Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én azért nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy a létszámemelés néhány csapatnak segített. Saccra nyolcnak, és szerintem köztük vagyunk ;)

Én csak azt nem értem, hogy a sikereknek való öröm mellett miért kell magyarázkodni amiatt, mert a versenykiírás segített nekünk. Persze lehet azt mondani, hogy akkor is kijutnánk az Izland elleni döntetlenből következően, ha még mindig négy csapat alkotná a kontinenstorna mezőnyét, de az efféle logikával én nem tudok azonosulni. Pláne, hogy erősen hasonló rendszerben és csoportban kellett volna a 16 közé bejutnunk, mint a 24 közé, és nem csak azért lettünk harmadikok, mert úgyis belefért. Magyarázkodni a csoportelső észak-íreknek kellene.

Más sportágakban is jellemző egyébként, hogy egy-egy válogatottnak segít a versenykiírás. Például női kézilabdában a lengyelek jobban fel tudtak készülni a vb egyenes kieséses meccseire, nekünk pedig az Eb-k csoportközpontú küzdelmei jöttek be inkább (de az utolsó két érmes vb-szereplésünknél is a végjátékhoz közelebb kezdődött az egyenes kiesés). Persze az eredményeket befolyásolja az erőviszonyok változása és a pillanatnyi forma is, de ez is tényező. Örülhetünk, hogy most a focinál jól jöttünk ki ebből, sőt a jelek szerint a sportág is.

Sors bona, nihil aliud.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Hat kerem, ez a meccs a tokeletes peldaja a leirhatatlan elmenynek. Ha nem jatszunk jol, akkor is tokletes este. Ha nem lovunk golt, akkor is a fulig er a szank. Ha nem mi vagyunk a csoportelsok, akkor is olyan dolog tortenik, ami mar nagyon regota nem. Ha nem veretlenul jutunk tovabb, aaaaaaa

Remelem eleg sokan el tudjak kiserni a csapatot a belga meccsre, nagyon kell a szurkolas. Pl. Nani goljanal nem csak a vedelem aludt el egy pillanatra, hanem mi, kozonseg is. Ott voltunk a B kozepben es sajnos mar mi is elhittuk, hogy vege a felidonek. Na utana egy masodpercig sem kussoltunk :)

Szep-volt-fiuk...Szep-volt-fiuk...Szep-volt-fiuk...



LoL szólhattak volna neki, hogy lehet, hogy lesz kamera is a meccsen :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Jaja :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



"„Most szép út nyílt meg előttünk. El kell ismernünk, hogy könnyű ágra kerültünk, még akkor is, ha a bennmaradó csapatok mind nagyon jók. Vigyázni kell a magyarokkal, akik három jó meccset játszottak és a csoportjuk élén végeztek” – vélekedett a belga kapus."

Az ilyen nyilatkozatok reményt keltenek bennem. :) Nem hiszem, hogy a belga csapaton is túljutunk, de az ilyen vélekedések kedveznek nekünk. Biztos vagyok benne, hogy jóval gyengébb csapatnak gondolnak minket, hozzáteszem teljesen jogosan, de a könnyelműség már két ellenfelünknek is visszaütött. :)



jaja, éljenek a Troll csapatok (a miénk és az izlandiaké)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Na, végre sikerült megnézni a mádzsár-portugált...

Ne öljetek meg (gondoltam előre szólok, mert amikor focidrukker havernak előadtam ezt, akkora WAT fejet vágott rám, mint amikor egy hitgyülisnek beadod, hogy nem vagy vallásos), de én annyira nem értem a mellveregetést. Egy gólt sikerült rúgni, kettőt meg mákolni, de egyébként teljes fölény a nem jól játszó portugál válogatottól, céronaldó meg rúg egy gólt, ha kedve van hozzá. Valahogy nem érzem a világszínvonalat így 200 stadion, egy Storck és egy kisvasút után sem, és naugyézni sem támad kedvem. Fejlődésben kb. annyi van, hogy a srácok már nem bolyonganak céltalanul, esetleg vakondtúrást keresgélve a pályán, az iramot meg inkább bírják, mint nem, de ez inkább alapkövetelmény, mint hurrá-gyanús forradalom. Van taktika, van csapatmunka, van szív és van tudás is, de ez még így is nagyon kevés.

Ha a belgák jól játszanak, hazáig rugdosnak minket holnapután, ami végül is csak annyiból pozitívum, hogy Orbiéknak kicsit igyekezniük kell a scheme-eléssel, amíg senki sem figyel.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem világszínvonal, de jogos a büszkeség, mert helyt állt a csapat. Céronáldó meg ha kedve szerint rugkapálhatott volna, akkor ki lett volna lyuggatva a magyar kapu, sőt a berugottakon kívül volt még két nagyon éles helyzet. Szóval nem világszínvonal, de ez az eredmény nem is mák.

A belgáktól viszont félni kell.



Azt csípőből kihagytad, hogy tartalék játszott és konkrétan a 2 kulcs hátvéd és 2 középpályás volt a kispadon.
Ronaldinnye nélkül esélyük se lett volna. Aztán nekik is volt kövér mákjuk a kapufánkkal meg egy másik helyzetünkkel, az már lehet kikészítette volna őket végleg.
Stork most zónás védekező-kontrát játszatott, nem letámadásosat és ez meg is látszott a az eredményen és a labda birtoklásban. Mondjuk én se pukkantottam volna ki őket, mert ahogy fáradnak úgy hibáznak/sérülhetnek a játékosok. Így is bezsákoltunk jó sok sárgát, ami nem jó.
A Reddit meg volt őrülve, hogy végre a Spanyol után egy másik pörgős, gól gazdag, meccset láttak. Imádták.
Ha megnézed a zöme meccs a fostömlős-betonbunker-ívelős angol focit nyomja. Ezért esik kevés gól és ezért van esélye egy átlagos csapatnak is, mert az ellen szar játszani és elég hatékony (mármint kibekkelni a meccset és várni a mákos gólt).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Halkan jegyzem meg, de a megpattanó (ún. mák) gólokhoz is meg kell teremteni a lehetőséget.
Ugyanakkor 4-4 is lehetett volna a meccs, ha Nani egy méterrel a gólvonal előtt becsúszva eléri a keresztbe ellőtt labdát ill. ha Elek kapufája (egy szép támadás végén) bemegy, de ugye azt szokták mondani, hogy a sportban nincsen "ha".


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az sosem véletlen, ha egy csapat sorozatban tud a saját erején felül teljesíteni (milyen bajnokságokban játszanak az ellenfelek, mi a piaci értékük, mi mikor produkáltunk egymás után). Nem lesz egy csapásra Aranycsapatunk, de ez előrelépés. Gyakran nüanszok döntenek, gyakran rossz játékkal szenvednek a nagy csapatok is. Nem eszetlen elvárásokkal kell nézni, hanem úgy, hogy végre nézhető, és van eredmény is.

Nem álomjátékkal lettünk csoportelsők, a belgák az egyértelmű esélyesek, de van miért örülni. A jövő meg majd eldől, de ez biztató. És ebben a stadionoknak van a legkisebb szerepe.

Sors bona, nihil aliud.



Nem ölünk meg, mert láthatóan nem követed annyira a magyar focit.
30 évig ment a szar játék, az ígérgetés, hogy most majd megcsináljuk, van esélyünk stb. Profinak nem nevezhető hozzáállással. Érted, kikapunk Albániától 3-0-ra, mert már a nevük hallatán azt hisszük megnyertük a meccset. Nevetséges.
Most végre értékelhető amit produkálnak, és nem kis eredményeket érnek el. Megverik a jobb Ausztriát 2-0-ra, 3-3 Portugália ellen tétmeccsen, csoportelsőként továbbjutunk a csoportból stb.
(Ha visszaemlékszel, mindenki már akkor megtapsolta volna őket, ha csak egy pontot szereznek.) Ez az eb "menetelés" az egész magyar "szakma" arcul csapása, azoknak a kókler magyar edzőknek, akiknek még Ferguson sem tud újat mondani...
Kleinheisler László saját klubjában is alig játszott (akkor még Videoton, de ott is kölcsön volt adva a Puskás FC-nek), mikor Storck először behívta a norvégok ellen. Storck már akkor azzal indokolta a döntését, hogy ő lesz a legjobb játékosunk. Még mielőtt egyetlen meccset is játszott volna! Link. És kb minden meccsen bizonyította, hogy Storcknak igaza volt.
Nagy Ádámról konkrétan lemondott már a magyar "szakma", most meg sorban állnak érte a klubok. Indexen volt róla egy nagyon jó cikk, el kell olvasni, elgondolkodtató.

A lényeg, hogy nem az eredmény számít, hanem hogy végre játszanak és végre a belüket is kifutják a meccsen, ráadásul olyan játékosok, akikről előtte nem is hallottunk. Ez nem túl nagy eredmény, ha úgy nézzük, mégse láttam még ezt soha a válogatottól.
Végezetül: ha még nem láttad, érdemes végigolvasni, és megnézni: link



+1

végre játszanak és végre a belüket is kifutják

Az eredmények pedig ebből születnek.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Na igen, a fő probléma innen ered:

Azt csak halkan jegyezzük meg, Pintér lelépési pénze nagyjából annyi volt, mint amennyit Dárdai sikerdíjként kapott összesen.
Azt még halkabban, hogy Egervári most milliókat kap Diósgyőrben, Pintér Mezőkövesden, Csábi József, Kenyeres Imre is visszaszivárgott a futball vérkeringésébe. És az új módszerek tagadói szép számmal dolgoznak még. Vagyis hosszú távon sok jóra nem számíthatunk.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



+1
lófasz szakmaisággal lubickolnak a langyosban, aztán mikor nyugatról hazahívott játékos megmondja a tutit, akkor jönnek a gőgös kijelentéseik....

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ha azt nézed, hogy 40 éve nem volt magyar csapat EB-n VB-n ez a csoportelső nyolcaddöntős teljesítmény mindent figyelembevéve hatalmas előrelépés. Itt most 2 szerencsétlen kapott gól helyett rúgtunk 2-t szerencsével. Úgy tűnik Dárdai és Storck valahogy megtalálta azt, hogyan lehet hatékonyabb a válogatott, legjobb esetben ez elég lehet majd az elkövetkezö VB/EB delejtezőkön való túljutáshoz. Mondjuk azt én se gondolom, hogy az 5 év alatt épült stadionoknak bármi köze lenne a jelenlegi sikerekhez, de tök jó, hogy egyelőre nem kell azon gondolkodni, hogy kinek drukkoljon az ember ezen az EB-n.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ha azt nézed, hogy 40 éve nem volt magyar csapat EB-n VB-n

1986-ban voltunk vb-n, annak "csak" 30 éve (és a '97-es pótselejtezőn is mindössze 11 vagy ha úgy tetszik, 12 gólon múlott, hogy nem jutottunk ki megint :).

Eb-n 44 éve voltunk, de akkor ez még négycsapatos végjátékot jelentette (ezért is vicces, hiába igaz, amikor hozzátették, hogy akkor meccset se nyertünk, bezzeg most). 1980-tól lett 8 csapatos az Eb, 1996-tól 16 csapatos. Tehát sokáig kijutni azt jelentette, hogy az élmezőnyben voltunk. 16-24 csapatos Eb-re a '80-as években szinte nem tudtunk volna nem kijutni, ismerve az akkori erőviszonyokat (és kevesebb UEFA-tag is volt).

Szóval a sok évtized felemlegetése jogos, de jórészt retorika, mert nehezen fordítható le a mostani helyzet az akkorira.

Sors bona, nihil aliud.



Ezért nem tudom értelmezni a "végre kijutottunk = fejlődés" véleményt sem, hiszen a 32 csapat az nem 24, és érdekes módon kint van még pár olyan brigád, ami hozzánk hasonlóan 500 év utána "csodát tett", lásd Izland, Wales vagy Észak-Írország. Egy kicsit össze lettünk kapva, Európa középszarában stabilan ott tudunk lenni, és ennyi elég volt a kijutáshoz, mert szorítottak még néhány helyet a csomagtartóban. Aztán egy meccset nyertünk valahogy, egy másik középszar csapattal játszottunk egy döntetlent (oké, ha nincs "Putyin", akkor ezt nyerjük), meg mákoltunk egy másik döntetlent egy 19,6-szor jobb csapat ellen.

Érdemi fejlődés kb. tényleg annyi van, hogy az utóbbi két kapitány már nem kókler, míg Pinyő és Egervári körül harapni lehetett az ostobaságot... de ezek az analfabéták továbbra is a magyar fociban dolgoznak, és rengeteg van belőlük. És nem változnak.

Örülni persze van minek, én csak azon tudok mosolyogni, amikor drukkerek akadályozzák a közlekedést meg felugranak a Combinóra, mert "eksztázis" van. Nem válogat, aki éhes?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Orgazmusod sem csak 5/7-es csajjal vagy VR-pornóval lehet. Éppen az a lényeg, hogy át lehet élni egy közös társadalmi rituális extázist. Ehhez nem világsztárok kellenek, hanem egy csapat, amely odateszi magát, és nem csinál azzal hülyét magából, hogy még nála is alacsonyabbra taksáltak ellen ég, hanem bizonyít, előrelép.

A középmezőny nem negatívum, ha mindig előre is kell nézni. A gyereked, haverod csapatának sem azért fogsz szorítani, mert nekik végig kell verniük mindenkit. Nyilván más a kapcsolat szintje, de az a lényeg, hogy nem azért szurkol mindenki valakinek, mert az az egyik legjobb, hanem éppen ellenkezőleg, azért szurkolnak az adott sportolónak, csapatnak, hogy minél többet hozzon ki magából. (Nyilván vannak divatszurkolók, illetve népszerűek a sztárok, nem ezeket tagadom, csak azt mondom, hogy a szurkolói logika nem ebből áll. Ha így lenne, akkor Federer híveinek Nadal mögé kellett volna beállnia, most pedig Djokovicnak kellene lennie a kedvencüknek.)

Arra szerintem megint nem lehetett számítani, hogy majd egy csapásra megváltozik a magyar foci, és eltűnnek az utóbbi évtizedeket reprezentáló edzők a süllyesztőben.

Sors bona, nihil aliud.



Zaxx írta: E Aztán egy meccset nyertünk valahogy, egy másik középszar csapattal játszottunk egy döntetlent

Ha Holland lennél, nem szaroznád le annyira a Zizlandot. És szerintem a szupertitkosebesélyes Ausztriákoknál is a Magyar csapat mellé kerültek a héted listán :D Amúgy értelek Zaxx, kb. így voltam az EB előtt, de a Portugál meccsen meggyőztek. Proto a belét kidolgozta, igaz, az önnőző CR miatt nem rúgtak csak gólt.
De itt van egy FB post, mondjuk én nem értek 1-2 pontjával 100%-ban egyet, de hátha valakinek tetszik mind:

"1. A magyar focicsapatnak szurkolsz, nem politikusoknak.
2. Ha nyerünk csodás, de akkor se keseregj, ha vesztünk: a kitűzött célt már a kijutással elértük!
3. Eredmény nem attól lett, hogy temérdek pénzt öltek stadionokba és az akadémiákba, hanem attól, hogy Dárdai és Storck külföldről jőve rendet tett a fejekben. A siker az ő sikerük és a miénk, nem a politikáé!
4. Tiszteld a másik örömét: ha nem érdekel a foci, nem gond, de ne panaszkodj, hogy ünnepléssel van tele az üzenőfalad! Jobb lenne, ha a szokásos gyűlölködés menne?
5. Ne hasonlítgasd a vízilabdához meg a kézisekhez. Igen, megérdemelnék ők is ugyanezt a figyelmet. De ezt nem azzal fogod elérni, hogy az ünneplők orra alá dörgölöd.
6. Ugyanígy igazad van: volna fontosabb dolog, amire a stadionépítések pénzét lehetne költeni. De ezt Orbánon és Lázáron kérd számon, ne Dzsudzsákon és Gerán! Tenni is ők tudnak érte.
7. Talán ha most megtanulunk (újra) ünnepelni, egy nap újra lesznek nemzeti ünnepeink is, mert büszkék leszünk arra, hogy magyarok vagyunk.
Oszd meg, ha egyetértesz! Nőjünk fel a csapathoz!"



A középmezőny nem negatívum

Nekünk egyértelműen nem, igazából mondhatjuk azt is, hogy a hype hatására "csalódtam", a portugál döntetlen meg valahol a Koplárovics kontra MU szintjén áll nálam. Ha megnézed a portugálok mostani teljesítményét, nem a legéleterősebb csapatot fogod látni, ezért nem tudom elhessegetni magamtól azt a gondolatot, hogy oké, most helytálltunk, de "normál" körülmények között nem sok vizet zavartunk volna.

Nyilván vannak divatszurkolók, illetve népszerűek a sztárok, nem ezeket tagadom, csak azt mondom, hogy a szurkolói logika nem ebből áll. Ha így lenne, akkor Federer híveinek Nadal mögé kellett volna beállnia, most pedig Djokovicnak kellene lennie a kedvencüknek.

Vagy változik az ízlésed: én régen egyáltalán nem csíptem Federert, az utóbbi 5-6 évben viszont az egyik kedvencem lett, mert ő a "klasszikus" stílusú tenisz utolsó óriása. :) Teniszben mondjuk én mindig a színvonal szurkolója voltam, szóval a Federer-Nadal-Djokovic trió nagyon közel állt a szívemhez, amíg mindannyian a csúcson voltak, mert az egymás elleni meccseiken olyan szintet hoztak, amit előtte soha a büdös életben nem láthattál.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Senki sem a kijutás miatt beszél fejlődésről, hanem az eb-n mutatott játék miatt. A játékosok nem lettek jobbak, csak szervezettebbek. És ez ennyit számít. Ráadásul a lefitymált
"Aztán egy meccset nyertünk valahogy, egy másik középszar csapattal játszottunk egy döntetlent (oké, ha nincs "Putyin", akkor ezt nyerjük), meg mákoltunk egy másik döntetlent egy 19,6-szor jobb csapat ellen." eredményt komoly tétmeccseken érték el, amikor még minden pont számított!

Érdemi fejlődés kb. tényleg annyi van, hogy az utóbbi két kapitány már nem kókler, míg Pinyő és Egervári körül harapni lehetett az ostobaságot... de ezek az analfabéták továbbra is a magyar fociban dolgoznak, és rengeteg van belőlük. És nem változnak.

Erre azt tudom mondani, hogy nézz meg egy meccset innen az eb-ről, és nézz meg egyet a selejtezőből.



Ha megnézed a portugálok mostani teljesítményét, nem a legéleterősebb csapatot fogod látni, ezért nem tudom elhessegetni magamtól azt a gondolatot, hogy oké, most helytálltunk, de "normál" körülmények között nem sok vizet zavartunk volna.

Mégis mi számítana neked "normál" körülménynek, ha nem egy eb csoportmeccs, ahol a portugáloknak konkrétan kettő pontja van? Komolyan mikor lennél elégedett, ha a döntőben vernénk őket? :D

Nekünk egyértelműen nem, igazából mondhatjuk azt is, hogy a hype hatására "csalódtam", a portugál döntetlen meg valahol a Koplárovics kontra MU szintjén áll nálam.

Hogy ez az eredmény ne csak egy "Koplárovics kontra MU" maradjon, csak Storckon és a csapaton múlik. Majd meglátjuk a köv selejtezőben.



20 éve nem nagyon követtem a labdarúgást így jelentősebb tévedések lehetnek, de na :D . Más így, hogy a válogatott benn van a nyolcaddöntőben, és van reális esély akár a továbbjutásra is.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Vagy változik az ízlésed: én régen egyáltalán nem csíptem Federert, az utóbbi 5-6 évben viszont az egyik kedvencem lett, mert ő a "klasszikus" stílusú tenisz utolsó óriása. :)

Jó, de az utóbbi 5-6 év éppen nem róla szólt. Ott van, jó nagyon, de az aktuális legjobb többnyire elveri. Nyilván kíváncsi az ember a minőségre, és változó lehet, hogy kinek a játékát nézi szívesen, de egyrészt ettől eltér a pszichológiája, ha az ember komoly rajongó, és annak is, ha mindig az aktuális győztesre cseréli az intimtetkóját.

Sors bona, nihil aliud.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Courtois :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD



Szalainak ólomból vannak a lábai. Rossz nézni miket művel.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Hagyjad már, csak bullet time-ozik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!