Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Én informatikusnak és abból kötöttem ki jogászként :D Annyi biztos, hogy jogi egyetemen több a jó csaj, de amúgy néha bánom (játékfejlesztés örök szerelem volt, de az meg úgyse lettem volna...), bár anyagilag nekem így jobban megérte.
Amúgy azt hittem a gyógyszerészek jól keresnek (vagy alkalmazottként nem?). Amúgy ez a nagy külföldre vándorlás szerintem elég sok ember önértékelését összezavarja... Meg láttuk Brexit óta is, hogy mennyire rajonganak a külföldiekért nyugaton.



Kereset: Változó. Az infós haverokéhoz képest elég rosszul, de éhen nem halok.
Nem rajonganak: Na igen, ez az egyik ami sokat rontott a lehetőségeken az elmúlt X évben.
Nem kizárólag anyagiak miatt mennék, hanem konkrétan szeretem a brit szigeteket (tudom, turistaként meg ott élők meséjéből más mint a saját bőrömön). Ééééés, egyszer szívesen kipróbálnám milyen olyan rendszerben élni ami nem ellened van...
Itt van pl. O. barátom tizenkevés évig élt Skóciában. Ez alatt 0 db gondja volt bármilyen törvénnyel, szabállyal, sóhivatallal. Minden alkalommal ha hazajött egy hétre, száz... Pl. ott vett egy utánfutót, annyi dolga volt vele hogy kifizette és cső. Hazajött, előtte direkt vett rá rendszámot (ott nem kell), itthon azonnal büntetés, nem szabályos, vegyen magyart, egy hétig minden nap hivatalokba járkált, fizetett - skót pénzből aprópénzt de a macera meg a hozzáállás...
Mondjuk megoldotta, most skót állampolgárként ottani keresettel már nem fog olyan könnyen rajta itt sem a rendszer :-)



nem tom, szerintem ez az angolszász jog meg közigazgatási rendszer különbsége. Sztem Németoban vagy máshol is előfordulhatna ez. Amúgy én komolyan nem értem, hogy tud ennyi gondja lenni embereknek az államigazgatással :D Bár nem az én területem, de inkább azt veszem észre, hogy az emberek nem járnak utána, nem ismerik a működését, aztán meglepődnek és hőbörögnek. Én éltem Ausztriában, Kanadában, de igazából életszínvonalbeli különbséget csak infrastruktúrában, meg a természeti adottságokban tapasztaltam a mindennapi életben. Jó persze lehetne sorolni a különbségeket, de semmivel nem érzem magam rosszabbul itthon, mint kint. De lehet csak szerencsés vagyok, vagy egyszerűen toleránsabb :D Én inkább a fiatalokat sajnálom itthon, akiknek szülői segítség vagy egy szaftos hitel nélkül esélyük sincs önállósodni (most az átlagról beszélve), így érthető h mennek ki összespórolni a pénzt, de az meg nem igazi élet.



Nos igen, progmat az javarészt elméleti matek és egy kis programozás. Kutatónak jó lesz, életre nem. Egyébként egy olyan embert ismerek, aki elvégezte fősulit/egyetemet, és utánna programozó is lett, a többi vagy nem olyan szakon végzett, vagy nem végzett. A szakot otthagyókból meg random, mi lesz, ismerek BME műinfóról kilépett minőségellenőrt is pl...

@Moken: angliában is leginkább az idióta falusi paraszt mondta rá az igent, aki eddig az EU pénzén élt, és ezt is hülye volt felfogni. Londonban ha jársz, elég kevés "angol" embert fogsz látni, btw. Dublinban meg teljesen máshogy van.

A szabályzásra meg: Németországban tippre akkor basszákl meg, ha nem szabályos, de könnyen kilehet deríteni, ellenben az itthoni szokásos faszoskodással, hogy senki nem tudja, mi a szabály, minden hivatal a másikra mutogat, stb.

Dublinban pl ottani TB/adó/személyi számot szerezni nem volt 2 óra. Ebből 1 óra az utazás, 10-15 perc formanyomtatvány kitöltés, aztán talán 20-30 perc sorbanállás, mert volt akkor épp vagy húsz másik ember is ott. Mindezt előzetes bejelentkezés nélkül. Két dolog kellett, egy útlevél, és egy papír az apartmantól, hogy igazolják, hogy ott lakok perpill. Aztán belebámulsz a kamerába, és ennyi. OK, utánna asszem 4 nap volt a postára várás, de ennyi volt, kész, semmi mást nem kellett kiváltani, befizetni, stb. Itthon mit tudsz ilyen gördülékenyen, azonnal elintézni?



Én nem arról beszélek, hogy megszavazták a Brexitet, hanem a közvélemény hozzáállásáról, azóta még nyíltabban állnak ki a dolog mellett, és ez korábban is bennük volt. London egy emberi olvasztótégely, én spec rühellem is, akárcsak Brüsszelt.
Az ügyintézés amit írtál az itthon is megoldható pár óra alatt, adott településtől is függ. Ha igazán rá akarsz csodálkozni a közigazgatásra akkor balti államokba menj, na ott tényleg durva rendszer van :D De én attól, hogy esetleg itthon fél napot rá kell áldoznom valamire, amit máshol hamarabb elintéznek még nem éreznék késztetést, hogy külföldre menjek. Én egyedül a fizetésben meg a környezetben látok rációt, ami miatt megéri. Családot pl. 100x inkább alapítanék itthon, mint Londonban, Birminghamben vagy Stockholmban.



Okay, tény, mióta megvolt a brexit, a legutolsó zsebnáci is kijött a pincéből Angliában. megj: családtag kint van, rohadtul nem tudja senki sem, hogy mi lesz. Csudajó, hogy akkor tudták ezt is kitalálni, amikor már évek óta együtt él párjával.

Egyébként pont családalapításra írekhez mennék, mert valami brutális adókedvezmény van a gyerekre. Persze ott se fenékig tejfel az élet, Dublinban idióta vezetés letiltotta a lakásépítést, így vagy kurvadrágán bérel az ember, vagy külvárosból fog bejárni. Na meg az ír "hejj, ráérünk arra még" üzleti hozzáállás se fekszik mindenkinek. De ott legalább nem a lehúzásra rendezkedett be az állam, az áfa elviselhetőbb, a szabályok nem változnak kétpercenként, a sajtóból nem a kedves vezért éltetik vagy épp szidalmazzák, mert megint haver kapta a pénz 90%-át, vagy hogy kigyulladt a metró megint.... helyette attól, hogy már megint sztrájkolni fog a helyi HÉV/villamos, mert asszem két éve(!) nem kapták meg a kialkudott béremelést, vagy épp elöntött egy negyedet az áradás.



Én egyedül a fizetésben meg a környezetben látok rációt, ami miatt megéri.

Húha, főnök, akkor neked nagyon nem jött át, hogy mi az ami miatt Reaper kolléga meg én sem bírjuk itthon elképzelni a saját jövőnket (és esetemben a majdani gyerekeim jövőjét sem)...



hmm ez a dublini lakásépítés dolog érdekes ennek utána nézek. Nem tom Írországban nem voltam, de pár ismerős nekem is csak pozitívat mondott róla, azt leszámítva, hogy unatkoztak, mert nem sok mindent lehet csinálni állítólag. Na mindegy igazából én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem kicsit túl van tolva ez az itthon rossz -> külföld a megoldás, de nyilván nem véletlen mennek annyian ki. De szerintem azért egy jelentős réteg itthon is nagyon jól elboldogul, csak róluk nem esik szó. Én 3 hely miatt hagynám el Mo-t: LA,NY, Mars :D



Egyszerűen alig lehet lakást fogni Dublinban. Ami van, az meg kuuuuuurvadrága. Ha egyedül ki tudod fizetni, és kijössz egy fizetésből, akkor kurvajó fizetésed van, vagy megfogtad az isten lábát.
http://www.irishtimes.com/news/social-affairs/rent/10-reasons-irish-rent...
http://www.independent.ie/opinion/columnists/david-mcwilliams/no-wonder-...

The average Dublin renter paid €1,275 a month for a house, or €1,152 for an apartment, in the summer of 2014; they are now paying €1,387 for a house and €1,260 for an apartment. And prices are continuing to rise. Outside Dublin, things are more affordable but only because there are far too many houses built in the wrong places, where no one wants to live.

House rentals outside Dublin increased from €656 to €695 a month in the past year, and for apartments from €623 to €660.

Tehát ha a az ismerősök hotelben szálltak meg, a cég fizette a lakhatást, vagy Dublin környékén voltak elszállásolva, valszleg nem is tudtak róla. De sajnos amit a második cikk mond, az a valós helyzet. A 2014-es adatok óta pedig csak emelkedtek az árak....



hmm nem is figyeltem azt bevallom őszintén, de fogalmam sincs, hogy jön Sztálin meg Hitler a témához :D Engem sose jellemeztek radikális nézetek semmilyen irányba, és sose tudott annyira felcseszni a politika, hogy rányomja a bélyegét az életemre.

Erről jut eszembe egyébként, hogy ami még nagy előnye Magyarországnak nyugattal szemben az a közbiztonság (na ebbe még biztos bele fog kötni valaki, de utána lehet nézni erőszakos bűncselekmények statisztikájának), persze nem valami borsodi falumban, hanem a nagyobb városokban (Miskolcot leszámítva :D ). És pont ez az amiben a mérleg még inkább Mo. felé fog billenni a jövőben előreláthatólag.



Nem tudom, engem eddig csak budapesten akartak kirabolni, külföldön soha. :D



hmm ez tényleg durva :O



Itthon engem is csak Budapesten :D Rá is nyomta bélyegét a hozzáállásomra a városhoz kb. örökre :D



Járj kicsit nyitottabb szemmel. Egy bizonyos kor után az emberek egy részét már nem csak az izgatja, hogy ő maga mennyit keres, hanem például hogy mennyire él demokráciában... :) Az meg ugye látjuk, hogy az elmúlt évek folyományaként hogyan áll itthon. Nálam ez a népszavazás volt az utolsó csepp a pohárban. No de ide legyen ennyi, mert ki leszek moderálva lassacskán, ha érdekel akkor pm-ben szívesen fejtegetem még a dolgot, vagy esetleg (kérek hozzáférést és) átvisszük a témát a politika topikba.



XY gondolt egyet és rendezkedett az irodában.
2 monitoros munkaállomása van.
1 es monitorban DVI kábel
2 es monitorban VGA kábel.

Rendezkedés után 1 es monitort rákötötte a gépre a megfelelő helyre.
2 es monitorból kijövő VGA kábelt pedig az 1 es monitor VGA kimenetére. És csodálkozott, hogy nincs kép a 2 es monitoron.

Másik önjelölt informatikus:

XY a hangfal jack csatlakozóját bedugta ugyanannak a hangfalnak a fülhallgató kimenetébe.
És persze panaszkodott, hogy nincs hang.


Tno képe
Tno

Amúgy ez a nagy külföldre vándorlás szerintem elég sok ember önértékelését összezavarja...

Mármint?

Én inkább a fiatalokat sajnálom itthon, akiknek szülői segítség vagy egy szaftos hitel nélkül esélyük sincs önállósodni (most az átlagról beszélve)

Az az átlag a többség.

De szerintem azért egy jelentős réteg itthon is nagyon jól elboldogul, csak róluk nem esik szó.

Valószínűleg az előző megjegyzésem okán.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Mert nem a megfelelő helyen jártál.
Mondok egy két utcát Nápolyban ha gondolod sétálgass ott egy kicsit ha arra jársz.



Kolléga másik cégnél San Franciscoba szokott átugrani havi rendszerességgel megbeszélésekre, és elmondása alapján a város egy nagy nyócker, ahol megadták, melyik az a pár utca, ahol fényes nappal aggályok nélkül sétálhat. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nápolyban bementem a legsötétebb kis sikátorokba is éjszaka, félrészegen. Legjobb kaját is egy sikátoros talponállóban ettem. Genoa pl. durvább szerintem ilyen szempontból, de ott se volt semmi para éjszaka se, kedvesek voltak mindenfele. Csak leszólongattak az afrikai prostik (miköben kézenfogva sétálgattam barátnőmmel).

Inkább járkálnék Nápoly sötétebb zugaiban, mint Budapestében :) Mikor a népszínház utcában járkáltam rendszeresen és standard business volt a vértócsa kerülgetés, ordibáló ember elől félreállás, akinek épp ellopták a kocsiját, betört kirakatok, falhoz sorba állított prostik/dílerek, ilyesmik. Bár azóta állítólag az arabok ellenőrzés alá vettek jópár blokkot és rendet vágtak kicsit.

(ugyanakkor van ismerős, akit Nápolyban megloptak)

Regen minden jobb volt.



Tno írta:

Én inkább a fiatalokat sajnálom itthon, akiknek szülői segítség vagy egy szaftos hitel nélkül esélyük sincs önállósodni (most az átlagról beszélve)

Az az átlag a többség.

A többségbe szerintem még beletartozik még egy kategória, aki 5 évig parizeren él meg 6-an bérelnek 50 négyzetmétert, mire kikecmeregnek a szarból, mert a szülei se nagyon tudnak segíteni. Én többségében ilyeneket ismerek, én is így voltam (mondjuk nekem hitelem is volt).

Regen minden jobb volt.



Húgom él Nápolyban 5 éve.

Lakótársát és annak haverját kirabolták (németek).
Mikor ott voltam indultunk le pizzázni a hugi párjának az öccse és annak barátnője + haverját akarták kirabolni. Ők máshonnan jöttek és vártak lent az utcán. Csak még odaértünk 4 en és így elszeleltek szerencsére. Aztán volt olyan is, hogy tesómék nem tudtak kimenni a lakásból mert reggel lövöldöztek a szemközti lépcsőházban.
Egy alkalommal hugom táskáját akarták leszakítani róla (két robogós majom). De szerencsére lánc volt a táskája bőr szíjába így nem tudták letépni. Csak a lánc kiszakított a bőrkabátból 1 darabot.


Boz képe
Boz

Jézusom. :D

Éljenek a videojátékok!


Tno képe
Tno

Mit akarsz, még mindig jó dolgod volt.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Evezzünk komolyabb vizekre: most értesültem róla, hogy kedvenc pornó 18+-os viccekkel tömött MMO-mat leállították.
http://www.mmobomb.com/news/scarlet-blade-shut/

...még februárban. (Na ennyire érdekelt, csak mindig ott motoszkált a fejemben)
Ilyen volt: album (a szövegeket ajánlom olvasásra. nagyon.)



Nem is panaszkodom. A pusztulat kollégiumban meg a csótányfarmon lakásnak is megvan a maga szépsége (ha más nem, az mindenképp, hogy kijössz havi 20 ezerből). Nem is bánom egyiket sem utólag, még akkor sem, ha volt, amit nagyon nem szerettem. A hitelt meg már szerencsére visszafizettem, amivel így már instant jobban élek, mint az ország 80%-a.

Regen minden jobb volt.



Albérletkeresés a világ másik oldaláról: fun to the max. Főleg ezen a kőkorszaki japán ingatlanpiacon. /s

Regen minden jobb volt.



Na igen, japánban van néhány dolog, ami érthetetlenül kőkorszaki. Pl a készpénz használata bankkártya helyett, a teljesen átláthatatlan címzés....



Bankkártya tudtommal már elterjedőben van, részben mert készülnek az olimpiára és próbálják felpörgetni kicsit és támogatják a terminálbeszerzést, ha jól tudom.

De elég vicces, mikor ilyen beszkennelt szarokat kapok az ingatlanügynökségtől :D

ShowHide spoiler #

Regen minden jobb volt.



Mennyire tudsz Japánul?



Na igen, az olimpia vicces lesz azzal az angoltudásnak nevezett valamivel, ami az átlag japánnak van.... :D
(hogy a xenofóbiáról ne is beszéljünk)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!