (ez az egy igazi stresszes része amúgy).

De vannak tényleg jó dolgok a "csillagkapun" kívül is.... Például mikor felküldik a drónt a tavaszi búza fölé és kirajzolódik egy tatárjárás kori templom képe (máshogy nő a búza), vagy amikor a fél méteres próbaásatáskor belefutnak egy bronzkori faluba és még a temető részen találsz is bronzkori ékszereket mellétemetve, vagy ilyesmi. Vagy belefutsz egy 2. vh-s lövészárok-fal kombóba, aztán kiderül, hogy nem véletlenül tették azt pont oda, mert egy avar kori falu falmaradványai voltak az "alapok"...
De akár ezen kívül is, mikor a 25 literes csillió darabra tört cserépedény 40%-át összebogarászod, és a restaurátorok 3 hét alatt összeeszkábálják/kipótolják és a végén mutogathatod, hogy igen ezt te találtad és xy rakta össze, és ezt meg ezt tároltak benne.

Akinek egyébként ilyen passziója van (szeretne lenni), annak javaslom egy fémkereső beszerzését... Egy komolyabb videokártya áráért lehet venni, és annál azért sokkal jobban tartja az árát, ha mégis megunnád :D
És ha esetleg csak 50+ éves érmét találsz, az is érhet valamit :)



Ha találsz valami ertekeset úgyis azonnal lenyulja állam, ha meg el akarod adni magangyujtonek még buntetoljaras is lesz belőle :D Amúgy honnan tudsz a regeszkedesrol ennyit Chiller? Csak nem te voltál anno a chosen one 136 ponttal? :D



Mindenre van megoldás, ezt neked kéne a legjobban tudnod ;)
Amúgy persze hivatalosan igazad van.

MNM-ben voltam 4 évig közbeszerző/IT project manager. De elég jól beleláttam a témába (persze valamennyire engem is érdekelt), voltam ásatáson is.



Nem azt mondtam, hogy nem lehet elvezni a melot, hanem hogy munka es hobbi nem ugyanaz. Az onmegvalositas meg HR bullshit.

Ezert van ra ket kulon szo. Ha a munkadat hobbi komolysaggal/hozzaallassal csinalod, akkor nem vagy jo munkaero (ha mondjuk 1 embernel tobbel dolgozol egyutt). Ha a hobbidat munka komolysaggal csinalod, akkor gyorsan szerezz egy eletet. Persze a hobbibol lehet bizniszt csinalni, de az uj szintre emeli az egeszet.

Amugy a mostani munkahelyvaltasom is pont egy ilyen balanszvaltas miatt volt reszben. Elozo melohelyem nyugis volt, kurvajo kornyezetben, jol fizetve de mentalisan nem nagyon stimulalt mar regota. A mostani kozelebb van a hobbimhoz, igy erdekesebb plusz a szabadsag is nagyobb - cserebe a szervezettseg szarabb, fizetes szarabb, kilatasok nem olyan stabilak. Ergo ez a ceg hobbi kozelibb, cserebe sokkal kevesbe professzinalis, mint az elozo (vakarom is az arcom lefele mar par dolgon igy az elso heten).

Persze akkor is kulon kezelendo az otthoni kis hobbi projektjeimtol es azok akkor is izgalmasabbak, ha tudom, hogy soha nem lesz beloluk semmi. De nem nagyon vannak ilyenek mostanaban, a hobbi most nekem inkabb a suli, ahol nagyon erdekes dolgokat tanulok es most mar hasznalni is fogom ezeket a munkamban.

Regen minden jobb volt.



Amugy en csillagaszatot jeloltem meg harmadik helyen, fel is vettek volna a 134 pontommal, de utolag orulok, hogy nem igy alakult :D

Regen minden jobb volt.



Az atlag engine programozonak minimalis fizikatudasra van hozza szuksege. Kb. hogy felfogja, mit csinal. De azt is csak a core fejlesztoknek kell igazan ismerni. Egy kezdetleges, de mukodo fizikai szimulaciot leprogramozol egyetemen, hazifeladatkent. Nem a fizikai/matek szamitas a nehez resze (de a tobbseg szamara az az izgalmasabb resze, tobbi csak szopas).

Egyebkent is, ami fizikaban (aka. a valosag matematikai modelljeben) fel oldalnyi differencialegyenlet-rendszer, az kodban kb. 4 szorzas lesz meg egy loop. Leegyszerusited az egeszet (diszkret terben mozgunk, nem valosban, homersekletet kihagyhatjuk, surlodas* most nem szamit, stb, stb, az egyenletek haromnegyedet kihuzod), kb. ez van grafikaban is. Persze aztan lehet bovitgetni meg kozelebb kerulni a valosaghoz. De akkor is inkabb az a nagyobb kihivas, hogy hogyan tudod fake-elni a valosagot hatekonyan, mintsem hogy pontosan modellezd.

Disclaimer: nem programoztam meg fizikai engine-t es grafikaval is csak picit foglalkoztam, de a masik irannyal annal tobbet (computer vision, sensing, control)

*a surlodas az egyik legkemenyebb problema amugy, amire fizikai modellek sincsenek meg. No de nem a gamingben fontos ez, hanem: a robotikaban. Nemelyik robotkar mar szamolja, hogy hanyszor fordult es annak megfeleloen adjusztalja a szamitasait, minden egyes mozdulattal valtozik az atomszerkezet es a kenes minosege.

edit: erre utaltam, hogy a fejlesztesben nincs mar szinte semmi romantika. Az kb. '96-ban volt utoljara (meg esetleg ha van eleg penzed fel evre elvonulni a vilagtol es csak azzal foglalkozni, ami erdekel, egymagad). Persze ettol meg lehet szeretni!

Regen minden jobb volt.



Oscee írta: De akkor is inkabb az a nagyobb kihivas, hogy hogyan tudod fake-elni a valosagot hatekonyan, mintsem hogy pontosan modellezd.

Itt van a kutya elásva egyébként. Grafikát is pont ezért nem raytrace-elünk game engine-ekben, hanem trükközik mindenki.*

*Mincrafthoz készült anno mod, ami raytrace-el, de az is csak asszem negyed felbontáson mozgás közben, és hát az a játék nagyon egyszerű még raytrace szempontból is.



Egyelore nem tudok bekoltozni az alberletbe. Faszom ki van mar mindennel, mindjart felszallok egy repulore es hazamegyek.

Regen minden jobb volt.



Szívesen segítek valami roadmap-szerűséggel, ha tényleg érdekel... :) Akár privátban, akár a szoftverfejlesztés topicban. Előbbi esetben leírom, hogy szerintem hogyan érdemes önállóan nekikezdeni, meg középtávon haladni, utóbbi esetben meg szintén, csak ott majd jön kecske meg a többi savanyú, vén fasz aztán szétcincálnak. ;D



dehogy jössz
itt még szarabb

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



De legalabb van keco, itt meg holnaptol hajlektalan vagyok :D

Regen minden jobb volt.



hallgass most rám: mondd, piád van, beraktároztál? az a legfontosabb! ;D



csak, hogy ne csalódjál, ha már így várod: nemtom milyen roadmapot akarsz adni neki, mikor ezt írta.

Cartwright írta: 2, programozó :D okj-s szinten az vagyok, de utána jött ugye a fősuli. Pl. jó lenne c/c++ kívül még ezt-azt megtanulni.

Érted. cpp-re van okj-s képzése. Szóval innentől max önbizalmat kell neki adni, hívd el sörözni! :Đ



Talan 2 kis sort ittam, amiota itt vagyok, keszleten sincs semmi. Ami nem is baj, mert holnap koltoznom kell. Valahova.

Regen minden jobb volt.



Látjátok, mondtam hogy be fog szólni! :D



baszki. nálad ontopikabb itt ember még nem volt. :S



Ha most felcsapsz dílernek, aztán a húgodat is kihívod japánba, kezdhetünk aggódni.



Elegge ki vagyok igy is, most lehet nem kene alkoholizalni plusz a koltsegvetes is szukos, egyelore nem koltenek kocsmazasra.

De igy, hogy nem lesz cimem, nem lesz bankszamlam se, szoval fizetest se tudok kapni, funfun :D

Regen minden jobb volt.



Jól belevágtál te ebbe. Na majd kialakul ez, reméljük csak a legeleje ilyen nyögvenyelős.



Azért ezt a kalandvagyo hozzaallast is irigylem, hogy valaki kimegy Japánba, úgy h kérdéses a lakhatasa :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!