Jelenlegi hely

Foci

Utolsó bejegyzés


Grifter írta:

Ööö, ezt nem értem :-D

Mióta van amerikai foci?
...és mióta van videó bíró, meg egyáltalán technikai lehetőség a visszanézésre?

De ha ezt sem érted magadtól, a többiről nincs kedvem beszélgetni ;)

Magát a felvetést nem értettem. Ugye tisztában vagy vele, hogy az NFL szabályrendszere sem állandó, hanem folyamatosan változik? Pont azok a szabályok bonyolódtak, amiknél gyakran lehetetlen dönteni videóbíró nélkül. A personal foul alá eső szabályokat (nyakra támadás, face mask és társai) például csak 1980-ban vezették be. 1999-ben hozták vissza az instant replayt, ekkorra már olyan bonyolultak voltak a szabályok, hogy igény volt rá, utána szálltak el teljesen a túlbonyolításokkal.



#1143, tőled:

Mi a leggyakrabban visszanézett akció? Az, hogy sikeres volt-e az elkapás. És miért? Mert nézni kell, hogy hozzáért-e a védő, hol ért hozzá, pontosan mikor ért hozzá, az elkapó mindkét lába benn volt-e, leért-e a térde, kiejtette-e, mikor ejtette ki, alatta volt-e a könyöke, ha kipattant, akkor ki vetette rá magát...

Én a jövőben is csak arra tudok reagálni, amit leírsz, hiába gondolsz közben mást.
Tudom, te velem ellentétben arra reagálsz, amit gondolok, és nem amit leírok - de nekem ez sajnos nem megy :(

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: #1143, tőled:

Mi a leggyakrabban visszanézett akció? Az, hogy sikeres volt-e az elkapás. És miért? Mert nézni kell, hogy hozzáért-e a védő, hol ért hozzá, pontosan mikor ért hozzá, az elkapó mindkét lába benn volt-e, leért-e a térde, kiejtette-e, mikor ejtette ki, alatta volt-e a könyöke, ha kipattant, akkor ki vetette rá magát...

Én a jövőben is csak arra tudok reagálni, amit leírsz, hiába gondolsz közben mást.
Tudom, te velem ellentétben arra reagálsz, amit gondolok, és nem amit leírok - de nekem ez sajnos nem megy :(

Látod, megint csak kötözködsz. Írd le légyszíves, mert sajnos nem látok a fejedbe (:-D), hogy mi a probléma a leírtakkal, és miért idézed. Ha jól értelmezem - már semmiben nem vagyok biztos, abban sem, én mit gondolok! - azt kifogásolod, hogy leírtam, hányféle szirszarra kell figyelni a sikeres elkapás megítélésekor, te pedig azt firtattad, hogy de akkor a videóbíró előtt hogy tudtak játszani?

Két válaszom is van erre:
1. Rosszul, sok volt a probléma vele, ezért bevezették a videóbírót

2. A felsorolt szabályok egy része akkor még nem létezett, ugyanis a videóbíró bevezetése UTÁN jöttek ezek a módosítások:
- labda kiütése/kitépése a másik kezéből legálissá vált
- blokkolt elkapó ha kiejtette a labdát, akkor az még élő labda maradt
- egy elkapás akkor complete, ha mindkét lába leér az elkapónak, és birtokolja a labdát
- egy elkapás akkor érvényes, ha az elkapó mindkét lába a pályán belül ér a földre

És micsoda meglepetés, leggyakrabban pont ezek miatt nézik vissza mostanában.



Nyilván meg kell(ene) reformálni ezt is, de nyilván ehhez túl sok érdek fűződik. Ott van pl. a kézilabda, ott is folyamatosan megy az óra, még akkor is, amikor úgy kell a terem végéből a kapusnak (!) visszahoznia a labdát. Törlés, sérülés esetén a bíró nyom egy időstopot. Alapvetően ezt kell bevezetni, ha a dramaqueeneknek épp előadásuk van, legyen joga a bírónak megállítani az időt, és akkor maradna a tiszta 45 perc.
Egyébként is a gólöröm és visszarendeződés ideje alatt vissza lehetne nézni, hogy tényleg gól történt, vagy votl közben szabálytalanság is.
És a fociutálat nem innen indul, hanem a politikából, a hazai értelmetlen támogatásokból, és az ehhez képest látott játéktudásból.
Egyébként van ilyenünk, de nyilvánvalóan döglődő topik. :D
http://www.rewired.hu/content/foci?page=1

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Grifter, a pontjaidra majd rögtön reagálok, de a szövegértésen lovaglásodat (kedvenc vesszőparipád) had egészítsem ki kicsit: nem csak olvasni kell tudni a szöveget, de írni is. Állandóan azon lovagolsz, hogy az emberek nem értik, amit leírsz, de eszedbe jut néha, hogy lehet azért, mert félreérthetően írsz?

Folyton azzal jössz, hogy ne akarjuk már jobban tudni, hogy mit gondolsz, amikor leírsz valamit. Csakhogy egy fórumon ez nem így működik, mi csak azt látjuk, amit odaírsz. Márpedig korábban ezt írtad le:

"Ellenben a foci nézését és mindenkit, aki ezt műveli, legalább 15 éve nézem le"

Ez rajtad kívül kb. mindenki másnak azt jelenti, hogy te magad utálod a foci nézését, és nem is nézel focit. Lehet, hogy te másra gondoltál, de azt a faszt érdekli, amikor ezt írtad le, honnét kellene tudnunk nekünk, nem-gondolatolvasó mezei fórumozóknak, hogy igazából te úgy gondoltad, hogy valójában titokban nézed, és magad is utálod emiatt, de ez van.

Aztán lecsapsz ezekre a félreértésekre, és levezeted belőle, hogy a másik nem tud olvasni meg szöveget értelmezni. Szöveget tudunk, téged nem, néha.



Tehát bár én azt nem mondtam, de neked ebből vmi más jött le, majd az érved az, hogy ha én nem mondtam, de szerinted ezt akartam mondani, akkor az a faszt se érdekli, hogy én mást mondtam = én írhatok bármit, te majd gondolsz mögé valamit és a faszt se érdekli, ha nem úgy van. Epikus!

Segítek: Amit ma foci címén nézhetsz, mert közvetítik a TV-ben, az egy szégyen.
Az, hogy mégis sok-sok ember csinál úgy, mintha az tényleg foci lenne és ez így rendben lenne, azt pedig alapvetően lenézem. Ha még ezt vki azzal fokozza, hogy tök komolyan bele is áll és úgy csinál (otthon a fotelból), mintha érne egy ruppót is: szánalom.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: Tehát bár én azt nem mondtam, de neked ebből vmi más jött le, majd az érved az, hogy ha én nem mondtam, de szerinted ezt akartam mondani, akkor az a faszt se érdekli, hogy én mást mondtam = én írhatok bármit, te majd gondolsz mögé valamit és a faszt se érdekli, ha nem úgy van. Epikus

Látod, megint nem látod :-D Meg vagy róla győződve, hogy azt mondtad, amit gondoltál, és nekem jött le más. Én pedig meg vagyok róla győződve, hogy amit leírtál, azt pontosan úgy kell érteni, ahogy én is értettem.

Most őszintén, ha én leírom, hogy "A képregényolvasást és mindenkit, aki képregényt olvas, legalább 15 éve, amióta felnőttem, lenézem", akkor te mit fogsz ebből leszűrni? NYILVÁN azt, hogy olvasok képregényeket, mi? És ha utána megvádollak szövegértési problémákkal, akkor... á, hagyjuk, teljesen reménytelen eset vagy ebből a szempontból.



Itt is (HW) mesélte, meg még talán IRC-en is.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Én a focit addig szeretem amíg EB vagy VB van. Ilyenkor 1 hónapra fanatikus focirajongóvá válok. Van egy hangulata, amikor szintén hozzá nem értő haverokkal latolgatjuk az esélyeket, megbeszéljük az eredményeket, vagy esetleg közös sörözés közben végigszurkolunk egy meccset. Mikor vége a tornának, 2 évre le is teszem a focit kb. Kupákat nem nézek, de még BL-t se, max nagy ritkán 1-1 meccset, ha épp úgy jön ki a lépés. Ezen kívül még talán pár magyar érintettségű barátságos mérkőzést követek le.

Magáról a játékról azt gondolom, hogy remek taktikai sport, sokat fejlődött az elmúlt évtizedek alatt. A színészkedés valóban új szinteket ostromol, de szarok rá. Egy bizonyos szinten nekem hozzátartozik a játékhoz, mint ahogy az is, hogy szabálytalanság után megy 2 percig a rinyálás. Nyilvánvalóan semmi értelme a játék szempontjából, mert én nem tudok olyan esetről, ahol ennek hatására a bíró megváltoztatta volna a döntését, de mégis újra meg újra odaszaladnak hozzá és magyaráznak :D. Szánalmas vagy sem, én imádom ezt a részét is :D. A lényeg, hogy oldják meg azt, hogy ne ilyeneken menjen el a meccs és kész.

A magyar focisták irreálisan sokat keresnek. Pumpálják bele a pénzt, mert úgy látszik nekünk szent küldetésünk, hogy újra világ szinten tudjunk focizni. Erről nekem az a véleményem, hogy ez sajnos pénzzel nem megoldható. A játék szeretetét kéne felébreszteni a gyerekekben a legkisebb kortól kezdve, tudatosan felkarolni a tehetségeket már 6 évesen, nem pedig a mostani játékosokat fizetni szarrá, meg építeni még 2 stadiont. Azért amennyire tudom, erre is vannak próbálkozások ami azért jó.

Akárhogy is nézzük, egy focista hasonló egy cirkuszi bohóchoz. Az a munkája, hogy embereket szórakoztasson. Minél több embert szórakoztat, annál több pénzt érdemel. A világklasszis játékosok meg is érdemlik az euro milliokat amiket keresnek, de a magyar focistáktól igenis sajnálom azt a pénzmennyiséget, amivel kitömik őket, mert kurvára nincs összhangban a szórakoztatás minőségével.



Az elsőtől az utolsó mondatig egyetértek. Meg is ijedtem az első bekezdésnél, hogy önkívületi állapotban posztoltam-e más nevében valami Drupal bug miatt. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A játék szeretetét kéne felébreszteni a gyerekekben a legkisebb kortól kezdve, tudatosan felkarolni a tehetségeket már 6 évesen, nem pedig a mostani játékosokat fizetni szarrá, meg építeni még 2 stadiont. Azért amennyire tudom, erre is vannak próbálkozások ami azért jó.

Vannak, ha egy gyerek focizni akar, focizhat, meg a kistelepuleseken is van helyi csapat (pl. mikor gyerek voltam, nem jarhattam focira, eleg eros kivalasztas volt. Most mindenki (a nem tul tehetseges is) jatszhat, ami szerintem jo.)

szerk: mondjuk pl. szegeden 11 utanpotlas egyesulet van, ami baj
legalabb a tehetseges gyerekeket koncentralni kellene, hogy jobban fejlodjenek, huzzak egymast

de a magyar focistáktól igenis sajnálom azt a pénzmennyiséget, amivel kitömik őket, mert kurvára nincs összhangban a szórakoztatás minőségével.

nem azzal van a baj, hogy mennyi penzt keresnek, hanem azzal, hogy ez adopenzbol megy (raadasul sok helyen a gyerekekre adott penzekbol finanszirozzak a nagycsapatot)

Parizer forever.



Félreértések elkerülése végett - hazai bajnokságot nem bírom nézni, még a rangadókat sem. Egészen egyszerűen undorít maga a közeg. Kétféle magyar focit nézek: a válogatott meccseket, és amikor otthon vagyok, akkor a Mórahalom megye egyes meccseit a helyszínen :-)

Ellenben 1990 vagyok az angol foci, azon belül a Liverpool lelkes rajongója - azért tudom ilyen pontosan az évet, mert azon a tavaszon volt utoljára bajnok a csapat, azóta várok. És hogy a témánál (mármint a topic témájánál) maradjak, a kurva eget, hogy idén sincs esélye a csapatnak címet nyerni! :-)



Morahalmon csak az u9-ben legalabb 20 gyerek jatszott tavaly ;)

Parizer forever.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Amúgy tök érdekes ez a téma, egész normális keretek között is beszélünk róla, miért nem jött még Reaper, hogy "nem lehetne ezt a fociban folytatni"? :DD

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



es valami gonosz at is pakolta :)

Parizer forever.



Kívánságod parancs (csak Reaper nélkül).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



http://444.hu/2016/03/13/elsirta-magat-a-magyar-focista-mert-tizezer-ember-volt-kinn-egy-meccsen
Hogy trollkodásból NBIII-ra mennek és többen vannak, mint az összes NBI-en együtt - mekkora epikus már :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Még meleg az előző FIFA-elnök széke, de már...

Meanwhile, the IFAB has also approved a two-year trial period of video technology to assist referees, to be used in four cases: to determine if a goal has been scored, red cards, penalties and mistaken identity.

The experiment will involve a video assistant referee having access to video replays during the match and either reviewing an incident on request by the referee, or communicating with the referee proactively about an incident that he/she may have missed.

És elvileg általánossá tennék a színészkedésért az utólagos büntetést (angoloknál ez már él, jelenleg csak arra vonatkozik, ha valaki tetteti, hogy felrúgták, és a másik pirosat kap emiatt, akkor utólag rálőcsölhetik a színészkedőre a 3 meccses eltiltást).

Jó irány ez, úgy gondolom! A videóbírót az olaszok fogják tesztelni következő szezonban.



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



És elvileg általánossá tennék a színészkedésért az utólagos büntetést

Pepe nem sokat fog játszani :D



Esetleg FIFA-t otthon, Busquets-el ;)



Lehet nézni online, normális minőségben valahogy?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Parizer forever.



amugy itt szoktam streameket nezni

http://www.sport365.live/en/main

Parizer forever.



a bl-döntő ment az m4 honlapján fullHDben, meg is lepődtem, talán ezek is lesznek



Hola+mediaklikk.hu m4, viszi küldföldről szépen. Mondjuk 720p beszaggat nálam, de a 480p sör mellé elmegy.


goq képe
goq

egy állat



30. percnél beadta nekem is az m4 stream... stabil 720p-ben
csúszik mellé egy sör is, viszont az alkalomra talán nem a legmegfelelőbb van most itthon

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!