Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


a TI-8x (es az Nspire) szériák nagyszeru szamologek jaja, de igazsag szerint sokkal jobban meg vagyok elegedve az fx-911ex-emmel bevitel teruleten. Nem kell sub-menukben valogatnom ha be szeretnem irkalni az egyenletemet, hanem mindent vizualisan tudok kezelni es atlatni algebrailag. Van beszuras funkcio is, torteket meg gyokoket tudsz beszurni barhova az egyenletedbe, undo funkcio, es rakat ujdonsag is.

Mondjuk a TI83-as az 2001-ben jott ki, az fx-991ex meg 2015vege fele, azaz cirka par honapja. Lassan majd ket evtized kulonbseg ha nagyon durvan szamolunk.

Egyeduli hatranya hogy nem graphing calculator, azaz kirajzoltatni es igy 2 fugveny metszetet vagy exteme y pointokat nem tudod vele kiszamolni, csak a gyokeiket (x interceptek) vagy y interceptet. (na meg hogy nincs backlight rajta, de mirol is beszelunk ugye, annyira minimalis a modern elektronika fogyasztasa hogy napelemmel eltud teljesen dolgozni)

Viszont van QR kod funkcioja ha epp kellene, az egyenletbol QR kodot general, es azt egy mobillal (vagy tablettel) be tudod olvasni, ahol kimutassa online a graphot, es itt a keplettel tudsz tovabb dolgozni ha kell.

Tipikusan a TI (es a tobbi graphing calc) grafikon kezelhetoseges is nehezkesnek tartom amugy, azert nem is tertem rajuk, hanem inkabb tablettrol (vagy rendes szamitogeprol) kezelem oket. Szerintem sokkal gyorsabb es kenyelmesebb ugy, van pinch zoom, kezeddel mozdithatod barhova. Es csak raboksz a fuggveny pontjaira hogy mire vagy kivancsi roluk es kapod is az infokat "snap to" modon a legkozelebbi extreme pontra, metszetre, vagy tetszes szerinti tenyezore, ahelyett hogy mint a TI gepeken kezzel pogyogtetni kelljen submenukben a felbontas meg a range-ek kozott, es ilyesmik. Mint mondtam a GeoGebra nagyszeru szerszamnak bizonyul erre a celra, Surfacen is nagyon szepen muzsikal.

és jah, szánalom, hogy nincs PC-n/mobilon hasonló, csak akkor, ha emulálod. :D
androidra asszem van emu, és TI-nak volt valami elég jó cucca, de az már inkább word-be oltott grafikus kalkulátor volt, ráadásul fizetős.

hat ez az, szanalom hogy "emulalni" akarunk minden aron egy eleve hardware es technologiai limitaciokbol letrejott megoldast. Olyan mintha Skylake architekturan futtatnank a ZX spektrum rendszeret es azt kellene istenitenunk hogy micsoda megoldas. :D

Anno a kalkulatorok nem azert alakultak ilyenre mivel nincs jobb megoldas ettol, hanem mert nem tudtak jobbat kialakitani tech limit miatt.

De manapsag mar grafikus kepernyo van magas felbontassal, touch screen is befigyel, es szoftveres GUI gombokat helyezhetsz el barmilyen formaban, akar akkor elohivva amikor epp szukseg van rajuk, nem mellesleg brutalis szamitas kapacitassal, ami komplexebb szamitasokat is lazan meg kellene tudjon fejteni kezzel termeszetes modon mint ha papirra irnad ugy bepotyogve, ami a hardware-es kalkulatorokat reg megfektetne.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Van beszuras funkcio is, torteket meg gyokoket tudsz beszurni barhova az egyenletedbe, undo funkcio, es rakat ujdonsag is.

Jah, ezekre nagyon rá tud szokni az ember, ha egyszer olyan számológépet vesz ami tudja ezeket. (btw, ezeket speciel már a szintén ősrégi, "vizsgán-nem-használhatsz-grafikusat-szóval-kell-valami-más fx-350ms-em is tudja)

+1 vicces dolog: excel-t használok bármi komolyabb számolásra, mert az a legkényelmesebb.... ami egy nagyon rossz vicc, ha belegondol az ember.

Kezelhetőségre: hát nekünk két évünk volt rá gimnáziumban, ugyanis a rendszerkövetelményekben benne volt. :D Vakon kezelve viszont gyorsabb, mint bármi érintőképernyő.

Egyébként most épp nem találom erről a videót, de egy másik dolog miatt sincs előrelépés: mer a TI gyakorlatilag megvette kilóra (többek közt) az amcsi oktatási rendszert, és egyszerűen befagyasztotta a busás haszonnal járó piacot évtizedekkel ezelőtt. Mert pl vizsgákra "TI-8x vagy azzal egyenértékű" készülék kell, azokra írják a feladatokat, stb.



Egyébként most épp nem találom erről a videót, de egy másik dolog miatt sincs előrelépés: mer a TI gyakorlatilag megvette kilóra (többek közt) az amcsi oktatási rendszert, és egyszerűen befagyasztotta a busás haszonnal járó piacot évtizedekkel ezelőtt. Mert pl vizsgákra "TI-8x vagy azzal egyenértékű" készülék kell, azokra írják a feladatokat, stb.

lol plz keresd meg :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



megvan!
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=zoGl8-Wc-L0

Közben megvan legalább a TI-nak a programja amit emlegettem:
https://en.wikipedia.org/wiki/TI_InterActive!



kul kis video, mondjuk tipikusan mindketto felnek haszna van innen nem csak a TI "vette meg kilora oket" ahogy kivettem. A tantervek eleve bazi lassan valtoznak is, sohasem stresszel a kamara hogy tul sokat innovaljon. De tipikusan rossz hozzaallas ha csak azt/azert tanulja meg az ember a valamit, mivel "az iskolaban kerik". En is a sulis matekon kivul tetszoleges iranyzatokat es temakat is vizsgalgatok, tetszoleges melysegekben, mivel erdekelnek es ugy erzem szintugy hasznomra valnak. :)

A Khanacademy mar onmagaban nagyszeru erre a celra mivel mely intuicioval es megertessel tanit, nem kepleteket magoltat. (meg ha latom es tapasztalom is a hibait es a gyengesegeit). Minden ujabb koncepciot bizonyitani probal es visszavezetni az alapokra, hogy pontosan tudjuk honnan eredt az egesz, es nem csak hogy hogyan mukodik, hanem hogy miert is.

A videora visszaterve a kalkulator hasznalataban egyetertek amugy, es siman ki tudod szurni ha a gyerek csak kiszamolta a megoldast vagy tenyleg le tudta azt vezetni. Viszont idot sporol meg a felesleges kezi szamolgatassal. Valamikor en is kezzel szamolgatok, csak hogy elezze az ember az algebrai agyat, de tipikusan nem veszodok apro szorzas osztas szamolgatasokkal allandoan papiron.

Az meg hogy a konyvek kizarolag TI szamitogepek hasznalati utasitaival vannak tele kit erdekel? A legkisebb problema atragni a (nem TI markaju) szamologepedet es megismerni rajta a funkciokat es hogy mi hogyan mukodik. En pl elso 1-2 nap csak rajta logtam amikor megvettem es probalgattam minden funkciot hogy jol kiismerjem. :)

Ahogy nezem a Casio graphing cuccok 50-60dolcsik ha nagyon kellene, a 200dolcsis TI helyett. :)
Vehet az ember egy szep rozsaszin szinut is, pusztan mivel megteheti fazonbol http://www.casio.com/products/Calculators_%26_Dictionaries/Graphing/fx-9... :D

Bar kanadaban nem stresszelnek ezen, hasznalsz ami jolesik. (evele nem is kell graphing feltetlen a vizsgakra azt hiszem, legtobb szituban inkabb a 45-45-90 es 30-60-90 haromszogeken kivuli (arc)sin/cos/tan vagy log szamitasokra ajanljak hasznalni, azaz egy sima 10 dolcsis walmartos scientific cucc is elegendo a celra)

Egyebbirant nem az a 100-200dolcsis kalkulator vagja anyagilag tonkre a diakokat es lehetetleniti a szegenyebb diakok tanulatasat, mint ahogy a video mondana, hanem a brutalisan magas tandijak. 6000-7000dolcsi szemeszterenkent azaz 1x000 evente? :D

szerk: amugy jobbat gondoltam, Casio helyett mivel ugy is mindenki TI-t vesz, csak ev vegen kell korulnezni az aprohirdeteseknel, el van mindig arasztva harmad aron adott 1 evet hasznalt keszulekekkel, max onnan be passzol egyet az ember maganak. :D

(TI-84 Plus C) ami 200dolcsis high end kategoria, lattam 100 korul hogy aruljak 1 evet hasznaltan. 100-150dolcsis TI 84plus-t meg mar 60ert (vagy akar tizest lefaragva meg) is hozzad vagjak. :)

Mondjuk az utobbit valasztanam mindenkepp "ha nagyon kellene" mivel tipikusan kenyelmesebb a szamitogepen dolgoznom es atlatnom a fuggvenyeket, es csak a vizsgaidoszakokra hasznalnam a hardware-t, ahol kenytelen lennek a megszoritas vegett. Amugy az ilyen mindennapi gyors algebrai szamolasokra vagy atalakitasokra meg a 30dolcsis fx-991ex boven kielegiti az osszes igenyt velemenyem szerint.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Mert a Z80 aztán egy totál X86-64-es architektúra... Jha, nem.

Na mindegy, még régebben sok éve olvastam, lehet nem igaz. Vagy azóta fejlődött annyit a tech, hogy megy izomból emulálva.



Biztos van olyan programozói munkakör, ahol kell számológép, de én az oskolák elvégzése óta nem vettem a kezembe ilyen kütyüt, pedig foglalkoztam a fentiekkel (habár nem vagyok 100%-ig biztos, mit értesz csomagolás alatt).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Chiller írta: Mert a Z80 aztán egy totál X86-64-es architektúra... Jha, nem.

Na mindegy, még régebben sok éve olvastam, lehet nem igaz. Vagy azóta fejlődött annyit a tech, hogy megy izomból emulálva.

A z80 emulálása már tíz évvel ezelőtt, mostanihoz képest harmatgyenge windows mobile PDA-n sem volt nehéz. Szóval amit olvastál az valszleg már akkor se fedte a valóságot.

A más architektúra meg pont teljesen mindegy, mivel egyfelől nem realtime, de még csak nem is lagra érzékeny dolgot valósítana meg az ember. Másfelől az említett Z80 utasításkészlete nagyon, nagyon egyszerű, részben a 8080-asén alapul (amin meg az x86, hmmm...) ráadásul mindössze 15Mhz-en fut. Az egyszerűséget remélem jól jelzi, hogy még natív szorzásra sincs parancs.

A "specializált chip" valszleg annyit takart, hogy ahelyett, hogy processzort raktak volna egy számológépbe, elképzelhető, hogy sokszor kevésbé univerzális megoldást választották és egy csak az adott célra használható mikrokontrollert építettek be, vagy ki tudja, akár lemehettek a flipflop szintre is, ha nagyon mazohisták voltak.



b+ majdnem kiszakadt belőlem a röhögés :DDDD

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Van valakinek olyan ingatlanos ismerőse, aki tényleg ingatlanos, nem csak 2 hete van ott egy irodánál és azt hiszi a "nem lennék most vevő", "pörög a piac", "ne tudjátok meg, mi van most Pesten" "Ilyen is régen volt, hogy licitálnak a vevők" frázisok durrogtatása miatt profinak fog tűnni?

Pesten keresnénk Asszonnyal lakást vagy házat, de először egy normális ingatlanos kéne, tele van hülyékkel a város (nem meglepő) meg az internet (na ez meg pláne)

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!



Juhász Péter 20/665-7516
juhasz.peter@ingatlan-hitel.hu

Emberünk legalább 10 éve ezzel foglalkozik, bár nekem anno eladáshoz ajánlották.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Köszönöm, holnap ráírok.

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!



iratmegsemmisítőt keresek, olyan 20 000 huf-os ármezőnyben. milyen márkát érdemes nézni (ha egyáltalán ez szempont) mikre kell odafigyelni?

otthoni használatra lesz, szóval nem kell überbrutál teljesítmény, de azért az se lenne baj ha egy évnél tovább bírja :)

első körben itt nézelődök
http://www.emag.hu/iratmegsemmisitok/c?gclid=Cj0KEQjwmKG5BRDv4YaE5t6oqf0...

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Parizer forever.



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."




Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ez szép menet volt. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



mitisvártam
rwurl=http://i.imgur.com/P8ilx0e.gif

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ingyen photoshop alternativa kezdoknek ? :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


CJ képe
CJ

gimp

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



nagyon nub rajzolasi szintre: Paint.net
komplettebb/okosabb (igazibb photoshop kivalto) csomag: Gimp
vektorgrafikara: Inkscape

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Van valakinek arra tippje hogy kinel milyen engedelyt kell beszerezni egy hipotetikus szamtechbolt beinditasahoz?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Mi most a legjobb navigációs program androidra?
A gyári térkép mennyire jó/megbízható?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



azt nem tudom (ta'n a waze, de nem vagyok droidos) viszont az igo megint ingyenes

Parizer forever.



Nemtom, milyen, de most megint van ingyenes SzülinApp:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nng.igo.primong.hun10th

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



sokmindent probaltam anno, de nalam a Navmii (regi neven NavFree) a nyero. Egy hogy ingyenes, de nagyon gyors es effektiv kis program is, plusz ugye a terkepeket is a telcsire telepithetet, ezzel effektiv net mentes teruleteken (mint a hegyek, kulfold, stb, vagy epp net nelkuli mobilon) is hasznalhatod nagyon effektiven.

POI, favorites lista, es egyeb klasszikus funkciok is vannak benne, azaz elraktarozhatsz minden helyet ahol jartal vagy ahova menni szeretnel kesobbi lehivasra, es segit mindenfele fontos helyek felleleseben, ha nem is tudod pontosan hol keresd elsore (benzinkut, kajalda, hotel).

Szerintem messze a legeffektivebb GPS progi androidra.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



erre jo az igo is, most ingyenes, tamogassuk a magyar szoftverfejlesztest :)
persze a wp port az nem keszul

Parizer forever.



most ingyenes

tipikusan azert nem tamogattam(om) oket, mert fizetosek jo regota, fuggetlen hogy most ingyenesek egy darabig.

Amugy nincs bajom a magyar szoftverfejlesztessel, de csak azert mert magyarok nem fogom meg oket valasztani masok helyett. :)

Amugy probaltam regen az igo-t (mint mondtam sok mast is), de a felhasznaloi felulete igy emlekezetbol gyotrelem volt a Navmii-hez kepest. Lehet azota mar javultak persze.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!