Jelenlegi hely

Tabletek

Utolsó bejegyzés

Tabletek

feketeninja írta: Lehet, kezd off lenni, de priviben írd meg légyszi, hogy melyik modelled van(proc. ram, stb) és, hogy pontosan mire használod, illetve miket próbálgattál vele. Csak mert régóta szemezek velük, viszont nálunk mocskosul drágák. Egy 2gb-os, atom procis surface 3 majdnem 200k, amit nme fizetnék ki szívsen, ha még a rátelepített oprendszer is dadog rajta. Így talán lenne némi viszonyítási alapom.

Lehet mast is erdekel, nyitottam topikot neki, na meg igy barmikor tudjuk tablet vonalon is vinni a beszelgetest offolas nelkul.

Igy nez ki a felallas nalam:
- Surface 3
- 4gb ram
- 128ssd (ha nem eleg van micro SD slot)
-- Atom x7-Z8700 (x86os, full desktop windows fut rajta), de minden surface 3 (nonpro) modelben ez a proci van. Ez hosszu akkuidot ad, full passziv hutest, alig melegedest, overall konnyebb es vekonyab design kialakitast.
- surface 3 pen (kek)
- surface 3 keyboard/cover (kek)

Mire hasznalom:
- Legnagyobb szazalekban OneNote-on dolgozok benne a surface pennel, ertsd grafikonok felrajzolasa, iras, matematikai szamitasok, beszurasok, stb stb.
- Azutan mindennemu netezesre, youtube-n HD stream, gmail, RW, meg minden mas oldal.
- Programozasra ha pl nem vagyok nagygep mellett (notepad++)
- (libre)office programok mint excel es word ha CV-t kell irni vagy barmilyen mas dokumenttel vacakolni, pdf-eket kuldeni valahova.
- photoshop.
- zenehallgatas a beepitett hangszorokrol vagy fulhalgatoval
- viber/skype, van nagyszeru kamera is rajta (es ezen a modellen infras azaz este feny nelkul is koser)
- calculator
- double (total) commanter, azaz fajlkezelesre, letolteni valamit, usb-re atdobni. Esetleg forditva, usb-rol feldobni valamit netre valahova.
- mobilomat tolteni (a toltoje a csaladnak microUSBs vegre a surface 3tol kezdve)

azt hiszem ennyire hasznalom, de ha lenne is meg amit kihagytam, ebbol mar latod a felhasznalasi iranyzatot mindenkepp.

Draganak draga de a vilagon a legjobb tablet/laptop hybrid. A felsorolt hardware es szoftware elonyok mellett nagyszeru a kickstand (az egyik legertekesebb hardware fejlesztese a MS-nek a surface-en ha engem kerdezel, nem hiaba masolja az Apple is mar meg mas csingi gyartok), a vaskos kialakitasa, a magnezium otvozet anyagu premium boritasa nagyon kellemes az erintesre es idotallonak nez ki, a billentyuzet konnyen leakaszthato a magnessel es okes gepelni is rajta. Erdekesseg keppen meghalatta eladasban az apple iPadjat is, annyira popularis.

Ami nem tetszik benne (illetve dolgoznek meg rajta):
- meg mindig tul nehez szerintem. Ettol (sokkal) lajtosabbnak kepzelek el egy optimalis tabletet mivel ha rovidebb ideig is a levegoben tartom elkezd faradni a kezem, muszaj igy az olembe/le tenni egy ido utan. En sokszor hasznalnam felkezzel felemelni, valakinek valamit mutatni rajta, de erre nagyon kenyelmetlen. Nem azt mondom hogy nem lehet megcsinalni, de kenyelmetlen. De ez teljesen nyilvanvalo techologiai limit es majd ahogy haladunk elore az idoben megy az kisebbre, nem neheztelek rajuk.
- nincs rajta beepitett slot a surface pen nek ahova szepen elferne, csak egy mellekelt kezzel raragaszthato muanyag hurok ami majd igy kiall a surface-ed oldalabol es fityegne (what the fuck MS, nem is ragasztottam ra inkabb a taskamba marad a pen)

kb ennyi. Minden massal nagyon meg vagyok elegedve.

Szerkesztette: psishock - 2016 jan 21


Nekem van egy Samsung Galaxy Note Pro 12.2-es tabletem.

Ami sajnos nem szerencsés benne, hogy rohadt Samsung Touchwiz rendszer fut rajta ami néha isszonyatosan megöli a teljesítményt és élvezetet. Lehet ugyan rootolni de sajna semmilyen jól használható custom rom nincs rá.

Képregény olvasáshoz meg esetleg oldalak olvasásához remek akárcsak videók fogyasztásához.
Igazából eléggé ritkán veszem elő (max utazáskor viszem magammal) mert otthon vagy asztali gépen játszok meg csinálok mindent vagy ha kényelmesebbre vágyok akkor meg Macbook Air-re váltok.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Köszi! Igazából pont ezzel a konfiggal szemeztem. Nálunk 220k az LTE nélküli. Ennyit még kicsengetnék érte. Természetesen ebben még nincs benne a type cover és a pen, ami elég vicces, de már túltettem rajta magamat.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Asszony rákapott egy Facebookos játékra, ami az iOS-es appként jobban fut (gyorsabban betölt, kezelhetőbb), így kábé naponta lemeríti vele az iPadem (mert folyton bekapcsolva hagyja, mivel csak úgy termelődik a nemtommicsoda). Amikor a tabletet soha nem tapasztalt szinten felmelegedve a töltőn találtam, mert a játék persze közben futott rajta, és folyamatosan a töltés ellen dolgozott, akkor rászóltam az asszonyra, hogy ezt azért mégsem kéne.
Arra gondoltam, inkább vennék neki egy olyan androidos tabletet, amin elfut a játék, és nem túl drága ahhoz, hogy az se nagyon érdekeljen, ha 1-2 év alatt gallyra vágja. 30000 Ft körül húznám meg a határt, de +/- 5-10k még benne van a pakliban, ha van értelmes érv mögötte. Ebben az árkategóriában valami jó tipp konkrét kütyüre?

Amúgy erről a játékról van szó:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playdemic.villagelife....

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



psishock:
ennyi idő elteltével mi a véleményed még róla? nézelődök most valami hasonló iránt, csak az intel atom nagyon riaszt, idáig csak rossz tapasztalatom volt vele :/ és azért ennyi pénzt nem akarok valamire kiadni ami 1-1.5 év után megadja magát



jo ara van

Parizer forever.



Van egy első generációs Nexus 7-esem, ami teljesen jó ... volna, ha nem kúszott volna fel rá az Android 5.x, ami teljesen taccsra tette. Megpróbáltam visszaállítani a legutóbbi 4.x-es Androidot, de nem jártam sikerrel. Tudna valaki esetleg tanácsot adni, hogy mi a legkevésbé fájdalmas módja a régi Android telepítésének? Elméletileg unlockoltam a tabletet, mindent levakartam róla, de gondban vagyok rendszer visszagörgetésével.

The strong eat, the weak are meat.



Custom ROM feltétele. Enyémen is az van, Paranoid.

Emlékeim szerint így fog kinézni a menet, bár én nem 5.xx-ről raktam át:
1. lementesz mindent róla
2. rootolás, majd custom recovery telepítése (utóbbi asszem factory resettel jár, de egyébként is nagyon ajánlott)
3. custom rom és google appok felmásolása
4. custom rom telepítése (a custom recovery-vel)
5. google appok telepítése (szintén)
6. rootolás telepítése, ha a rom nem pre-rooted
7. kész, már csak be kell lakni

Nagyon rég csináltam meg a sajátomat, még Nexus 4-em volt, ezért nem tudok mondani pontos how-to-t, inkább csak belinkelem az XDA alfórumot:
http://forum.xda-developers.com/nexus-7

szerk: és itt vannak a paranoid romok:
http://get.aospa.co/official/grouper
Nekem egy még ennél is korábbi stabil van rajta, évek óta nem frissítettem. (3.98, mert abban még benne volt az apponként állítható DPI beállítás)



és biztos, hogy az 5-östől lett ilyen?
Nekem a nand flash lett csigusz, úgyhogy a hajamra kenhetem.



Nem volt agyon használva, a gond tényleg akkor kezdődött, amikor felraktam 5.x-et. Onnantól a rendszer sebessége a tizedére csökkent, a legalapvetőbb feladatokra is perceket kell várni. A régi 4.x-es Androiddal semmi ilyen gebasz nem volt, a 4 magos proci simán vitte a rendszert, most meg egy weboldal megnyitása 3 perc.

A Paranoidos tippet köszönöm, de inkább a stock Androidot szeretném visszarakni.

The strong eat, the weak are meat.



Igazából onnan, hogy fent van a custom recovery, azt raksz rá, amit akarsz. Ha stockot, akkor azt, csak be kell szerezned a ROMot valahonnan. Mondjuk a google-től:

https://developers.google.com/android/nexus/images#nakasi
asszem ez az, 4.4.4:
https://dl.google.com/dl/android/aosp/nakasi-ktu84p-factory-9482e892.zip



Köszi! Megpróbálom a hétvégén felvarázsolni rá, mert egyébként tök jó állapotban van a tablet, csak nem tudom lényegében használni. :)

The strong eat, the weak are meat.



Mondjuk arra nem emlékszem, hogy hogyan lehet a stock romot rávenni arra, hogy soha ne frissüljön. (Nem meglepő, nem igazán volt stock ROM-os cuccom) Minimálisan módosított stock romok egyébként az előbb belinkelt fórumon is vannak, azokat valszleg nem frissíti automatikusan a gép. :)

+1 megj: emlékeim szerint a stock ROM-ok az előzetesen feltelepített custom recovery-t is felülírják.



Tepet írta: psishock:
ennyi idő elteltével mi a véleményed még róla? nézelődök most valami hasonló iránt, csak az intel atom nagyon riaszt, idáig csak rossz tapasztalatom volt vele :/ és azért ennyi pénzt nem akarok valamire kiadni ami 1-1.5 év után megadja magát

ennyi idő elteltével mi a véleményed még róla?

az egyik legjobb hardware vetel amit eletemben vettem szerintem.
- Suli felkeszitesnel is rengeteg aktiv szerepe volt az eletemben
- most suli alatt is teljesen kivaltottam a nagy es nehez laptopomat vele (sulis szoftvereket feltelepitettem ra es azzal hasznalom)
- kivaltotta a fuzeteimet, mivet OneNote-ban kategoriakra leosztottam a tananyagokat es ugy irogatok a Pen-nel vagy gepelek billentyuzettel bele. Plusz ki kell emelni hogy sokszor teleirja a tanar a tablat, en meg egyszeruen lefotozom az egeszet es azt illesztem a OneNote irataim koze, majd esetleg hozzairogatok valamiket, mintsem vesztegetnem az idomet a folyamatos kormolessel.
- kivaltotta a konyveimet is (elektronikus formatum, konnyen scrollozhato, keresheto, modifikalhato, stb ugye).

Igy szinte az elso szamu szerszamom ott, es egy mini tablet tartoban elfer par extra iroszerszam meg papir mellett, nem is kell nagy iskolataskat hordanom.

csak az intel atom nagyon riaszt

teljesen kielegito az osszes szoftverre amit hasznalok jelenleg, nem kell egyaltan felni tole. Offisz csomag, fejlesztoi szoftverek, aktiv bongeszohasznalat, stb. Tobb helyrol hallottam mar sirast az atom procikkal kapcsolatban de nem tudom pontosan milyen formaban, illetve mire alapozzak, mivel en ahogy tapasztalom mondom teljesen kielegito az a celjaimra.

Ha csak nem akarsz valami brutalis eroforrasigenyes cuccot rajta futtatni, boven kielegiti a szoftverek eroforras igenyet.

Az atom mivoltanak hala amugy az energiafogyasztasa kifejezetten enyhe, igy ha hosszu orakik nincs lehetoseged aram ala tenni, de epp dolgoznal vagy tanulnal rajta, kibirja siman.

Ket dolgot javasolnek amugy, okvetlen szerezz be egy egeret ha dolgozni akarsz effektiven rajta. Ez vizsgaknal is nagyon begyorsitja a kezelest es ugy overall egysegekkel kenyelmesebb mozgolodni mint a touchpaddal. A touchpad teljesen jo mint fallback, de napi melora ugye szenvedes tapizgatni.

A masik hogy a DPI-t emeld meg alapbol nagyobbra, hogy kenyelmesen lehessen olvasgatni barmit rajta, es/vagy touch screennel is kezelni, ha epp ugy adodik a dolog.

Touchscreenel ritkan szoktam kezelni ha suliban vagyok, inkabb csak ha hosszabb szunetek vannak es programozas helyett mazsolazni szeretnem a tankonyveket, akkor billentyuzet+eger nelkul csak mezei lajtos tablet modban hasznalom.

Btw sok apro figyelmesseget tapasztaltam meg rajta ido kozben amire ugyeltek a design-nal, pl ha billentyuzet rajta van, es szeretnel valakinek valamit gyorsan mutatni csak tablet modban tapizva, nem kell leakasztanadon a billentyuzetet rola, eleg ha csak lazan hatra hajtod azt es nem fog reagalni semmilyen inputra ami megzavarna, nyugodtan megmarkolhatod a gomboknal is.

A Surface pen elem azota is tart amugy csere nelkul (mit tudom en majd 1 eve), pedig szinte mindennap hasznalom szinte, mondjuk igaz nem folyamatosan, mint egy grafikus vagy allandoan irkalgatni szereto ember.

A kickstand meg mindig egy isteni fejlesztes es egy csomo szituacioban nagyszeruen jon, egyedul sajnalom hogy csak 3(4) poziciora allithato, a kesobbi Surface verziok "vegtelen" precizitasa helyett. Neha jol tudna jonni hogy kellemesebb szogbe tehessem, de ne annyira magasra hogy belezavarjanak a lampak tukrozodesei. De amugy apro reszletkerdes mar.

Egyedul akkor szoktam magammal vinni a sulis laptopomat ha hardware gyakorlati orank van, ahol ugye halozai kabelekkel, es mindenfele mas kimenetekkel, plusz VMWare virtualizaciokkal es csomo RAM, HDD es hasonlo hardware leakasztasokkal dolgozunk (heti 1 nap).

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nekem SP2-vel (szintén 4GB ram, 128GB SSD konfig) leginkább az volt a problémám az utolsó évében, hogy az a 4GB nem igazán volt elég aktív fejlesztéshez. Értsd: IDE + lokál szerver (apache + mysql) + workbench + böngészők és huss, már nincs is. :(

Iskolába persze elég volt jegyzetelni nekem is.



Nekem SP2-vel (szintén 4GB ram, 128GB SSD konfig) leginkább az volt a problémám az utolsó évében, hogy az a 4GB nem igazán volt elég aktív fejlesztéshez. Értsd: IDE + lokál szerver (apache + mysql) + workbench + böngészők és huss, már nincs is. :(

eddigi tapasztalataimat kerdezte egy-ket ev utan ugye, nem hogy jovobe lathatoan esetlegesen mire (nem) lesz eleg. :)

IDE-bol pl BlueJ-t hasznalunk mint preferalt. Lajtos, konnyen kezelheto/atlathato, teljesen korrekt debuggerje van. Eclipse-et probaltam de nekem feleslegesen komplexnek hatott minden biszbaszt jelentve, legyre atombomba fazon. Mondjuk BlueJ-nek is megvannak a maga erdekessegei (marmint pozitiv es negativ aspektusai osszeveve) persze.

Gondolom az Eclipse tobb memot is zabal megpakolva minden modullal, stb.

lokál szerver (apache + mysql) + workbench + böngészők és huss, már nincs is. :(

mondjuk jo kerdes milyen tovabbi csomagokkal fogunk dolgozni a jovoben. A programot isverve tulsagosan sok webdev nem lesz, inkabb a klasszikus programozasra fekszenek ra erosen (objekt orientalt, elsosorban es szinte kizarolag ugye Java). Persze lesznek adatbazisok is es szerver alapu kodok is ahogy olvastam, webappok is, ugyhogy variaciokban mondjuk nem lesz hiany.

Surface teren nem is arra celoztam hogy az egesz eletemet kivaltotta volna, itthon orommel ulok a nagy es dupla monitoros Desktop Master Race gepem ele, kiraly egerrel, mechanikus billentyuzettel, stb stb, szal eg es fold a feeling ez meg a Surface hasznalat kozott. Csak annyi lett volna a verdict hogy kiraly kis szerszam tovabbra is egy csomo dologra. Sot mindez teljesen varatlanul bizonyult hasznosnak. Amikor vettem kozel nem gondoltam volna hogy ennyire megszeretem es ennyi mindenre jo tud majd lenni, csak ugy voltam vele, lenyultak az akkori laptomomat (tudjuk kinek hala ugye), aztan eh, max legyen legalabb valami lajtosabb tablet/hybrid ha mar uj cuccra adom a penzem, es ha fizetek erte, legalabb legyen valami olyasmi ami jobbik fajta, mintsem valami alsokategorias androidos kinai vacak. Sot amikor meg kizarolag laptopom volt ugy voltam vele, fasznak nekem tablet, soha nem hasznalnam semmire csak a fiokban porosodna, ha megyek valahova ott a mobilom tipikusan, ritkan meg ha power kell akkor ott a laptop, otthon meg itt az asztali gep. Varatlanul viszont a laptop (szinte teljesen) es a mobil (mondjuk felig meddig) hasznalot valtotta ki a tablet. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Eclipse-t mindenki gyűlöli, egyszerűen szar. Max azért használja valaki, mert ingyenes, más érv nincs rá. :D

Mi PHPStorm-ot használtunk, ami gyakorlatilag a legjobb amit lehet php-hoz. Sok helyen jobb a Visual Studio-nál is, (kényelmesebb, fejlesztőbarátabb, gyorsabb vele a fejlesztés) ami azért nagy szó.

Értem, hogy belépőnek vetted, csak megosztottam a saját tapasztalataimat is, nehogy valaki olyat várjon el tőle, amire nem jó/elég. :)



Ezek a 20-30K-s, belépő szintű tabletek mennyire gagyik? Kb. ennyit szánnék rá, ha nem ablakon kidobott pénz. Nem túl sűrűn használnám - elvégre itt a PC -, csak amikor utazok, vagy 1-2 napig külföldön vagyok.

Felhasználási célok:
- GPS, autóban és gyalogosan (túrák) egyaránt
- lightos netezgetés, amikor/ahol van ingyenes wi-fi
- e-book olvasás
- fényképek átmeneti tárolása (amíg itthon át nem másolom a PC-re)
- esetleg valami gagyi kis játék, időelbaszás címén

Non serviam



Szerintem nagyon, csak a bosszankodás van velük, pénzkidobás. Inkább tegyél rá félre egy kicsit. (Vagy vegyél egy Kindlet, az kijön ennyiből... Mondjuk azon csak olvasni lehet, de azt legalább jól. :D)



Ezek a 20-30K-s, belépő szintű tabletek mennyire gagyik?

egeszen, mint varhattad is.

Felhasználási célok:
- GPS, autóban és gyalogosan (túrák) egyaránt
- lightos netezgetés, amikor/ahol van ingyenes wi-fi
- e-book olvasás
- fényképek átmeneti tárolása (amíg itthon át nem másolom a PC-re)
- esetleg valami gagyi kis játék, időelbaszás címén

ezekre a celokra osszeveve egy normalisabb Phablet (tepsiphone) a legjobb szvsz.2

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Kösz, akkor nem lesz tablet. :-)

Non serviam


CJ képe
CJ

Galaxy S7, S7 Edge (mondjuk ezek nem feltétlenül phabletek), vagy Note 7... oh wait

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Igen, ezek mind a 20-30K-s árkategóriában vannak.

Non serviam



Szerintem azokra a célokra amiket írt kb. bármilyen olcsó tablet jó, de azért ne a legnonamebb legyen a szoftveres támogatottság miatt. Egyedül a GPS talán ami lehet nincs bennük, de az meg minden telefonban megvan.
Tablet piac teljesen be van fagyva évek óta, így az olcsóbb kategória is utolérte hasznalhatosagban a nagyobb neveket. Életem legjobb vétele volt 2 éve a Galaxy Tab S 10.5, azóta Samsung el is cseszte az ipad klonjaival. Ennyire jó tablet netflixre meg filmezesre egyszerűen nincs a méretaranynak hála.



Kivéve, hogy telefonálni nem szeretne vele. Sőt, talán még SIM kártyát sem tenni bele.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


LtB képe
LtB

Rendeltem kínából egy Pipo W2f táblát, olyan 30 körül volt. Z3735 atommal és rendes asztali Win 8-al jött, most már W10 van rajta. 2 giga ram, 32 gb háttértár, sd-vel bővíthető. Mission Critical dolgot nem csinálnék rajta, így a gps-t még nem próbáltam, de az összes többi említett feladatra tökéletesen megfelel. Most már egy ideje megvan, maximális az elégedettség. Egy ilyen árkategóriájú android soha az életben nem lesz frissítve, a Windowshoz meg azért jönnek frissítések, az érintésre kihegyezett része az ui-nak meg jobbára megfelelő. Ha meg valami komolyabbat akar vele az ember, desktop mód és egér/billentyűvel teljes értékű pc.



Strato írta: Kivéve, hogy telefonálni nem szeretne vele. Sőt, talán még SIM kártyát sem tenni bele.

Így-így.

@Ltb: kösz a tippet, nézek majd pár tesztet.

Non serviam



Vettem ma egy iPad minit. Nem vagyok Apple fan, de 4:3-ás, 8 inches tabletek terén meglehetősen szűkös a választék. Nagyon tetszik, megtartom, de baromi drága volt. Ha nem tudtam volna részletre megvenni, biztos nem vettem volna. Így azért nem olyan fájdalmas.



más.
gyereknek (9 éves kislány) néznék valami kezdő, de nem gagyi tabletet. mostanában fogalmam sincs merre érdemes tapogatózni, milyen márkák irányában. olyan 30-40k körül kéne hogy beleférjen.
van e esetleg valakinek naprakész tapasztalata valamelyik géppel kapcsolatban?
előre is köszi

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Ezt tegyük át ide: http://www.rewired.hu/content/tabletek

Már csak azért is, mert e kapcsán nekem is lenne kérdésem, anyám ezer éves (és ha minden igaz, most már tönkre is ment) laptopja helyett gondoltam egy tabletre, amin excel-t, meg word-öt tud használni (nyilván billentyűzettel) meg facebookozni kb. Meg internetezni meg filmet nézni meg levelezni. Na. :D Windows tablet?...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



nem gagyi tablet

olyan 30-40k körül

rwurl=http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/012/886/wntgd.jpg

erdemes amugy a surface klonokat megcsekkelni ha gagyibb/olcsobb megoldasok kellenek, van beloluk rakat mostanara a neten. Nagyinak/9eveseknek boven megfelelnek, ugy sem melora kell nekik.

Pl:
-ASUS Transformer Book T100TAF
-HP Pavilon x2

ezek mind kb 2-300 dolcsi kozott mozognak.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!