Jelenlegi hely

Rings tréler

Utolsó bejegyzés

Rings tréler

Címkék:

Nocsak, ez a Samara már megint kimászott a kübliből, a Paramount producerei pedig gondoltak egyet, és gyorsan le is forgatták vele a Kör harmadik részét. A felmosófejek és a nagyképernyős tévék rémálma is halad a korral, így az új filmben már nem VHS-en, hanem streamelt videón keresztül szedi áldozatait. Vigyázz, Youtube!

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=WOH3ORdVmk8Thx, Samara!
Szerkesztette: Doom - 2016 aug 24


Akkor már inkább ez:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Jbs2NO_9FtQ
:)



"Megnéztem ezt az ijesztő filmet, tudják, amiben a csaj kimászik a tévéből. Piszkosul betojtam tőle, még a tévézéstől is féltem egy ideig, de aztán a haver megnyugtatott. Azt mondta: nem kell félni, ha meglátom hogy jön a csaj kifelé, csak kapcsoljak át a Prájvitgóldra, és a fiúk hátulról elintézik!" - Showder klub



Egyszer valaki megmagyarázhatná nekem - tudom, nem lehet nagyon, csak úgy... általánosságban, elvi dologként - hogy mi abban az ijesztő, hogy egy kislány hosszú hajjal sétálgat (tévéből kifelé, random házbelsők falain, ilyenek). Ring, Grudge, meg a többi marhaság - elképesztően szórakoztató, hogy az emberek félnek egy kislánytól, akinek hosszú a haja, esetleg furán jár - tartok pár dologtól az életben, de a japánok (és ahogy begyűrűzött nyugatra, és a nagy "horrorspecialisták" - páni rettegését ("Ez az igazi horror bazmeg!44") soha nem tudtam ép ésszel felfogni.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nem.



Pszichológiai okai vannak a dolognak: ha egy kislányból csinálsz horror monsztert, akkor tulajdonképpen kifordítod az ártatlanság egyik áltimit szimbólumát, így a normálishoz szokott néző megijed attól, ha egy arctalan, furcsa mozgású vagy épp mozdulatlan kislány mészárolgat, káromkodik vagy whatever. A gond csak az, hogy a Kör ezt sosem tudta eredményesen használni (mondjuk az első film alapján, ami még jó is volt talán nem is akarta), a klisét meg kb. az Ördögűző óta látjuk rendszeresen, szóval kiüresedett.

A Körnél talán az a lehet a baj forrása, hogy eleve egy hülyeség a koncepció: a tévéből rádtámadó kislány annyira irreális baromság, hogy igazából senki sem fog megijedni tőle. Sokkal jobb, ha egy film valami olyasmivel használja párban a "félelmetes kislányt", aminek van köze a valósághoz is: pl. a Két nővérben félelmetes a dolog, de nem a kislány miatt, hanem azért, mert belefűzik az egészet az álomparalízisbe, az meg bárkivel megtörténhet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A csúnyán néző japán kislányok nekem nagyon műmájer kategória. Ugyanakkor az általad említett Ördögűzőtől a mai napig kiver a víz! Gyerekként a könyvet mindig a könyvesszekrény leghátulsó sorában, legalul tartottam, szigorúan elülső borítóval felfelé, a hátulján ugyanis volt egy shot a filmből, amikor a lányt már megszállta a gonosz -> instant Libero csere.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ja, az Ördögűzőnek tényleg megvan a varázsa még ma is, gondolom ott is azért, mert egy ilyen tök frankó kis családias környezetbe meg a japán / mondvacsinált helyett a nyugati babonába rakják bele az egészet, szóval közelebbinek érzed, mint a groteszkre sminkelt Samarát.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Fura, hogy ebből még nem készült pr0n változat.



Ennek az elméleti háttere - hátha valakit érdekel - Freud által megfogalmazott uncanny fogalmán alapszik, ami lényegében a számunkra hétköznapi/ismert jelenségek attól idegen, összeegyeztethetetlen tulajdonságokkal való felruházásáról szól. A nemi jellegek kiforgatása is hasonló elveken alapszik, és az Ördögűzű ezért olyan hátborzongató a mai napig, hiszen egy finom úri hölgyet is megszényenítő férfi orgánummal, vulgaritással beszél a kislány szexualitásról. A gyengébbik nem maszkulin értékekkel való felruházása továbbá egy plusz dimenzióként is értelmezhető, tekintve a társadalomban és a médiában is gyakran alárendelténk, áldozatként feltüntetett szerepkörüket.



Gyanítom, ahhoz van köze, hogy képes letépni az arcodat egy félkezes legyintéssel.

ibi amentia latet


Tno képe
Tno

Jah, én is úgy vagyok a tévéből kimászó japán kislányokkal, hogy először az arcukba röhögök, aztán az arcukba taposok, nyugodtan megpróbálhat kimászni, de higgye el, hogy bent jobb lesz! :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem tudom, részemről a Kör 1 működött. Az volt az első ilyen japánhorror amit láttam, a Grudge már licsit gyengébb volt.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


KMZ képe
KMZ

Nem is a tévéből kimászó volt ott a királyság, hanem ez :)

rwurl=http://www.ecranlarge.com/uploads/image/000/953/le-cercle-the-ring-le-ce...

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



a kör-t először én tök egyedül késő éjjel néztem meg, úgy hogy semmit nem tudtam róla (nem úgy mint mostanában, hogy mire odakerül az ember gyakorlatilag már látta az egész filmet a trailerekben) és hát úgy nekem elég hatásos volt. nem a kislány miatt elsősorban, hanem a fenti gardróbos jelenet, maga a kisfilm, a légy a monitoron :) az elektróda kihúzása szájból, a lovas rész stb. ezek így olyan ütemben váltották egymást, hogy szépen lassan feltornászták a parafaktort rendesen.

az egy kicsit már gáz, hogy itt is kb ezeket próbálják újra eladni nekünk, de azért kíváncsi leszek milyen lesz

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



A kör első rész szerintem azért kult filmnem számít az ilyen jumpscare horrorok között, bár teszem hozzá nem vagyok horrorszakértő se nagy fan. Klisé ide vagy oda, jól volt felépítve, a sztori meg kifejezetten igényes volt (ha eltekintünk a videokazettás apróságtól :D)
Azt viszont adom, hogy ez csak egy sokadik rókabőr, ami nélkülöz mindenféle eredetiséget.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!