Jelenlegi hely

Digitális zsákbamacska

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Dehogynem, hiszen a fizetősdi bele van építve a programba, így a fejedbe is bele lesz építve annak a lehetősége, hogy fizethetsz.

Mivel tud róla az ember, látja is másokon, szintlépésekkor is ott van, "beépül a fejébe". De aki "normális", azt ennek nem kellene zavarnia. Az a kérdés, hogy mennyire nyomatja a játék a BUY!-t direktbe úgy, hogy reklámsávként éld meg. Mert ugye HBO-n vagy Netflixen sem a Canesten-reklámot nézzük a havidíjért. Te a jelek szerint már a létezésüket így éled meg. Fontos különbség viszont, hogy itt a fizető felhasználók egy részéről mindez elvárás. Valaha a fejlődést, cheattel, trainerrel vagy modokkal is megoldották a felhasználók, netán feketepiaccal.

"Normális" játéknál erre nem lenne szükség, mert alapból fizető vásárló vagy.

Egy csomó hagyományosan fizetős játéknál megy a csengetős extra tartalom. Amiről te beszélsz, az már a múlt, amihez persze lehet elvi szinten ragaszkodni, de ezen lassan olyan meglepődni, mint hogy a dobozos játékodat PC-n nem tudod csak úgy eladni, mert a Steamen kell aktiválni. Nyilvánvalóan azt keresik a kiadók, hogyan tudnak minél több pénzt kihúzni akár egyetlen játékosból is. Erre a legkülönbözőbb eszközök léteznek tartalmi és kozmetikai DLC-k egyaránt, és a kettő közötti fegyverek/páncélok, melyeknek van szerepe a játékban az általában menő kinézeten túl, de többnyire kihagyhatók vagy cheatként funkcionálnak. Lásd BioWare, de ha ránézel egy Paradox-játék Steam-adatlapjára, garantáltan rosszul leszel.

De a Blizzard is ezer éve üti ezt a vasat. Mintha a hagyományos értelemben is fizetős, emellett havidíjas WoW-hoz nem lehetne vásárolni mindneféle "bolondságot". Az alapjáték+két kiegészítőből álló StarCraft II-höz is jön három darabban Nova kampánya, és most ugye itt van a co-ophoz Abathur is, mint DLC. A Diablo III RMAH-jára is emlékezhetünk. Szóval náluk sem kell az F2P-játékaikig elmenni.

Azért kíváncsi leszek, hogy idővel jönnek-e kiegészítők az Overwatchhoz, meglepődnék, ha nem bővítenék az érdemi tartalmat, és 40 euróért örökre minden ingyen jönne, kivéve a haszontalanságok. Persze ha az utóbbiakból finanszíroznák a valódi fejlesztést, az éppen hagyományos játékosoknak tenné olcsóbbá a játékot.

Sors bona, nihil aliud.



Reálisnak tartom, hogy a kozmetikára költött pénzből hosszú távon is finanszírozható a teljes játék bővítgetése minden játékos számára. Ugyanakkor a min. 40 eurós belépő remélem, hogy örökre megmarad, és hogy sose fogják akciózni a játékot, hogy legyen némi visszatartó erő a cheaterek ellen.

CS:GO-ban is úgy csinálják a megrögzött csalók, hogy akciósan bevásárolnak x játékot, aztán sorba kibanoltatják magukat fél perc dicsőségért...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Semmi kétségem afelől, hogy a további fejlesztések büdzséje bőséggel befolyik nekik belőle. Kérdés, hogy emiatt tényleg eltekintenek-e a "normális fejéstől".

Sors bona, nihil aliud.



Ugye ez csak költői kérdés volt? A fenét tekintenek el, jövőre pottyan majd az expanzió, ami megint nagyon meg fogja érni mindenkinek, és akkor kétféle üzleti modellel lehet egyszerre fejni a hülyéket.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Talán kicsit megcsúsztunk a dolgot illetően, szóval megpróbálom leegyszerűsítve elmagyarázni, mi ezzel a gondom: az, hogy LÉTEZIK.

És ez szerinted normális? Mármint úgy általában, hogy valaminek* a létezése gondot okoz neked.

*valami, ami nem robbanó atombomba a kerted alján, vagy más hasonló fatális dolog a környezetedben.



Teljesen, ha egyszer pont a létezése a probléma. Ha lenne "nem csesztetünk a shoppal" verziója a játéknak, amiben egyáltalán nem elérhetőek a vásárlások, akkor nem zavarna - annyira -, de ugye ilyen sosem lesz.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ahogy latom egy megkozelites mondjuk kimaradt: az hogy az embereknek manapsag KELL valamilyen progression minden egyes jatekban, az mar már teljesen elképzelhetetlen hogy leulsz mondjuk a Quake 3 ele es elotted van az egesz jatek elso perctol fogva (elég ha mondjuk ránézel a Doomra, hány féle upgrade is van benne csak singleben mondjuk ?)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



nem beszélve a trophykról achievementekről meg még ki tudja mikről.
azért megnéznék egy mélyebb elemzést ezeknek a pszichológiai okairól hogy miért működnek ennyire ezek a gyakorlatilag hasztalan 'jutalmazási' rendszerek ezekben a játékokban. rám annyira nem hatnak, pl playstation-ön is csak egy platinám van összvissz (az is diablo3, kb plusz ráfordítás nélkül meglett) ami bőven elég nekem :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



vagy a karakter skint amit te FPS lévén tényleg soha az életben nem fogsz latni (max a meccs vegen) csak a tobbiek ingyen :D

nehol mar az a szornyu problema is felvetodott hogy mi lesz ha tul sokat jatszol és ELFOGY minden unlockolhato cucc?!!! (gondolom kibaszod a jatekot a geppel/magaddal egyutt az ablakon)

Amugy a meccs végi szavazásnak már van funkciója vagy csak tovabbra is azert van ott hogy nyomkodhass valamit?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: Amugy a meccs végi szavazásnak már van funkciója vagy csak tovabbra is azert van ott hogy nyomkodhass valamit?

A funkciója, hogy elismerd a jó / hasznos játékos teljesítményét neki a kör végén. Ennyi. Képzeld el mint a FB-s like-ot.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Boz képe
Boz

Szerintem az ilyen kozmetikai cucclik rendben vannak, főleg ha ki lehet őket kapcsolni, hogy ne lássam senkin. Mondjuk ha hátráltatja a játékfejlesztését, hogy ilyen biszbaszokat tolnak ki folyamat akkor már morcos lennék.
Amúgy meg szórja el a pénzét mindenki arra amire akarja, ha rossz a játék úgysem veszem meg. Bár borzasztó néha azt látni, hogy némelyik ember mennyire rá van pörögve az mindenféle kis mütyűrjére, kulcsokra, ládákra stb. Barátaimnak szoktam mondani, ha valami árára fanyalognak, hogy LoL skinekre, CS:GO cuccokra meg HS-re mennyi pénzt szórtak már ki, akkor ezzel mi a baja, ha többször annyi óra szórakozást kap érte. Érdekes mód olyankor elhallgatnak. :)

Igazából a sok DLC meg ilyen pre-order mögé bújtatott fejlesztés alatt előre bejelentett cucc sokkal sokkal jobban tud zavarni. Vagy amikor ránézek Steam-en a játék bolti adatlapjára és látom felsorolva 20-30 kis DLC-t, hogy ilyen fegyver olyan izébigyó, hát hányinger tud lenni.
Ritka ha valaki normális tartalmat, értelmes áron kínál pluszba DLC-ként.

Éljenek a videojátékok!



@Boz és ilyenkor jon a dohányzás vs Ferrari vicc :D

Mit értesz csesztetés alatt? Minden játék végén jön egy popup hogy vegyél lootboxot?
Konkrétan még ki sem tudod nyitni azokat amiket játék közben nyertél a meccsek végén mert nincs rá külön gomb, ahhoz ki kell lépni :)

A HOTS-ban mondjuk tényleg kicsit erős a farmolási kényszer (legalabb egy kurva napi 1st win bonus lehetne) legalábbis más MOBA-val osszehasonlitva

100 szónak is 1 a vége: lehet hogy van akit zavar ez, van akit nem, de SEMMILYEN ráhatásunk nincs erre úgyhogy jobb beletörődni az egészbe

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Szóval szerinted ha a játékrét nem kell 40 eurot fizetni akkor teljesen normális, hogy párhavonta ki kell adnod ugyanennyit azért, hogy értelmesen tudj játszani, de ha kifizeted a 40 eurot a játékért és teljesen haszontalan cuccot vehetesz opcionálisan ami nem befolyásolja a játékot semmiféle módon akkor az egyenesen pokolra való? Ne haragudj de ez eddig magasan a legnagyobb faszság amit a RW-n olvastam.

Szerintem menj át másik topikba sírni valami másik teljesen értelmetlen dolgon, nincs itt erre semmi szükség. Nem tetszik nem kell játszani vele.



Szóval szerinted ha a játékrét nem kell 40 eurot fizetni akkor teljesen normális, hogy párhavonta ki kell adnod ugyanennyit azért, hogy értelmesen tudj játszani

Nem ezt mondtam, csak azt, hogy a free-to-playnél tudod, mire számíthatsz, ott egyszerűen a terv része a lehúzás. Most meg kéne lepődni azon, hogy a Blizz azt is undorítóan csinálja? Nagyon sok különböző f2p üzleti modell létezik és van köztük nagyon jó is (pl. a Killer Instinct, ahol egyben, hagyományos bolti áron megveszed az összes karaktert az összes kosztümmel, ha akarod és ennyi, nem jön oda az MS, hogy "hé, figyelj, ha veszel egy ilyen izét, lehet, hogy pottyan abból a pink tütüből, amit szeretnél", a levellinget meg XP boosterrel gyorsíthatod, ami szintén lehúzós hülyeség, de a booster által adott időt arra a karakterre vered el, amelyikre akarod és mindig pontosan tudod, hogy mennyi XP kell az áhított unlockhoz).

@Zoo:

Fontos különbség viszont, hogy itt a fizető felhasználók egy részéről mindez elvárás.

Őszintén? Ennél a dobozos hülyeségnél még a "fizess x00 dollárt és megkapsz mindent" megoldás is őszintébb lenne, mert valóban arról van szó, hogy sokan gyorsabban szeretnék megkapni a tünci dolgokat mint a többiek, és bizonyos szempontból ja, ha erre van lehetőségük... de ezt nem azzal éred el, hogy random dobozokat árulsz nekik, amikben lehet, hogy nincs is olyan cucc, ami kéne. Másokkal cserélgetni meg nem lehet, szóval ha nincs mákod, akkor tessék visszalépni a pénztárgéphez. Az easy fatality token meg a krypt unlock is borzasztó nagy hülyeség volt az MKX-ben, de ott legalább az idióta vásárló azt kapta a pénzéért, amit szeretett volna.

Egy csomó hagyományosan fizetős játéknál megy a csengetős extra tartalom.

Igen, de ezt a random idiótaságot nem érdemes összekeverni a DLC-vel meg az expansion packekkel. Ha van értelmes DLC egy játékhoz, akkor megveszed, és ha nem nagyon rossz az ítélőképességed, akkor értelmes, konkrét kontentet kapsz a pénzedért. A season pass kérdése már problémásabb, mert tulajdonképpen a DLC-k előrendelésére épít, de ott is megvan az a lehetőséged, hogy megjelenés után expanzióként markold fel az összeset, ha érdemesek rá. A lootbox ötlete ezzel szemben egy soha véget nem érő körforgásra épít, ahol mindig tudsz többet költeni.

És ja, nekem az expanziók sokkal szimpatikusabbak lennének az Overwatchnál is, elvégre az SC2-nél, a Blizzard egyetlen nem pénzsóvárgásra építő játékánál is meg tudták oldani a dolgot, a játékosok meg szépen-lassan felmarkolták az aktuális kiegészítőket.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, de ezt a random idiótaságot nem érdemes összekeverni a DLC-vel meg az expansion packekkel.

Én arra reagáltam, hogy "normális" esetben mindent megkapsz egyszeri vásárlással. Ez már régen nem igaz, jól látszik, hogy különböző modelleken keresztül próbálnak több pénzt beszedni. Az Overwatch nyilván nem a Paradox útját, hanem a Valve-ét járja ebből a szempontból. Tehát az ellen tiltakoztam, hogy ne a 15 évvel ezelőtti játékipart vegyük most alapértelmezettnek.

A majdani kiegészítők ellen és mellett is szólnak üzleti érvek, de én is inkább akkor lepődnék meg, ha nem lennének azok is.

A szerencsejátékos húzást amúgy nem vitatom, nekem is ellenszenves a modell, de az én játékomat éppen úgy nem érinti, mint a tiedet. A fórumos szájtépést viszont igen. (És ezzel nem arra célzok, hogy nincs helye a partvonal mellől a kritikának, mert nagyon is.)

Viszont az tény, hogy az úgymond egészségesebben hozzáálló fogyasztó számára közvetlenül ez legalább nem rondít bele annyira az összképbe, mint néhány egyéb húzás, amikor a balance rovására megy az aktuális lehúzás.

elvégre az SC2-nél, a Blizzard egyetlen nem pénzsóvárgásra építő játékánál is meg tudták oldani a dolgot, a játékosok meg szépen-lassan felmarkolták az aktuális kiegészítőket.

Azért nem kezelem én a szívjóság megnyilvánulásának, ami az SC2-nél történik, pláne most, amikor elkezdtek DLC-zni ;) Ott eleve a közvetítések blizzardosításával is akartak kaszálni, ami valószínűleg nem jött össze a legnedvesebb álmaik szintjén, gyakorlatilag a Blizzard szintjén elég szerénynek tűnik az SC pénzbeli hozadéka.

@brianaspirin

http://us.battle.net/sc2/en/blog/19954442/starcraft-ii-the-future-of-sta...

Én azt hittem, hogy te megvehető DLC-re gondoltál, az eddig nem volt. De még valóban nem néztem meg ezt sem.

Sors bona, nihil aliud.



vagy hogy lejarnak a GTAban a zenek licenszei es utolag kivesszuk oket a jatekbol :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



// Hű bazmeg, aszem miközben én átraktam a még oda írt hozzászólásom, közben más is átrakta, így saját magamra linkeltem ugyan ott, miközben szerkesztettem - most akkor inkább nem nyúlok hozzá többet. (Sztem a korábbi hozzászólások is megkavarodtak egyébként ^^)

szerk1: Részemről a #74 a #77-re volt válasz, amit linkeltem a #78-ban, bár utóbbi véletlen volt. Zseniális! :D

szerk2: ...és most közben valaki ezt is megjavította! :DDD
Ezt akkor még innen kukázzuk és szinte kész is ;P

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



>>>> Zoo

A szerencsejátékos húzást amúgy nem vitatom, nekem is ellenszenves a modell, de az én játékomat éppen úgy nem érinti, mint a tiedet.

Közelről talán igaznak tűnhet az állítás, de távolról már erős határeset. Hogy csak a legegyszerűbb példát mondjam: abban a pillanatban, hogy értéket halmozol fel az accountod mögött (mégpedig nem csak vásárlással, hiszen ki is eshet neked a játékidővel ~arányos mennyiségű, vagyis egyre több), máris hatványozottan leszel célpontja támadásoknak.
Mert egyszerűen megéri feltörni/kirabolni/elvenni tőled.
Ahogy anno D3-ban, mikor kilopták tőlük vmi másfél millió accot, és a kicsi kínaiak nem ellopták az accokat, hanem szépen bejártak rájuk fosztogatni, de úgy hagyták mindet = simán hihetted azt, hogy bug, vagy csak hülye vagy és részegen eladtál mindent, vagy a haverod szórakozik, vagy akármi. Persze a token valszeg megvédett sok embert, de akit nem, azzal mi van? Az megérdemli, ennyi? :)
Mert a Blizz sose ismerte be, oszt ezzel le is van tudva. Bizonyítsd :D
A valóságban bárhol ez komoly rendőrségi ügy lenne, hiszen mondjuk az AH-ban eladható, vagyis pénzre váltható értékekről beszélünk.
Akár csak mondjuk egy EVE acc esetében, ahol simán van pár tízezer dollárod a játékban, mégpedig akár kemény valutában.

Ezeknek az eltulajdonítása, vagy akár az ennek felelőtlenül (mégpedig tömegesen ugye, hiszen nem egy-egy szerencsétlenről beszélünk, hanem ezrekről és milliókról) való kezelése komoly büntetőügy lehetne. De hát ki és mikor fog elővenni egy kínait azért, mert téged kirabolt?

Jah várj, hiszen nem is rabolt ki, az nem a tiéd volt, csak használhattad, tehát nem is téged loptak meg = nem is reklamálhatsz, nincs is semmilyen jogalapod bárkin bármit számon kérni.
A szolgáltatót védi az 500 oldalas EULA, a kínainak meg bőven elég, hogy kínai, a szolgáltatód úgyse megy utána, hiszen te úgyis egy lelkes kis balek vagy, aki eddig is a semmiért fizetett és ezután is így fog tenni.

Te meg ott vagy kirabolva, és nem is tudod kire kéne haragudni, hiszen azt lopták el, ami sose volt a tiéd, ráadásul azért, mert mások ezt hajlandóak megvenni jó pénzért - függetlenül attól, hogy te fizettél-e érte.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem kicsi a kavarodás, de ez a psishock kidolgozta RW-s spell mellékhatása. Azóta már átpakoltam konkrét válasznak, szóval észrevettem, más átmozgatás már nem lesz onnan, itt meg marad ez a rendezői változat. Vagy egy órás munka lenne ilyenkor az eredeti sorrend szerinti átpakolás, és kéne az eredeti állapotról képernyőmentés.

Sors bona, nihil aliud.



Látod, ő is csak egy digitális nepper, aki pénzeket szed be a semmire, miközben nekünk jogunk van hallgatni !

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Konkrétan az Overwatchra céloztam, hogy ott nem köp bele a levesembe, mint mondjuk az RMAH, ami nem tett jót a gazdaságnak, ha nyilván sok játékos bőven visszakereste vele a játék árát. Az OW kapcsán csere híján még az accfeltöréseknek sincs túl sok értelme.

Én az EULA-világ felhasználói oldaláról történő kritikájával egyetértek, de nyilván az is releváns szempont, hogy a játékot magát borítja-e adott modell. Az OW esetében erről nincs szó, ami nem mellékes, hanem egy másik oldala az éremnek, ami szintén nyom a képzeletbeli serpenyőben. Az efféle húzások nélkül pedig biztosan nem 40 euró lenne a játék.

Az meg ugye mindenkinek az érdeke, hogy a neki bejövős játékok termeljenek valami hasznot, mert elsorvadnak. Nem fog úgy működni, hogy 10 év fejlesztéssel beletesznek minden fajt és kampányt, eladják 60 euróért egyszer, és majd 10 év múlva jön a következő játék. A játékosnak persze nem azért kell tüntetnie, hogy a szegény kiadók és fejlesztők ne haljanak éhen (csak tipp, de szerintem a Blizzardnál többnyire alacsony a mortalitási ráta ezen okokból), de azért az új modellek keresését meg lehet érteni. Ahogy közülük a "csúnyábbakat" el is utasítani. Sajnos a Kinder tojásra még felhasználói igény is van, így ezek száműzésére egy darabig hiába várunk. Mert nem rohannak ezt most örvényileg szabályozni, az biztos, idővel persze napirendre kerül még a digitális piacok szabályozása úgyis.

Sors bona, nihil aliud.



/off

ket ut van amugy ami kozul valasztani lehet hogy ne legyen kavarodas a komment sorrendben.

Egyik hogy letiltom az "instant" kommenteles lehetoseget es kotelezoen reply-t kellene mindig hasznalniuk az embereknek ha egy adott kommentre szeretnenek valaszolni. Ennek a hatulutoje hogy ha pl a nyitokommentre reszertnenek csak reagalni az emberek, es tobb oldalon keresztul megy mar a beszelgetes, mindig vissza kellene menni az elso oldalra az abban a kommentben levo reply gombert ugye.

A masik, hogy ha tanges beszelgetes alakulna ki egy adott komment kapcsan, akkor hasznalnak is az emberek arra a kommentre a reply gombot, igy ebben az esetben a motor minden alkalommal tudja kotni a tangens beszelgeteseket (es esetenkenti atmozditassal is tartana siman a sorrendet).

A gond minden esetben abbol van, amikor nem hasznalja az ember a reply gombot, csak az instant komment mezobe ir, ami eredetileg a nyito kommentre jelzi automatikusan a valaszt ertelemszeruen ugye, igy a motor sem kapcsolja oket egymasra, hanem kulon kulon "vonalkent" kezeli szintugy.

Szerintem az emberseges hozzaallas az lenne hogy meghagyom a kenyelmes valasztas lehetoseget minden felhasznalonak sajat maganak eldonteni hogyan szeretne (es mire valaszolva) kommentelni, viszont igy esetenkent viselniuk is kell a (z adott esetben ugyan kenyelmes, de elonytelen reply gomb hasznalat mentes) valasztasuk kovetkezmenyeit az esetenkenti atmozditasos kavarodasok formajaban. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Én arra reagáltam, hogy "normális" esetben mindent megkapsz egyszeri vásárlással.

Akkor félreértettél: kifejezetten a mikrotranzakciókról papoltam egy sort, nem a DLC bizniszről. Ez ugye egy tök másik vita lenne.

A szerencsejátékos húzást amúgy nem vitatom, nekem is ellenszenves a modell, de az én játékomat éppen úgy nem érinti, mint a tiedet.

Nálam sem feltétlenül erről van szó, bár a dolognak az a része sztem teljesen egyértelmű, hogy mindenkinek a játékát érinti, mert bele van építve a programba, így valamilyen formában kihat rád is meg rám is. A korábban linkelt Sterling videó pl. tök jól megfogja azt a manipulációt, amiről én is írtam korábban: lehet, hogy te eldöntöd magadban, hogy nem áldozol lóvét ilyen hülyeségekre, de a játék attól még igenis azért fog dolgozni, hogy meggyőzzön az ellenkezőjéről. Ehhez bőven elég az is, hogy a mikropénznyelő lehetősége ott van, és szvsz ha kifizeted a játék árát, akkor nem pont egészséges dolog, hogy ugyanúgy belerángat ebbe a játszadozásba, mint egy f2p cím tenné.

A másik része meg nálam az, hogy nem szívesen támogatok olyan játékot, ami ilyen technikákkal operál.

Azért nem kezelem én a szívjóság megnyilvánulásának, ami az SC2-nél történik, pláne most, amikor elkezdtek DLC-zni ;) Ott eleve a közvetítések blizzardosításával is akartak kaszálni, ami valószínűleg nem jött össze a legnedvesebb álmaik szintjén, gyakorlatilag a Blizzard szintjén elég szerénynek tűnik az SC pénzbeli hozadéka.

Röviden ezért DLC-znek. :D Az SC2-vel az a gond, hogy egyrészt hardkór cucc, így nem vonzza annyira a kazuárokat, mint a többi címük, másrészt meg egy RTS-t nem igazán tudsz ilyen free-2-play csökevényekkel fejni. Szvsz a DLC erre tök jó lehet, elvégre hiába vagy kazuár, a kampányt akkor is végig fogod vinni, és a co-oppal is elszórakozol.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az OW kapcsán csere híján még az accfeltöréseknek sincs túl sok értelme.

Mármint MÉG (vagy neked megígérték, hogy sose lesz? ;) ) és csak nem annyira.

Az EULA-ban a legviccesebb ugyanis az, hogy az téged leginkább nem véd semmitől. Csak őket tőled, meg bárki mástól.

...és ez többszörös képzavar. Egyrészt miért is ne működne? Mitől ketyegtek el 5-10 éveket HL modok és RTS-ek, bármi nemű háttér, befizetés vagy hozzá adott skin és más faszságok nélkül?
Ma is, simán, százszor úgy.
Másrészt pontosan mi is kerül ezen annyiba később? Hiszen csak fut egy szerverparkban (ami újkori divat, hiszen régen futott az máshol, mások pénzén, más szerveren is, vagyis ez is csak a kontrollról szól, nem vmi kényszerkiadás) és emberek rohangálnak és ismételgetik a napi rutint.

Valójában egy ilyen modell pont azt teszi lehetővé, hogy valós tartalmak helyett parasztvakítással keressenek pénzt. Egy új pályával vagy kaszttal egy halom probléma van, elsülhet rosszul is, egy csomó dologra figyelni kell.
Minek szarakodni vele, ha úgyis kifizetsz egy másik színű textúráért ugyan annyit?
HA pedig a készítőt semmi nem motiválja arra, hogy további valós, nehezebben előállítható és problémás tartalmat készítsen, hiszen a tömegek a szarért nem hogy fizetnek, de egyenesen többet fizetnek és láthatóan legalább annyira elégedettek vele, sőt, élvezik, ha nem direkt vehetik meg, hanem hajlandóak tombolázni érte egy számítógép ellen...

...akkor már ki is lyukadtunk oda, hogy mi lehet nagyvonalakban a baj azzal, ha a tömegek igényeihez és szellemi képességeihez szabjuk a tartalmat. Győzike effektus.
Viszont valódi pénzben játsszák, ami még a TV Shop elemi logikáján is messze túlmutat zsenialitásban, nem hogy a Győzikén.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nem olvastam végig, mert nincs rá erőm, de pont pár hete linkeltem egy topikkal odébb ezt:
http://index.hu/tech/godmode/2016/05/12/csgo_gambling/
Semmi extra, csak jól összefoglalja, hogy mik a problémák ezzel az egész ládanyitagatós szerencsejátékkal.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mármint MÉG (vagy neked megígérték, hogy sose lesz? ;) ) és csak nem annyira.

Attól, hogy a jelen állás alapján ítéltem meg a helyzetet, és nem kiabáltam, még nem vagyok optimista ebben én sem.

Egyrészt miért is ne működne? Mitől ketyegtek el 5-10 éveket HL modok és RTS-ek, bármi nemű háttér, befizetés vagy hozzá adott skin és más faszságok nélkül?
Ma is, simán, százszor úgy.

Nem a szerverparkra gondoltam. Például hagyományos RTS-t gyártani nem nagy biznisz, 5-10 éve alig-alig jelenik meg valami, nyilván nem véletlenül. Ha valamibe dollártízmilliókat ölnek, ott ki akarnak sajtolni némi profitot is. Ez a Blizzardnál nyilván nem gond mondjuk modelltől függetlenül sem.

Minek szarakodni vele, ha úgyis kifizetsz egy másik színű textúráért ugyan annyit?

Az érdeklődés fenntartása miatt. A WoW sem csak mikrotranzakcióból áll, úgy sosem jutott volna oda, ahová, és a kifutási ideje is egészen más lett volna. Márpedig ha sok skint akarnak eladni, akkor valódi tartalom sem árt, hogy leláncolják a játékboltjukba a duzzadó pénztárcájú ügyfeleket. De ez nem azt jelenti, hogy egyetértek vele, hanem megemlítettem más szempontokat is.

@Zaxx

Akkor félreértettél: kifejezetten a mikrotranzakciókról papoltam egy sort, nem a DLC bizniszről. Ez ugye egy tök másik vita lenne.

Jogos, de legalábbis egy másik szál, ami hozzátartozik a teljes képhez. Az alternatívák és párhuzamos megoldások relevánsak a kérdéskörben, azok jelentik a viszonyítási alapot.

Ehhez bőven elég az is, hogy a mikropénznyelő lehetősége ott van, és szvsz ha kifizeted a játék árát, akkor nem pont egészséges dolog, hogy ugyanúgy belerángat ebbe a játszadozásba, mint egy f2p cím tenné.

OK, hogy fizetős játékban hülyébben fest, de a probléma ugyanaz vele. Az F2P-éért eleve nem rajongok, az psishock dolga.

Sors bona, nihil aliud.



Az más rendszer. Overwatchban van lehetőség unlockot venni a ládákból eső pénzért, ha valami nem esik ki, és nincs semmilyen kereskedelem accok között. Lényeges különbségek.

Kár, hogy a topik leválasztása összekuszálta a sorrendet és a válaszok referenciáját :(



Az érdeklődés fenntartása miatt.

Egy RTS-ben kell folytatás, mert elfogy a történet, kimaxolod a szintet, a geart, a bármit.
Egy FPS multiban semmi nem kell, mert nincsenek ilyenek. Ott csak TE fejlődsz, nem a karaktered, te pedig nem tudsz kimaxolodni, max. kiégni vagy megunni.
A WoW indulása előtt évekkel már dust2-n rohangált mindenki, és mernék rá kis tétben fogadni, hogy még akkor is ott fog, amikor a WoW-ban már senki.
Szinte ugyan azon a dust2-n, 15 éve.

A kihívást egymásnak jelentik a játékosok, a készítők csak a játékteret teremtik meg. Minél jobbra, annál tovább marad ott az ember.

Az OW pedig sokkal közelebb áll a CS-hez, mint egy MMORTS-hez, ez gondolom nem vita tárgya.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



De ez már nem az Overwatch topic ;P
Egyébként ez szinte mindenre igaz, már hogy nem pont olyan, DE a CS sem így kezdte (még a GO sem), míg az OW csak most indult. Simán eljátszhatják, hogy közlik utólag: a felhasználók kívánságának tesznek eleget, ezért mostantól lehet cserélni, meg ajándékba küldeni és szépen bevezetik apránként. Amit a sok átlag hülye véres szájjal fog megvédeni, ahogy az alapfelállást is ;)
...és több más dolog pedig stimmel, például nem egy konkrét dologért fizetsz, hanem a randomért, ami lényeges részlet - mellesleg a topic névadója is ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az RTS-eket csak azért hoztam fel, mert nincs sok, és valaha a StarCraft volt a Blizzard legnagyobb pénznyomdája, most szinte a legkisebb. Egy csomó stratégia ugye a DLC-s úton próbálja fenntartani magát.

Egy FPS multiban semmi nem kell, mert nincsenek ilyenek.

Nekem úgy rémlik, hogy a TF2-t is pumpálták tartalommal. De az is közismert, hogy a BF-hez és CoD-okhoz kiadott DLC-kkel is kaszáltak, akár az előző részek pályáit kiadva újra. És most a P2W multis FPS-ekről még szó sem volt. A progressérzet biztosítása pedig szinte kötelező, nem egyszer hallottam már, hogy "unlockoltam már mindent, már inkább a következő részt várom". Ez számomra idegen hozzáállás, de ez a trend.

A minél jobb játéktér gyakran fejlődést igényel a szoftver oldaláról is. Mindeközben persze nagyon szétszabdalni sem érdemes a játékosbázist.

Szóval azért az túlzás, hogy ha a skinek jól fogynak, akkor mással már nem is érdemes foglalkozni.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!