Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés


:DDDDD Ezek nem verik széjjel a várost, viszont totál hülyék.:DDDD

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én is úgy gondolom, hogy jelen állapotában nem túl okos dolog számolatlanul önteni a pénzt a fociba. Nincs nekünk azért annyi és kb azt érjük el vele, hogy talán ki tudunk nevelni jó játékosokat, akik aztán azonnal igazolnak is ki külföldi klubcsapatokhoz, mert az ő pénzükkel úgysem tudunk versenyezni.
Oké lehet mondani, hogy "de a VÁLOGATOTT...", de sajnos az meg nem feltétlen ugyanaz.

Ezzel az Eb szerepléssel viszont simán megadják maguknak a jogosítványt, hogy újabb 2k6 stadiont húzzanak fel meg tolják a lóvét az MLSZ-nek. Lehetnék demagóg és átválthatnám lélegeztető gépre, de azért lássuk be annak sincs értelme. Van egy valag másik dolog amikre hasonló mennyiségű lóvé megy el és mégsem hőbörögnek rajta az emberek. Ez van. A foci egy jól megfogható dolog, könnyű szeretni és utálni, egyszerű célpont.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sokan azt felejtik el a foci kritikájánál, hogy a magyar sikersportágakba is öntik az állami pénzt. Máshogy nem is működnének, piaci alapon semmiképp. Még nyugaton is kell beléjük közpénz, jobb esetben is cégek mecenatúrája tartja el őket, sosem realizálódó profittal (ha ez egyáltalán értelmezhető).

Jelenleg például kézilabdába annyi pénz áramlik, hogy a fél világ hozzánk igazolt már, több klub el sem tudja racionálisan költeni a pénzt (annyi pénzt kapnak utánpótlásra, hogy szinte gyerek sincs elég hozzá, "kénytelenek" a szabályokat kijátszva igazolásokra elkölteni), a középszerű magyar játékosok is eszetlen pénzeket kapnak, az élcsapatokat pedig elég nagy arányban légiósok alkotják. És a milliárdok ellenére idén másodszor* lesz rá példa, hogy nem lesz csapatunk az olimpián, se férfi, se női, a közelében sem voltunk. Eközben politikai kinevezettekkel van tele a szövetség és számos klubvezetés.

Csak hát ezek kisebb tételek, kevesebb embert érdekelnek, hiszen egy NBI-es focicsapat költségvetéséből már végig lehet verni Európát.

Én úgy gondolom, hogy fölösleges azt sértegetni, aki örül, azzal, hogy betömték a száját cum pane et circensibus, vagy legalábbis az utóbbival. Itt mindenki kifejezte már többször, hogy kritikus, egymást csesztetni nincs értelme. Hogy országos szinten felhasználják, az egyértelmű, az még kétséges, hogy ez mennyit érhet. Egyszerű: a jónak örülni kell, a rossznak meg nem. A jó vezethet rosszhoz, így lehet örülni, ha mégse jött össze, de ha már mégis, akkor külön bosszankodni miatta már nincs értelme. Egyébként a sportnak van közösséget összekovácsoló, indetitást adó ereje, ami szerintem pozitív dolog, ha ki is használható. De hát a kultúra sem egy soha fel nem használt, értéksemleges valami, mégse kéne szanálni emiatt az egészet.

*Az első alakalom 1984 volt, amikor csípőből bojkottáltuk az egész olimpiát, egyébként kimondottan erős csapataink voltak. vb-ezüstérem, BL-győzelmek stb.

Sors bona, nihil aliud.



"Ebből csak úgy árad az elvakult butaság, amikor nem tud valaki különbséget tenni valódi értékteremtés, meg öncélú rohangászás között."

vilagunkban a standard ertekmero a penz, lehet utalni, de ez van

azzal vitatkozz legyszvies, hogy egy nb1-es focis karrierben kevesebb munka van, mint munkanelkuli underclassnak lenni, vagy kikkel peldaloztal

ha az az 5M emberke befektetett volna annyi munkat a tanulasba, sportba, barmibe, mint a focista, akkor nem oda tartozna, hanem a sikeresebb felebe (valoszinuleg a legsikeresebb 1%-ba)

ez a lenyeg, a tobbi irrelevans hablaty
kokemeny munka focistanak lenni, iszonyatos a konkurencia, tehetsegesnek, eltokeltnek es szorgalmasnak kell lenni
barmelyik sportban kisebb a konkurencia, konnyebb ervenyesulni

Parizer forever.



Most nincs kedvem vitatkozni ezen, de nem értek egyet.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



kar, erdekelne, melyik reszevel nem ertesz egyet...

Parizer forever.



vilagunkban a standard ertekmero a penz, lehet utalni, de ez van

Amikor a szemed láttára lopják el tőled abból, amit a te, meg a gyerekeid sorsába kéne fektetni?
A pénz akkor mér értéket, ha azt valaki a sajátjából adja és nem másokéból osztogatja el.
Ugyanis a jobbik esetben a lopott pénzt vissza veszik, és akkor az nem is volt már olyan értékteremtő tranzakció. Már ha érted.

azzal vitatkozz legyszvies, hogy egy nb1-es focis karrierben kevesebb munka van, mint munkanelkuli underclassnak lenni, vagy kikkel peldaloztal

Egyrészt te állítod, hogy több van benne, pedig nincs. Másrészt meg láttuk az elmúlt évek során, mennyit ért a sok befektetett munka. Most rúgtak két gólt és máris teljesítményről beszélsz, amit munkával értek el. NEVETSÉGES.
(Egyébként első sorban és leginkább a külföld érte ezt el nekünk, nem mi. Annyira valós ez a dolog, mint a sok magyar Nobel-díjas. De ez csak a kamu legfelsőbb rétege, bár már erre is vak a többség.)

ha az az 5M emberke befektetett volna annyi munkat a tanulasba, sportba, barmibe, mint a focista, akkor nem oda tartozna, hanem a sikeresebb felebe (valoszinuleg a legsikeresebb 1%-ba)

Gyógyszerek, drogok, rá egy kis alkohol? Összekevered 2 tucat ember teljesítményét a magyar focival, és ennek a két tucat embernek a teljesítményét is egyetlen győzelem után magasztalod.

Mert te vágod a lényeget.

Nem érzed, mennyire éles a kontraszt?

Egyébként bármilyen más sportra leginkább esélyed sincs (és most nem a síugrásra célzok), hiszen egyrészt a foci azért menő, mert csak egy labda kell hozzá, másrészt meg azért, mert kurvára azt játsszák mindenhol. (Mivel csak egy labda kell hozzá.)
Te meg, az emberek túlnyomó többsége nem azért szereti a focit, mert ezt választotta a sok közül, hanem mert erre szocializálták és erre is kondicionálják egész életében.
Nem azért játsszák a világon mindenhol, mert ez a legjobb, hanem mert ezt lehet a világon mindenhol játszani. Szóval igen, a foci egy zseniális dolog. Már úgy önmagában.

Ezért elég nagy az esély rá, hogy nem azért fociztál gyerekként, mert ez volt minden vágyad, hanem mert ez volt előtted a példa, a téren focipálya volt, az iskolának focipályája volt, a kerületnek/falunak pályája és csapata volt, az apád gondolom nézte a TV-ben, foci labdát kaptál a szüleidtől, a haverjaiddal focizni mentél...
Fel sem tűnt, hogy a focistákat istenítik és még akkor is róluk beszélnek és őket mutatják, amikor sok-sok éven át nem érnek el lószart se. Bármilyen silány volt, te végig hittél benne, és most hálelúja vagyon !

Szóval ha majd ráébredtél, hogy nem te választottad a focit, hanem neked választották, akkor lehet értelme ennek a beszélgetésnek. Addig Krisztus legyen veled!

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Szóval egészen addig amíg Dárdai át nem vette a csapatot ideiglenesen, az egyöntetű vélemény az volt, hogy semmirekellő bagázs az egész csapat az addigi szakvezetéssel együtt. Utána mi történt? Egész addig szartak bele és csak vették fel a pénzt miközben mindegyik egy élet munkájával a csúcsra járatott csodafocista volt? Esetleg amellett, hogy hirtelen megtanultak egy csapatsportágat csapatban játszani még kifogtak pár meccset ahol az ellenfél nem volt éppen túl jó formában? Itt jegyezném meg, hogy az eb/vb-n részt vevő csapatok 90%-a legalább 15 éve nem nyújt semmit (kifáradtak a helyi kupában amiben mellesleg több elismerés és pénz van és/vagy leszarják).



Amikor a szemed láttára lopják el tőled abból, amit a te, meg a gyerekeid sorsába kéne fektetni?

Szerinted nem tudom? Minimum tiz eve vagyok a radikalis nyugdijcsokkentes hive, ez ido alatt legalabb 15000MRD ft lett a gyerekek jovoje helyett a nyuggerszekciora kidobva. Stadionra mondjuk 200MRD az orban qrmany 6 eve alatt. Erzed ugye a nagysagrendi kulonbseget?

Es mint mondtam, abszolut nem vagyok a stadionepites, es a profi futball allami finanszirozasanak hive, szoval szalmabab ervelest csinalsz. Amire kolteni kellene, hogy minden gyerek, legalabb egy altala valasztott sportot ingyen uzhessen. (Vagy legalabb a szocialisan raszorulok.)

Egyrészt te állítod, hogy több van benne, pedig nincs.

Most viccelsz ugye? Barmilyen sportban, hogy a legjobbak kozott legyel (marpedig itthon az nb1 az az), rengeteg munka kell, sokkal tobb, mint egy atlag lakatos, vagy tanar munkajahoz. Nekem mondjuk van gyakorlati tapasztalatom, mindket gyerekem 6 eve sportol rendszeresen. (Es csak az egyik focizik, az is csak ket eve :P)

Összekevered 2 tucat ember teljesítményét a magyar focival, és ennek a két tucat embernek a teljesítményét is egyetlen győzelem után magasztalod.

szalmabab, nem allitottam ilyet, es mondjuk a bozsik fele sotet korszak alatt is ugyanezt gondoltam

"Egyébként bármilyen más sportra leginkább esélyed sincs"

hogyhogy nincs? a gyerekeim 4-5 evig gorkoriztak, a lanyom most kajakozik, rengeteg sportot lehet uzni
magam is a hobbifoci mellett bicajozok, futok, uszok, gorkorizok (tollasoztam is ket evet), es kajakozni is eljarunk. De ismerosi korben van uszo, tornasz, vizilabdas, kezilabdas gyerek. a lehetosegek vegtelenek, a munka mennyisege hasonlo, amit a gyerekek beleraknak.

a foci annyibol jo, hogy csorobb helyen ingyen is cisnalhatjak a gyerekek (most, a tamogatsoknak koszonhetoen)

Ezért elég nagy az esély rá, hogy nem azért fociztál gyerekként, mert ez volt minden vágyad

de, momentan azert fociztam, de rengeteg sportot kiprobaltam gyerekkent es felnottkent is, kb. mindent, ami elerheto es ertelmes :)

Fel sem tűnt, hogy a focistákat istenítik és még akkor is róluk beszélnek és őket mutatják, amikor sok-sok éven át nem érnek el lószart se. Bármilyen silány volt, te végig hittél benne, és most hálelúja vagyon !

a teljesitmenyt minden teren becsulom, herr STORCK most kivalo teljesitmenyt nyujtott
megmutatta, hogy nem kellett volna 30 evig szivnunk, es hogy reg kulfoldi edzoket kellett volna hozni az utanpotlastol kezdve a felnottcsapatokig
mi erdeklodo amatorok ezt mar regota hangoztatjuk

Parizer forever.



Szóval egészen addig amíg Dárdai át nem vette a csapatot ideiglenesen, az egyöntetű vélemény az volt, hogy semmirekellő bagázs az egész csapat az addigi szakvezetéssel együtt.

Nem tudom, az en velemenyem 10 eve az, hogy egy jo kulfoldi edzot kell hozni a valogatotthoz. Ehhez kepest mi volt...
Egy igen tehetseges generaciot elpazaroltunk (majdnem).

Egész addig szartak bele és csak vették fel a pénzt miközben mindegyik egy élet munkájával a csúcsra járatott csodafocista volt?

szalmabab
en csak azt allitom, hogy barmilyen magasszintu sportkarrier (magyar focistaknal ez az nb1) jelentosen tobb munka van, mint az 5M csoro magyar nagyresze mogott van
ezt nehez cafolni, en nezek edzeseket, Ti gondolom nem :)

Esetleg amellett, hogy hirtelen megtanultak egy csapatsportágat csapatban játszani még kifogtak pár meccset ahol az ellenfél nem volt éppen túl jó formában?

Te most a szerencsere hivatkozol? Lattad a ket norveg meccset? Lattad az osztrakot? Lattad Storck es Dardai meccseit?

Nincs a vilagon annyi szerencse, amennyi ehhez kellett volna. Csak szokatlan meg nekunk, hogy mire kepes a kemeny munka, a hozzaertes, elhivatottsag...

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

herr STORCK most kivalo teljesitmenyt nyujtott
megmutatta, hogy nem kellett volna 30 evig szivnunk,

Persze, hogy nem, ő már előbb fel emelte volna az Eb-létszámot, mint magyar szövetségi kapitány.

Szép volt, jó volt az eddigi, de nem kell átesni a ló túloldalára. Több esetben is ott ólálkodtunk a selejtezőcsoportok továbbjutó helyeihez közel, többször értünk el jó meccsen szép eredményt (bár az is igaz: ki-ki meccsen tényleg több évtizede nem, legfeljebb a finneknek rúgott Fortuna gólokat). Egy más (ilyen) kiírásban benne lehetett volna az, amit eddig produkáltunk, egy kis mázlival (ami nyilván volt most is). Én is látom a szemléletváltást, de ne kezdd el Griftert igazolni! ;)

Sors bona, nihil aliud.



Persze, hogy nem, ő már előbb fel emelte volna az Eb-létszámot, mint magyar szövetségi kapitány.

Meglatjuk. (ha lesz meg egy dontetlenunk legalabb, akkor valoszinuleg a 16-os EB-re is kijutottunk volna)

Voltak viszonylag konnyu vb selejtezo csoportjaink, ahol jobb eredmenyt ertunk volna el vele. (mert a jatekoskeret volt jobb is a mostaninal, ahol meg a 37 eves Gera is befer.)

Es en ilyen tudatos, stabil valogatottat nem igazan lattam meg, olyan labdatartasok, passzjatekok (a Szalai-Kleini kenyszerito), labdakihozatalok voltak...

Parizer forever.



Grifter. Légy szíves tartsd meg ezt a stílust ahogy az utóbbi pár commentben írkáltál. Tudsz te úgy is írni, hogy az nem bicskanyitogató. Most bebizonyítottad.
Ha feltörték az accodat és nem te írogatsz akkor nem szóltam.




Nincs rajongói klubom, de a tagdíjat bárki befizetheti.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nem vagyunk rosszak! Ha pontosság skillet növelnénk, még jók is lehetünk :) Csak tartson ki a lendület a végéig.



Nem vágom, hogy miért lett 11 es...
A pontossággal kapcsolatban egyetértek. Mindig az ellenfélhez rúgjuk a hosszú labdákat...

Szerk: Sajnos az Izlandiak védekezése kurvajó. A kapujuk közelébe se jutunk kb.



A fene se tudja miért volt 11-es, talán Király utáni szerelés+feldobás kombó miatt.



Kádárt érzem a gyenge láncszemnek. Egy veszélyes helyzet, és ha jól láttam a 11-es is miatta lett. Ettől függetlenül mondanám azt, hogy még ő is jól látszik, csak könnyen hibázik, le kéne nyugodnia. Attól félek lassan az izlandiak is kezdik ezt észrevenni. Mindenesetre jó nézni a válogatottat.



Döntetlennek is ritkán örülnek ennyire. :) Viszont mostmár egyre biztosabb a továbbjutás. Durva. :D



Nehéz szülés volt... :)



Á, tényleg jók voltak a magyarok, megérdemeltük volna a győzelmet. De sebaj. Porto ellen győzni kell. És Bödét a kezdő 11-be!!! :D


CJ képe
CJ

Ez nem foci volt amit Izland művelt, így ejtették ki a hollandokat... Most a gyökér orosz bíró is velük volt.
Nice try tho..

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Btw a Belga les gól milyen szép volt már. :D Pont elkaptam, nagyon jót röhögtem. Kicsit sajnáltam, hogy les volt. :)

Ennél szarabb minőségben nem találtam meg, ha valakinek kimaradt volna:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=E6QJIPPd0Ag

A magyar meccset egy haverom most nagyon jól jellemezte egy overwatchos példával. Izland 6 Bastionnel játszott és most sírnak hogy a végén kaptak egy gólt. :D A 11-es meg kurvára nem volt fair. :(



Mondjuk a gólunk - független attól, hogy öngól volt - előtti támadást tanítják sok helyen (ezt komolyan mondom)!



Ez a buzogány bíró elvett tőlünk két pontot, és adott belőle egyet az antifocizó Izlandnak, a másikat nyugodtan feldughatja magának. Ilyenek miért vezethetnek tétmeccset? De még így is jó meccs volt, bravó!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Wtf? Láthatatlan kapus? O.o.




Mi ez a szalmabab?



Ez megint csak elképesztő! :) Ahogy arra számítani lehetett ez egy nagyon kemény meccs volt. 0-0-t tippeltem az elején. Nem számítottam rá, hogy rúgunk egy gólt, de valóban megérdemeltük. Három pontot talán nem érdemeltünk volna, ha objektíven nézzük, mert valóban alig volt helyzetünk. Hihetetlen mennyit dolgoztak a srácok! :)
A 11-est el lehet felejteni, mert nem a győzelemre, hanem erre a küzdésre, harcra, -amit láthatunk immár a második (ha a pótselejtezőket is nézzük, akkor negyedik) meccsen- vártak az emberek több mint harminc éve! És lám-lám a munka meghozza a gyümölcsét. :)

(((végre tudok kommentelni :P)))))

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!