Jelenlegi hely

Mi jut eszedbe?

Utolsó bejegyzés


Mondta a csávó, aki az imént állt ki az ellenkezője mellett ;)

A mai megtanulandó szó: kontraproduktív

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



A részeg bunkó, meg józan bunkó megint más. Másképp is kell kezelni őket.
Ami nekem nem megy a fejembe, hogy ha két féle stílus közül választhatunk egy helyzetben (paraszt/illedelmes) miért célravezetőbb az előbbit választani?
Kisebb erőfeszítésbev kerül? Nem hinném.
Gyorsabb, jobb kiszolgálásban lesz részünk? A-a.
Nagyobbat, többet, jobbat fogunk kapni a bármiből? Erre se fogadnék.

Mondjatok egy olyan élethelyzetetv ahol kifizetődő bunkónak lenni

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nem érzem úgy, hogy amellett álltam ki, csak azt próbáltam elmondani, hogy létező dologról beszélünk.
Bunkóság bunkóságot szül. Hogy az most arányos, vagy megfelel e a bunkóság szabálykönyvében foglaltaknak, megint más kérdés.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ha fel akarsz csapni focihuligánnak, akkor mondjuk a rendőrökkel szembeni illedelmességedet a társak nem fogják értékelni, meg azt sem, ha haverkodsz az "ellenséggel" :)

Adott esetben bunkón könnyebb lehet lerázni valakit, mint kedvesen, mert lehet, hogy nem ért a szép szóból.

Sors bona, nihil aliud.



Ezek negatív dolgok. Negatív dolgokhoz negatív magatartás kell.
De a példánknál maradva, egy leves rendelésnél miért akarnék negatív lenni?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan




"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ez a csaj lehetne krumplis zsákban akkor is jól nézne ki.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem hiszem, hogy szignifikáns tömegek rendelnének úgy, hogy hozz egy "Újházyt, bazmeg!" Inkább nem tud róla az ember, hogy bunkó, mint tudatosan csinálja, vagy produkálja magát, hogy megmutassa, ő mekkora úr - és máris rokonlélek lesz az első példámmal. Aztán ez a felvett viselkedés természetessé válhat.

Az eredeti helyzet viszont reklamációról szólt, ami tulajdonképpen szintén negatív, hiszen érdekütközést feltételez, a vásárló részéről pedig elégedetlenséget. Ilyenkor jóval gyakrabban ingerült az ember, mint rendelésnél. (Vagy éppen azért kötözködik, mert eleve pszichónapja van.) Nprmális esetben a kritikának nem kellene, hogy kemény élve legyen, de a gyakorlat az, hogy a kritizáló és a kritizált is negatív dologként éli meg, nem eszmecserének a szolgáltatás javításáról. És sokan úgy gondolják, hogy hangos, figyelemfelhívó panaszkodással hatékonyabban állhatnak ki az érdekeikért, és gyorsabban tömik be a szájukat a kompenzációként. Ez pedig a második példámhoz áll közelebb, hiszen szintén a negatív vélemény meggyőzőbb artikulálásáról van szó.

Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy szerintem bunkón kell reklamálni, vagy azt az esetek többségében hatékonyabbnak tartom, de adott esetben akár működhet is, ha rutintalan alkalmazottra ezzel sikerül ráijeszteni.

Sors bona, nihil aliud.



szerintem az egész szerkezet ott szivárog, hogy az érintett felek (vendég/pincér) nincsenek ugyanabban a rangban. a vendég mindig felsőbbrendűnek képzeli magát (aminek ugyan van némi valóságalapja is mert ő érte van a vendéglő, az ő pénzéből tartják el) de szerintem többször élnek vissza ezzel a 'hatalommal' mint arra szükség lenne és valószínűleg jobban is mint kellene. rágós a hús, vagy nyers a krumpli? oké, lehet szólni normálisan. esetleg elégedetlen a kiszolgálással? lehet panaszt tenni, beírni a vendégkönyvbe. de az alpári viselkedés melyik problémát oldja meg varázsütés szerűen?

a (látszólagos) hatalom gyakorlásáról készült is egy kísérlet, amiből egy film is. tökéletesen megmutatja rögtön mivé válik az ember ha egy másik fölé rendeljük.
erre gondolok, a félreértések elkerülése végett: rwurl=https://youtu.be/LpSnvbARbR4

velünk is megesett egy eset, hogy egy vendéglőben minden okunk lett volna a bunkózásra, mégsem tettük. már a rendelésfelvételre várni kellett legalább fél órát, utána az ételre még egy órát, ráadásul volt rendelés is amit elcsesztek. mégsem vettük elő a kapát a szánkból amivel elkezdtük volna ekézni az egység személyzetét, megettük azt amit kihoztak, rendeztük a számlát (borravaló nélkül) és többé nem megyünk oda. ennyi. nem látom azt a részt, ahol bármivel javíthattunk volna a helyzeten ha átmegyünk prosztóba.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sztorizgatás szintjén sok nehéz esetről hall az ember, személyesen meg alig volt gondom a vendégekkel. Nincs nagy mintám, de eltúlzottnak érzem a bunkó vendéges közhelyet. Mint azt is, hogy a boltban ma már nem köszönnek. Nem tudom, nekem mindig köszönnek. A felsőbbrendűségi érzést is túlzásnak tartom (főleg a mindiget), ha nem is azonos a pozíció, egyik oldalon állva sem így éltem meg. Az viszont gyakrabban feltűnik, ha a felszolgáló foghegyről szolgál ki.

Volt amúgy olyan, hogy verbálisan nekem rontottak a felhevült olasz vendégek (nem éttermi ügy, szállás), mert akinek a váltása voltam, volt egy kis kommunikációs szakadék. Tulajdonképpen emiatt a saját szemszögükből a stílust leszámítva igazuk volt. Később lenyugodtak, szent lett a béke. Nem kell nagy ügyet csinálni egy alkalmi dühkitörésből, sok minden lehet a háttérben.

Szerintem egyébként a legrosszabb vendégek nem azok, akik a saját pénzüket költik, hanem akik a cégest. Valahogy ők engedik el a legjobban magukat.

már a rendelésfelvételre várni kellett legalább fél órát, utána az ételre még egy órát,

Van, hogy a fennhangon türelmetlen társaság gyorsan megkapta a pizzáját, csak maradjanak csendben (egész pontosan a saját akkori haveri társaságom volt ez még középiskolás koromban egy hétvégi iddogálás után). Legalábbis is ők azt hiszik, hogy a bunkózásért, de lehet, hogy egyébként is kész lett volna, hiszen időszerű lett volna. Ezt viszont nem fogja tudni megítélni.

lehet panaszt tenni, beírni a vendégkönyvbe.

Na most amit ki szoktak tenni bőrkötéses vendégkönyvet, az egy tök nem hivatalos valami. Nyilván nem fest benne jól a negatív vélemény, de azt nem kell kivizsgálni. A vásárlók könyvében tett bejegyzésekre viszont írásban kell válaszolni meg intézkedni, szóval lehet, hogy sok vendéglátós inkább a bunkózást viselné el helyette :)

Sors bona, nihil aliud.



Van, hogy a fennhangon türelmetlen társaság gyorsan megkapta a pizzáját, csak maradjanak csendben

ez egy hegyi fogadó volt, és ahogy hallottuk félfüllel nem volt töltött gázpalack a főzéshez. szóval ott akármilyen fennhang nem segített volna a helyzeten.

egy ideig lehet normálisan kezelni a legtahóbb embert is, de előbb utóbb mindenkinél elszakad a cérna. nem azt mondom, hogy minden vendég gyárilag tajparaszt, de előfordulnak mindenhol. lehet, hogy hetente egy, vagy havonta, vagy évente, de az is elég lehet, ha annyira túltolja a szekeret, hogy ez mondjuk valakinek az állásába kerülhet (a másiknak mondjuk a testi épségébe)

szerencsére engem sem találtak meg sokszor az ilyenek, de nekem is akadt hálómba az életem során. egyszer egy idősebb nővel akadt probléma az egyik üzletben. látszólag zavart volt, rosszul lehetett. kérdeztük leeülne-e, kér e-vizet, kapott ezt is azt is. majd ezután kezdett érdekessé válni a dolog, láthatóan magához tért, összeszedettebb lett a mozgása és a beszéde is, és ezzel együtt a stílusa is elkezdett romlani. nem is tudom már hogy volt pontosan, de a lényeg az volt, hogy vásárolni nem akart, csak elkezdett bent téblábolni a boltban. megkérdeztük, hogy szüksége van e segítségre a bevásárláshoz (ekkor már több mint egy fél órája bent volt, azután hogy a rosszulléte láthatóan elmúlt) ezt elutasította. magára hagytuk. újabb fél óra telt el, de még mindig bent őgyelgett és már kezdett sugározni róla a rosszindulat. újfent megkérdeztük, hogy segíthetünk e a vásárlásban. ekkor már elkezdett bunkó módon visszaszólogatni, hogy mi ne siettessük még nem döntötte el mit akar vásárolni. be-be szólogatott a kollégáknak is. próbáltuk a helyén kezelni a helyzetet, normálisan viselkedni vele. de a legnagyobb jóindulat is elfogy, amikor már egy órája személyeskedik veled valaki, ha beszámítható ha nem. se vásárolni, se távozni nem akart. utoljára megkértük, hogy vagy vegyen valamit, vagy távozzon anélkül, mert ha nem hívjuk a rendőrséget. na, ez olaj volt a tűzre. minősíthetetlenül elkezdett szidni mindenkit már a vevőket is szemmel láthatóan zavarta. én végig próbáltam megőrizni a hidegvéremet (nem löktem fel, nem szartam a szatyrába, de még csak nem is kezdtem el szidni ahogy ő engem, a hangomat emeltem csak fel). úgy láttuk tényleg nincs már más megoldás, kihívtuk a rendőröket. ő akkor azt hitti, hogy csak blöfföltünk és még neki állt kiparodizálni minket ahogy a kirakathoz állva várta a rendőröket. amikor megállt egy járőrkocsi a bolt előtt azért leolvadt a vigyor a képéről. utána még a rendőröknek is visszafeleselt meg ellenállt. végül sikerült a kocsiba kísérniük. később tudtuk meg, hogy súlyos alkoholista volt aki kezelés alatt állt. de ez nem változtatott azon az idegen amit képes volt belém baszni, még egy óra múlva is remegett kezem lábam az idegtől.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egy perces néma vigyázzal tisztelgek a nagyságod előtt. Én már sokkal korábban úgy raktam volna ki az ilyet hogy nyekken.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyilván az a szint, ami ellen már csak a többi ügyfél érdekében is fel kell lépni, de ugye mind a ti, mind az ő szerepe más volt, mint amiből kiindult a téma. Az ilyeneket a talponállóból is kiteszik.

Sors bona, nihil aliud.



Tehát ő sem bunkó volt, hanem csak simán tök készen.

A rendőrt (mentőt, még amikor nem volt indokolt a rendőr) jóval korábban rá lehetett volna hívni, nem adtam volna negyed óránál többet.

Mert ugye az is vicces kis csavar a magyar társadalomban, hogy a többség vagy nem tudja, vagy nem képes felfogni, hogy a legtöbb 'sárgaházat' a rendszerváltás után bezárták.
A bolondok nagyobbik fele köztünk jár. (Annak se sokkal jobb, aki bent van.)
Sokukat megismered, mindig ugyan ott vannak a városban, természetesen komoly hányaduk csöves, stb-stb.
De kísértem én már el a Dankó utca egyik végéről egy zavart pizsamás 16 évest a másik végén lévő menhelyig, mivel fogalma nem volt semmiről és nem tudta, mit akar és hol. (Ez arra felé semmi meglepőt nem jelentett - ha nem lenne meg, a Dankó utca a nyolcadik kerülete 'legprímább' része, ott van a hírös menhely, ahova Erzsébet királynő is benézett.)

Ezek annyira a mindennapok, hogy nem világos, miért keverjük össze a bunkósággal. Sok-sok zavart ember, akiknek nem szabadna köztünk járnia, de mi egymást bunkózzuk és nem a politikust, aki ellopta a sárga ház árát.
(Bár biztos benne van az is, hogy emberek milyen burokban nőnek fel, tudomást sem véve a környezetük valóságáról. Anyuci megvédi őket, ne nézz oda fiam, az egy csöves :D )

>>> szerk:
Az ugrott még be, amikor Bécsben sétáltunk 1-2 éve, és egy csávó leült az egyik bolt lépcsőjére, dobozból zabálni vmi kínai szerű kaját. Nem ülhetett ott 1-2 percnél régebben (alig kezdett bele a kajába), már álltak meg a rendőrök és kérdezték tőle, hogy ugye was hamcige zűrzavar.

Nálunk meg azt látod, hogy a bolond napi 12 órában kéreget a három sávos közepén, meg karatézik a 4-6os villamoson, te már arcol felismered, meg hát a rendőr is - csak ő szarik rá. (Persze neki is remek oka van rá, tudja, hogy semmit nem tud csinálni.)

Szóval tetszik érteni remélem.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ez sajnos így van, de aki tudja, az is alig tud már valamit kezdeni, mert tényleg csak pillanatnyi tüneti kezelést jelent a mentő vagy rendőr is. Szinte lehetetlen Pesten nem találkozni velük (belém egyszer ugyanaz kötött bele pár óra és és több kilométer eltéréssel, hozzá is hívtak rendszeresen illetékeseket). A hajléktalanok többsége a szakemberek szerint eleve pszichiátriai problémákkal küzd.

Az meg a másik, hogy ami volt, és most romokban van, az is többnyire elmaradott és rossz színvonalú volt, szóval nemcsak fenntartani kellett volna, de fejleszteni is. Sok helyen ami van is az alulfizetett, itt ragadt személyzettel, az is gyakran borzasztó. Sajnos a családban is volt rá példa, hogy agyérgörcs után egy kis időre bekerült a pszichiátriára (ahol XIX. századi körülmények voltak, látogattuk, ahogy lehetett), és mire kiszabadítottuk, zombi lett belőle, nem is élt utána már sokáig. Gyakorlatilag azon kívül mást nem csináltak vele, hogy begyógyszerezték, ha leesett az ágyról, hagyták ott feküdni órákig, majd lekötözték. (Bunkók is voltak ott, de nem az ápoltak.) Természetesen vannak ennél jobb intézmények is itthon, de hála a forráshiánynak, és arra, hogy magasról tesznek rá Európától már nagyon lemaradtunk ebben. És Európa határa már az egykori vasfüggönytől keletre van ebből a szempontból.

Sors bona, nihil aliud.



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Szep munka! :D

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Grifter írta: Ahogy az orvos meg az ápoló sem baszhat meg senkit altatásban SOHA.

Óóóó, a picsába, ha előbb tudom..

****ZIPPP!!!****



Vettem ilyen tecsós 1000mAh-s AAA elemeket. Egy évig bírták. :(

Amúgy ez valami szándékos szopatás, hogy normális minőségű 900+ mAh-s AAA elemeket már nem lehet sehol se kapni?

Még mindig a 8-10 éves energizer elemeket nyüstölöm, de már sorra kezdik feladni a harcot :(



Rájöttek, hogy nem jó bolt, ha a user nem vesz többé elemet. Én is már 13-14 éve ugyanarról a tölthető elemről hajtom ugyanazt a billentyűzetet :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Igen. Itt is csak 750-es van kizárólag mindenből. Mondjuk sokra nem használom de még mákom volt 3 éve mikor vettem a 950eseket.



Még 3 nap előfizetésem a SW:TOR-hoz. Nemhogy nem tudtam még bele se kezdeni a Knight of the Fallen Empire-be, de még a Shadow of Revanhoz is csak ma jutottam el. Egész nap gyűrtem, ki is nyírtam a főellenfélnek hitt jóembert, erre kiderült, hogy amit eddig csináltam, az csak a prológus volt. :O Nagyon jó...

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ma hajnalban arra ébredtem, hogy valaki rohadtul önindítózik és közben valami nő nyög, de csak nem akar lemerülni sem az akksi, sem a kocsi nem indul.
Aztán rájöttem, hogy 1000-el kefélnek valahol, de az ágy pont olyan magas vékony hangon nyikorgott elég ütemesen, mint valami kis köbcentis autó önindító :)

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Francba, már megint elvesztettem A Játékot.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Te állat, ezzel mi is! ;(

rwurl=https://i.imgur.com/MOemRvP.jpg



Nos, egyrészt be kellett jelentenem, másrészt a cél az, hogy én kevesebbszer veszítsek, mint ti. Így legalább szinten maradunk. :)

BTW most újra veszítettem. :) De ti is! :P

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Én nem, mert 30 percen belül néztem meg.
Mondjuk most újra ránéztem.

Szóval elvesztettem a játékot.




rwurl=http://i.imgur.com/XZJ5JqL.jpg
Tefal serpenyő kísérő lapja.
A jobb szélső ábra mire utalhat?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!