Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


psishock írta: megint csak annyit mondok, ebay pl. Vagy vedd epp a annak magyarorszagi aprohirdeteses oldal variaciojat.

Ha te ott eladsz valamit minden alkalommal fizetsz jovedelmi adot is a kereseted utan? Na ugye, pedig kellene, minden esetben.

Kissé off, de: Van értékhatár, asszem éves 700k alatt nem, nem kell semmi adót fizetned, és bevallanod se.

A malterozás viszont kiváló példa, hiszen a legtöbb "mesterember" ugye alapból két árral dolgozik: kell-e számla vagy sem.



Ha te ott eladsz valamit minden alkalommal fizetsz jovedelmi adot is a kereseted utan? Na ugye, pedig kellene, minden esetben. Az Uber is pont ilyen.

nem, miert kellene a hasznalt vackaim eladasaert jovedelemadot fizetnem?
torvenyesen nem kell

Malterozni elmegyek a szomszedba

ovatosan
a kalakaban vegzett munka mar illegalis eleg regota, siman megbasznak egy munkaugyi/nav ellenorzes folyaman (ha meg meg nem is rokonnak csinalod, hanem kp-ert, az meg jobb)

es egy epitkezes nem fel ora, boven van ideje a haragos szomszednak rad hivni a navikat

btw az allam, akit annyira vedesz amugy pont ezt csinalja.

nem vedem az allamot
de ugy konnyu nyeresegesen, sikeresen vallalkozni, hogy mig az versenytarsad adozik, jarulekozik (+millio egyeb teher), teged ilyen aprosagok nem terhelnek

Parizer forever.



ez eléggé off-track-re viszi az érveket.

- az Uber a bevétel 20%-ra az adott országban az égvilágon semmit nem adózik, lelopja offshore, ami egy dolog, whatever
- az eszköze és a teljes üzletmenete pedig arra van kihegyezve, hogy a maradék 80% amit a sofőr kap teljes egészében minél könnyebben adó nélkül ellopható legyen, mert a versenyelőnye nem a mobilapp, hanem az árelőny és másképp abszolút nem érhetné meg emiatt a sofőröknek sem. tehát úgy csinál verseny, hogy promotálja és szükségszerűvé teszi az adócsalást. ha bármi jogkövetést végez, akkor az max lavírozás lehet, hogy ezt minél jobban elő tudja segíteni az adott ország eltérő jogszabályaihoz igazítva, mert ezt az árelőnyt másképp képtelen lenne fenntartani.

Ezen a ponton mondhatnánk, hogy oké, akkor versenyezzen árban a taxis is, azaz legyen offshore a taxis cég, és csaljon adót az összes taxis is, csakhogy
- a cég nem tud offshoreozni, mert törvényileg van szabályozva
- a taxis maga messze nem tudna olyan hatékonyan full adót csalni, mert nem egy névtelenségre optimalizált eszköz az egyetlen módszer amivel hívható, azaz nagy a lebukás veszélye

És ez még mindig nem lenne probléma. A probléma az, hogy derült égből 20 év szenvedés után agyonszabályozták a piacot pont az Uber érkezése előtt pár hónappal (tudom, mert röhögtünk is rajta nagyon, hogy szép időzítés), és ez nem a taxisoknak, hanem a taxis társaságoknak kedvezett elsősorban. Így most duplán szopnak, mert nyakukba basztak egy törvényt, és a másik oldalon egy olyan céggel harcolnak, aki magasról szarik minden ország minden térvényére.

Bónusz:
Nem azért használok Ubert, mert mobilappja van, sőt. Kizárólag az ár érdekel, mint utast. És amúgy leszarom mint utas, hogy ellopja e a sofőr, ő baja. Ha sietek, akkor hívok taxit, mert mehet buszsávon a dugóban és oda akarok érni. Ennyi.



Kizárólag az ár érdekel, mint utast.

csodak nincsenek
valahol mindenkepp fizetni fogsz, a lerohado kozszolgaltatasokban (eü, oktatas), a magasabb adoban, kemenyebb buntikben, stb...
mivel kb. 20 eve ultem taxiban, igy az pl. lehet qrva draga, magas adoterhelessel :)))

Parizer forever.



Gabika írta: Ha te ott eladsz valamit minden alkalommal fizetsz jovedelmi adot is a kereseted utan? Na ugye, pedig kellene, minden esetben. Az Uber is pont ilyen.

nem, miert kellene a hasznalt vackaim eladasaert jovedelemadot fizetnem?
torvenyesen nem kell

Olvass utánna. Bevételed származik (/hat) belőle, ezért kell. Értékhatár fölött. (Most ránéztem, 600k bevétel / év az, nem 700k.) Tökmindegy, hogy saját megunt cuccodat, vagy kínából olcsón berendelt szart adsz el.

Egyébként guglizz rá, elég sok cikk megjelent anno amikor a NAV elkezdett rászállni a nagyobb vaterásokra.

A teljesség igénye nélkül:
http://index.hu/gazdasag/2014/02/26/igy_adoznak_a_vaterasok/
http://ado.hu/rovatok/ado/kell-e-adozni-a-vateran-eladott-sezlony-utan
http://24.hu/fn/penzugy/2014/03/26/vatera-4-tipp-hogy-ne-legyen-gaz-az-a...

tl;dr: 600k bevétel fölötta a jövedelmet le kell adózni. Ha a jövedelem (bevétel-költség, ha nem tudod igazolni, hogy drágábban vetted anno, akkor by default 25%-ot nyertél rajta) 200k fölött, akkor már gazdasági tevékenységnek minősül, 600k fölött meg EÜ-i hozzájárulást is fizetni kell.



Toljátok már át a biciklit az Elmélkedőbe, he.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
Bár a taxisok vs Über téma önmagában nem (párt)politika, a diskurzus a Prolitikába valóvá vált, ott keresse az átmozgatott folytatást, akit érdekel.

Sors bona, nihil aliud.



A taxisok kb 250-300 rugót keresnek nettó havonta. Ez fáj nekik kurvára. És ehhez képest azért ugye nem kell megerőltetniük magukat egyáltalán.

Innentől pedig ki lehet számolni mit keresnek a diszpécserek, meg a felette lévők.

Még van amúgy 5-10 jó éve az übernek (+taxisoknak - fuvarozóknak, ha folytatják tovább a szélmalomharcot), aztán jönnek az önvezető járművek és kész szevasz.

Lehetett a gőzgép ellen is harcolni, csak nem volt érdemes.

ShowHide spoiler #


Ja, 600k bevetel feletti, amibol az amortizaciot leirhatod. Ergo ha az eredetileg 2 millios konyhabutort eladod 1 milliooert, akkor pontosan 0-t kell adoznod, mert levonhatod belole az ertekromlast (ezert kell megorizni a szamlat, hogy igazolni tudd az ertekromlast). Legalabbis nekem ezt tanitottak jogon, bar epp nemreg valtozott nagyot a PTK.

Vateran atlagembernel azert az a tipikus, hogy a 80 ezres telefont elpasszolja 20-ert meg a 2 millios kocsit 800-ert 5 evvel kesobb. Szoval az esetek nagy reszeben erre nem kell figyelni a nepeknek - aki meg adozas nelkul nagyiparban nepperkedik, azt basszak is meg szaraz lofasszal.

Regen minden jobb volt.



Vateran atlagembernel azert az a tipikus, hogy a 80 ezres telefont elpasszolja 20-ert meg a 2 millios kocsit 800-ert 5 evvel kesobb

Jaja, teljesen. Csak általában a telefonról nincs meg a számla, a kocsiról esélyes, de ha költöztek azóta akkor talán arról sincs, és máris befigyel az a 200k adózandó bevétel.



Lehet, hogy csak én lennék olyan pedáns, hogy ezek 10 évre visszamenőleg megvannak? :)

Regen minden jobb volt.



nem
mondjuk szortirozva nincs, de minden megvan

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én is megtaláltam a számlát a 15 évvel ezelőtti telefonomról is. Aztán lehet, hogy kidobtam, mert már nem kell, sok éve kimúlt már (pontosabban én végeztem vele).

A mostani telefonomról mondjuk nincs semmim, de ajándékba kaptam, és 100 forintért tudnám eladni, telefonálásra viszont bőven jó.

Sors bona, nihil aliud.



nem, kurvajó ha megvan, és főleg ha máshol van, nem a lakásban. így tök boldog lehetsz ha leég vagy kirabolják, mert vehetsz minenből zsír újat.



A rohadt kurva életbe, hogy mindig megveszem a buszbérletet, erre mikor jelennek meg az ellenőrök bazdmeg, amikor 6 órája (!) lejárt... Főleg, hogy ahol leszálltam, vettem is volna meg a köv havi bérletet, de nem, be kellett szopnom... Jól indul a nap. :(




Kevesebbet kéne inni, és akkor talán jobb lenne. Vagy többet. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



- miért iszol ennyit??!
- mert többet nem tudok...

:)

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Ez minden idők egyik legjobb képregénykockája :-)



Defekt...



De legalább a civilizáció peremén túl?

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



akkora potsch vagyok, mint egy haz

Parizer forever.



vovv...ezt magamra tetovaltatom!
thx

"okey-dokey!"



Mármint egy 200 vagy egy 73 m2-es ház?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



ATX



wtc

Parizer forever.


CJ képe
CJ

Mi történt ?

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



sry, ezt nem meselem el, mar igy is rajtam rohogtok par honapja :)

Parizer forever.



Akkor most már úgyis mindegy, nem? Ne legyél szívtelen! ;)

ShowHide spoiler #

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én éppen most hagytam abba a rajtad röhögést. Jöhet a muníció!

Persze veled vagyunk meg minden, talán még fel is áldozom magam, és iszom rád egy sört is ma. A férfiak tartsanak össze! Meg a pöcsök is.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!