Jelenlegi hely

Moderátorok figyelmébe

Utolsó bejegyzés


Vagy a törlést követné a moderátori üzenet?

this.

A kaki mindenféleképp ki lenne lapátolva, mivel értelemszerűen nem odavaló és nem mellesleg ez a moderáció célja, de ott lenne jelentésnek a sárga üzi hogy x és y meg z csinálta a fesztivált akinek az adott hozzászólásai ezennel moderálva lettek. Esetenként ha pihi is ki lenne osztva, kinek, mennyi időre, stb. Hogy lássák a lemaradottak is hogy pontosan mi volt a szitu, és ne azt érezzék hogy esetleg nincs rendesen lekommunikálva az akció.

Ha az üzik mind ott maradnának és csak sárgabetűs enje benje lenne időnként alattuk, az kb közröhej lenne, minek eleve abban az esetben vesződni is vele, ugye semmilyen proaktív ereje nem lenne a későbbiekre sem nézve. Nem mellesleg hogy lennének üzik amik annyira biztosítékkiverők (pl törvényileg illegálisak) hogy nem maradhatnáka eleve ott, így aztán ha egyszer töröljük a szabálysértő cuccot, máskor ott hagyjuk, akkor cherry pickingnek tűnhet.

Ezek mellett mint minden esetben lehet hogy engedékenyebben vagyunk egy-egy adott szitura tekintettel, de tipikusan szerinte kontraproduktív az élen táncolni, mivel könnyebben szakad a cérna.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Boz képe
Boz

Ezek mind tök jó gondolatok, csak nem a RW-hez. Felelős főszerkesztő? Itt? Hagyjál már! Az egész egy hobbi projekt "users for users" alapon. Itt sosem lesz annál nagyobb rendezettség, mint ami az elmúlt évben volt, pont azért, mert senkinek nincs ideje és idege felvállalni és végigvinni egy összefogó szerepet.

>Hé, legyen egy főszerkesztő aki összefogja a dolgokat
>Ugyan, minek? Úgyse működne, nem kell az ide
?????????????????
Én itt most nagyon elvesztettem a fonalat.

Másik gondolat a témában:
Hányan írnak rendszeresen erre az oldalra? 30-40? Nehogy már olyan nehéz legyen ezt kezelni. Egy-két ember irogat cikkeket ha van kedvük, meg egy-két ember moderálgat. Aztán ezeket összefogja valami köcsög aki ráér 0-24 figyelni, hogy van-e gond.

ShowHide spoiler #

Éljenek a videojátékok!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
Befutottam én is, úgy látszik, a távolmaradást kommentcunamival büntetitek.
 
Hadd reagáljak pár dologra (hosszú lesz, mivel sok mindenre kell reagálni), ami szintén az én nézőpontom lesz, nem közös álláspont, előre nem egyeztetett vélemény, néhány technikai műhelytitokkal. Persze ha mindenki a sajátját írja, akkor nem vagyunk "profik", ha pedig a sötét szobában egyeztet a háttérhatalom, nincs demokrácia. Többek között olyan esetekben viszont többes szám első személyt használtam, ahol a többiek általam is tapasztalt gyakorlatára hivatkozok, mielőtt valaki ebbe beleköt. De ez ettől még nem testületi álláspont. A hirirós, oldal jövőjés topic illető fejezet is idekerül, mert logikailag összetartozik a kettő.
 
1. Valóban nincsenek kiosztott szerepek, mint egy szerkesztőségben, és az egész lebeg a levegőben. Ennek nagyon egyszerű az oka: azért csináltuk meg az RW-t (mármint mindannyian, az egész nép), hogy a HW által hagyott űrt bepótoljuk egy jó kis fórummal, a régi társasággal. Nyilván ehhez kell moderáció is, és a főoldalra is mutatkozik igény (a HW-n mindig ment a sírás utána, itt is a hozzászólások egy szép része ott születik meg, és alkalmasabb a konkrét  hírek kibeszélésre), ergo a technikai teljhatalommal rendelkező személyzeten túl ezért vállalkoztunk egy páran.
 
Mivel azonban mindannyiunknál kétséges volt a rendszeresség, a gyakorlat, és mivel a mandátumokat gyakorlatilag psishock osztogatta ki, így a Grifter által sokat emlegetett "hatalom" számunkra éppen annyira nehezen értelmezhető, mint a legitimációnk. Többeknek fel lett ajánlva a szamóca, de volt aki egy hír vagy kvízsókísérlet után abbahagyta, más hosszabb munka után vonult vissza, mások pedig eleve nem vállalták (illetve kerültek ki a főoldalra pluszba felszavazott tartalmak, és plecsnimentes emberektől anyag, előzetes egyeztetés után). Úgy a közönséggel szemben, mint egymás között így az alá-fölé rendeltségi viszonyt kerültük. Ne felejtsük: eleve a FUD-on is ezt kerülve tűztük ki közösen a jövőt, tehát arról volt szó, hogy megpróbáljuk "lezseren". Erről már ott így volt szó, semmiféle eltérés nem történt a tervtől, és csupa olyan dolog történt, amiről előtte volt szó.
 
Szóval erre lehet választani főszerkesztőt, de értelme nincs sok, ha nincs tartalommal megtöltve, ráadásul eleve idő kellett ahhoz, hogy egymást, mint kollégát kiismerjük, és informális szinten kialakuljanak a "szerkesztőségen" belül a viszonyok. Én az RW-t egy ex-HW-sekből álló fórumnak tekintem, melyre páran blogolnak is (bár nem szeretem sem a szót, sem a műfajt, lényegében erről van szó). Kb. ugyanezt mondtam itt a legelején is, de talán már a FUD-on is. Szóval ez a szerkesztőbizottságos-játékkópiás út szerintem egy mellékvágány. (Egyébként azzal sem értek egyet, hogy ha lenne is főszerkesztő, az minden tartalmat előzetesen csekkoljon. Profi oldalnál azt mondanám, hogy OK, a főszerkesztő, vagy aki az adott napi felelős, az ellenőrizze, de a mi formátumunkban és létszámunkkal ennek nincs értelme. Nem is volt ebből semmi gond.) A komolyabb formailázlás pedig növelné az egésznek a munka jellegét, abból pedig lehet, hogy senki nem kér.
 
Nem panaszkodásként, csak az elkötelzettség miatt említem, hogy így is voltak olyan hetek, amikor játszani nem volt időm, mert kitologattam cikkeket, összedobtam nagyobb irományokat, ötleteltünk a háttérben, olvastam az RW-t, nyelvtannáciaskodtam, és kinyírta a szabadidőmet. Nem hiszem, hogy sokaknál kell magyarázni, de annál sokkal időrablóbb a dolog, mint a felszínen látszik, ha az utóbbi időben én éppen kevesebb időt is tudok rászánni, vagy néha nem átállottam játszani lefáradva esténként.
 
Hirirói szempontból a kommunikáción és a jogkörök különírásán a plecsnis topikban lehetne javítani (az mehetne egy külön Impresszum linkre is, akár lezárt formában), illetve ott lehetne feltüntetni az érintettek listáját is, nem mintha tömegekről beszélnénk, és mindenki tudja kikről van szó, csak az alkalmibb vendégek.
 
2. Ami a moderációt illeti a seriffcsillagokat tudtommal mindenki meglepetésszerűen kapta meg. Én sem örültem neki, de mivel rendszeresen kell átmozgatni offokat más topikokba, ahhoz nagyon jól jön a jogosítvány, meg még egy-két esetben technikai okokból jól jön, mert többet tud, mint hiriro.
 
Moderálni sosem akartam, de néha muszáj volt. Jelzem, a közösségből három embert kell folyamatosan, közülük kettő permabant kapott a HW-n, de lehet, hogy Ripla is, azt nem tudom. Kettő itt is kapott már bant. (Részint közismert, részint már itt közölt dolgokról van szó.)
 
Itt is ugyanaz áll, mint amit említettem: mivel csak úgy ki lettünk jelölve erre a pozícióra, részemről nem akartam hatalmaskodni (ha megválasztottak volna, akkor már bannoltam volna mindenkit!). Persze ez csak az egyik oka a kesztyűs kéznek, a másik szintén a korábban említett közösségi szellem magam, a gyakran túlzott remény - aminek ésszel tudom az ellenkezőjét -, hogy ez az egymást úgy-ahogy ismerő egy-két tucat ember megfér egymással, vagy ha elkezdik csépelni egymást leállnak. Ezért van az, hogy ha látok egy szóváltást, egyből nem avatkozom be, aztán elmegyek itthonról, és mire hazaérek, még mindig ugyanazt a két hozzászólást pattogtatják egymás között a jómadarak (mindig ugyanazok).
 
Emiatt ígértem a legutóbb szigorúbb moderációt. Persze mire elkezdtünk ha késve is, de törölgetni, egyből jönnek a kritikák, hogy minket senki nem választott, nem vagyunk átláthatók, szar moderátorok vagyunk stb. Mondjuk ez mindenhol így van, ahol moderáció is van, és sehol nincs olyan, hogy az összegyűlt szennyet Hall of Fame-ként megőrzik csemegézve. És igazuk van! Mármint szar moderátorok voltunk eddig (a jövőt illetően hadd legyek naiv), de most arra gondolok, hogy a szabálysértő bélsárdagasztást nem szokás közkinccsé tenni (nagyon jó alkalom egy trollnak megörökítenie így az emlékét, és a sérelmek megőrzésére is). Ha arra vagy kíváncsi, ki mennyire buta vagy értelmes az értékítéleted szerint, az kiderül a nem moderált hozzászólásaiból is, eleve a légkörbelépős téma soha nem volt az.
 
Persze a "normális" oldalaknak van tulaja, nálunk éppen ezért is megérthetőbb az RWLeaks iránti igény. Ahogy az is, hogy a szűk létszám miatt nem szeret senki lemaradni a történésekről. Nyilván a gyakorlat követhetősége azt is segít rögzíteni, hogy szem előtt van, kivel mennyit volt baj, miért moderálnak, ki vállalhatatlan stb. Ezek is érvek, és ugye a HW-n is sokan kibányászták a flame-et, igazi kódfejtés volt rekonstruálni az eseményeket.
 
Technikai gikszer most is van, a sorrend átmásolásnál gyakran rosszul kerül át, más felhazsnálónak mennek a válaszok, így egy hosszebb folyam átmozgatásánál néha 30-40 percig is eltart, mire nagy kínlódással nagyjából rekonstruálom a sorrendet. Tehát sok vele a plusz munka, és nem 100%-ig hiteles a végeredmény. Részemről a közösségre nézve az egyes módszert tartom kívánatosabbnak, de ha mindenki a Pandorában akarja túrni a szemetet (mert tényleg csak az anyázásokról van szó, ez nem a HW, hogy Blizzard- vagy MGS-kritika miatt ban járjon), a szabadság és a katasztrófaturizmus jegyében (jó kis populista kampány, anélkül, hogy populistát itt negatívnak vagy pozitívnak minősíteném), nem fogok Damoqles bulldózere alá feküdni, az ellen a seriffcsillag sem véd. Érvek szólnak mindkettő mellett. Ez egy tisztázandó kérdés, de 3 ember kedvéért, főleg hogy vannak ellenzők is, talán túlzás befordulni erre a földútra. (Jóllehet, magam is hozzájárultam az ötlet felvetéséhez, kipróbáláshoz. Amikor egyébként még lezárás nélkül jött létre a Gumiszoba, szintén Damoqles követelésére, akkor Grifter volt a legnagyobb ellenzője, mert nem tetszett neki, hogy megbélyegző karanténbe kerül. Valójában az akkor is, most is moderált tartalmat jelentett volna, ha eltéárő módszerrel is.) Mindenesetre ezt át kell még gondolni, újabb hirtelen döntés helyett.
 
A moderátorokkal szemben a kommunikáció hiánya jogosabb kritika, de én érzek túlzást. Nyilván magma felé hajlik a kezem, de az utóbbi időben gyakorlatilag mindig jeelztük eltérő színnel a moderátori kommenteket, legyen szóbeli figyelmeztetés, vagy akár már a törlés, offátmozgatás jelzése. Szóval az nem igaz, hogy erre nem volt rendszeresített és részemről következetesen alkalmazott metódus. Ha más hozzászólásába szereksztettem bele, akkor az eltérő szín nem ment, csak ha újratördelem az egészet, ami egy wall of texteknél megint indokolatlan munka. Ebben az esetben dőlttel jeleztem a hozzászólás tetején a nevemet vállalva az átmozgatást (az első néhány alkallommal normal betűvel, bocsássatok meg).
 
Ha valakinek ezek a jelzések nem voltak egyértelműek, hát most leírtam. De ott és akkor eddig mindenki vette lapot, és úgy érzem, törekedtünk a közérthetőségre. Én úgy érzem, ha voltak is hibák, mindig kiegyensúlyozottan ítéltünk, és csak indokolt esetben avatkoztunk be. Inkább a a mikorral volt gond. (Mármint a mikor nemmel és a túl későnnel.)
 
Amiben fejlődni kéne, az itt is az impresszum, a hiriróknál említett módon; a következetesebb, rendszeresebb moderálás; valamint a moderációs történések jobb átláthatósága. Ebből az első további kifejtést nem igényel, az utóbbi kettőre kitérnék.
 
Tehát a második egyrészt egységesebb moderátori álláspontot jelent (eddig is rendszeresen egyeztettünk egyébként, és idő kellett, amg kialakult legalább a mostani gyakorlatocska), illetve nagyobb szigort (ami persze akkor értelmezhető, ha van online rárérő moderator – vices, ha kávészünetben ránézek az RW-re, és azt látom, hogy 40 wall of textet kéne elolvasni, és döntnei róluk). Ez persze már végképp véleményes, de a fórum állapotát illető álláspontom mellett, a szabályzatot is a végletekig liberálisan kezeltük, gyakolratilag megsértettük, hogy hagytunk pár vitát elfajulni. Különböző visszajelzésekből is úgy érzékeltem, hogy szigorúbb fellépés lenne az elvárás, de reprezentatív mintám nincs (persze nyilván reprezentatíven szeretnének kérni tőlem ingyen sört is, de a világ nem így működik).
 
A kommunikációt illetően a hogyan továbbtól is függ a forma. A banoknak már megtörtént az e-mailre váltás, ami szerencséebb a privát üzenetnél. A banok esetében valóban szerencsés lenne arról is információ. Az adott helyen és/vagy gyűjtőtopikban jelezve, esetleg plecsnivel, de a stigmázást kerülni kaartuk. A törlést/átmozgatást írtam, ezt ki lehet egészíteni egymondatos összefoglalóval, komolyabb esetben a felelősök megnevezésével, de ilyenkor mindig kérdés, hogy mi a túl sok információ. Véleményem szerint a megnevezésnek akkor van értelme, ha a moderátor nemcsak eseménynaplóként jegyzi meg, hanem indokolt esetben megfeddené név szerint a renitenskedőket, afféle szóbeli figyelmeztetésként.
 
Ha valakinek bármilyen észrevétele van, megteheti, akár ha utálni akar, petíciózni, diktátorozni vagy megvonni bizalmat. Ez az a hatalom, amit az ellenségemnek sem kívánok, de ha már korábban nem volt alkalmam leírni: kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk alapon folytatni szándékozom a moderátorkodást, mert a történtek arról győztek meg, hogy szükség van rá. A "pozícióimhoz" persze nem ragaszkodom, ha a szerepvállalásom a közösségnek nem tetszik.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
Végezetül direkt külön hozzászólásba egy más színnel jelézett moderátori komment, hogy legyen rá példa is: ami itt folyik a topikban, na az abszolút moderációs kategória, amit egyelőre a különleges körülmények miatt hanyagolnék, mert aktuális közügy az egész téma, de mostantól a durvább személyeskedések és hosszabb offtopikláncok törlésre kerülnek. Grifter-Zaxx meccset pedig úgy általában máshol sem kérünk.

Sors bona, nihil aliud.



A Gumiszoba mit takar(t)?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az ütésváltások kerültek oda átmozgatva. Mondhatni az off, de ami mindenhol az, az értelemszerűen moderációt kívánó anyázás volt. Viszont nem volt lezárva, tehát be lehetett fejezni a feszültség levezetését, de lényegében az is moderációs karantén volt. Talán egyetlen komolyabb hirig került át oda, az is egyből elhalt, de megszüntettük utána az intézményt, a mostanihoz hasonló okokból, csak akkor Grfiter is azt mondta, hogy korrektebb, ha töröljük, mintha karanténbe zárjuk vagy szekesztjük a hozzászólásait.

Sors bona, nihil aliud.



Grifter-Zaxx meccset pedig úgy általában máshol sem kérünk.

Mintha nekem lenne választásom!

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


áttettem a Nagyonmély-be (http://www.rewired.hu/comment/74477#comment-74477) az ismét megindult offtopik láncot. Gondolkodtam hogy az Együttélési mizériába kellenne talán, de az előzőbe jobban passzol.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Határeset, hiszen Chiller bennem látja az egész moderációs probléma kulcsát, míg Tno egy másik dolgot húzott elő, amire véleményem szerint szintén ki kellene térnie a moderációért felelősöknek. Talán ha nem járnak annyian melegedni a tűzhöz, meg rakni rá, amikor már kezd kihunyni, csak mert jaj de szórakoztató...
Szóval megint felmerül, hogy akkor most mit akartok hagyni és mit nem. Amíg többen raknak popcorn gifet, mint nyomnak telefont, addig mehet a dolog?

szerk: Akkor tessék ezt megvalósítani rendszer szinten: kell popcorn gomb, meg fejezd abba gomb.
Előbbinél nem piszkálja senki, utóbbinál meg közösségileg el van kaszálva. (Most hogy mennyivel több vagy akármi, az persze kidolgozandó.)
A moderátornak mérlegelnie se kell: ha a tömeg igényli, intézkedik a nép nevében.
(A többi esetben meg szintén nincs mit mérlegelni, mert azok szélsőségesebbek, egyértelmű retorziókkal.)

Igazságos ettől nem lesz, de igazságos eddig sem volt. Viszont megvalósul a demokratikus állom, a népakarat örök.
(Mintha Churchill mondott volna erről valamit, de ő még az internet előtt meghalt, le van szarva :D)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Jah, és ahova átrakod, oda is be kéne írni, hogy ez mégis mi a fasz és hogyan került oda, hiszen utólag elég furán fest így magában.
(Az első hozzászólás tetejébe ugyan ilyen admin színnel beleszerkesztve az eredeti topic és időpont - hsz számot írtam elsőre, de az így változik ugye - sztem megteszi.)

ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Jó kérdés btw, véleményem szerint ha nem leköcsögözően, hanem normálisan kifejtve el tudja mondani egy tag a másiknak hogy esetleg baja van vele, és miért, majd megindul a beszélgetés erről (neadjisten dűlőre is jutnának valamiben az adottak), akár oldalakon keresztül filozofálva, az nem moderációs kérdés hanem a fríszpícs része. Egyesek még nyilvánvalóan élvezik is hogy erről beszélgessenek. Alapvetően viszont nincs erre kinevezett "mi a bajunk az adott ember személyiségével vagy megnyilvánulási formájával" káming áut topikunk eddig, így használjuk amink van, akár a határeseteseket is ugye.

Onnantól kezdve gond ha valaki szinten alul megy le anyázással és ütlegeléssel, mivel abban semmi produktív nincs már és csak a levegőt rontja.

Szóval az nem gond hogy megmondod a véleményedet a másikról ha szerinted szörnyen viselkedik, sőt mi több kiemeled példákkal azt, csak normálisan tedd azt, és ne a független topikokba szemetelve (más nem biztos hogy szeretné olvasgatni ugye).

Ezen felül tipikusan érteni szoktam a te oldaladat is (és speciel engem amúgy nem zavarna, eltűröm azt is mivel tipikusan minden hozzászólásban a mondanivalót szoktam keresni, nem a megfogalmazás módját. Pl legrosszabb esetben is ha látom valahol (tipikusan RWn kívül) hogy tovább köcsögözik üresbe az illető érvek felhozása nélkül, hanyagolom a beszélgetést mivel látom hogy nem vezet sehova), csak az idő során az emberiségnél kialakult ugye a kultúra és tisztelet fogalma, mint az együttélésnek egyik alapelve. Ha egy hivatalos céghez is elmész ügyet intézni, akkor ugye nem "leköcsögözve" indítod a beszélgetést, hanem próbálja az ember kulturáltan megfogalmazni a mondanivalóját, mivel tisztában van, hogy ellenkező esetben nem biztos hogy "leszűrődik" a mondanivalója, és csak bántó tahóságnak ítélik meg.

Alapvetően nem várhatod viszont el hogy mindenki "thick skinned" legyen, esetenként több 100 másik emberrel kell beszélgetned, nem csak a szűk haveri köröddel akik ismernek kívül belül és tudják is kezelni a személyiségedet. Ahány ember annyiféle, és az együttélésnél figyelembe kell azt is vennünk hogy ebből következően közel nem fogja mindenki szeretni (de csak érteni sem) a kemény, vagy lekezelőbb megfogalmazási módot (még ha potenciálisan értékes mondanivalója lehet), hanem automatikusan támadásnak veszi.

Azért alakult ki a normális, neutrális fogalmazás mód, mivel az emészthető forma mindenkinek.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Grifter írta: Jah, és ahova átrakod, oda is be kéne írni, hogy ez mégis mi a fasz és hogyan került oda, hiszen utólag elég furán fest így magában.
(Az első hozzászólás tetejébe ugyan ilyen admin színnel beleszerkesztve az eredeti topic és időpont - hsz számot írtam elsőre, de az így változik ugye - sztem megteszi.)

nem is rossz 5let, így legalább meg lesz az oda vissza link is mindkét helyen, és így láthatják adott esetben hogy honnan indult az átmozdítás.

Grifter írta:

ShowHide spoiler #

off the point factual statement (az RWn mindenki eleve az btw), viszont vannak remek ötleteid.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



(a szerk-re, meg kicsit az előzőre)
a popcorn.gif önmagában nem szabályellenes (pl egy hosszú wall of text agymenésre használva). Szintúgy mint a röhögős, thumbsups-os vagy hasonló reaction giffek sem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Most átraktad Chiller rám kihegyezett ódáját, és írtál helyette egy másikat? :D

A 'nagyon rövid' válaszom:
- Nem hiszem, hogy mindig és mindenkihez így szólnék hozzá, tehát úgy csinálni, mintha így lenne, alapjaiban téves értelmezése a cselekménynek, ami nem vezet sehová (pont ugyan úgy, ahogy az elmúlt 10+ évben sem)
- Az ugye megvan, hogy én abból élek, hogy kedves vagyok és segítőkész? A 13. éves üzletem 4,8-as elégedettséggel fut FB-on, nyolcvan akárhány értékelés alapján, az üzletem meg ugye én magam vagyok, én állok a pultban.
Csak hogy képbe kerüljünk, tud-e a Grifter kedves és segítőkész lenni, ha akar. (Ha az a dolga.)

Nekem kellemetlen, hogy a többség (mint pl. most te) máig azt hiszi, hogy én fogyatékos vagyok és egyszerűen nem tudok más lenni. Rövid távon érteném és elfogadnám, hogy első sorban az én hibám ... de ennyi év után, komolyan? :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Szóval ez olyan, mint hogy drogot birtokolni és másoknak adni illegális, de szívni/beállva lenni nem? :DDD

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: - Nem hiszem, hogy mindig és mindenkihez így szólnék hozzá

Ez nem túl jó érvelés, amikor arról van szó, hogy senkihez és semmikor sem kéne így hozzászólni.



Mármint szerinted nem kellene.
Én viszont nem vagyok fogyatékos gondozó, és tudtommal senki sem a vér szerinti vagy fogadott gyerekem (hogy nevelnem kéne és jó példával járni előtte), más összefüggésről sem tudok (?!) és tuti senki nem fizet érte (!!!), hogy végtelenül türelmes, kedves és toleráns legyek.

Tehát majd akkor leszek az, ha kedvem van hozzá. Ha az adott személynek meg kívánom adni ezt a gesztust. Mert ezt én döntöm el.

ShowHide spoiler #

Egyébként most olyan köröket futunk újra, amikre már sok éves válaszaim vannak: nem én vagyok képtelen ezeket a dolgokat megérteni, a TI agyatok áll mindig vissza alapbeállításra és kezdi elölről ugyan azt a nótát. Ti vagytok képtelenek kilépni a szüleitek és környezetetek által belétek táplált egyszerű rutinokból - amiknek általában nincs semmi értelme, vagy csak egy szintig/egy bizonyos esetben működnek, de ti próbáljátok mindenre és mindig ugyan úgy ráhúzni őket. Sehogy se akarjátok megérteni, miért nem sikerül.

Csak egy féle képen lehet jól viselkedni, ahogy nektek is mondták. Hogy tényleg úgy van-e? Az mind1, ti ugyan ezt fogjátok átadni a gyerekeiteknek 'gondolkodás nélkül'.
Hogy közben a világ mennyit változott akár csak egy generáció alatt? Az nem számít, Krisztus szava örök ! :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ja nem, általánosan akartam csak felvázolni csak 2 szemléletet ha már felvetetted ott a kérdést ugye:
- ha normálisan és neutrális hangnemben (személyeskedés, stb nélkül) ki tudja fejteni az illető ha problémája van valaki magatartásával, az nem szabályellenes.
- a nehezen emészthető fogalmazás mód nehezen emészthető. Akár tőled akár mástól is ugye.

Ezeken felül a mostani hozzászólásodra: tudom hogy tudsz teljesen normálisan is fogalmazni és tetted is már számtalanszor csomó topikban, velem is, mással is. Tipikusan az itt az embereknek is csak az maradék eseteiddel van baja, amik miatt viszont teljesen elmérgesedettebben tekintenek a karakteredre. Veheted negatív Halo Effect-nek is ugye, mint láthatod valós jelenség.

(mint pl. most te)

én nem hiszem (és sohasem gondoltam) hogy fogyatékos lennél btw. Nem jött át a mondanivalóm ha így ítéled meg.

Fogyatékos emberekkel nem sokat beszélgetek, veled meg elégszer. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



(spoilerből)

Szerintem sokkal jobb az őszinte bunkóság, mint a hazug ájtatosság, meg a kedvességgel álcázott teljes alkalmatlanság.

a fókusz azon van hogy törekedjen az ember, erőltesse meg magát nem bunkónak lenni. Ha ez a jelenség nem feltétlen igazi, csak álcázott kedvesség, szintúgy teljesen megfelel kezdetnek. Idővel az ember természete rááll az utóbbira mint default preferált, és nem alapból fog őszinte bunkósággal nyitni a beszélgetésekben, mivel emez lesz a megszokott.

(megint kiemelem hogy nem rólad van itt kiemelten szó, hanem általánosan beszélgetünk a jelenségről, mint viselkedési formáról)

Szerintem minden egyes ember közülünk ha szeretne gond nélkül tudna bunkó, sötét módon is fogalmazni. De nem teszi, mert a természetén keresztül fogja a morális szájkosár. Tudja hogy sokkal több embert meg tud így fogni a szavaival, és az adott beszélgetőtársra is sokkal nagyobb hatással tud potenciálisan lenni így.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



...és ha ez engem nem zavar? :)

Akik közelebbről ismernek, azoknak simán elmesélem azt is, miért van ez így, szülőkig visszamenően. Nem vagyok hülye, nem csak másokat analizálok, magamat is elég jól ismerem.
DE nem voltam és vagyok olyan hülye sem, hogy ezt ide kiteregessem.

Szóval nyugtasson a tudat: tudom miért vagyok ilyen arrogáns seggfej és már a HW (nem elírás) keletkezése előtt megbékéltem azzal, hogy én a világ ellen játszom ezt a játékot ;)
Bár azóta sokat finomodott a dolog, szó se róla.

Másikra: Hát erőltessed. Mindenkinek kell egy prioritás. Te legyél kedves, ha neked az a fontos. Nekem nem, ennyi :3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



>>> Most ez az egész amúgy mennyire ontopic? Mert én válaszolgatok a moderátornak, tehát felmentve érzem magam: te tehetsz mindenről :DDD

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



tudom (tudjuk) hogy nem zavar, sőt még azt is hogy élvezed a szitut legtöbbször :D, csak visszagondolva néha méltatlankodni szoktál ha átmegy a kasza egy-egy eleredt vonalon. Amire vissza akartam csak az egészet vezetni, hogy itt a fórumon az alap neutrális hangnem van belőve mint prerefált társalgási forma. 4chan legtöbb szobájában pl szabad kéz van bármekkora tahó szintre is elmenni, csak az adott embert jellemzi, azon felül senki nem fogja felelősségre vonni semmiért. A reganarchikusabb pontjai is ezért a netnek ugye. Itt a HWs alapelveket és morális szokásokat szeretnénk továbbvinni, amennyire a magunk módja szerint a lehetőségeink kiteszik. Aztán aki nagyon eltér az irányzattól, kaszálva lehet a hozzászólása.

Tudom hogy ezt is érted, csak véleményem szerint nincs sok értelme a határokat sem tesztelgetni adott esetben, mivel első körben az ezt a hangnemet preferáló embereket távolítod el magadtól, másodsorban ha erősödik a feszélyezettség, magadat is innen.

Nem az a dolgom hogy megítéljem miért választottad hogy a "világ ellen mész", a te dolgod hogy miként szeretnéd élni az életed. Csak a rendet tartom fenn hogy mindenki más is élvezze az ittlétét és ugyanúgy szórakozhasson ahol szeretne, ne csak egyszemélyes játék maradjon.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hi mindenkinek!
Cserepadról be lehet szólni?



*legyint rá* amúgy majd hogy nem teljesen, max átmozdítom a többi közé a másik topikba, csak ott helyett megint itt kezdett folytatódni a dolog. Pár órára el kell mennem itthonról, vagy megteszi valaki más vagy majd ha visszajöttem.

Eleve van itt majd hogy nem 5-10 oldalni átrágandó moderációs anyag, azt is rendbe kell majd idővel tenni hogy ne bűzölögjön a kakitól. Ha másnak nem lesz inspirációja vagy kedve, akkor ha odajutok majd átszalonnázom én.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



go ahead, eleve káming áut időszak van. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ez a rutin. Ha nem esel el, akkor nem fúj a bíró ;)

...de ezzel most itt megszakítom a kényszer ciklust (amit rám erőltetsz, hogy utána ezért is engem utáljanak) és ezzel a remek focis hasonlattal át is adom a szót tanult kollégámnak, mert már én is unom magamat: Halljuk M0nk-ot !

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ha már nagyon moderálni szeretnétek, nem lenne jó megoldás spoiler tagbe rakni a moderálandó hozzászólást és megjelölni sárga kis írással, hogy azért van spoiler tagben mert a közösség elleni izgatása forog fenn vagy valami...!?
Persze megértem, ha nagy munka minden hozzászólást elrejteni, mint tömegével elmozgatni egy egész shitstormot, de így adott esetben nem lesz teljesen összefüggéstelen az adott topik. Másrészről ha az acsarkodó felek vannak annyira balfaszok, hogy dafke elolvassák és válaszolnak, az őket is minősíti.

Alábbiakhoz mielőtt bármit is írnék, nem vagyok senki ügyvédje, nem is gondolom, hogy bárki rászorulna... tehát ez is csak javaslat.
Ami a Grifter (igény szerint helyettesíthető a név kinek kinek ízlése szerint) vs világot - vagy nevezzétek aminek akarjátok - illeti megértem hogy fárasztó kihámozni, hogy adott esetben mit szeretne mondani, de vegyétek a fáradságot és ha választ illetően első körben nem a sértettség szól belőletek, még talán értelmes beszélgetés is kerekedhet belőle, mert nem mindig mond hülyeséget a sok körítés között.

Fentiekhez még annyit, hogy sokszor nekem se tetszik, csak hogy példánál maradjunk Grifter hozzászólása, mert nem mindig pallérozott a közlési módszere, de ilyenkor vagy tovább görgetek vagy megpróbálom kihámozni a shitstorm kezdeténél, hogy mit is szeretett volna mondani, aztán vagy lehet érdemben válaszolni vagy lehet továbbgörgetni és beszélgetni másokkal.

TLDR: törölgetés szerintem nem jó megoldás, mint ahogy a tömeges elmozgatás sem, ami szétvágja az adott fórumot



Ha már nagyon moderálni szeretnétek, nem lenne jó megoldás spoiler tagbe rakni a moderálandó hozzászólást és megjelölni sárga kis írással, hogy azért van spoiler tagben mert a közösség elleni izgatása forog fenn vagy valami...!?
Persze megértem, ha nagy munka minden hozzászólást elrejteni, mint tömegével elmozgatni egy egész shitstormot, de így adott esetben nem lesz teljesen összefüggéstelen az adott topik. Másrészről ha az acsarkodó felek vannak annyira balfaszok, hogy dafke elolvassák és válaszolnak, az őket is minősíti.

volt már szó ilyen spoilerbe rakás féleségről is, de az kb semmit nem változtatna felálláson, olyan mintha nem is ment volna végbe, a kimoderálandó tartalom ugyanúgy fenn fog maradni, a moderáció célja meg hogy az adott helyre/egész fórumra nem odavaló komment(részlet)et kezelje.

Alábbiakhoz mielőtt bármit is írnék, nem vagyok senki ügyvédje, nem is gondolom, hogy bárki rászorulna... tehát ez is csak javaslat.
Ami a Grifter (igény szerint helyettesíthető a név kinek kinek ízlése szerint) vs világot - vagy nevezzétek aminek akarjátok - illeti megértem hogy fárasztó kihámozni, hogy adott esetben mit szeretne mondani, de vegyétek a fáradságot és ha választ illetően első körben nem a sértettség szól belőletek, még talán értelmes beszélgetés is kerekedhet belőle, mert nem mindig mond hülyeséget a sok körítés között.

Fentiekhez még annyit, hogy sokszor nekem se tetszik, csak hogy példánál maradjunk Grifter hozzászólása, mert nem mindig pallérozott a közlési módszere, de ilyenkor vagy tovább görgetek vagy megpróbálom kihámozni a shitstorm kezdeténél, hogy mit is szeretett volna mondani, aztán vagy lehet érdemben válaszolni vagy lehet továbbgörgetni és beszélgetni másokkal.

mindenki vegye a fáradtságot és dekódolja olykor Grift leleményesebb megmozdulásait = teljesen irreális elvárás.

Grift alkalmazkodjon ügyesebben egymaga az összes többi emberhez a fórumon, a normálisan megszokott megnyilvánulás univerzumban = ésszerűbb elvárás.

Én is elhámozgatom Grift hozzászólásait olykor olykor, de nem várható el hogy mindenki hozzá próbáljon alkalmazkodni.

TLDR: törölgetés szerintem nem jó megoldás

a szabályellenes megnyilvánulás a nem jó megoldás, a törölgetés csak mint effektus próbálja takarítani a kakit és fenntartani a további rendet.

mint ahogy a tömeges elmozgatás sem, ami szétvágja az adott fórumot

a tömeges átmozdítás teszt jelleggel hoztuk be, viszont egyes próbálkozásokkal szemben ez eddig sikeresnek minősült, nagyszerű céltopikok jöttek létre az eredetileg offtopik témát kedvelőknek vele amik manapság is pörögnek.

Nem lenne átmozdításra sem szükség ha egy friss témakörre friss topikot is nyitna az ember, de sokszor nem egyértelmű hogy 1-2 hozzászólás születik majd egy egy adottra, vagy több 100 mert nagyon rákattan a témára a nép és szívesen beszélget hosszasan róla.

Szóval az átmozdítás inkább a rendezettséget és a sokkal könnyebb visszaolvasást segíti elő, hogy ne pl egy topikba legyen minden odahányva, amit aztán sok szerencsét áthámozni és összekötni hogy ki mire válaszolt vagy épp mi a téma, ha valaki akár egy napig nem nézett fel, nem hogy több ideig.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!