Jelenlegi hely

Kérdések, javaslatok az oldallal kapcsolatban

Utolsó bejegyzés


Régről rémlik, mintha neki is lett volna csillaga, és nem emlékszem semmi diktatórikus törlés és banrohamra tőle. Azt mondjuk kétlem, hogy mod akarna lenni. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én mindenesetre remélem, hogy mindketten hirírnak majd, mert frankó lenne.

ez lenne a keikaku.

translation note: keikaku means plan.

translation note: a terv keikakut jelent.

translation note: a plen míningezik.

ShowHide spoiler #

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nekem ezt dobta a gugli.
SJW



Most akkor az nem megoldás, amit már páran felvetettek?
Minden adult/kétes kontent megy pandorába, ahova csak regisztrált tag mehet, 18+os beleegyezéssel, és pandorából semmit nem lehet kiszavazni főoldalra.
Így nem lehet jogilag se belekötni, morális aggály se lehet, mert főoldalra/topicokba csak patyolattiszta kontent kerülhet, a mocskos mélyvízbe meg csak felnőtt férfiemberek mehetnek, saját felelősségükre.

Ez így mindkét fél számára elfogadható?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem volt neki csillaga, de most nem is a diktatórikus hajlama volt az eldöntött kérdés, hanem az, hogy damoqles felvetése élből butaság-e, ahogy beállítottad. Nem az, nem kell túlzás és dráma ide még ebből is.

Sors bona, nihil aliud.



ez volt az eddigi mukodo modszer, erre jottek Strato tesojek es a tobbiek, hogy ok nem osztananak, vagy fektetnenek soha meg olyan oldalakat ahol kiderulhet hogy wink wink nudge nudge tartalmak is vannak, mert mi van ha feszbukon meglatja valaki.

Erre mar nem nagyon sokat lehet mashogy reagalni mert olyan formaban a Pandora letjogosultsaga se volt eleg jo, mar a tudat hogy (ha rejtve is, de van az oldalon) es a lehetoseg hogy barki aki szeretne belephessen es elerje, szamukra visszatarto volt hogy foglalkozzanak az oldallal es epitsek azt. Azt mondtak a kozos eletmod ilyen formaban nem mukodik a reszukrol, szeretnenek professzionalisabban hozzaalni, de ahoz az kell hogy minden ilyesmi kaszalva legyen tolunk, hogy tisztan es bartam tudjak az egesz oldalt vallani, egymagaban ahogy van.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szerintem élből butaság, mert az, hogy a moderátor mennyire "érzékeny" meg hogy adott esetben milyen világnézetet vall (és ez pl. tökre nem az "SJW"), normális esetben nem befolyásolja a moderátori munkát. Moderálni nem elvekből, hanem a világosan leírt szabályok alapján szokott az ember.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A tapasztalatok szerint ti ketten álltok a legközelebb ahhoz a habitushoz. Nem pedig "mindenki".

ibi amentia latet



A tapasztalatok szerint ti ketten álltok a legközelebb ahhoz a habitushoz.

Ezt azért jó hallani, mert egyébként nem.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nekem úgy tűnt, hogy az egész vita abból indult ki, hogy mi van, ha hanyósra mélytorkozott fasszopást szavaz ki a nép a főoldalra, és hogy ez aggályos. Ezzel mondjuk egyet is értek (még ha engem spec egyáltalán nem zavarna), hogy ez nem oda való (pláne hogy még a jogi része is befigyel). Meg később már a 4chan topic nyilvánossága is zavarta az embereket. A fenti felvetések meg ezeket szüntetnék meg.
Az, meg hogy zárt ajtók mögött van más tartalom is, már abszolút a júzer felelőssége, hogy a kulcsot megszerezve mennyit nyitogat be oda.



Pedig igaza van :) Én mindkettőket kedvelem, mert értelmes dolgokról tudtok értelmesen beszélni, de ti álltok a legközelebb itt a SJW-okhoz :) No offense, nem anyázni akartalak ezzel :)



Senki sem akar főoldalra kiszavaszott pornót. S E N K I.

Egyéb szalmabáb?

ibi amentia latet



Ozzy írta: Pedig igaza van :) Én mindkettőket kedvelem, mert értelmes dolgokról tudtok értelmesen beszélni, de ti álltok a legközelebb itt a SJW-okhoz :) No offense, nem anyázni akartalak ezzel :)

A legközelebb innen? Valószínűleg. Közel? Egyáltalán nem. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ennél egy fokkal puhább, de a Suplaplexnél komolyabb erotikus tartalom a béta idején már volt a főoldalon, nyilván viccből.

A lényeg az, hogy technikailag aggályos, ha néhány troll elég a felszavazáshoz. Ennyi megelőzés feltétlenül szükséges.

Sors bona, nihil aliud.



psishock írta: Erre mar nem nagyon sokat lehet mashogy reagalni mert olyan formaban a Pandora letjogosultsaga se volt eleg jo, mar a tudat hogy (ha rejtve is, de van az oldalon) es a lehetoseg hogy barki aki szeretne belephessen es elerje, szamukra visszatarto volt hogy foglalkozzanak az oldallal es epitsek azt. Azt mondtak a kozos eletmod ilyen formaban nem mukodik a reszukrol, szeretnenek professzionalisabban hozzaalni, de ahoz az kell hogy minden ilyesmi kaszalva legyen tolunk, hogy tisztan es bartam tudjak az egesz oldalt vallani, egymagaban ahogy van.

Helyesbítenék: én azt mondtam, hogy mindenek előtt el kellene döntenünk, hogy mi legyen a Rewired jövője: marad belterjes kocsmafórum, vagy megpróbáljuk kinyitni a kapuit?
Nekem mindkettő okés. Mindkettőben látom az előnyöket és a nehézségeket is, de az energiatartalékaim végéig tudok alkalmazkodni bármelyikhez. Itt megjegyeztem azt is, hogy jelenleg (tegnap még) úgy vagyunk nyitottak, hogy közben zártak is akarunk lenni.
Te rákérdeztél arra, hogy de miért nem lehet a kettőt egyszerre, én pedig leírtam, hogy szerintem mik az összeegyeztethetetlen pontok, és mellé leírtam, hogy moderátori szemmel nézve mit érzek még problémásnak.
Én nem törtem pálcát sem a geekportál sem a kocsma irány felett, egyedül a HC pornó és kissé bizonytalanabbul a politika ellen szólaltam fel, mint olyan tartalom, amit én személy szerint mindkét esetben kidobnék.
Továbbra is azt mondom, amit most már Bagoly is leírt, hogy addig kár vitatkozni topikok létéről és jellegéről, amíg nem döntjük el, hogy teljesen magunkra csukjuk a Rewired kapuit vagy szélesre tárjuk. Szerintem az, hogy résnyire nyitva hagyjuk, nem megoldás. Ismétlem: szerintem.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Én még mindig nem értem, hogy melyik az a demográfiai csoport, akikre a rejtett HC porn és a politika rácsukja a kaput. Hány ember állt fel innen és mondta, hogy az opcionális politkapornó miatt, ő nem képes itt maradni tovább? Vagy ki lehet az, aki ilyen indok miatt nem regisztrál? Ha az ember arcába lenne tolva, megérteném, hogy zavar embereket, de gondosan elzárva miért okozna ez problémát bárkinél is?



Nézd, a diktátor uras megszólítást szándékosan túlzónak, vicceskedőnek szántam a lezajlottak tükrében: a téma megvitatását követően a felelős moderátorok (dulakh, Strato, Zoo) hoztak egy döntést, amit te önhatalmúlag felülírtál. Nincsen ezzel gond, ha errefele ez a modus operandi, csak emlékeim szerint az oldal megalakulása előtt és a kezdeti időszakban is sűrűn dobállóztál a "demokrácia" fogalmával, mind a vezetőség felépítését, mind az oldal működését illetően. Az olvasatomban ez azt jelenti, hogy az oldal mindennapos működéséért felelő emberek alkotják egyben a döntéshozók szerepkörét, beleértve a moderátorokat, rendszeres hírezőket. A saját szerepvállalásod elvitathatatlan, de ezt nem érzem ilyen szempontból különbnek az állandó jelenlétet ugyanúgy megkívánó moderátori, rendszeres hírezői szerepköröktől, hiszen ugyanúgy felelnek és hozzájárulnak a mindennapos működéshez.

Amennyiben ez a lépés is a korábbról megszokott "előbb lépünk, aztán gondolkodunk" módszert követi, az is egy irány, de gondolom érthető, hogy az ilyen kifakadásszerű kommunikációd miért jön le nagyon gáznak. Ugyanis ismét ott tartunk, hogy utalás szinten megszólítottként - mások között - az érveim elferdítése, és a vált motivációim taglalásán keresztül "védesz", politikai kutyasíppal a szádban [1]. Ami ezen ponton lepereg rólam, de akkoris borzasztóan megnehezíti a konkrét téma megvitatását: miszerint milyen irányba menjen az oldal. Ez a 1,5-2 héttel ezelőtt konkrétabb javaslat formájában fogalmazódott meg, de a mögöttes érvek a csapásirány meghatározásáról és lekommunikálásáról szóltak (akkor is, és a későbbi pontjaimban egyaránt [2]). Maximum az érveidet, vagy azok hiányát "támadtam", mivel még most is egyedül a személyes preferenciáidra és a közösség egy részére támaszkodsz, amik nem elhanyagolható szempontok, de ilyen formában nem is érvek.

A kettős mérce, alakoskodás elkerülése érdekében én arhiválnám a kétes tartalmű topikokat, és egy leíróbb címmel nyitnám újra őket. Vagyis a 4chan-lite módjára történő alakoskodó ganéhordást, ahol a csöcsörésző képek közé bevágott kiskorúak, mások emberi méltóságán élcelődő tartalmak mellett bármit jelenthet, mert "humor", én mellőzném.

Konkretizálva:

- Erotika (18+): női/férfi testeket bálványozó topik, elsődleges nemiszervek nélkül. Kizárólag ebben a topikban, nem átcímkézett 4chan-lite, továbbá más topikokban nem megtűrt a csöcsörészés.

- Politika: kultúrált körülmények között, ha kell szigorúan moderálva. És csak itt, ami miatt az aktuálpolitikán alapuló "humor" sem lenne megtűrve mondjuk a rekeszizomban.

- Vallás: lásd politika

- Modellek: lásd erotika, csak ruhákban. A kiöregedett Supaplex mementó topikot meg lehetne kukázni.

A politika, vallási témák gyakorlatban történő moderációja így sem lenne egyszerű, de a jól körbehatárolt topikokat még különösebb nehézségek nélkül le lehetne papírozni, kommunikálni a szabályzaton keresztül. Persze mindezt egy szavazást/felmérést követően, aminek a pontos részleteibe még nem érdemes belemenni, de minimum ezen keresztül lehet konkrétabb igényekről beszélni.

Sokadjára: nem támadás, javaslat, a kettős mérce elkerülése és a szalonképesség jegyében. Nekem személy szerint a jelenlegi állapot is teljesen megfelel, de nyitásról, és ennek jegyében történő újításokról elsőkörben a tartalom-szabályozás és ennek átlátható lekommunikálása után lehet lépni. A törvényszerű lemorzsolódást mindenesetre érdemes szem előtt tartani, hiszen az eddigi "lógunk a levegőben", bezárkózunk opciók kimenetelét nem nehéz kivetítetni az eddigi tendenciákat elnézve.

Szóval a kezdő kérdés valami olyasmi lehetne, hogy "Szeretnéd, hogy az oldal új tagokkal bővüljön?" akár itt, vagy szavazás formájában. Hogy ez kinek mit jelent, az személyenként eltérhet, és adott esetben valamilyen szintű lemondásokkal járhat.

[1]

http://rationalwiki.org/wiki/Dog_whistle_politics
http://rationalwiki.org/wiki/Social_justice_warrior
https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-files/ideology/alterna...

[2] #155, #162, #273, #290

@damoqles:

No para. Egyébként nincsenek ilyen irányú ambícióim. Psishock feltételezéseivel ellenben az okai inkább személyes jellegűek: sem kapacitásom, sem affinitásom nincsen állandó jelenlétet megkövetelő pozíciók betöltésére, másképp meg a lelkiismeretem nem engedné. Tagként viszont érdekel az oldal annyira, hogy akár konkrét javaslatok tervezésében, kidolgozásában is besegítkezzek (már ha van igény).



Nekem is van mod jogom a főoldali hírek kommentjeihez (most próbáltam :D), de nem használtam sosem. :)

Stratoírta: mindenek előtt el kellene döntenünk, hogy mi legyen a Rewired jövője

Pont. Régi nóta, de tényleg lassan dönteni kellene, hogy merre mozduljunk el.
Én a nyitás fele vagyok amúgy, tudom, hogy mivel járna, de ha van egy konkrét terv, elképzelés, akár be tudok vállalni egy kis extra melót az oldalért.



Nézd, a diktátor uras megszólítást szándékosan túlzónak, vicceskedőnek szántam a lezajlottak tükrében

ah, megertve, csak mint mondtam ebredes utan pipa voltam kisse a tortentek miatt, nyilvan kevesbe mukodott akkor a poenvadasz szenzorom.

A tobbit is atolvastam, a kenyesebb kerdeseken mormogunk azota is, valami mukodokepeset megprobalunk kiokoskodni remelhetoleg a jovore nezve.

Az utolso bekezdesre reagalva, mondjuk Hirirokent ugyerzed be be tudnal ugrani neha ha kedved szottyan? Csillagodat levettem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az utolso bekezdesre reagalva, mondjuk Hirirokent ugyerzed be be tudnal ugrani neha ha kedved szottyan? Csillagodat levettem.

Még nem tudom, de nem valószínű. A csillaggal viszont egy rövid ideig visszaélnék, azaz az ottani releváns topikba belinkelném az itt csak utalás szinten jelzett konkrétumokat (vagy a hírezős topikba, ahol nektek jobb).



Nem tudom, hogy a hiriró "teljes emberességét" milyen szempontból értetted, de szvsz vannak olyan, a méretükhöz képest hanyagolt témák (pl. az indie, amiben lehet, hogy te jobban otthon vagy, mint a hirirók közül bárki), amikben simán írhatnál rendszertelenül is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Olyanképp, hogy az oldalt érintő egyes "vezetői" kérdésekben szólásjoggal ugyanúgy rendelkezzenek, hiszen az oldal arculatát, tartalmát nagyban formálják.

A hírezést több szempontból is meg kell rágnom, amitől az oldal jövőbeli csapásiránya sem független, hiszen az elveimmel alapjaiban összeegyeztethetetlen irány esetén nem valószínű, hogy bármilyen felelős kört szeretnék vállalni.



azt hiszem az én véleményem Ozzy és psishock véleményéhez áll a legközelebb.
még most is tartom azt, hogy megfelelő körülmények között a felnőtt tartalom (és most ez alatt csöcsöket és puncikat értek meg ezeknek velejáróit, nem mildly nsfw meztelen nők ruhában topikot) is elfér az oldalon a sok egyéb más jóság helyett. megfelelően elzárva, kiskorú gáttal, és főoldalra nem kiszavazhatósággal nem hiszem hogy gondot okozna itt. szerintem színesítené a kínálatot és nem süppesztené a színvonalat. nem hiszem, hogy bárkit is megbotránkoztatna az, hogy az 'internet is for porn' az index-es példámra is visszautalva.
speciel nekem a politikától van okádhatnékom, mégse indítványozom az elmozdítását mert tőlem elfér.

és ha már annyira demokrácia pártiak vagyunk, szerintem lehetne egy kis szavazógépet kitenni, hogy milyen formában szeretnénk tovább használni az rw-t.

arról meg, hogy 'kinyissuk' az oldalt, vagy maradjunk 'zártkörűek' részemről mindkét opció rendben van. bár ezt a kinyitást nem egészen értem hogy gondoljátok. elkezdjük reklámozni magunkat a facebookon, vagy otthon mindenki azt regélje, hogy dejóezazoldal nézzétek meg még pinák is vannak, (ja azok mégsem), vagy fizetett hirdetést feladni a barátok közt reklámblokkjába?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



megfelelő körülmények között a felnőtt tartalom (és most ez alatt csöcsöket és puncikat értek meg ezeknek velejáróit, nem mildly nsfw meztelen nők ruhában topikot) is elfér az oldalon a sok egyéb más jóság helyett. megfelelően elzárva, kiskorú gáttal, és főoldalra nem kiszavazhatósággal nem hiszem hogy gondot okozna itt.

Nem értem (mmint a nyilvánvaló "nem segít a narratívámon" opciót leszámítva), hogy miért nem akarjátok belátni, hogy a póresz egy stigma a neten: a pornográfiát BÁRMILYEN formában tartalmazó oldalaknak sokkal-sokkal kisebb mozgásterük van egy normál "PG-13" oldallal szemben, bármiről is van szó és főleg akkor, ha egyébként nem pornóoldal vagy. Leegyszerűsítve: ha a zárt "mutogatós bácsik" részt kultiválod, akkor teljesen a nyitás ellen vagy.

Én nem hiszem azt, hogy egy öregedő, folyamatosan fogyatkozó létszámú, zárt kis közösségben akartok fórumozni, aminek a zártság miatt x éven belül vége lesz. Az RW eleve az ugyanezt a hibát elkövető - és emiatt kurvára halott - HW felélesztése miatt lehet érdekes, és nem a kómában tartása céljából, legalábbis én így gondolom.

és ha már annyira demokrácia pártiak vagyunk, szerintem lehetne egy kis szavazógépet kitenni, hogy milyen formában szeretnénk tovább használni az rw-t.

Szvsz ennek semmi értelme sem lenne, mert nem csak az a lényeg, hogy a "nép" mit akar, hanem az is, hogy azok mit szeretnének, akik működtetik az oldalt. Egy egészséges, előremutató kompromisszum kell (pl. hogy te lemondasz az RW-s cumshotokról azért, hogy az oldal életben maradjon és én szeressem csinálni, cserébe én meg csinálok a főoldalra cosplay-es nyálcsorgató rovatot), amit egy sima szavazás nem tud lerendezni, mert oké, ha mondjuk győz a pornó, de ebben az esetben a modok egy része valószínűleg záros határidőn belül lécelne is, mert nem áldozol olyanra a szabadidődből, amit nem szeretsz csinálni.

Ha pl. győzne a zártság és a póresz, az számomra egyet jelentene a HW végleges halálával és elárulásával, így magasról tennék arra, hogy van egy RW nevű torzszülött akármi, ha a név nem kötelez.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


KMZ képe
KMZ

Öregedő, folyamatosan fogyatkozó létszámú, zárt kis közösségben akartok fórumozni? Na egy közvéleménykutatás kérdésnek máris elmegy :) én amúgy simán igen!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



elképzeltem, ahogy egy poresz oldalon zárt ajtók mögött megy a diskurálás a játékokról ami kiverte a biztosítékot az ottani adminoknál és oldalakon keresztül tárgyalnak, hogy ugyan mit csináljanak ezzel...



Zaxx írta: Nem értem (mmint a nyilvánvaló "nem segít a narratívámon" opciót leszámítva), hogy miért nem akarjátok belátni, hogy a póresz egy stigma a neten

rwurl=http://i.imgur.com/l9Z5brE.jpg

a pornográfiát BÁRMILYEN formában tartalmazó oldalaknak sokkal-sokkal kisebb mozgásterük van egy normál "PG-13" oldallal szemben, bármiről is van szó

"Normál PG-13 oldal" formájában képzeled el az RW jövőjét? Mert azzal a pornót leszámítva is száműzetésre kárhoztatik egy jó adag RW-i rögös báj és egyéniség a közösségből, attól tartok.

Amúgy hol tartózkodik jelenleg ez a friss, megszólítanivaló reménybeli felhasználótábor? Én már rég nem járok más magyar játékoldalak fórumaira; élnek még, van még rájuk szüksége a bulizósfiatal konzolgenerációnak (:P) a FB és társai korában?

ibi amentia latet



nem feltéten csak pure gémer oldalakra lehet gondolni. Ott van pl a PH, ott elég nagy az élet, vagy pl sg.hu (lol). Az is egy gém+tech+film oldal, ott is pörög a fórum, bár ez csak tipp, mert nem nagyon követem.



De ez a PG-13-as hasonlat, csak akkor lenne életképes, ha ebből az oldalból és a látogatottságból akarnánk itt mind megélni, és pénzügyi szempontból kéne mérlegelni. Minden ellenkező esetben csak álprűd demagógia az egész. Akkor lenne stigma, ha valami állati hivatalos, hirdetésekből elő oldal lennénk, ahol számít a szponzor véleménye és hogy ne rombolják a punák a reputációját. Viszont pont ez a legnagyobb előnyünk szerintem, hogy teljesen szabad oldal vagyunk. Nem határol be minket semmilyen üzleti cél, és a lehető leglazábban tudunk mindent venni.
Ez a "pornó rossz dolog ééééérteeeem?" magánemberi viszonylatban maximum vallásos/prűd közegben állja meg a helyét.
Azt meg egyenesen nem is értem, hogy miért gondoljátok, hogy a pornó eltántorítja az embereket, és "zárásba" taszítja az RW-t, amikor épp ellenkezőleg működik a dolog, vonzza az embereket. És amúgy nem, egyáltalán nem arra akarok ezzel célozni, hogy akkor most pornóval kéne idecsalogatni az újkrumplikat, csak megjegyzem, hogy ez pont, hogy a nyitás mellett lenne érv (ha nem vennénk figyelembe, hogy még mindig arról van szó, hogy ez rejtett tartalom lenne... De efelett valahogy mindig szándékosan elsiklotok)



damoqles írta: "Normál PG-13 oldal" formájában képzeled el az RW jövőjét? Mert azzal a pornót leszámítva is száműzetésre kárhoztatik egy jó adag RW-i rögös báj és egyéniség a közösségből, attól tartok.

Mire gondolsz, Mortal Kombat?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!