Jelenlegi hely

Battlefield 1 bejelentve

Utolsó bejegyzés



A kérdés az, hogy mennyire gondolták komolytalanul a játékot. Mert hogy ilyenek nem voltak az első világháborúban, az hót biztos.
rwurl=http://i.imgur.com/4c3H6S1.jpg
rwurl=http://i.imgur.com/0ilODCT.jpg
rwurl=http://i.imgur.com/DfczGnJ.jpg



Nem is tudom, egyszer olvastam olyan esetekről, hogy az 1.VH-ban néhányan a felmenőik lovagi páncéljában és kardjával nyomultak a frontvonalon, meg hasonlók. Paradigmaváltás volt az egész, újraírattak a szabályok, káosz és téboly jellemezte az eseményeket. Pirospont, hogy látszólag ki szeretnék emelni a Great War ezen aspektusát.

ibi amentia latet



Az első képen a tetoválást furcsállom, lesz benne valami misztikus vonal is?
A középső képnél az a páncélsapka a fura, mert abban tuti, hogy semmit nem lát a viselője.
A harmadik képnél meg csak annyi, hogy akkoriban nem voltak ilyen viszonylag "fejlett" arcmaszkok, egy sima vászonzsákot húztak a fejükre és annyi.



Dédnagypapa, hát élsz?!



En azt remeltem egyebkent, hogy meglepik azt, hogy mind az elso, mind a masodik VH-bol latunk majd helyszineket. Single-ben is tok jo lett volna egy ativelo sztori.

Mert mi a gond az elso VH-val, mi nincs meg abbol, ami manapsag az abszolut trend es 100%, hogy belepakoljak: fegyver modifikaciok, fold-viz-levego atmenet nelkuli valtasa (tehat beugrasz egy csonakba, 2 perc mulva meg egy helikopterben utazol), hiteles kommunikacio a jatekosok kozott (volt mar akkor ado-vevo a katonak kozott? Hat, nem hinnem :D).
Ezeket vagy csak nagyon eroltetetten, vagy ugy lehet megoldani, hogy "van es kesz".

Tehat en azt gyanitom, hogy egy csomo mindent beletuszkolnak ebbe a jatekba, ami nem igazan teszi majd hitelesse. Tudom-tudom, igazan egyik sem az, de "kozeli jovo" cimszoval konnyen szertefoszlathato az a bizonyos disbelief. Remelem persze, hogy jo jatek lesz. Orulok, hogy tenyleg vegre valami ujat lathatunk, csak ezt nagyon konnyu lesz elkurni

Ami meg sok helyen megy, hogy na most ezzel aztan befellegzett a COD-nak, meg a segguket verik az emberek a foldhoz oromukben. Na ok pont azok, akiknek mindegy, mi van ebben a TEASER trailerben. Amugy meg azt sem tudjuk, hogy mi az, ami csak az egyjatekos kampanyban lesz es mi, ami a multiban (is). Pl. a lovas jelenet tipikusan single



Gargarago írta: Az első képen a tetoválást furcsállom, lesz benne valami misztikus vonal is?

Miért is? A tetkó mindig egyenlő a misztikummal?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Klasszikus értelemben igen. Az első tetoválásoknak volt ilyen értelmezése, hogy aki a bőrére tetováltat az megkapja az adott szimbólum erejét/lelkét/tulajdonságait. Az indiánoktól eredeztetik.



Oké. :|

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



:-/
"gizi, anyam, uss"
geci misztikus

"okey-dokey!"



De miért nem volt ilyen az első Vh-ban? Arabizé tetoválás nem lehet? Nekem afrikai hadszíntér ugrott be.



btw ha mar igy ugrottak az emberek ra, mind3 dolog megesett a WW1-ben.

Eloszor is tetkos fazonok meg a mostani haboruban vannak mindenfele, megsem misztifikaljuk oket. A videoban epp egy arab faszi tetkozta be az arcat. Megesik.

Masodik a "knight armor". A WW1-ben kiserleteztek komplett testet bevono pancelzattal (hasonloan mint a jarmuveknel is mint a tankok, stb), amivel igy probaltak megvedeni a legenyseget a golyozaportol. Hogy mennyire volt okos dontes, azt latjuk a modern kifejletekben, de fuggetlen ettol ,valos dolog volt:
rwurl=http://www.operatorchan.org/w/src/139655163123.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/YRB8xAr.jpg
Machine Gunner helmets:
rwurl=https://i.imgur.com/6mpRPqW.jpg
Sniper Mask (lámlám video):
rwurl=https://i.imgur.com/SpRs446.jpg
rwurl=http://i.imgur.com/0ilODCT.jpg

Harmadik meg nemet langszoro standard felszereles, szinten valos technologia:
rwurl=http://www.williammaloney.com/Aviation/PennsylvaniaMilitaryMuseum/SmallA...

A Dice szenne researchelte a WW1 topikot mielott nekifekudt, nem fenekbol vette ezeket az infokat es technologiakat ki.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Így van, a DICE, azért nem hasra ütésre szokta megpakolni fegyverekkel a játékait. Remélem, hogy minden szekpszisen ellenére kellemes csalódást okoznak, ahogy annak idején a Mirror's Edge-nél tették. Mondjuk a ME-nél is megtehetnék idén is.

Sors bona, nihil aliud.



Lehet, hogy rosszul emlékszem, de pár napja mintha pont arról ment volna a diskurzus, hogy "á úgyse lépnek meg egy 1. vh-s lövöldét pedig milyen jó lenne" erre most meg megy a sírás. Persze ettől még lehet szar a végtermék és visszatekintve az utóbbi évek fps-eire elég siralmas a folyamat minőség terén, de talán van még esély...
Mi pedig a "hitelesség" kérdését illeti, való igaz, hogy az első vh milliók taktika és ész nélküli mészárszékbe küldését leszámítva (azért ez erősen megjelent a másodikban is) nem sokat változott a gyalogsági harc a jelenkorig bezárólag sem. Nyilván sokat segít ma már a drónos felderítés, de egy városi harcban pl ugyanúgy bármelyik sarkon elkaphat egy sniper/aknagránát/rakéta/bomba.
Kéne is egy mód amivel egy halál után előröl kezded az egész játékot:)



nekem ugyan nem a kenyerem a vilaghaborusdi vagy a modern warfare, azaz a realizmusosoabb vonal, inkabb a scifit/poszt apokaliptikus/cyberpunk iranyokat kedvelem jobban amiben jobban szabad utat kap a fantazia, ezert is vagyok inkabb UT/Quake/Stalker parti mintsem pl counterstrike vagy epp battlefield/cod. Mellette tipikusan kedvelem ha 1 fegyvernek van 2 esetleg 3 fire modja is, nem instans becsapodo lovedekeket hasznal, azaz ki kell szamolnom az idot is amig odaer a celpothoz (mint pl plazma vagy raketa lovedek), es kedvelem ha van golyoloves sebesseg es szoras variacion feluli valtozatossag is a vegyvereknel. Epp azert mivel videojatek, megengedhetik maguknak hogy nagyszerubbnel nagyszerubb fegyverotleteket dobjonak be amik nagyon szorakoztatoak.

Ehhez persze hozzatesz meg hogy EA a kiadojuk, ami alapbol elvesz minden eselyt is hogy penzt adjak nekik valamire, fuggetlen hogy a Dice-os fiukat amugy kedvelem.

Viszont ezektol fuggetlenul ertekelem a hatalmas munkat amit belevittek ezekbe a jatekokba es mar csak technologiai szempontokbol is erdekes figyelni mit hoznak ki a lehetosegekbol. Az egyik legimpresszivebben festo motorjuk nekik van ugye a vilagon.

Igy az urbeli COD-ot, es Battlefield1-et is kivancsian varom mit hoznak ki a cimekbol, fuggetlen hogy soha nem fogom megvenni es jatszani oket.

Romero virtualis valosagos jatekara viszont gond nelkul elofizetnek is annal szivesebben, majd ha elojon egy demoval es biztato jeleket fogok latni hogy kepes ki is vitelezni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



visszatekintve az utóbbi évek fps-eire elég siralmas a folyamat minőség terén

mint emlitettem hogy ugyan nem nagyon melyen forgok a battlefield/cod korokben, de tudtommal csak a single player kampany volt ami nagyon elnagyolt es csak "placeholder" szinte mar manapsag ezekben a jatekokban. Viszont a multiplayer mod, amire igazabol alapbol ki vannak hegyezve, kivaloan teljesit.

Tipikusan a 2 emlitett jatekot nem is "single player" FPS-nek fogom fel, hanem olyannak mint egy counterstrike vonalat meglovagolo frencsajz. Amennyire a counterstrike "szar/jo" volt anno regen, szerintem mindenkepp elorelepesek pl a friss battlefield cimek.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Egyre érdekesebb, ezek szerint a nem populárisabb témákra is rámentek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de pár napja mintha pont arról ment volna a diskurzus, hogy "á úgyse lépnek meg egy 1. vh-s lövöldét pedig milyen jó lenne" erre most meg megy a sírás.

Talán mert más emberek írták ezeket a kommenteket, és eltér a véleményük ;) A korral magának senkinek nincs baja, csak annak a játékba ültethetőségével. Ezek a körök lementek már a HW-n is - csak akkor még nem jött hozzájuk játék is.

@psishock

Tipikusan a 2 emlitett jatekot nem is "single player" FPS-nek fogom fel, hanem olyannak mint egy counterstrike vonalat meglovagolo frencsajz.

A CoD azért mindig is ráfeküdt az egyjátékos kampányra, az egész műfajra nagy hatással volt. Az utóbbi években viszont mindkét fronton megkopott az egyeduralma. A Battlefield más eset, de a Bad Company 1-2 esetében hangsúlyos volt a single is (a BC1 még szinte egyedi volt, inkább Crysis, mint CoD :), azóta inkább csak a kötelező CoD-utánzás.

A multikat tekintve nem vagyok szakértő, de a megjelenés után kicsiszolva már távolról sem tűnt rossznak a BF4, én csak a felszínt kapargattam benne. Mindenesetre nekem sem ez az FPS-vonulat a kedvencem (bár a CoD1+UO+CoD2 a legtöbbet űzött multis játékaim közé tartoztak, a CoD4 már az unlockolható perkekkel elriasztott), de jó, hogy van ilyen is.

Sors bona, nihil aliud.



Kiscsávó, gondolkodtam mit írjak (szifilisz, tífusz, akármi) és végül utána néztem, ezért kussolsz! (Engem is meglepett.)

A szifilisz az ilyen hőskölteményes betegség, lassú lefolyású (évek), ezért van időd írni róla, meg elmesélni másoknak. De nem MENŐ, a tuberkulózis is nagyobbat aratott.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Zoo írta:
Maga az, hogy első világháború, önmagában nehezen nevezhető egyedi ötletnek, ahhoz túlságosan is adja magát.

igen, nyilvan ezert van n+1 feldolgozasa az idoszaknak. Nem tudom hogy a Dice mikor ebred mar fel, hogy mindenki kurvara unja a WW1 rokaboroket es vegre ideje lenne valami eredetit lerakni az asztalra.

amugy nyilvan maga a jatek science fiction lesz (lsd Grifter elso kommentjet fentebb), de az hogy az éra adná magat es nem nevezheto egyedi otletnek azert tenyleg olyan mintha az RW fikakommandot parodizalnad.

MOSZAD inszájd


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Először is léteznek első világháborús játékok, egy-két FPS is (pár alacsony költségvetésű orosz próbálkozás, illetve a Necrovision, a The Darkness vonatkozó fejezetei, a Verdun, illetve egy ideje készül az elvileg idén megjelenő The Trench is), de nem a Battlefield vagy CoD stílusában, illetve AAA szinten. És persze internetes fórumokon is jó ideje előkerül a fantasztikus víziókkal rendelkező kommentelőktől.

Rókabőrökről nem beszéltem, sőt üdvözölném a téma megfelelő feldolgozását, de maga az ötlet nem valami rendkívüli kreativitást magában hordozó egyediség, maga a spanyolnátha vagy legalábbis a spanyolviasz. Egyszerűen egy jól ismert, de nehezebben megjátékosítható korszak, mely eddig azért is hátrányból indult, mert nem annyira része az amerikai vagy mai nyugati identitásnak (és popkultúrának), mint a 2.0 belőle.

Értsd: ahogy eredetileg is írtam, nem a téma ötletét tartom egyedinek (tárgyi tévedés lenne, többször feldolgozták már), az mindenki lába előtt ott hevert (ott a szinte mindenki által ismert eredeti mű, csak kellene neki egy BF-es adaptáció), a megvalósításnak, a mechanikai elemeknek kellene egyedinek, illetve magas színvonalúnak lennie. És akkor maga a végtermék is lehet egyedi, de az még nincs itt, arról nem beszélhetünk. Másrészt pedig mivel a Verdunt nem ismerem, ahhoz sem tudnám hasonlítani, akkor sem, ha 1:1-ben lemásolnák jobb grafikával. Ahogy valószínűleg alig próbálta innen valaki, aki rácsodálkozik, hogy a DICE feltalálta az első világháborút.

Még egyszer: dicséretes a témához nyúlás, és dicséretes lesz, ha az jól sikerül. Mindennek azonban megvannak a hátulütői, mindenki eldöntheti, hogy a téma maga elég-e ahhoz, hogy bizakodjon a DICE-ban.

Én mondjuk még arra is emlékszem, amikor a Medal of Honor idejében egyedinek számított mint második világháborús FPS, a PC-s Allied Assault codizmust mintegy (újra?) megteremtő percei, a normandiai partraszállás eljátszásától pedig elaléltek a népek. Én mondjuk már évekkel korábban átéltem ugyanazt egy Build engine-es FPS-ben (WWII GI, nemrég felkerült Steamre is), így számomra kisebbet ütött. Persze más volt a színvonal, de mechanikailag 95%-ban ugyanazt kellett csinálni. Azóta pedig az akkor újszerűsége miatt népszerű designból a túlhasználata miatt közutálatnak örvendő lett.

Remélem, így már érthető, hogy mire gondoltam, de ha a cél csak a vélt vagy valós fikázók fikázása volt, akkor csak a falra hányom a tiszta vizet.

Sors bona, nihil aliud.




...és erről a többi népek a föld mindenféle pontján, akik sose jártak Amerikában, de tetoválnak több ezer éve, szóval szted ők mit gondolnak? :D
Mert, hogy a világon mindenhol tetováltak, már az előtt, hogy Krisztoforó barátunk elnevezte volna (tévesen) indiánnak az őshonos amerikaiakat. (Okosabb ötödikes tud mondani minden kontinensről kultúrát, akiknél közismerten alap a tetoválás.)

Ettől még persze a játékban viccnek is erős.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Az első képen a tetoválást furcsállom

Az bazira nem tetkónak, hanem sima harci pingálásnak tűnik nekem, annak meg ugye sokezer éves múltja van. Egyébként a tetoválással ugyanez a helyzet: szakrális és harci "célokra" kb. az ókor óta használják.

Az a felfogás, hogy kifestve mész csatába kb. egyidős magával a csatával. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



sőt más területeken az életben is előszeretettel kenik be az arcukat az emberek rituálé/népszokás/örömmámorból.

Mint pl a felszabadító katonák csata alatt/után vérrel
rwurl=http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/134/029/1308014952001.png

vagy a művészek otthon a festékkel egy egy jól sikerül mű után
rwurl=http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/774/430/3b2.jpg

vagy a kövér amcsik zsírral kajálás után
rwurl=http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/732/475/0d9.jpg

vagy az üzletemberek/politikusok, egy egy jól megkötött, mások vérén megkeresett pénzes biznisz után
rwurl=http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/543/078/89d.jpg

esetleg eurovízió megnyerése pillanatában férfi/női hormonnal
rwurl=http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/753/248/db3.png

vagy nem utolsó sorban az indiaiak miután elvégezték az utcán a dolgukat, a saját emberi fekáliájukkal
rwurl=http://i.imgur.com/K8AMFS8.png

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Psi, benned az értelmiségi veszekszik a szkinheddel. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Benned meg az SJW az RW-falkatag-szellemmel. Egy indiait célzó béna poén még mindig nem rasszizmus, ffs.

ibi amentia latet



Még egy elemző videó:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=l20il6AHlWo

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!