Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


CJ írta: Az a baj, hogy én bejárok nyugatiba és onnan deák és úgy munkába

Nem is emlékeztem, hogy a Deák téren is van McDonald's.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



akarod mondani KFC.

Egyébként van a cserpes mellett nagyon sok éve.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Asszem mára is be van jelentve egy taxis tüntetés.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....




CJ írta: minden országban megoldották, hogy rendes konkurenciát biztosítanak az ubernek, azzal pl hogy saját appot csinál minden taxis cég stb..

egyrészt rohadtul nem oldották meg minden országban, in fact alig párban nem csinálják ugyanezt, mint itt

másrészt nem oldana meg semmit az app, nem az app miatt megyek uberrel, hanem mert ha épp nincs surge, akkor majdnem feleannyiba fáj. ami azért van, mert kiharcoltak egy baszott durva állami szabályozást, és ez olyan áron tartható csak. az uberre ez meg nem vonatkozik. ezért most megpróbálják törvényileg taxinak beállítani.

amit nemtudok, hogy a nem uber de ugyan úgy működő szarok, mint a wundercar, az most virágzik, vagy őket is vegzálják?



Nem csak az, hogy feleannyiba fáj... vagy az, hogy előre számítható. Láttatok ti már KRESZ-t betartó taxist? Én nem. A legtöbb ráadásul az én vállamon akarja kisírni élete bajait, amire kurvára nem vagyok kíváncsi. Persze ha ezt szóvá teszted, te vagy a bunkó. Jah meg azért sokkal kényelmesebb egy esetlegesen idióta sofőrt überen nullásra értékelni, mint felhívni a diszpécser központot és azzal szórakozni.

A taxisoknál egyébként az egyik legnagyobb, ráadásul havi fix tétel tudtommal a cég(vezér) felé befizetett díj. Plusz ezen kívül százalék ofc.

A többit tudtommal épp nem vegzálják hangosan, de a rájuk is akarják húzni a vizes lepedőt. Csak hát az Uber a legnagyobb...



itt jegyezném meg, hogy Szegeden drágább a taxi, mint a fővárosban. Értelmetlen és indokolatlan a dolog, mert a legrosszabb esetben is ott vagy 30 percen belül bárhol, gyalog.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



érdekes, pár éve Pécsett még nagyon olcsó volt, ami nem tett jót a májunknak ;-)



Kecskeméten is pesti árakkal dolgoznak. Gyalog 30 percre lévő helyre 2500-3000 Ftt "számláznak ki", de persze nincs blokk se számla mert rossz a gép.



Várom mikor vezetik be a kapus rendszert

Ev masodik feleben kezdik telepiteni a kapukat, jovo ev elejen indul a tesztidoszak. Elmeletileg.

Regen minden jobb volt.



Ezek ilyen tetvek egyébként.

Néhány éve esett meg, hogy kurvára sietnem kellett egy vizsgára. Teljes öltönyös menetfelszerelésben tépek, mint az állat be a metróba, megyek egy keveset, leszállok... aztán a Kálvinon esik le a mozgólépcsőn felfelé, hogy a bérletemet sikeresen otthon hagytam. Ellenőr természetesen ott, ránézésre pont az általad is említett értelmes fajta... mondom neki mi a helyzet... azt hiszi, hogy hazudok. Mondja, mondja, az órám ketyeg, elnézést kérek, mondom, hogy sietek, szóval én most inkább továbbállnék... erre baszki rohadt erősen megragadja a karomat. :D Egy picit begőzöltem, szóval jó erősen rántottam rajta egyet, amivel sikeresen "ki is szabadultam", áll meglepetten, én elindulok, aztán elkezd üvölteni: "fogják meg, fogják meg!" :D Mondom fasza, oda akarok érni egy rohadt vizsgára időben, aztán máris én vagyok az első számú közellenség... szerencsére senki a füle botját se mozdította, én meg angolosan távoztam, de fuck.

Bezzeg amikor egyszer focidrukkerek közé keveredtünk haverokkal... az egyik srácnál nem volt bérlet, szóval a mozgólépcsőn elkezdtük rohadt hangosan énekelni a klasszikus "Mocskos BKV!"-t... elképzelheted, hogy mennyire voltak kíváncsiak a bérletünkre. :D Ez van, gyáva, rosszindulatú rohadékok, akik tényleg csak a lúzereket lesik és a normális emberrel akarnak kiszúrni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Elképesztő sztorik ezek, tényleg! :-D



Jaja, cingárok ellen van tökük, bezzeg egy jól megtermett "focidrukker", vagy büdösebb csöveshez már hozzá se nyúlnak.



vagy leharapják a fülét.



:DDD
-----------------

Ja, az egészhez, hogy kellemes legyen a bukéja, a mai napig nem sikerült a Deák téri aluljárót rendben tartani (na nem mintha a Blahának a csodájára kéne járni). Turisták tengere gyönyörködhet az alkesz, pisiszagú, bevackolt hajléktalanokon, vagy a mostanában odaszokott drogos csöveseken, akik szépen keresztbe fetrengenek mindenki örömére és ha szerencsétek van, akkor van ingyen cirkusz is:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ZLcCH6h0nk0

ui.
A nemrég felújított és átadott Batthyány tér (szintén turisták gyakori célpontja) is csodálatos a sok fetrengő, gyakran alkohol mámortól bátran üvöltöző "ápoltaktól". Van csodásan felújított buszmegálló, amit méterekkel kell elekrülni az intenzív szar és húgyszag miatt (amiben ott alszik a delikvens - a legkergébb állatban is kevesebb az igénytelenség) :DDD

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


CJ képe
CJ

jaja, minden nap látom ezeket...
Csövesek őrjöngenek/verekednek a közterületesek vagy a rendőrök meg nézik őket.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



ha ittam akkor sofőr, uber

ma telefonoztam egy fa arnyekaban, megall mellettem egy fekete passat, szoke milf kinez, mondja, hogy "szia"

na mondom, vegre bejovok egy csajnak, es leszolitanak :D

csak az a baj, hogy folytatta: "nem te hivtal uberrel?"

Parizer forever.


CJ képe
CJ

erre azt kell válaszolni, hogy de. :D kit érdekel, hogy ki hívta ... :D elmentek kocsikázni és kész! :))

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



az már magasabb tarifa

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



:)))

nekem is eszembe jutott fel perc utan, de akkor leblokkoltam

Parizer forever.



Én nem akarom védeni a taxisokat, isten ments, mert amit itt művelnek ezzel az Über-rel egy vicc...de én még egyetlen taxissal sem szoptam be. Nem magyarázott, nem szarakodott, nem akart lehúzni és nem hagytam nála a gatyámat. Mondjuk én mindig taxi4-el utazok, évek óta és semmi nem volt.Egyszer nagy esőben valami papikát kaptam és nem volt a helyzet magaslatán látás ügyileg, de azért mentünk és odaértünk simán. :)

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Gabika írta: nekem is eszembe jutott fel perc utan, de akkor leblokkoltam

Szerintem pont arra vágyott.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



egyetlen taxissal sem szoptam be. Nem magyarázott, nem szarakodott, nem akart lehúzni és nem hagytam nála a gatyámat.

Tehát jön a kérdés, hogy akkor a taxisokat miért is zavarja az Über jelenléte? Ja, hogy "versenyhelyzet" alakul ki? Hogy most mások vannak azon a freelancer oldalon, ahol nemrég még ők szárnyaltak és kerestek?

Erre csak egy ismerőst idéznék be:

"reggeli csúcsidőben budapesten:
- jó reggelt, egy taxit szeretnék kérni a XI. kerültbe
- jó reggelt, sajnos nem tudunk autót küldeni a következő fél órában, mert mindenki a felvonuláson van...

Tehát mi marad? Über... :D

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



a problema az, hogy a taxisofornek van egy csomo fix/rendszeres koltsege, amit allam bacsi kiro ra (pl. adozas :P), ehhez kepest az uberesnek kb. semmi

igy azert nehez arban versenyezni

Parizer forever.



adozas

ha privat vallalkozo vagy, akkor is meg tudod kerulni az adozast, ha epp ugy akarod. Ez nem az Uber sara, hanem kizarolag az egyede aki azt az utat valasztja hogy nem vallja be.

Az Uber nem egy ceg olyan formaban mint a taxi tarsasagok, hanem maganvallalkozas. Csak szoftveres feluletet es ezaltal infrastrukturat biztosit erre. Kb mint egy Ebay. Ott is megteheted hogy full time allasban csinalod az ebayezest, es mellette baszod bevallani a keresetedet. Ha azon az uton akarsz jarni ugye.

Egyeb irant ja, pont az 10000 kulonbozo koltseg amik teljesen feleslegesek igazsag szerint gazdasagi szempontbol, es inkabb az volt a celjuk vele hogy ellehetetlenitsenek minden pokonkurencialis konkurencia feltoreset maguk mellet, es igy kvazi monopol helyzetet teremtsenek a piacukon a szolgaltatassal.

A taxizasnak nem kellene kozel ilyen draganak lennie ha lenne verseny, a jelenlegi kartellel szemben, mivel ebben az esetben mindig azt neznek a cegek hogyan tudnanak ujra es ujra lecsipni az arbol vagy mukodtetesi koltsegekbol egy keveset, hogy versenykepesebbek legyenek a konkurenciaval szemben. Es ezt az Uber pont meg is mutatja. Aminek pont csak annyi koltsege es ara van, amennyit a szolgaltatas igazan megkovetel.

A masik dolog meg pont az hogy nem is feltetlen kell a kettot osszemosni mivel a taxi cegeknek lehetnek es vannak olyan elemeik es szolgaltatasaik amiket nem biztosit az Uber, cserebe a felarert ugye. Csak mi van ezek az extrak mind nem erdekli az adott ember, es csak arra van szuksege hogy 1 pontbol vigye el valaki a 2 be, a legalacsonyabb osszegert, es mindezt azonnal tegye, nem pedig "most nem tudunk kocsit kuldeni" hozzaallassal?

Megfernenek egymas mellett meg mindig a 2, mint az Uber is mint a taxik is, aztan mindenki hivja azt amire igenye van, csak a taxisoknak budos a verseny, es nem akarnak abban a tudatban elni hogy ebben az esetben lenne olyan ember akiknek nem a taxit valasztanak mivel nem lenne igenyuk rajuk. Nekik sokkal jobb az (ertelem szeruen termeszetesen) ha akkor is oket valasztod es fizeted a mindenfele extra felarat, ha kozel nem is igenyeled azokat, vagy szeretned azokat, de valasztas hijan kenytelen vagy megtenni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Na ez kb velem is olyan évente 2x megesik. Mert pont mondjuk vasárnapról hétfőre jár le a bérletem, de azért nem akarnék egy rohadt jegyet venni, hogy azon a 10 percen amíg eljutok egy agyonvert árusítóhoz legyen. Meg persze mivel aznapra veszem úgyis a bérletem, így a reggeli jegy elvétele 2x sarcolás.

Ráadásul úgy köcsögösködik, hogy itt a kis hegyi járaton, elsőajtós buszon, kb 3-4 hónapja mindig ugyan az a faszinger nézi meg a fejem. De azért beszól. Hát rohadjon meg.

Ő is kisember, én is kisember vagyok, mi a fenéért szopatjuk egymást. Én is elővehetném a mobilom, felvehetném ahogy vezet. Felvehetném, ahogy a mammerra rácsukja az ajtót, ahogy megállóba korábban odaérve nem várja meg az utast (és igen, a késésre lehet mentség, arra, hogy miért jön korábban, nincs.)

Szóval ja, sorvadjanak meg.

Well.... f*ck. o.O



Ő is kisember, én is kisember vagyok, mi a fenéért szopat...?

ehhez hasonloak mind tanubizonysagok a sotetsegrol sajnos. Attol erzi nagyobb embernek magat hogy jelentektelen aprosagok miatt neheziti meg az eletedet es masoket amolyan "most van itt az en idom, majd en megmutatom neki!" alapon, ahelyett hogy azt keresne hogyan tudna konnyebbe tenni azt.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ha privat vallalkozo vagy, akkor is meg tudod kerulni az adozast, ha epp ugy akarod.

a francokat, ne hulyeskedj mar, ez abszolut nem igy van

es vicces modon a forgalmam egy nagysagrend a magyar uberevel (26M bevetel, ami nagyon fura, az 1000 autot futtato fuvarsszervezo cegek (taxis cegek) forgalma 200-1000M ft korul van)

Es ezt az Uber pont meg is mutatja. Aminek pont csak annyi koltsege es ara van, amennyit a szolgaltatas igazan megkovetel.

nem, nem mutatja meg
pontosan azt mutatja, hogy tarsadalmi kotelezettsegvallalas nelkul (ez ugye az adozas), onkoltsegi ar alatt, az externaliakat a tarsadalomra terhelve hogyan lehet profitot csinalni

Parizer forever.



megint csak annyit mondok, ebay pl. Vagy vedd epp a annak magyarorszagi aprohirdeteses oldal variaciojat.

Ha te ott eladsz valamit minden alkalommal fizetsz jovedelmi adot is a kereseted utan? Na ugye, pedig kellene, minden esetben. Az Uber is pont ilyen.

Btw ebbol adodoan az Uberrel szerzett keresetedet is kotelesseged bevallani a jovedelmi torvenyek szerint, de megteheted hogy nem teszed azt. Ezzel kialakitva egy allapotot magadnak, amit vagy tudsz tartani, vagy nem.

De nem kell digitalis szolgaltatasokat nezni. Malterozni elmegyek a szomszedba es szajrol szajrol terjedo reklammal bizniszt csinalok ebbol, akar keszpenzzel veszem fel a fizetseget. Megolhato azzal is mint sok minden massal, fuggetlen hogy nem legalis.

tarsadalmi kotelezettsegvallalas

jo kerdes amugy mennyi penzed megy az adodbol tarsadalmi celokra, azaz vissza a kozosbe, es mennyi privat politikai vagy nagy ceges erdekekre. Optimalis esetben nyilvanvalo mirol kellene szoljon a dolog, csak a vilag kozel nem optimalis.

Persze nem azt mondom feltetlen hogy nem kellene egyaltalan adozni, mivel akkor meg a jelenleginel is szarabb helyzetben lenne az allam, a kulsos nagy cegek akik szintugy basznanak adozni a maradek penzt is kihuznak az orszagbol, azaz gyakorlatilag az ember alol. Csak hogy fenntartasokkal kellene azt kezelni, es el is varni valamit cserebe az allamtol, ahelyett hogy kizarolag azert csengetne mindeki ki csak mert pisztolyt vagy epp gumibotot tartanak a fejehez ellenkezo esetben.

externaliakat a tarsadalomra terhelve hogyan lehet profitot csinalni

btw az allam, akit annyira vedesz amugy pont ezt csinalja. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!