Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés


Már épp azon a véleményemen voltam, hogy nem vagyok csalódott az egy gól miatt, amikor elkezdtük halmozni az amatőr hibákat... Sajnálom a végeredményt, mert tényleg olyan hibák voltak, amiken azt hittem, hogy már túl vagyunk.
Ezenkívül megint csak azt éreztem, hogy a fiúk fejben már úgy érezték, hogy a nehezén túl vannak, és kicsit leeresztettek. Nem lehet őket megszólni ezért, nem is azért mondom. Nagyon szép amit elértek!



Joda írta: Ehh. A végére totál szétestek.

Igen, illetve a 0:2-nél 19-re lapot húztunk a 3 védős felállással.



Deokos vagy.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ezenkívül megint csak azt éreztem, hogy a fiúk fejben már úgy érezték, hogy a nehezén túl vannak, és kicsit leeresztettek.

Szerintem ez hüleség: ez már az igazi EB, vagyis a kieséses szakasz volt, itt már nem lehet szarozni. Ha bekapsz két gólt, akkor nem óvatoskodni kell, hanem menni előre, támadni "vak tyúk is talál szemet" alapon, mert vereségnél rosszabb úgysem lehet. Ezt csinálták, nem jött be, innen a 4-0.

sterner: Ne legyél már céronáldó. Kikaptunk egy sportban, na bumm.
rwurl=https://www.facebook.com/OfficialDiluvio/videos/10152851005105059/

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Pedig ha hiszed, ha nem, a legnagyobb eredmény amit elértek az volt, hogy veretlenül, csoportelsőként továbbjutottunk. Ráadásul utolsóként egy nagyon pörgős 3-3-as meccsen Portugália ellen. A srácok kb 100-110%-on pörögtek három meccsen keresztül, és ezt bizony nem bírja egy magyar válogatott. Mikor továbbjutottunk leesett egy kő a szívekről. Ennyi volt bennük. Mondhatod, hogy itt nem lehet szarozni, de ők nem is szaroztak, csak elfáradtak.

Ezt csinálták, nem jött be, innen a 4-0.

A 4-0 igen. Az első kettő már inkább amiatt amit írtam.



A srácok kb 100-110%-on pörögtek három meccsen keresztül, és ezt bizony nem bírja egy magyar válogatott.

Én még ezt sem mondanám: a belgáktól 50 perc alatt egy 110%-os magyar csapat is simán be tud kapni 2 gólt. Tökre nem a korábbiaktól eltérő színvonalú válogatottat láttad a meccs elején sem, egyszerűen a tudásuk most ennyire volt elég, de ez még így is tisztes helytállás leeresztés, kifáradás meg szétesés helyett. A 3-0-ás román meccs meg a 8-1-es holland, na, az szétesés volt, mert ott még a koncepció szele sem csapta meg a játékot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Barmennyire volt hezagos a vedelem es voltak amator hibak azert azt is vegyuk hozza, hogy a vilagranglista 2. helyezettje picsazott el minket. Azert az is valami.

Jobban jartunk volna ha kikapunk a portugaloktol...



Mert az angolok könnyebb ellenfél, plusz még ott a halálág? Itt legalább volt esélyünk, ha továbbjutunk.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Akkor már a reális eredmény 4:1 lett volna. Egy gólt, egy kis szerencsét megérdemeltünk volna. Most nem volt itt semmi, csak mindig kicsit gyorsabb belgák, akik megérdemelten nyertek. De egy kurva gól belefért volna kurvára. Amúgy meg a bálnánál néztem a meccset, jó nagy tömeggel és bizony a végén állva tapsolt mindenki. Egy csalódott arcot sem lehetett látni. Ez azért sokat elmond a csapat játékáról és arról, hogy mindenki tudta, sejtette, mi ide nem nyerni jöttünk erre az EB-re, hanem megmutatni, kipróbálni magunkat. Már az csoda volt, hogy az első meccsen túljutottunk. Meg is lepődött mindenki. Ennyire voltunk szarok nem is olyan rég és most ennyire voltunk jók. Ezt kell értékelnünk, meg az élményt. Aztán nekik meg tovább kell lépniük és készülni ezerrel a vb selejtezőkre. Kár is tovább szaporítani a szót és a foci esztétizmust.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Most néztem meg az összefoglalót és azt kell mondjam Szalai béna. Annyi ziccerből egyet be kellet volna rúgni.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A 78. percig kitartottak a Belgák ellen, igaz elég erős királyi segítséggel, de addig még bármi lehetett volna. Sajnos az eredmény nem azt mondja, de ezzel a meccsel nem égették be magukat, bizonyítottak, hogy a csoportelsőség nem mázli volt.

Ez az EB után ismét lehet bizakodóan nézni a magyar focira, és ezért máris megérte.



Vagy legalább a kaput eltalálni...
Már az osztrákok elleni meccsen a gólig gyakorlatilag végig szidtam (persze a stúdióban agyon dícsérték). Aztán rúgott egy gólt, és azóta nem mertem megszólni. :)



Szvsz igen. Nézd, keresnivalónk ígyse-úgyse volt már a kieséses szakaszban. Az angolok ellen nagyobb esély lett volna szerintem. Most tökmind1, hogy utána mi történt volna.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Na azért ez csúnya meccs volt :( Pedig egészen tegnapig kifejezetten kellemesen játszottak, de amilyen amatőr szar hibákat itt ejtettek... Ejj... Milliónyi eladott labda, szétesett védelem. Ennél sokkal jobbak voltak eddig. Most tényleg a régi foci köszönt vissza egy kicsit.
Viszont ha kicsivel több mázlink van, akkor 2 gól is belefért volna részünkről, de egy mindenképp.
Szerk.: Amúgy hiába volt ez csúnya, előtte kifejezetten szépen játszottunk, és kb 15 év után képes voltam újra focit nézni! Azért az nagy szó, hogy ezt el tudták érni nálam :)

@Monkey : mint abszolút laikus kérdezem : mi tartja vissza a magyar játékosokat/edzőket attól, hogy gyorsaság szempontjából ugyanerre a szintre felhozzák a csapatot? Ehhez nem kell istenadta tehetség, tapasztalat, akármi, kizárólag kemény edzés, nem? Mi az, ami miatt ennyire evidens, hogy nálunk jóval gyorsabbak voltak a belgák? Mintha egy fizikai törvényszerűségről lenne szó, ami ellen lehetetlen bármit is tenni.



A sok eladott labda eddig is ott volt az előző meccseken csak eddig nem tűnt fel a nyerések árnyékában.



Köszi a kérdést, illetve a bizalmat. Több oka is van sajnos.
- rossz képzés: nem mindegy milyen munkát végzel hosszú évekig, ha az izomzatod nincs felkészítve a sprintekre, a robbanékonyságra és ennek magas ismétlésszámára akár az utolsó percekben is (de ezt a hozzáértők majd gondolom az egészséges életmód topikból is megerősítik), nem mindegy edzésen ill. meccsen mi rögzül az izomrostokban, márpedig a belgák folyamatosan ilyen meccseket játszanak a klubbcsapataikban
- rossz beidegződések: tipikus példája a 2. gól, ha lehetőségetek van nézzétek vissza lassításban többször, hogy 2 illetve 3 védő játékosunk miként válik passzív szemlélőjévé a játéknak, amikor a belgák eljöttek a bal oldalon (nekünk jobb oldal) és betették középre a labdát, gyakorlatilag a 16-oson "lefagytak" a játékosaink és csak a labdát nézték, nem mentek az emberrel. Egyébként első gólnál is Lovrencsics - hozzá kell tegyem eltekintve ettől a hibától nem játszott rosszul, volt jó pár megindulása és beadása valamint egy kapura lövése - ugyanezt a hibát elkövette, ami különösen bosszantó, mivel rögzített helyzetből érkezett befelé a labda, amire még készülni is lehet.
- kevés rutin: nincs rutinja a magyar válogatottnak, nemzetközi tornákon
- első félidőben túlságosan tiszteltük az ellenfelet, kicsit remegtünk, izgultunk, többen ezért ráléptek, "beleakadtak" a labdába ill. pontatlanul passzoltak

Pár kiegészítés a fentiekhez.
Hiába játszott jól Lovrencsics, gyakorlatilag az első gólnál, amikor lemaradt megpecsételte a sorsunkat. Mivel nekünk kellett az eredmény után menni, a belgák kényelmesen játszhatták a kontra játékukat. Ez abból állt, hogy a saját félpályájuk közepén, ha labdát szereztek egy-egy pontatlan átadásból vagy nem befejezett támadásból, akkor 3-4-5 passzal villámgyorsan a kapunk elé értek és befejezték a támadást egy kapura lövéssel, majd kényelmesen visszaálltak megint. Hozzá kell tegyem hátrafelé mindig nehezebb védekezni, mint szemben a labdával.

Ez amúgy a statisztikában is visszaköszönt, több passzunk volt, magasabb labdabirtoklás (nekünk: 55, nekik 45) pontosabban is passzoltunk (nekünk: 90, nekik 87) %-os arányban - "hagytak játszani" bennünket -, mindez azonban az imént említett dolgok miatt történhettek meg. Szintúgy alátámasztja a következő adat is azt amit mondtam. Mivel a kontrákat jellemzően gyorsan és pontosan vezették ezért veszélyes támadásból sokkal több volt náluk (mi ugye jellemzően felállt védelem ellen vezettünk támadást), számosságát illetően 53, ami nálunk 33. Ebből nem elhanyagolható adat, hogy 25x be is fejezték kapura lövéssel, amíg nálunk ez a szám 16.

Summa summárum visszatartani az fogja az edzőket/játékosokat, ha a klubbcsapatokban a régi alapokat kapják és nem azt a szemléletváltást, amit Dárdai ill. Storck hoztak a válogatotthoz. Arra is kíváncsi lennék amúgy, hogy jelenleg az Nb1-es csapatainknál (kvalifikáltabbaknál) mekkora stáb foglalkozik a csapattal. Tegnap volt egy cikk Indexen, hogy a válogatottat hányan készítik fel, mekkora a csapat mögötti csapat. Ugyanis ez a nagy klubboknál alap! Itthon ez korábban nem volt jellemző (személyes tapasztalat), volt egy vezetőedző, egy másodedző - jó esetben kettő - egy kapusedző, valamint egy-két masszőr, akik szorosabban foglalkoztak a csapattal, aztán kifújt.



Vereségre számítottam, de 4-0-ra nem. =/ Ehh. A végére totál szétestek. Mondjuk voltak szép támadások csak tényleg rohadtul nem sikerült semmit befejezni rendesen.

Ne haragudj, de abszolut felreerted a tortenteket.

A kovetkezo tortent: az elejen kaptunk egy golt (egy vedelmi hiba ilyen szintu ellenfelek es nyomas ellen, mindig benne van), utana szerencsevel es jo teljesitmennyel (pl. Kiraly, de a vedelemben is voltak gyonyoru szerelesek, taktikai faltok) tartottuk a 0:1-et es biztunk benne, hogy valahogy (szerencse, pontrugas, tizike) egyenlitunk. Voltak is lehetosegeink. Aztan a 75. percben Storck ugy latta valtoztatni kell, egy kozeppalyas helyett hozott be tamadot. Es igen, vagy ettol, vagy egyszeruen koncentracio csokkenes a vedelemben, vagy ennyivel elesebbek a belgak, jott a 2. gol. Akkor pedig feltettunk mindent egy lapra (< 1% esely, hogy ki tudunk egyenliteni), 3 tamado, 3 vedos felallas, jo hogy atrohantak, megkontraztak es igy lett 0:4, de akkor mar nem volt vesztenivalonk. Szeteses egy percre nem volt...

Es persze Kleini es Fiola nagyon hianyzott, kiegyenlitettebb meccs lett volna veluk.

Nagyon nagy boldogsagot okoztak nekem a sracok az elmult napokban, ez a 0:4 sem megalazo vereseg volt, hanem tudatos taktikai dontesek eredmenye, ami most nem jott be. De igy is voltak szep megmozdulasok a meccsen, hihetetlen akaras es egyeni teljesitmenyek, nekem nincs egy rossz szavam se a CSAPATra a vegen felallva uvoltottuk masik 1500 emberkevel a "szep volt fiuk!"-ot... Ez nem egy oroszok elleni megalazo 0:6 volt, hanem egy kiscsapat hihetetlen menetelesenek a vegen egy korrekt meccsen korrekt vereseg...

Parizer forever.



Már nem tudtam szerkeszteni...
Erőnléti edző, meg fizioterapeuta, meg Isten tudja még hány ember a kanyarban sem volt a klubboknál. Étkezés sem volt megszervezve, nem volt egyénre szabva az edzésterv, minden szervezet más és más, simán előfordulhat ami az egyik játékosnak jó az a másiknak borzasztó, mert elsavasodik tőle etc. etc.



Nem szabad búslakodni, a pozitív élményeket el kell raktározni, a hibákat meg fel kell dolgozni és tanulni kell belőle. Ahogy korábban is említettem, én elégedett vagyok a szerepléssel a 0:4-től függetlenül. Akkor lesz ennek hozadéka, ha a Vb-selejtezők végeztével egy újabb nagy tornán vehetünk részt.



mi tartja vissza a magyar játékosokat/edzőket attól, hogy gyorsaság szempontjából ugyanerre a szintre felhozzák a csapatot? Ehhez nem kell istenadta tehetség, tapasztalat, akármi, kizárólag kemény edzés, nem?

az is kell, meg olyan ellenfelek ellen kell rendszeresen meccselni
kicsiben latom en is, u9-ben a megyeben veretlen a fiamek csapata
de a vidi gyonyoru jatekkal es nalunk iszonyatosan jo kapusteljesitmennyel 3:0-ra siman nyert (a vidi2-t viszont megvertuk) (es azon a tornan minket vertek meg legkevesbe :D)
egyszeruen ok olyan ligakban, kulfoldi csapatokkal mas iramban edzodnek, mint mi, hogy egy utemmel lassabbak vagyunk (plusz ugye a kivalogatas is, nalunk van ket igazan tehetseges gyerek, negy-ot jo, a cseresor meg kb. resztli)
plusz heti 5 edzes, nalunk meg 3 (es az edzesintenzitas is mas, nalunk ugye van a 20 gyerekbol mondjuk 8 akivel kulon kellene foglalkozni, mert leeht beloluk valami, a tobbiek sima tomegsport, a kozos edzes igy lassabb, kevesbe koncentralt.)

Parizer forever.



Parizer forever.



+1
Óriási jelentősége van egy-egy mélységi passznak, annak hogy a passzsávokat elzárjuk vagy épp megnyitjuk csapattársunknak. Alulról a 4. képen pl. Elek és Nagy egy passzsávon mozog 4-5 méterre egymástól és ahogy az elemző kolléga is írja túltöltve az adott területet. Nincs kivel háromszögelni, nincs hova mélységbe passzolni a labdát, mert a csapattárs odahozza a saját emberét is lekicsinyítve a területet, amiben a labdát át lehet venni vagy ahova meg lehet indítani a mozgást, hogy elszakadjunk az ellenfelünktől.



Jut eszembe a Belga csapatból Lukaku vagy hogy hívják annyira egy nagy benga, lajhár senki benyomását keltette, hogy nem is tudom, hogy mit keresett a válogatott csapatban.



M0nk írta: minden szervezet más és más, (...) elsavasodik tőle etc. etc.

Ugye nem arra a pH értékes áltudományos szerencsétlenkedésre gondolsz ezzel :)

/off



(az emberi (és a legtöbb állati) szervezet folyadékterei adott PH-n működnek. Mivel az ettől való eltérés komoly gondokat okozna, a dolog nincs a véletlenre bízva: olyan pufferek vannak a vérben, nyirokban, stb., amik még akár pár köbcenti tömény salétromsavat is visszapufferelnének a helyes értékre (ha az nem marna lyukat az érre rögtön :-) ). Ez amúgy gimnázium biológia órán elhangzik. Az úgynevezett "elsavasodás" vagy "ellúgosodás" kialakulásához nem helytelen táplálkozás, hanem nagyon komoly anyagcserezavar, pl. hosszú ideig tartó kezeletlen cukorbetegség stb. szükséges. Onnan tudod hogy "el vagy savasodva", hogy az intenzíven fekszel és csövek lógnak ki belőled... Aki mást mond neked, vagy konteós balfék, vagy olyan aljas köcsög aki el akar adni neked valami kittttűnő csodaszert e kitalált betegség ellen.
dr. Nokedli )



A végéhez csak annyit, hogy sztem most kifejezetten kurva sok időt és pénzt öltek abba, hogy mint válogatott felkészítsék őket. Mondjuk úgy, fontosabb volt, mint máshol/máskor.

Ettől függetlenül kétlem, hogy az itthoni focin ez a jövőben meglátszana.
Gyanítom most nem azt mutatták meg, hogy másképpen ezt lehet jobban is és ez a követendő példa, hanem hogy ez lenne a másképpen - de mi csináljuk tovább tök ugyan azt :)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Csak remélni merem, hogy nem lesz igazad. :)



/ off
Az izmok terhelése során az elégetett "üzemanyag" bomlásterméke hidrogén ionok formályában jelenik meg. Az ionok meg csökkentik az izom PH-t.
Van olyan is, hogy folyamatos intenzív edzés okozta izom "égés" vagy izomláz - tejsav összefüggés.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Részemről mint szintén laikus, amit mondasz az részben igaz, de minden játékosnak vannak adottságokon alapuló 'mutatói' ami fölé nem fog tudni menni akármennyit edz is. A gyorsaság pl. az egyik ilyen szerintem ami javítható ugyan, de nem olyan szinten, mint az állóképesség, a labdabiztosság, vagy a lövéspontosság. Egyébként én azt mondanám, hogy a belgák ellen is voltak helyzeteink, csak ami a portugál meccsen 'befelé' pattant itt sajna elkerülte a kaput. Volt pl. egy szép akció bal oldalon egyedül felfutás aztán a kersztbe lőtt labdából bedobás lett a belgáknak. Kb. hasonló szituációból a belgák gólt lőttek. Voltak 6 méterről kimaradt helyzetek is. Szerintem az volt a döntő jelen esetben, hogy a belgák belőtték a helyzeteiket. (Meg mintha magassági fölényben is lettek volna, de nem néztem utána pontosan, úgyhogy ez lehet, hogy nem igaz)

(Jah közben látom Monk is válaszolt kevésbé laikusan :D )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!