Jelenlegi hely

Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok

Utolsó bejegyzés


Nyugi, a sötétzöldek beállnak minden mögé, ami úgy kezdődik, hogy bio..... :(



Chiller írta: Amúgy nem akarom nagyon elvinni a témát, de volt is erről valami cikk, hogy ez konkrétan kiknek érte meg, és miért találták ki...

Ha ezt elő tudnád ásni, én szívesen elolvasnám.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



ibi amentia latet


Tno képe
Tno

Jahm, szóval ezzel az erővel cukorból is csinálhatnánk üzemanyagot. Vagy narancspálinkából.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



323 szarvast vágott agyon a villámlás

rwurl=https://cdn2.vox-cdn.com/thumbor/Wibu9zmNeTmempVoZj_bvOxL25k=/800x0/filt...()/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/7008991/villrein1.0.jpg

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


KMZ képe
KMZ

szerintem az apprentice simán átment a chain lightning teszten :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



checkmate, atheists

ibi amentia latet



Harvy begorombult? ;)

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



csak levezette a felgyulemlett zekzualis energiait ;)

Parizer forever.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



szerintem egy kicsit el van túlozva/ferdítve

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mastodon írta:
A második, a bioüzemanyagok (biodízel és bioetanol) környezetterhelése meg már egy ideje tudott szakmai körökben. Jó ábra erre haverom magiszteri és doktori munkája, az elsőt még biodízel-termelésből írta 2006-ban, a másodikat 2011-ben meg életciklus-elemzésből, ami (többek között) az előző környezetterhelés-számításának módszertana. Már régóta arról beszél, hogy a bioüzemanyagok használata zsákutca. Attól persze ez még végtelenül ciki, mert egy rakás törvény és szabályozás teljesen fölöslegesen lett meghozva, mert már most át kell írni őket.

Ne vezessünk félre senkit. Bár magában a névben lévő bio is félrevezető, hisz nem csak a bioetanol kezdődik bio-val és van olyan alternatíva, amivel ki lehetne váltani a kőolaj alapú üzemanyagot.
http://index.hu/tudomany/2016/09/03/megeri_tovig_taposni_a_gazt/
Az más kérdés, hogy ez ellwn a nyomorék magyar kormány foggal körömmel harcolni fog, miután környezetvédelmi adóval lehetetlenítették el a napelemeket és mostantól nem engedélyeik az országban egy darab új szélerőmű építését sem - nem indokolt, azt mondják:D. Peesze, mert nyaljuk a seggüget a ruszkiknak és kell Paks 2,mert azzal az ország eladósodik, de a haverok jól járnak. Így aztán tökmindegy mi lesz az únió kérése, célja, mi nem állunk be a sorba. Biztos erre is lesz egy saláta törvény, hülye indok, vagy kék plakátos népsza... hülyítés.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


ShowHide spoiler #


A tudományos irodalomban a biodízel és a bioetanol növényi eredetű (főként olajrepce, illetve cukornád /Brazília/ és kukorica /USA/) üzemanyagot jelöl. Én most abban a jól definiált értelemben használtam, minden hozzáképzelt jelentés nélkül.

A földgáz meg mittudomén, hogy miért nem terjedt el Magyarországon. Nálunk Szerbiában 30 éve végzik a használt benzines kocsik gázosítását, pl. a taxisok Újvidéken ma már szinte csak olyat hajtanak, sokkal jobban megéri nekik. És új gázos kocsikat is lehet venni, a legolcsóbb szintet képviselő, itthon gyártott, államilag szubvencionált gázos Fiat Puntók ugyanannyiba kerülnek mint a benzinesek. A tankolási lehetőség is bőven van, minden nagyobb helységben van LNG pumpa (Újvidéken 15: gmaps).

Bár mostmár késő az átállás, túl sok a CO2 a légkörben, a belső égésű motorokat teljesen le kell váltani. Az egyedüli megoldás a CO2-t kibocsátó járművek kizárása forgalomból. Kb. 20-25 év alatt megoldható. A katonaság, a katasztrófavédelem, esetleg egyes esetekben a a tömegközlekedés és a mentőszolgálatok használhatnak majd csak szénalapú üzemanyagokat.

Érdekességképpen megemlítem, hogy Németországban 2020-ig egymillió kocsit terveznek elektromosra cserél(tet)ni. Előre félnek Szerbiában, hogy ez sokkolja majd az itteni, legnagyobb részt német behozatalból elő használtautó-kereskedelmet, legalább 20%-os áresés várható (a dízeles VW-k esetében akár 50% is :D ).



Én is gondolkoztam nem oly régen róla, hogy mikor lesz nálunk teljes átállás elektromos és önvezető járművekre, és arra jutottam, hogy legalább 30 év lemaradásban vagyunk + azokat az éveket vegyük hozzá, ami addig telik el, hogy az első elektromos és teljesen önvezető autók megjelennek. Ha nem így lenne, a vidéki alsóbb néprétegeket gyakorlatilag ellehetetlenítenék, akik 35 év múlva is 25 éves roncsokkal fogják csapatni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Nah ja, ami rezisztenssé tud válni az azzá is válik... Van egy-két jólnevelt baci ami van olyan udvarias és nem, pl. a szifilisz a mai napig kihal sima penicilinre :-)
A másik fasza mechanizmus, ami ezen a bemutatón nem látszik, hogy a bacik egy része a fő DNS állományán kívül apró DNS darabkákat is képez, amiket más baktériumoknak át tud adni lemásolásra. Ezekkel a plazmidokkal más baktériumok számára is elérhetővé válik a rezisztencia faktor, így ahol ilyenre lehetőség van, azt sem kell megvárni hogy kifejlődjön a mutáció...

Ezért fasza hogy az átlag Dr. Körzeti Irén minden szarra antibiotikumot ír fel, hogy a hús-és tejállatokat tömik vele, stb. stb.

És ezért rohadt fontosak az oltások. És nem az hogy az EGYÉN legyen beoltva, hanem hogy az EGÉSZ TÁRSADALOM. A csoportimmunitás miatt a bacinak (...vírusnak) nincs tere szaporodni, így nem fejlődik ki olyan mutáns sem, amit esetleg már nem ismerne fel az immunrendszer (bár az amúgy is sokkal-sokkal valószínűtlenebb, mint az antibiotikum-rezisztancia kialakulása, de azért lehetséges).

Ez utóbbi okból rohadt veszélyesek az oltás-ellenes gyökerek. Szerencsére a kötelező oltás KÖTELEZŐ - de ha a lakosság egy, nem is olyan nagy százaléka NEM immunis, és a kórokozónak van helye nekifutni, esélyes hogy idővel fújhatja a többi is az immunitást :-P Ha meg viszont mindenki be van oltva, a kórokozó szépen ki is halhat! Lásd. feketehimlő.


Tno képe
Tno

Meg a jogászhallgatók, akik egy kis torokfájásra bevesznek egy szem antibiotikumot. (Dokumentált eset.)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ez a kütyü topikba vagy a technikai hírekhez túlságosan sci-fi, így ide teszem:
Insane, 24-core phone sounds like vaporware, but we still want it

Spotted by Android Police and announced via Turing's newsletter, signed by company CEO Syl Chao, the Turing Monolith Chaconne is a 6.4-inch phablet with a slide-out keyboard. It will have — wait for it — three octa-core Snapdragon processors working in unison (that's a total of 24 cores), a 4K screen, 18GB of RAM and 1.2TB of SSD storage.

Need more insane specs? How about a 60-megapixel, quad rear camera (whatever that means), coupled with a 20-megapixel dual selfie cam? Or the 3,600mAh "graphene supercapacitor battery" coupled with a 2,400mAh Li-Ion hydrogen fuel cell?

Első multi procis telefon lehet. :D
Mondjuk a TRI az első két telefonjával bő évet késet megjelenésnél és addigra a snapi 801 eléggé elavult, hogy kici ócó kínai telefonban is az legyen, másrészt akkor az Android lecserélése a Sailfish-re nem kicsi lincshangulatot adott az ügyhöz. De azért drukkolok nekik. :D



Én jogász vagyok és több mint 10 éve nem vettem be semmilyen gyógyszert vagy vitaminkészítményt :D Kap az ember elegendő cuccot az élelmiszerekből így is... Amúgy az oltás ellenesek tényleg ritka nagy kretének. Olyan nyugodtan éldegélünk fel se fogják milyen volt csak 50-60 éve amikor gyermekbénulás, stb. pusztítottak meg tettek embereket nyomorékká egy életre.



Moken írta: több mint 10 éve nem vettem be semmilyen gyógyszert

Ez sok mindent megmagyaráz.

ShowHide spoiler #



Hát igen. Ezek a LÉZEREK sok mindent megmutatnak....

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A lokalizáció* szép dolog, meg minden, de ...
rwurl=https://youtu.be/p0aQmC2r7Fw?t=1h7m41s
Mondjuk meglepődtem, hogy a játék már masszív béta állapotban van, nekem utolsó emlék egy szép lovas szimulátor techdemo volt róla. A videó linkjét a PH-ról nyúltam az új CryEngine hír alatti hozzászólásból.
Első főnököm egy hajós kapitány volt, az ő állítása szerint a magyar nyelvű szitkozódással csak a hollandok és némelyik délkelet-ázsiai nép veheti fel a versenyt.
(*Valójában ez nem lokalizáció, ahogy a későbbi jelenetekből kiderül. Így olyan is megismerheti nyelvünk szépségeit, aki nem is akarja.)



right, valoszinuleg nem fogok masfelorat gameplay videot nezni hogy meghalljak par perces magyar szitkozodast belole. Melyik ponton van? :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az eredetileg betett linkben 1 óra 7 perc 41 másodpercnél volt az időbélyeg, nem értem miért nem működött és maga a videó készítője linkelte így másik fórumra. :D



Lehet, hogy megint variáltak valamit az API-n. Psi, ha esetleg utánajárnál, nézz utána a Facebook videó beágyazásnak is, mert az sem működik mostanság.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



my bad, raneztem a timecode kinyero programreszre, es nem vettem figyelembe az 1 oranal hosszabb videokat. Fixed lenyegeben.

...Facebook videó beágyazás...

az is.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Köszi, psi!

"A tábori élet nem vígjáték, BASSZAMEG!" - Ez szállóigegyanús. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Miert van keves bevandorlo japanban > :)

ezert :

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=cbfHr_soYrs

Ego, Draco Ordinis Mallei Inquisitor, per auctoritate Digamma Decimatio Duodecies, ultimum exterminatum planetae Stalindromae cum extreme celeritate impero!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!