Jelenlegi hely

Kérdések, javaslatok az oldallal kapcsolatban

Utolsó bejegyzés


ja, kb. igy ereztem en is

Parizer forever.



Szívemből szóltál, Bagoly tesó. :)



Feltételezem, hogy a most helyeslően bólogatók nem lennének ilyen együttértőek ha olyan topikok kerültek volna törlésre ami érdekelte őket, legyen az kiscica simogató, indie játék topik, vagy black male ass fisting. ez a 'én úgy is utáltam, ezért nem érdekel' hozzáállás jelen esetben szerintem pont hogy az oldal kárára válik.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Leírtuk, hogy voltak ezzel moderációs problémák, mert kiderült, hogy nem folyik ezekben rendes moderáció, anélkül nem megy, hogy valaki a szavakon túl a gyakorlatban nem csinálná. (Miután merült fel aggályos komment.) Itt is elindult egy diskurzus, igaz, utána hirtelen történtek bizonyos lépések. Gyakorlatilag csak a pornóról van szó, mert mellette halva született topikok van szó, és az sem lett törölve, csak te most nem látod. Jogi, technikai okokat is szeretnénk tisztázni (ne egyesével kelljen osztogatni belépést egy embert, 18+-osság hangsúlyozásának mikéntje stb.). Az is elhangzott, hogy ki lehet tárgyalni a témát az igényekről.

De ha mindenki úgy forgatja a megtörtént a tényeket, hogy ostorozhassa a vélt ellenséget (és aki nem olvas vissza, az meg ezeket látva felháborodik), akkor erről nem tudunk beszélgetni. Akkor sem, ha minden elhangzó, másik oldali érv számára hülyeség, és csak az saját érvelése elfogadható. Tényleg egymás rugdosására ok, hogy most éppen pár vaginával kevesebbet láttok - na nem a z interneten, azon ott van mind - az RW-n?

A Pandóra is mindig egy vitatott, először nem támogatott, kicsit ad hoc alapon megvalósult terv volt, aminek felmerült psishock részéről a kinyitása is, ezért került át néhány topik egyelőre publikusba. Megjegyzem a senkit nem érdeklő tények kedvéért, hogy a vallásos topik - vagy a terroros - sosem volt a Pandórában.

Azt is meg lehetne érteni, hogy van, akinek kínos, ha többé-kevésbé felvállalja az oldalt, ahol van pult alatti tartalom. Van, akinek kínos egy olyan kocsmában szerepet vállalni, ahol denaturált szeszt lehet mérni a pult alól. Ez nyilván ütközik annak az érdekével, aki viszont annak buzgó fogyasztója vagy osztogatója (amire viszont az utcában számtalan helyen van lehetőség). Meg lehet beszélni, hogy mi legyen a jövőben, ha addig nincs is mérés. És kölcsönösen lehet tekintettel lenni egymás igényeire, fenntartásaira.

Sors bona, nihil aliud.



guise, dolgozunk rajta es probalom helyretenni az erdekeket az insider reszeken (is), hogy egysegesitsuk ismet a gondolatokat elsosorban. Nagyon is pontosan vagjak az emberek az osszes elhangzott igenyt is, en ugy erzem ki tudjuk okosan kombinalni hogy ne szopjon senki az egeszbol a vegen.

szerintem pihentetni lehet a vasvillakat egy cseppet. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ne egyesével kelljen osztogatni belépést egy embert

ez nem ertem, miert ekkora gond (foleg, ha csak a volt HWs tagok kapnak lathatosagot, vagy az RW-sek ot ev utan, vagy hasonlo)

ha igy marad a jogadas, az megoldja az osszes felvetett al-problemat

es nem, ez nem olyan, mint a den. szesz a pult alatt, inkabb egy nem publikus hatso szoba a kocsmaban, ahol kartyazhatunk penzben, vagy hivhatunk sztriptiztancosnot, a nav es a felesegek/baratnok figyelme nelkul, es ahova csak a regi baratok/haverok mehetnek be

Parizer forever.



nem tom, de tegnap ota 3-an irtak, hogy egyelore hanyagoljak az oldalt
az nem tul jo

Parizer forever.



mert most dobtam ki egy hatalmas WOT-ot az insider topikban, mindenfele felvetett ponttal. Varjuk ki a veget. Vajk is orulhet ha atmegy a rostan.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A témához részben kapcsolódóan, és azon belül nagyon is eltérő (oldali) okokból.

Nem arról van szó, hogy a "mindenható moderátorok" ki akarják húzni mindenki lába alól a talajt, próbáljuk megtalálni a legjobb technikai-jogi-emberi kompromisszumokat. Lehet emiatt őrjöngeni, de egy kis türelmet is lehetne adni egymásnak, ha már közösségnek tartjuk magunkat. Mert ami itt folyik az a joggal kuszának ítélt történtek mellett is elég riasztóan hat.

Lehet kérni mindenkitől egy kis jóindulatot és megfontoltságot? (Ez nem elsősorban neked szól.)

Sors bona, nihil aliud.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Örülök, hogy nem törölve lett, csak nem látjuk, de ebből semmi nem lett kikommunikálva, sőt, az ellenkezője lett a tudtunkra hozva, hogy törölve lett.
Ne csodálkozzatok, ha nektek esnek/esünk, ha ennyire szerencsétlenül kommunikáltok ki mindent.

Le lett már írva, hogy nem csupán a pinák szanálása a probléma (bár én sajnálom, és örömmel várnám vissza), hanem ahogy kezeltétek a helyzetet, és ahogy látszólag mindenféle indok nélkül, csak úgy törölgetésbe és szervezkedésbe kezdtetek, és homlokegyenest szembementetek az RW alapértékével és hozzáállásával.

Erről őszintén szólva nem is tudtam, hogy a vallás eddig is public volt. Ez igy még kellemetlenebb. Ha bejön az újkrumpli, elolvassa a szabályzatot, aztán azt látja, hogy ősidők óta ott hever egy szabályellenes topic, mindenféle moderáció nélkül, akkor minimum összezavarodik.

Amit szintén nem értek, és nem lett megmagyarázva és semmi logika nincs benne, hogy a politika egyrészt miért nem lett most ugyanúgy törölve (vagy elrejtve, tököm tudja már, hogy mi történt), ha ugyanannyira szembe megy a szabályokkal, másrészt ha már maradt, miért lett publicba kitéve (remélem nem nézem be ezt is, és tényleg pandorában volt előtte :) ), növelve az inkonzisztenciát az oldalon?
Ugyanez áll a vallásos topicra, az átmozgatást leszámítva.

Erősen demagógnak, szelektívnek és önkényesnek tűnik ez a váratlan "rendrakás".

Megértem, ha valaki számára kínos felvállalni a rejtett pornó, de senki sem kötelez erre senkit. Ha mondjuk Cartwright a 18+ jogi viszonylataitól tart, azt megértem és elfogadom, ha emiatt száműzitek innen a puncikat, én se vállalnám érte a jogi felelősséget.

Ettől eltekintve viszont a mód, ahogyan ezt az egész helyzetet kezeltétek... Hát van még hova fejlődni :)

Izgatottan várom a diskurzust a jövővel kapcsolatban :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Örülök, hogy nem törölve lett, csak nem látjuk, de ebből semmi nem lett kikommunikálva, sőt, az ellenkezője lett a tudtunkra hozva, hogy törölve lett.

Valójában brianaspirin egyből rákérdezett, hogy törölve lett-e, és én tisztáztam, hogy technikalaig átmozgatásról van szó. Ez valóban csak kérdésre történt meg, de azonnal, és nem wall of textbe volt elrejtve az információ.

Volt egy félreértés a moderátorok között is, sokan elvagyunk havazva, fél szemmel fórumozunk, hírezünk, és néha így kell vagy nem kell lépnünk. Ez nem sült el jól, de kéretik nem gonoszságot feltételezni.

Ha bejön az újkrumpli, elolvassa a szabályzatot, aztán azt látja, hogy ősidők óta ott hever egy szabályellenes topic, mindenféle moderáció nélkül, akkor minimum összezavarodik.

Valójában a házirend dedikált topikokról ír, hogy ott mehetnek ezek a témák, a kulcsra zárásról nincs szó benne. Tudom, hogy ebben is elhangzottak ellentmondások itt, valószínűleg amiatt, hogy más már jogolakotóként is szűkebb gyakorlatot képzelt mögé (ami ésszerű és nem jogellenes, de maga a szabályzat nem kötelez rá). Lásd:

Vallási, politikai és egyéb, hosszú és parttalan vitákhoz vezető témák (hacsak nincs nekik külön topik szentelve, ahol kulturáltan megbeszélhetők ezek)

Ellenben a pornó, sőt az NSFW esetében is kategorikusan tiltólag lép fel, bár a most parttalan vitához vezetett, ha azt nézzük :) Szóval egyértelmű, hogy mi jelenleg házirendellenes, és mi nem. Ez nyilvánvalóan feloldandó helyzet.

Ha mondjuk Cartwright a 18+ jogi viszonylataitól tart, azt megértem és elfogadom, ha emiatt száműzitek innen a puncikat, én se vállalnám érte a jogi felelősséget.

Egyrészt ez, másrészt mindenkinek megvan az egyéni erkölcsi értékrendje. Csinálná, nyomatná, esetleg Facebookon megosztaná. De közben családos ember, főnöke van, az is nézi mi iránt érdeklődik (persze aligha regisztrálnának a Pandórába), van-e bulizós kép a Facebookon stb. Nem azt mondom, hogy ezek az aggályok így mind konkrétan felmerültek, de azt sem, hogy részben nem, és nem olyan, amin el lehet gondolkozni. Nem akarok ezt nagyon kivastagítani, sem polkorrekt egyenoldalt, csak tisztázni kell, hogy ki milyen feltételek mellett mit tud vállalni, mi az, ami nem teher, és a közösség részéről ez kívánhat-e kompromisszumokat, azokat meg kell-e kötni. És ehhez jön, hogy mi a cél, mert attól függően is gondolkodni kell róla, hogy milyen topikstruktúra, és milyen szintű moderáció milyen képet sugároz az oldalról. (Most nem azért,

Ettől eltekintve viszont a mód, ahogyan ezt az egész helyzetet kezeltétek... Hát van még hova fejlődni :)

Szeretnénk, és ebben minden építő észrevétel segít, viszont a higgadt, megfontolt érveléssel lehet mit kezdeni, ezért fontos, hogy az üdvözlendő jogos kritika mellett se ugorjunk egymásnak.

Sors bona, nihil aliud.



psishock írta: mert most dobtam ki egy hatalmas WOT-ot az insider topikban, mindenfele felvetett ponttal. Varjuk ki a veget. Vajk is orulhet ha atmegy a rostan.

Most elkezdtem rettegni az újabb faszságtól. Mellesleg lehetne ezt látni is, vagy megint csak utólag lehet agyvérzést kapni majd?

Mellesleg a moderátoroknak mondanám: miért nem lehet a backlash ellenére is felvállalni egy döntést? Miért nem lehet bevállalni, hogy nem lesz póresz és kész, haza lehet menni? Annyira a tököm tele van már azzal, hogy naponta változik a stájsz, tökre nevetséges (mellesleg ja, ha bármilyen formában visszajön a póresz, én tutira veszem a kalapot, és nem azért, mer' pornó, hanem azért, mert ennyire döntésképtelennek nem kéne lenni), az, hogy psi meg bazmeg nem tudja elengedni a hülye szar kis pornóját, ami egyébként is egy idiotikus döntés miatt született meg... hát eszem-faszom megáll.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Most elkezdtem rettegni az újabb faszságtól. Mellesleg lehetne ezt látni is, vagy megint csak utólag lehet agyvérzést kapni majd?

Persze, de eleve eloszor ugy voltam vele hogy mint az alap mukodtetok/epitok egyesitsuk a gondolatainkat eloszor, mert annelkul megette a fene eleve az RWt es hogy mit szeretnenek az emberek mint tudjuk, utana raerunk majd a reszletekrol beszelni. Agyverzest nem kap senki mert komromisszum lesz hogy mindenki orulhessen, te is es masok is. Ezert kertem csak hogy addig hold up amig ra nem bolint az admin garda vegre.

Itt a post amugy, nem titok, csak probalok nem megjobban szetesni. :D

Agyaltam jo sokat a kulonbozo nezopontokon es felmutatott igenyeken. Mint swoder tesonak es masoknak is mondtam hogy ugyan van szemelyes nezopontom, de megprobalok szokas szerint nem radikalisan hozzaallni semmihez, mivel tipikusan az egysegesset csak kompromisszumokkal tudjuk tartani, leven hogy sokszor nagyon kulonbozo emberek vagyunk. Hasonloan mint a csaladban is.

Megertem swodert is amugy, es a felveteseit, de velemenyem szerint az a fajta precizismus es professzinalitas amit vizional, nalunk nem mukodik. Legalabb is nem ugy hogy ne rugnank fel a fele megmaradt nepesseg igenyeit akkor valahol. Az jar mindig a fejemben hogy miert/hogyan is alakult meg az RW, es vegulis nem az ambiciok vezereltek akkor minket hogy mi lehetunk "elretoro indie gamer napilap", hanem hogy egy otthon a HW-rol "kivetetteknek" szamara, hogy tovabb tudjuk egymassal tartani a kapcsolatokat, es regi szokasainkhoz hiven infokat osztogatni es beszelgetni, akar hosszasan, kulonbozo temakrol amik erdekelnek minket. Plusz meg elonyunk volt az is papak szemelyes igenyei nelkul dolgozhattunk, igy nem voltak a kezeink sem megkotve. Egyreszt ezert is gondolom hogy ha mozdulnank is valamerre, figyelembe erdemes tartani ezeket a gondolatokat, hogy mennyire fontos volt ez a tarsasag a kezdetekben. Ha nem lett volna ennyi erdeklodes es energiabelefektetes, nyilvan nem lennenk itt. Gondolom ha csak maroknyi sorozos kemenymagot erdekelt volna az egesz, lehet ellettek volna facebookon is vagy valahol.

Masik resze a dolognak hogy fuggetlen hogy honnan indultunk, senki nem akar ongyilkossagot elkovetni, es szeretne ha meg hosszu ideig menne az oldal. Ehhez viszont ketsegtelen hogy jo lenne ha minimum tartana magat a felhasznalotabor a letszamon, de mint tudjuk a kezdeti fellangolast kovetoen gyakorlatilag folyamatosan csokken. Nem veszesen, de folyamatosan hagyogatnak el minket a tagok ilyen olyan okra hivatkozva. Ami persze mindenkinek a szemelyes dolga eldonteni hogy miert szeret es miert akar itt lenne, ha akar, de ha igy folytatjuk akkor utanpotlas nelkul elorelathatolag rohadt unalmas lesz egy ido utan maroknyi kommentelo embernek hirezni, vagy infokat osztogatni.

Ezert lenne jo tamogatni mindenfele megmozdulast amivel talan valahova tudnank kanyaritani friss, aktiv reggekbe a kerdest. Nyilvan hogy bazi nehez es ahogy mas nagy forum oldalakrol halljuk hogy zarjak be az ajtot mert a vilag "leszarja" a forumokat es mindent a szosl netvorkokon beszel meg, elorelathatolag egyre nehezebb is lesz. De attol meg megprobalhatjuk es elmondhatjuk hogy legalabb megprobaltunk ami tolunk telik, meg ha szelmalomharcnak is tunik sokszor. Neha par apro (technikai) trukk vagy okos megosztott content csodat tud muvelni. Erdemes minden otletet kiprobalni.

De mondom ertekelni kellene mindket oldalat, azok akik a tarsasagot kedvelik, es azt is akik huzni probaljak a jobb fele az oldalt, gyakorlatilag mindketten ugyanazt akarjuk, hogy megmaradjunk es jol erezzuk magunkat, ne vesszunk oda (a beleolt meloinkkal) a lassu csendes meghalasba. Viszont kompromisszumokra pont ezert van szukseg, es azokat csak egymas oldalai megertesevel tudjuk elerni.

Milyen felallas lenne akkor ez?:

- Pandora megmarad mint insider HW/RW-seknek egyfajta "mancave". Ott beszelhetik egymas kozott az insider poenjainkat, postolhatnak, ellehetnek kedvukre. Nyilvan szokas szerint semmi torvenyellenes nem tehetnek ettol fuggetlenul, de mindenki figyel mindenre es szol ha gond lenne mint tettuk is eddig. A pozitiv oldala a Pandora verzsnnek hogy onnan tenyleg semmi nem latszik ki a kulvilagra, es ha a forum normalisan novekszik is, az megmarad affele kis eldugott "mancave" reszenek a sorozos haveroknak akik osszeszoktak egymassal. En ugy vagyok vele inkabb itt toltsenek nalunk idot minel tobbet az emberek, minthogy ne tudnank kiszolgalni az igenyeiket es potencialisan atvandoroljanak masik platformokra ahol tul eros megkotes mentesen tudnanak hulyulni egymassal. Jegyet egyelore kervenyezni kell majd tovabbra is a topikba aki be akar nezni, de legalabb tudja akkor mire szamithat.
- Masik resze, de szorosan kapcsolodik ide, a moderacios jelentes. Most hoztam ugye be a fejlesztest hogy szep tagas textbox-ban minden moderacios jelentest meg tud indokolni minden tag, igy potencialisan kegyetlen sok idot megsporolva a modiknak. Mindeki a tagok kozul tudja segiteni a munkankat, nem fogunk beleszakadni igy a munkaba ha szepen el tudjuk osztani azt. Igy pl egy modnak egy csorgetesre nem kell 6 oldalnyi anyagot atolvasnia es ertelmeznie, hanem a jelenteses szovegben ott tud lenni a tl;dr is sokszor. Persze ez nem jelenti azt hogy kizarolag a tl;dr-t olvasva cselekedne ezentul, de egy jol osszedobott par mondatos megelozo szoveg rohadt sokat tud segiteni hogy egyaltalan megertsuk mi a gond, es effektivebben tudjunk ra reagalni.
- Fooldal fele raterve, Pandora topikba mehet akkor minden HW-s/RW-s "insider" poen ha ugy akarjuk es nem ferne bele a publikus gyomorba. Beleertve a 4chant is (igen, siman visszanevezhetjuk annak ami, mivel ott mindenki tudja mirol van szo), a Supaplex is, es barmi ami tul ugymond "szemelyes" vagy kenyes kerdes, pl mint a politika, egyuttelesi mizeria topik is akar ha nagyon szeretnetek. En, velemenyem szerint ki kell emeljem, hogy probalnam a minimalis letszamra tartani az elzart topikokat, mivel overall azok artanak a forum besorolasnak es mind mind "csokkentik" a kivulre kijelzett aktivitasokat, amik mind vonzanak az embereket befele. Szoval mindent ami belefer meg a kulso helyekre is, probaljuk ott tartani. En szvsz az egyuttelesi mizeriat, politikat, vallasossagot es egyebeket is kint tartanek. Szerintem bizonyitottan teljesen felnottiesen tudunk elbeszelgetni nagyon is fontos kerdesekrol, es en mondjunk pozitivan vennem ha ezt mas intelligenst kulso tag is eszrevenne es igy batran reggelne hozzank diskuralni a felvetett kerdesekrol. De mar csak azert is hogy esetlegesen olvasokent informalja magat. Ha barmi gubancot vennenk eszre, mint mondtam az emberek tudnak szolni es jelenteni, es mi is figyeljuk ezeket a topikokat is, mar aki akarja a modok kozul. Ha NAGYON nem menne a dolgot es allandoan ugrananak az emberek egymas torkara, akkor nyilvan valtoztatunk a felallason, de amit bizonyitottan teljesen normalisan tud mindenki info es eszmecseret folytatni ezekben is, en siman hagynam publicban hogy hozzaferheto legyen es tanulhassnak beloluk, vagy ha mas nem szorakozzanak a postokon az emberek.
- Igy a fooldal es a forum szerszleg, kvazi porn es mindenfele mas felsotest vagy hasonlo tartalmilag kenyes reszektol mentes lenne, es batran oszthatna meg mindenki a tartalmakat, facen, tvitteren, nezegethetne melo alatt, stb. Ki lenne minden necces oldala zarva azoknak az embereknek akiknen nagyon fontos hogy olyan oldalt tamogassanak, ahol nem forog ilyesfajta tartalom, ha a nevuket adjak hozza. Mint mondtam a Pandora ugymond egy elzart mancave resz lenne benne, kvazi forumon belul egy forum, hogy ne "kelljen" mar kulon forumot nyitni az RWs haveroknak ha sorozni akarnak osszeulni egymassal (marmint ugysem tokolnek azzal kulon az hot ziher, csak kepletesen ertve), csinaljak inkabb a mi platformunkkon azt, igy az mellett a tobbi topikokba is bele-bele neznek, es szolnak is, ami szintugy jo nekunk nagyszeruen.
- Fooldalas hirek "kekeckedok", "offenzivek", es hasonlo ervekre, velemenyem szerint ez nem negativ hanem pozitiv hatast erhet el szamunkra. A mediaban bevett szokas hogy sokszor (kisse vagy jobban) provokativabb hireket irnak, ezaltal erzeseket elinditva az emberekben, es inspiralva oket hogy hozzaszoljanak, de ha mas nem elvezzek az olvasottakat, vagy valamifele gondolatuk szulessen meg rola. Ha tul "hivatalos/szaraz/biztonsagos" a cikk, szerintem lehangolja az olvasotabort. Nem magastudomanyos oldal vagyunk ahova akademikusok latogatnak a preciz publikaciokert, hanem szorakozni jarnak ide elsosorban az emberek, igy jo ha minel ugyesebben szorakoztatjuk oket. Zaxx kisse provokativabb cikkei is csomo kommentet szereztek sokszor, erzeseket valtottak ki az emberekbol es ugyereztek kommentelniuk kell. Ez meg mindig jobb mintha elolvassak a "szaraz" infokat, hummognek rajta egyet majd tovabbalnak. Emailbe is tobb privat embertol kaptam visszajelzest hogy szerintuk nem vagyunk eleg "batrak" nincs eleg kublicica, szormadar stb, azaz szorakoztatasra, egyedibb fogalmazasokra vagynak, nem feltetlen "professzionalitasra". Ez a fajta olvasotabor szereti ha "hulyulnek" vele. Erted marmint a pozitiv ertelembe veve.
- Ennek kapcsan tamogatnek mindenfele fooldalas hirezes probalkozast es gondolatot, nem zarnam semmikepp se ki a kreativitast a cikkiroknal. Ami ide kapcsolodik meg a felszavazas. Ha van Pandorank, akkor ott eleve zart "mancave" feeling van, igy az ottani emberek tudjak a dorgest, vagjak hogy ottani tartalmakat ott is tartsak. Minthogy nem postolnak ki mas topikokba onnan sem postokat, ugyanugy a felszavazast is hanyagoljak ott, es hagyjak a forum klasszikus reszeire mukodni. Valoszinuleg meg tudnam olvani hogy onnan ne lehessen elerheto a felszavazas opcio, de az a funkcio egyelore kidolgozatlan, es vegulis aki oda bekereckedest ker az bizalmat szavaz azzal maganak. Viszont meg tudom oldani (a jelenlevo szerszamaimmal) hogy minden sikeresen kiszavazott friss topikkal egy jelentes is erkezzen nekem mint adminnak (vagy akar a modoknak is), minden egyes resztvevovel akik benne voltak a felszavazasba, igy felelosegre tudjuk oket vonni mint eros szabalysertesben, ha ugy tortenne, akar kizarassal is. Btw eleve senki nem fog akarni csajt fooldalra szavazni tudom, nem volt visszaeles eddig sem (a kezdeti funkciotesztes szitukat kar elovenni mint peldat szerintem), de a Pandoraban igy a varatlan ujkrumpliktol sem kell tartanunk. Szerintem a becsulet sokkal nagyobb fegyver tud lenni sok esetben, mint visszatarto ero. Either way ha van jo mukodokepes 5letem szvazas gatlo opciora a Pandoraban pl, ezektol fuggetlen behozhatom, mar csak miheztartas vegett, de szerintem siman tudunk mar csak az eddigi felallasbol is nyugisan mukodni egy jo darabig (amig nincs ujkrumpliamazonaradat.jpg). A random forumreszekrol kiugro nagyon faszanyos irasok (damoqles reportja pl), illetve vicces KMZ szeru kommentek (mint a multkori eset ugye) meg kifejezetten szinesiteni tudja az egesz oldalunkat, es noveli a csapatjatek, csapatszellem hangulatot az emberekben. En is egy csomot rohogtem azon a kommenten, tenyleg vicces volt. :)

Tudnek meg irni de befejezem a WOT-ot, mukodokepesnek gondoljatok ezt igy? Remelem nem hagytam ki semmit a gondolatmenetemben.

aztan meg jottek kommentek meg reszletezesek ra, de mondom beszelunk rola, es probalom a legjobbat kihozni az egeszbol mint latod.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Én itt vagyok, mert csak nem bírom ki. Ez a péntek már úgysem fog számítani semmit. Tegnap este még a kukát is elfelejtettem kirakni a Rewired miatt, szóval már itthon is úgy felgyűlt a szemét, mint a Rewireden. :)

Ozzy írta: Izgatottan várom a diskurzust a jövővel kapcsolatban

Azt nem várni kell, hanem csinálni.
Nem azon kellene pörögni, hogy mi a változásokra a magyarázat, hanem azon, hogy mi legyen a továbbiakban. Ehhez nem kell azt alapul venni, ami most van, sőt még azt sem, ami korábban volt. Egy a korábbiaktól akár tök független, érvekkel és nem szokásokkal meg megtűrésekkel megtámogatott nyugvópontot kell keresni (ha ez lehetséges), ami egyaránt megfelel a régi tagnak, az új tagnak, a moderátornak és a törvények felé a seggét tartó Cartwrigth-nak.
Ha kell, elviszem én a balhét, tessék: miattam történt a változás, én akartam, mert szúrta a szememet a HC ponró, még akkor is, ha nem láttam rá. Nem tudok a törlésére észérveket felhozni, nincs magyarázatom.
Leszek én a felelős egy személyben, csak jussunk el végre arra a pontra, hogy arról beszélgetünk, mi legyen a Rewireddel, és nem arról, hogy kinek mi hiányzik, mit követel vissza, ki hogyan kapja be, ki a SJW, és milyen változás fölött nem bír napirendre térni. Beszéljünk inkább arról, hogy mi miért hiányzik, azt hogyan lehetne úgy beépíteni, hogy mindenki el tudja fogadni, és teremtődjenek meg azok a kompromisszumok, amikkel mindenki együtt tud élni!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Érted, az a kompromisszum, hogy marad a pandora? :D Faszom, elég volt, viszem az aktuális félkész cikkemet és
rwurl=http://i.imgur.com/zuwW7Nm.png

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na akkor egy csomó mindent rosszul tudtam, így máris árnyaltabb a dolog.

Viszont ebben az esetben nem értem a politika elleni kampányolást, ha engedélyezett a dolog. Meg hogy miért kellett lakat alá helyezni eredetileg.

Amúgy nem lehetne a háttérben épp zajló megbeszélést közszemlére tenni?



jesus christ most meg te nyomod az ertelmetlen durcit. :D Remelem meg mindig vilagos hogy B E S Z E L G E T U N K rola, senki nem lep semmit amig le nem tisztazzuk a tobbiekkel is, de addig nem tudunk semmit elkezdeni sem tisztazni amig a founderek sem tudjak hova es hogyan akarnak. :D

Mellesleg a WOT mint mondtam az en szemelyes javaslatom volt csak egy lehetseges kompromisszumra, nem egy univerzalis dontes, ezert ragjuk hogy ebbol mi koser es mi nem, stb. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



komolyan mondtam, hogy ha par embernek TENYLEG ennyire bassza a csoret a dugos topik, akkor toroljetek. birtam, de nem letszukseglet, nem erdemes amiatt egyetlen tagot sem vesziteni (es azt hiszem vagyunk annyira felnottek, hogy ebben az esetben MI engedjunk, hiszen elegge mellekvonal az a topik)

Parizer forever.



jesus christ most meg te nyomod az ertelmetlen durcit. :D Remelem meg mindig vilagos hogy B E S Z E L G E T U N K rola, senki nem lep semmit amig le nem tisztazzuk a tobbiekkel is, de addig nem tudunk semmit elkezdeni sem tisztazni amig a founderek sem tudjak hova es hogyan akarnak. :D

Az teljesen nyilvánvaló, hogy itt csak neked kéne engedni végre a 48-ból. Let's face it: a modok, adminok és hirirók közül SENKI sem akarja ezt a szemetet, csak te. Vajon mi lehet ennek az oka, psi, hm?

Mellesleg meg nálam már nem is erről szól a dolog, hanem az iránykijelölés teljes reménytelenségéről. Ha a kibaszott PORNÓT napokig tart eltakarítani az oldalról, mert senki sem meri azt válaszolni a hőzöngőknek, hogy "nincs pornó, ez nem az az oldal, lehet oszolni, it's done", akkor mégis milyen "bármire" lehet itt számítani? Itt nem lesz fejlődés meg nyitás, ha még a faszokat is 3-4 napig tart eltakarítani csak azért, mert az egyik admin nem képes belátni, hogy a többinek nincs igénye a devianciájára.

Innentől engem nem érdekel, beszéljétek meg, bye.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Tök jó, hogy az egész diskurzussal annyit ért el a csapat, hogy egyre többen kezdtek szélsőségesen viselkedni ahelyett, hogy közelítettek volna egymáshoz :D.
"Ha nincs pornó, akkor viszlát"
"Ha marad a pornó, akkor viszlát"
Hátez olyan szinten ovodás szint, hogy nincsennek rá szavak :D
Az összes ilyen ember szálljon kicsit magába és gondolkodjon el mi volt az eredeti célja, mert gondolom ez a bál ami most áll, senki érdekét nem szolgálja és senki nem is akart idáig jutni.

Sose értettem a kőkemény megingathatatlan sarkos véleményeket vallókat. Hogy lehet így élni az életben? Nekem is vannak fix elképzeléseim, meg véleményem az engem körülvevő dolgokról, de sose úgy gondoltam rájuk, mint bebetonozott 'elvekre'. Vannak dolgok amikhez tartom magam amennyire csak lehet, de idomulni kell, ha a környezet megkívánja. Ha ugyanez működik más oldalról is, akkor el is lehet érni valamit, nem csak a saját mellkasunk döngetjük folyamatosan.

SZERK:

Zaxx merev hozzáállása se segít, de psi makacs kiállása a téma mellett se segít.

Legyen pornómentes az rw és akkor LÁSSUK IS ENNEK A HASZNÁT. Zárjátok le itt és hozzátok az új embereket, fejlődjön az oldal, legyen full gémer-film központú oszt jóvan. Nekem megfelel az biztos.
Maradjon a poresz, zárjától el hét lakat alá, és akkor örülhet az az X ember aki szereti egymásnak linkelgetni a sunákat. Maradjon kocsmafórum kötetlen eszmecseréléssel és témákkal oszt jóvan. Nekem megfelel ez is, de ez az öriharizás ULTRANEVETSÉGES :DDD



Let's face it: a modok, adminok és hirirók közül SENKI sem akarja ezt a szemetet, csak te. Vajon mi lehet ennek az oka, psi, hm?

egyedul o erzi, hogy az oldalhoz elsosorban felhasznalok kellenek? :P

Parizer forever.



Bedobnám az én két ideges centem is ha nem gond.

Egyrészt köszi Psi, hogy beraktad a WOT-et, engem is érdekelt. Viszont... Ez úgy nagyjából pontosan azt foglalja magában ami eddig volt. :D Mármint így próbáltam újdonságot vagy új ötletet találni benne, de lényegében leírtad azt ahogy működött a forum 1 évig és most menjünk vissza oda. Amit én támogatnék, mert akit nem érdekelt eddig sem kellett volna, hogy zavarja. Akit érdekelt az meg tök jól elvolt ott. Bár sokat nem kommenteltem oda, de a prolitikát olvastam végig.

Más:
Ezt a nagy moderációs hisztériát egyáltalán nem értem. Lehet csak nekem nem tűnt fel valami, de a flametenger mióta nincs itt Grifter konkrétan megszűnt úgyhogy ilyen szintű moderációra nincs szükség. Előtte se lett volna ha Ő nincs. A kurva nagy kényszert, hogy minden beszélgetés ami minimális off legyen átpakolva 6 különböző topikba, hogy az ember a büdös életbe ne találja meg többet vagy elveszítse a fonalat meg hülyeség. Azért mert van 5-6 offtopic komment ami felmerült egy bizonyos dolog miatt még egyáltalán nem baj. Ha oldalakon keresztül megy akkor oké, de az meg mindenki tudja milyen ritka. A nagy pandorás moderálás is így wut? Mit kellett ott moderálni egyáltalán? Se flame-et se kurva nagy offolást nem láttam. Aláírom lehet volt párszor valami apró probléma, de arra meg ott lilatelefon ha valakinek baja van vele. Nem kell 24/7 monitorozni az egészet.

Sajnálom, de őszintén szólva az a szintű inkompetencia amivel kezelve van pár hete/hónapja az oldal egyszerűen kezd átmenni nevetséges kategóriába. A Grifterrel kapcsolatos moderálás háború is vicc volt már a végére és igazából már az első pillanatban egyszerűen meg lehett volna oldani. Nyúbi esetében tizedannyiért repült volna bárki, de most az már mind1. Érdekes módon azóta nyugi is van mióta valaki végre a sarkára állt. Ez az egész pandora mozgatás/törlés/átnevezés meg egyrészt szerintem kurva felháborító és nem tudom kinek a magánakciója volt vagy kik találták ki, de ahogy azt írtam tegnap a faszkivan vele. Most meg megy a magyarázkodás és visszatáncolás. Nem értem. Ha nem volt megbeszélve (mert úgy látszik kurvára nem volt) akkor mi a tökömnek lett megcsinálva?

Többekközt ennek is köszönhető, hogy van akinek már elege van ebből az egészből és inkább elköszön. Végülis csak a tegnapi hacacáré 3 őstag távozását eredményezte. Remélem az azért leesett itt mindenkinek. Engem is a szélére löktetek már eléggé. Elvégre mi a tökömnek olvassam az oldalt ha a társaság akik miatt maradtam/jöttem/kedveltem/utáltam szépen lelép ezek miatt a faszságok miatt.

Leszögezném nincs bajom a moderátorokkal (azt se tudom pontosan kikről van szó) vagy Psi-vel (neki még hálás is vagyok), de jó lenne ha végre elkezdene egy kicsit kompetens viselkedést mutatni az oldal vezetése és ha már ilyen szintű változtatások vannak be lehetne vonni a törzsközösséget akik miatt létrejött ez az oldal nem pedig önkényesen elvonulva kitalálja két-három ember, hogy akkor most basszuk szét egy részét az oldalnak, mert őszintén szólva ez az oldal csak a törzsgárda miatt létezik, nekik, nekünk. Nem azért, hogy 10 nyúbi elkezdjen idejárni. Soha nem ez volt a cél/terv. Szerintem. Felőlem aztán lehet toborozni, nyitni, de ne a törzsgárda kárára már, picsába.

Bocs a WOT-ért, de ez kikívánkozott, remélem értelme is lesz valakinek. A nagy sértődéseket elkerülendően viszont hozzátenném mégegyszer, hogy személyes problémám senkinek a munkájával vagy dolgaival nincs. Nagy egészként van szóval nem kell az a reakció senkitől, hogy "akkor b+ nem csinálom tovább, mert soha senkinek semmi nem jó". Köszike.

szerk.: jah és követelem a 4chan topik visszanevezését. !



elsosorban csak hogy tisztazzuk a recordot, en indiferent voltam a recskazassal kapcsolatban, ez volt az elso postom amugy:

En szvsz azon a ponton vagyok, hogy torolhetjuk a HC recskazast, siman tudunk nelkule elni, max ahogy mondod ki tudunk nevezni egy csajos topikot (ala 4chan), ahol szokas szerint mehetnek a meztelen felsotestek, de semmi HCbb cucc, dugas, pinanyitogatas, stb. Mehetnek a disznobb viccek is oda.

Velemenyem szerint ez siman a joizles hataran van meg, es vallalhato/belefer public szemmel is.

A tobbi kenyes topiokkal meg velemenyem szerint meg tudunk birkozni a szabadban is, azaz politika vagy vallasossag. Ha nem igy lenne tekerhetunk a hozzaallasunkon, de ugy veszem ki tud szinte mindenki felnottesen beszelni rola, friss tagokat majd max teszteljuk (meg rajuk is vonatkozik hogy mindenhol csak kulturaltan az RWn). Attol nem tartanak hogy ozonlenenek ide es nem tudunk mit kezdeni veluk mint modok. Ha odaig jutnank, majd ujraszervezkedhetunk eleve. Szinten ne resztriktaljuk vagy buntessuk ha egyeb, potencialisan megoszto (tarsadalmi/moralis) kerdesekrol nyit valaki temat. Na nem mintha eddig nagyon irtottuk volna ezeket, csak a miheztartas vegett emeltem ki.

Szoval en kvazi azon (a jelenlegileg is allo szitun) vagyok hogy a kenyes moralis temakat engedhessuk szabadon a sajat topikjaikban az RWn, es maximum lazabb csajos kepek mehessenek egy erre kinevezett, es kontrollalt topikban (kontrollalt hogy mashova ne mehessenek potencialisan nsfw kepek ugye).

Igy akkor nem kell egesz Pandora HQ-ra kiterjesztve gondolkodnom, nem is lesz elzart rekeszunk a forumon sehol, hanem komplett felvallaljuk es kezeljuk az osszes tartalmunkat.

Moderacios kerdesedre, hogy pl valaki be szeret menni egy topikba masikba nem, ki tudnam dolgozni hogy kiosztott topikokra kiosztott modok legyenek, de szerintem legyre atombomba szituacio lenne. Egyelore siman mukodik csak az hogy moderalsz ahol neked belefer. Nem vagy koteles sehol lepni, ha neked nem fer bele a kozbeszolas. Amig van mod ember akiket szetosztva fel tudjuk fogni a komplett forumunkat, nincs gaz eleve.

Csomot konnyitene a programozasi melon is hogy kvazi akkor csak a csajozos topikot kellene vedenem hogy ne mehessen csaj ki belole a fooldalra. (bar ugy sem fog senki csajt akarni kitenni, de whateva ugye, eleve biztonsagi szempontbol kozelitjuk meg most a kerdest egyreszt)

csajokat szerettem volna ha maradnak, de mondom probalok flexibilis maradni.

Aztan ott a teny hogy Vajk teso (akinek amugy eredetileg volt a Pandora javaslata, nem tolem pattant az se ki, nem tudom miert ram szaltal ra de nem stresszelek amugy miatta, persze nem azt jelenti hogy akkor Vajkra kell most raszallni :D ), szerette volna ha marad ilyen mancave oldalunk, plusz mellette a forumlakok fele is kegyetlen erosen kifejezte hogy szivuk csucske a forumrekesz. Azert illene kicsit arra is figyelni, a sajat szempontjainkon kivul.

En mondom hasonloan radikalis lennek mint Vajk is, sot sokkal radikalisabb iranyokat engednek meg az RWn, de nem csak en vagyok itt, hanem a tobbiekkel is illene egyeztetni, mint szuletese ota az RWn szokasunk.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



egyik facepalmból másikba esek. Jodával teljesen egyet kell, hogy értsek, minden vázolt pontban.

Srsly, at the very least, nagyon sokat (alapvető dolgokat) kell tanulnotok még a dolgok tálalásáról illetve megvalósításáról. Ami és ahogyan történt, az csak egy dologra jó, arra, hogy mindenkit elbizonytalanítson. Lesz még purgálás? Egyéb? Arról is csak megtörténe után, hiányérzete miatt fog a nép tudomás szerezni? Szintén gondolkodok erősen azon, hogy inkább redditet olvasok, mint RW-t.



már kezd elkopni a szemem ebbe a rengeteg wot-be, de elolvastam.
én támogatom az elképzelésedet, mind elvi szinten, mind magatartásilag (tudom, BP (Before Pandora) volt egy két megmozdulásom ami súrolta/átlépte az oldal írott és íratlan szabályait, de ahogy megvolt az erre kialakított 'dohányzóhely' nem is fordult elő többé)

szóval én szeretnék itt maradni, vagy így, vagy úgy (de lehetőség szerint inkább úgy) és ebben igyekszem törvénytisztelő állampolgár lenni

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



@inkompetencia/neminkompetenciahoz csak megjegyeznem a team vedelmeben:

Ja, tapasztalatlan emberekbol vagyunk osszedobva, itt senki nem verte a mellett hogy verprofi. Mint emlekeztek ra egyszeru felhasznalokbol keletkeztunk kis szervezkedessel, sokszor teljesen kulonbozo gondolkodasu egyedekbol. Mellette szinte mindenki csalados, dolgozik full timeban, Strato 2 gyerekkel akinek most szuletett a masodik, stb. Elbaszunk neha kommunikacioban, muveletekben, illetve egyebekben neha lepeseket? Nyilvan, de senki nem rosszat akar a masiknak, a leheto legjobbat probalja nyujtani, a megmaradt idejeben. Mindezt ugy hogy barmi masra is fordithatna, de megis rank teszi. Ok is a legboldogabbak amikor teljesen normalis forumlakohoz hasonloan csak diskuralhatnak a tobbiekkel, de probaljak kicsikarni az extra befektetett munkat minden mas mellett.

Ezek tudata mellett amugy milliard dollaros oldalakon megy a panasz az inkopetencia miatt, mint a Youtube, Facebook, vagy hasonloakon.

Probaljatok azert megerteni a helyzetuket hogy mik vagyunk es honnan jottunk. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Viszont ebben az esetben nem értem a politika elleni kampányolást, ha engedélyezett a dolog.

Mindig is fennállt a rossz vér szülésének a veszélye, de szerintem nálunk a vártnál jobban működött. A házirend nem tiltja a zárt tételét, gyakorlatilag moderátori hatáskörben hagyja azt (amit nyilván nem érdemes naponta és egyénenként váltogatni). Többen a felhasználók közül is a rejtett mivoltát pártolták annak idején.

Amúgy nem lehetne a háttérben épp zajló megbeszélést közszemlére tenni?

Jó felvetés, psi el is kezdte, de ennek is megvannak a korlátai. A mostani balhé is publikusban kezdődött el, ez is okozott félreértéseket. Ha minden moderátor ideír be egyből mindent, még jobban a fejük tetejére állnak a dolgok, és még követhetetlenebb lesz, pláne ha egy ügyetlenül eldobott hógolyóból lavina lesz. Nyilván azt is tudni kell, hogy technikailag mi megvalósítható. Igyekszünk azért bőségesen informálni mindenkit itt.

Az a két szempont ütközik, amit Zaxx és Joda többé, illetve kevésbé idegesen kifejtett, és mindkettő jogos. Egyrészt aki építeni próbálja az oldalt, látni akar valami következetes irányt, amire felhúzhatja a munkásságát (attól függetlenül, hogy az jó, rossz, érdekes vagy sem). Másrészt a gyakorlatban tényleg egy szűk társaságnak a menedéke az RW.

Szóval az a helyzet, hogy ha minden publikusban megy, és meghallgatjuk a népet, akkor inkompetensek vagyunk, ha valamit - akár szerencsétlenül - lépünk, vagy csak a színfalak mögött tárgyalunk, azért gonosz diktátorok vagyunk. (Most ezt te nem írtad, de korábban felvetődött más részéről, hogy a színfalak mögött miért mehet diskurzus az oldalról.) Gyakran nagyon kevés időnk van az oldalra, és kb. cigiszünetben kell lépnünk, akár híreznünk, mert különben lassúak vagyunk, és azért jön a kritika. Nyilván kiszállhat az, aki nem ér rá, de én nem hiszem, hogy bárkinek katapultálása erősítené az oldalt. A hibák javításán dolgozni kell.

És persze következetességet alapvetően mindenki elvárna, ami az igények közötti pattogással nem megy. Eleve talán mindenkinek magában is át kellene gondolnia az elhangzottakat, vagy hogy mit akar az oldaltól. És elfogadni a másik szempontjait anélkül, hogy safe space-re vágyó SJW-t lásson minden moderátorban vagy aberrált pornófüggőt a tiltakozókban.

Sors bona, nihil aliud.



Ezzel én tisztában vagyok. Ezért nem is céloztam meg senkit név szerint. Tudom, hogy extra és sokszor baromi hálátlan meló amit páran a hátuk közepére se kívánnak. Viszont kritika nélkül nincs fejlődés. Ezért is mondtam, hogy semmi személyes nincs abban amit írtam. Tiszteletben tartom én mindenki saját idejét viszont tényleg vannak dolgok amik így vagy úgy, de elbaszott módon történnek az oldalon. Ha nem szól senki akkor szép csendben elszivárog a gárda és mindenki értetlenül fog nézni, hogy "de hát mi volt a baj?".

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!