Erről jut eszembe, hogy egyszer vedeltünk a Flying Cat-ben legurítottam egy-egy korsó guiness-t és kilkenny-t majd kipróbáltam az olcsó ház sörét, mert nem voltam elragadtatva. Az valami kibaszott jó volt! Kérdeztem a pultos csajt mégis miféle sör és mondta, hogy soproni :D
Nitro lehetett benne rendesen, mert sűrű, 'apróbuborékos' habja volt, ami a korsó végéig kitartott.
Elvileg a táposabb csapoknál a co2 mellett nitro is játszik a rendszerben.
Jó, az nekem túl hipszter, ha Szegedig kell érte utaznom és még egy google találat sincs rá :)
Nem tartom keserű mézet a legjobb sörnek, de cserébe jó áron van és lassan minden második sarkon lehet kapni Budapesten. Mellesleg abból a kategóriából egy darab sör sincs ezen a listán - Keserű Mézhez számomra talán a Bäder Nord Star áll a legközelebb, utóbbi talán jobb is egy korsó erejéig, de ha haverokkal ivászat van és 4-5-öt letol az ember, akkor már inkább az előbbi.
Amúgy nem rossz lista, kb. felét kóstoltam már, Hedon Credot pl. pont a héten Maelstrom pajtással és tényleg kurvajó volt.
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
A Murphyst és a Kilkennyt nem tartja már a Tesco :-(
Viszont ezt igen: német, de azokról "másolt". Ez a barna, van vörös is, de természetesen épp kifutóban :-P
rwurl=http://i.imgur.com/W0yxwtV.png
Ez nekem nagyon ízlik. Jó hidegen persze. A jégtől mondjuk jobban habzik, de hamar leül.
Most kaptam mind a kettőből, úgyhogy össze tudom vetni:
Az Eichbaum alig több mint fele áron van, ráadásul fél literes, és hét és fél százalékos. Ugyanúgy habzik amikor töltöm, ugyanúgy kevés hab marad rajta a végén. A Kilkenny egy árnyalatnyival könnyebb, frissítőbb, az eichbaum picit jobban megfekszi a gyomrom, sűrűbb, erősebb, de minimális az eltérés.
rwurl=http://i.imgur.com/Zi93Wv3.jpg
Kaptam Eichbaumból vöröset, ha akad valahonnan egy Murphys, azt is kipróbálom, továbbá majd az asszonnyal is megkóstoltatom mindezeket mert ő nagyon jó ezekben a nüanszokban (belém bizonyos minőség felett kár, úgysem érzem miben más, ő igen).
Ellenben a két nagyokos sem magyarázza meg, hogy: 1) mitől húgyízű a magyar "sör" és 2) minek kell kukorciagrízt meg egyéb faszságokat belerakni, miközben a sörben semmi keresnivalójuk.
Avagy: miért van az, hogy egyazon név alatt futó sör Németországban/Csehországban/nyugaton akárhol szuper finom, itthon meg fos?
Hát úgy 10 országban ittam végig a kommersz söröket az elmúlt pár évben, Magyarország simán középmezőny (Csehország és Lengyelország a top nálam, kár hogy itthon nem kapható Zywiec vagy Kasztelan). Sok német szennyet nem számítom, mert általában keletre szánják, nem maguknak. Skandinávoknál ezresért sokkal inkább húgyfos sört kapsz, mint itthon.
A kukoricát meg azért teszik bele, mert az kell a népnek. 200 forint alá mész, isszák. Jól marketált sörök esetén mondjuk esetleg 220-230. Ennyi. Nyilván nem kéne bele, ha 300-350-ért venné a nép a sört, de a kutyának se kell. De erről az enzimes hülyeségről nyugodtan megkérdezhetsz egy élelmiszermérnököt, hogy mekkora bugyutaság.
Sörök között meg amúgy nincs mindig akkora hatalmas különbség. Kukoricázás tönkreteszi, az tény. Víz mérsékelten számít, de kicsit nyilván. Nagyüzemi söröket ha ugyanolyan alapanyagból ugyanúgy csinálják, akkor ugyanaz a sör, onnantól már csak a magyar lét keseríti meg, de az meg mit nem. Én is szidom néha, mert miért ne (Kozel pl. ékes példája volt az itthon sokkal szarabb sörnek, utóbbi időben már szerintem kevésbé). De hát Svájban a Toblerone is finomabb. Külföldi ismerős meg úgy jött vissza Magyarországra, hogy most gyorsan inna egy Drehert, mert arra még mindig emlékszik, hogy milyen jó kis sör (pechjére egy kézműves sörözőbe ment be ezzel a kéréssel, néztek rá szépen).
(fejfájásilag meg legrosszabb a cseh sörfesztivál volt számomra az utóbbi időben)
Amúgy különpont az ukránoknak, ha már így belegondoltam a népekbe - rohadt jó kézműves söröket ittam ott párszáz forintokért (kommersz sörök felejthetők). És talán a spanyolok után náluk voltak a legjobb sörkorcsolyák és ételek, bárhova mentünk, volt csomó minden füstölt halaktól sajttálig mindenféle jóság. Itthon fájóan hiányzik ez a műfaj.
Nem tudja valaki véletlen, hogy Finn söröket (pl. Karhu, Karjala) lehet-e beszerezni valahol Pesten (Budapesten)? Guglit már végignéztem kb., de elég reménytelennek tűnik a dolog :(
A wiki is kétértelműen hivatkozik: van egy, ami valamikor áprilisban van, és van egy másik, ami minden augusztus első péntekére esik. Nem tudom melyik a hivatalos, illetve hogy nem-e hallgattak el más napokat, ezért én is a minden napos ünneplést javallom...
Jó ez a sport. Az edzés elég kemény lehet.
Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.
Én nem tudok verzióváltásról, de lehet, hogy ez a nagy terv része. ;)
Steam: mrstrato
Cserekulcs listám
Stratopramen, búza-e vagy?
Nincs odaírva, szóval nem. De barna sem. Cserébe dobozos.
rwurl=http://i.imgur.com/7nBqVBC.jpg
Steam: mrstrato
Cserekulcs listám
Az itthoni guiness CO2-s, a kinti NO2-s. Sztem ez a dolog nyitja...
Amúgy vettem tecsóban ír red murphyst, majd beszámolok.
Én csak azután vettem észre, h itthon gyártják, miután fölmordultam, h mi ez a szar Staro. :) Szóval igazi vakteszt volt.
Amúgy Keserű Méz <<< Spicc
Vill du bli ihop med mig?
Én azt iszom egy ideje :-) Nekem bejött. Nem olyan mint kint de finom.
hmmm azt nem tudom mivel jár a nitrogén...
Erről jut eszembe, hogy egyszer vedeltünk a Flying Cat-ben legurítottam egy-egy korsó guiness-t és kilkenny-t majd kipróbáltam az olcsó ház sörét, mert nem voltam elragadtatva. Az valami kibaszott jó volt! Kérdeztem a pultos csajt mégis miféle sör és mondta, hogy soproni :D
Nitro lehetett benne rendesen, mert sűrű, 'apróbuborékos' habja volt, ami a korsó végéig kitartott.
Elvileg a táposabb csapoknál a co2 mellett nitro is játszik a rendszerben.
hogy mi?
Regen minden jobb volt.
rwurl=http://static.origos.hu/s/img/i/1604/201604152.jpeg
http://m.origo.hu/tafelspicc/ital/20160415-kiderult-melyik-magyarorszag-legjobb-sore.html
Szegeden a Maláta sörkertben lehet kapni.
Vill du bli ihop med mig?
Jó, az nekem túl hipszter, ha Szegedig kell érte utaznom és még egy google találat sincs rá :)
Nem tartom keserű mézet a legjobb sörnek, de cserébe jó áron van és lassan minden második sarkon lehet kapni Budapesten. Mellesleg abból a kategóriából egy darab sör sincs ezen a listán - Keserű Mézhez számomra talán a Bäder Nord Star áll a legközelebb, utóbbi talán jobb is egy korsó erejéig, de ha haverokkal ivászat van és 4-5-öt letol az ember, akkor már inkább az előbbi.
Amúgy nem rossz lista, kb. felét kóstoltam már, Hedon Credot pl. pont a héten Maelstrom pajtással és tényleg kurvajó volt.
Regen minden jobb volt.
rwurl=https://youtu.be/I01PJnZoDp8
"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=3-MMJ-in8AI
Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.
Csak a kedvedért:
http://www.rewired.hu/comment/64137#comment-64137
Fozdefeszt?
Regen minden jobb volt.
Mennék is és fasza is lenne, ha nem dolgoznék :((
Ittunk a murphysból, jó az utóíze, tetszik. Bár a kinti fekete finomabb, de ez is jó. Kicsit mondjuk markáns.
A Murphyst és a Kilkennyt nem tartja már a Tesco :-(
Viszont ezt igen: német, de azokról "másolt". Ez a barna, van vörös is, de természetesen épp kifutóban :-P
rwurl=http://i.imgur.com/W0yxwtV.png
Ez nekem nagyon ízlik. Jó hidegen persze. A jégtől mondjuk jobban habzik, de hamar leül.
Most kaptam mind a kettőből, úgyhogy össze tudom vetni:
Az Eichbaum alig több mint fele áron van, ráadásul fél literes, és hét és fél százalékos. Ugyanúgy habzik amikor töltöm, ugyanúgy kevés hab marad rajta a végén. A Kilkenny egy árnyalatnyival könnyebb, frissítőbb, az eichbaum picit jobban megfekszi a gyomrom, sűrűbb, erősebb, de minimális az eltérés.
rwurl=http://i.imgur.com/Zi93Wv3.jpg
Kaptam Eichbaumból vöröset, ha akad valahonnan egy Murphys, azt is kipróbálom, továbbá majd az asszonnyal is megkóstoltatom mindezeket mert ő nagyon jó ezekben a nüanszokban (belém bizonyos minőség felett kár, úgysem érzem miben más, ő igen).
Fincsi. Főleg hagymás babhoz ^^
rwurl=http://66.media.tumblr.com/678cf229d855bef3ade64c9c6aab5791/tumblr_o9wn2...
egy állat
Related: ezért ne igyatok magyar (ipari) sört:
http://hvg.hu/gazdasag/20160615_sor_ipari_enzimek_fejfajas_
Tudtam én, hogy nem egyszerűen finnyás vagyok, hanem SZAR a magyar "sör".
Imported only.
Non serviam
Persze, enzimtol faj a fej :DDDD Akkor el se tudom kepzelni milyen kinokat elhet at a fejfajos sorivo, mikor gyumolcslevet iszik.
Rendes forrasbol amugy:
http://kocsma.blog.hu/2016/06/16/enzimek_a_sorgyartasban
Regen minden jobb volt.
Az elobb ittam egyet ebed melle, bar ez a Paneerban volt, nem hagymasbab melle :)
Regen minden jobb volt.
Ellenben a két nagyokos sem magyarázza meg, hogy: 1) mitől húgyízű a magyar "sör" és 2) minek kell kukorciagrízt meg egyéb faszságokat belerakni, miközben a sörben semmi keresnivalójuk.
Avagy: miért van az, hogy egyazon név alatt futó sör Németországban/Csehországban/nyugaton akárhol szuper finom, itthon meg fos?
Nem kell rá válaszolni.
Non serviam
Hát úgy 10 országban ittam végig a kommersz söröket az elmúlt pár évben, Magyarország simán középmezőny (Csehország és Lengyelország a top nálam, kár hogy itthon nem kapható Zywiec vagy Kasztelan). Sok német szennyet nem számítom, mert általában keletre szánják, nem maguknak. Skandinávoknál ezresért sokkal inkább húgyfos sört kapsz, mint itthon.
A kukoricát meg azért teszik bele, mert az kell a népnek. 200 forint alá mész, isszák. Jól marketált sörök esetén mondjuk esetleg 220-230. Ennyi. Nyilván nem kéne bele, ha 300-350-ért venné a nép a sört, de a kutyának se kell. De erről az enzimes hülyeségről nyugodtan megkérdezhetsz egy élelmiszermérnököt, hogy mekkora bugyutaság.
Sörök között meg amúgy nincs mindig akkora hatalmas különbség. Kukoricázás tönkreteszi, az tény. Víz mérsékelten számít, de kicsit nyilván. Nagyüzemi söröket ha ugyanolyan alapanyagból ugyanúgy csinálják, akkor ugyanaz a sör, onnantól már csak a magyar lét keseríti meg, de az meg mit nem. Én is szidom néha, mert miért ne (Kozel pl. ékes példája volt az itthon sokkal szarabb sörnek, utóbbi időben már szerintem kevésbé). De hát Svájban a Toblerone is finomabb. Külföldi ismerős meg úgy jött vissza Magyarországra, hogy most gyorsan inna egy Drehert, mert arra még mindig emlékszik, hogy milyen jó kis sör (pechjére egy kézműves sörözőbe ment be ezzel a kéréssel, néztek rá szépen).
(fejfájásilag meg legrosszabb a cseh sörfesztivál volt számomra az utóbbi időben)
Regen minden jobb volt.
Amúgy különpont az ukránoknak, ha már így belegondoltam a népekbe - rohadt jó kézműves söröket ittam ott párszáz forintokért (kommersz sörök felejthetők). És talán a spanyolok után náluk voltak a legjobb sörkorcsolyák és ételek, bárhova mentünk, volt csomó minden füstölt halaktól sajttálig mindenféle jóság. Itthon fájóan hiányzik ez a műfaj.
Regen minden jobb volt.
Nem tudja valaki véletlen, hogy Finn söröket (pl. Karhu, Karjala) lehet-e beszerezni valahol Pesten (Budapesten)? Guglit már végignéztem kb., de elég reménytelennek tűnik a dolog :(
"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"
Elfogyott az Edelweiss készletem :(
rwurl=http://internationalbeerday.com/wp-content/uploads/2011/08/International...
Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.
Na. Nemrég volt, nem? Bár tőlem minden nap lehet.
Somewhat related; I've just found the sport that suits me best:
rwurl=https://www.facebook.com/TELEGRAPH.CO.UK/videos/10154527565239749/
Non serviam
A wiki is kétértelműen hivatkozik: van egy, ami valamikor áprilisban van, és van egy másik, ami minden augusztus első péntekére esik. Nem tudom melyik a hivatalos, illetve hogy nem-e hallgattak el más napokat, ezért én is a minden napos ünneplést javallom...
Jó ez a sport. Az edzés elég kemény lehet.
Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.
Hát én tegnap beünnepeltem 8 sört, biztos, ami biztos alapon. Az 1 mérföldes futás kimaradt. :-)
Non serviam