Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Tobb energiat fektettem munkakeresesbe az elmult par honapban, mint masok a munkajukba, illetve tobb penzt (es idot) forditok a tovabbkepzesemre, mint mondjuk a lakhatasomra vagy kb. barmi masra szoval igen, ugy erzem elertem arra a pontra az eletben 5+ ev szakmai tapasztalattal, hogy vagyhassak egy jo es szamomra erdekes munkara.

Ugy erzem, megengedhetek magamnak egy adag frusztraciot, mikor a kibaszott amerikai vizumrendszer miatt szopok (hint: egyszerubben atgyaloglok Mexikobol vagy akar atkenuzok Kubabol, mint legalisan, x diplomaval, allasajanlattal bejutok abba az orszagba). Vagy hogy mikor egy allasajanlatra nincs jo valasz mert vagy elfogadod es hirtelen negyedevel kevesebb penzbol kell megelned + az szinte az osszes vagyonodat el kell koltened koltozesre vagy visszautasitod es evekig emeszted magad, meg mutogatod a csaladnak, hogy igen, ezt fejleszthettem volna, ha kedvem lett volna 20 negyzetmeteren elni az eletem es babcsirat enni heti 10-szer :)

Szoval a visszautasitassal nincs gondom, utasitottam mar vissza nem egy ajanlatot. Az almatlansaggal es frusztracioval mar inkabb. Gondolom en baszok el valamit menet kozben vagy meg mindig nem dolgozom erte eleg kemenyen, de ez a felfedezes csak ront a lelki allapotmon :)

Igazabol par honap alatt tobbet tanultam 3-4 orszag munka- es lakhatasi lehetosegeirol, adozasarol, jogrendszererol, eletkorulmenyeirol, mint gondoltam volna. Komplett iparagakat terkepeztem fel, tutijo cegeket talaltam (nemelyikkel beszeltem is), amiknek a letezeserol se tudtam, de azota mar ott pihen naluk az oneletrajzom. Felkerestem par reg latott kulhonba szakadt ismerost, de meg redditen is kaptam jo tanacsokat. Szoval talan valami pozitiv is van a dologban a jovore nezve.

edit: trollkodas, haterkedes meg johet, mert leszarom, leginkabb csak szorakozom rajta :)

Regen minden jobb volt.



Amúgy mivel foglalkozol konkrétan? Vagy még inkább: mivel szeretnél foglalkozni?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



azért elég elkeserítő a világra nézve, hogy még egy jól felkészült lelkes fiatal is erőlködés árán tud csak nagy nehezen helyet találni egy kibaszott hiányszakmában..



Mezei szoftvermernok vagyok (de nincs okom panaszkodni a munkamra azon tul, hogy nem erdekel maga a munka). R&D erdekel robotika, gepi latas teruleten (ezzel foglalkoztam mar korabban, de egyeb okok mellett az ehhalalt elkerulendo muszaj volt valtanom 2.5 eve). Meg ugy 1.5 ev es ugyanennyi millio HUF es lesz egy USA master diplomam, onnantol minden bizonnyal jobb eselyeim lesznek. De nekem mehetnekem van jo ideje plusz a magyar fizetesbol jobban faj fizetni a sulit, mint egy tengerentulibol vagy akar nemetbol. Meg tul jol ismerem a magyar viszonyokat, hogy itt keressek allast, mielott a fel vilagot vegigprobaltam :)

Regen minden jobb volt.



Egyszerűbb lett volna OKJ-n elvégezni a kőműves szakot; ha képes vagy derékszöget falazni, akkor már ölnének érted.
/troll (bár amúgy igaz)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Itthon biztosan konnyebben menne, szo se rola. Lehet, hogy lassan addig is eljutok. EPAM meg Evosoft es tarsaik ugye mindig tart kapukkal varja az embert :)

De mint fentebb irtam, par specifikus terulet erdekel. Egyelore csak ott probalkozom. Mar nem sokaig, mert ugy erzem, hogy a leginkabb erdeklo munkalehetosegeket felterkepeztem vilagszinten es 1-2 heten belul kimeritem az opciokat es mindenhova elkuldom a CV-t. Mar Angliaba is kuldtem CV-t, az meg mar ugye elegge az alja :)

De amugy ja, mikor kozlik veled interjuk utan, hogy minden franko, de a vizumigenyles mar konkretan lotto, inkabb helyben keresunk valakit mert az a biztos opcio (jo, ez egy nepszeru startup volt, valoszinuleg szazaval jelentkeztek hozzajuk. 1.5 honap mulva elkelt a ceg 1 milliard dollarert)

Regen minden jobb volt.



Hat vannak melos ismerosok, akiknek jobban megy sora, mint nekem mernkokkent kulfoldi cegnel :)

Regen minden jobb volt.



egyébként egyetértek, usa, osztrália, kanada olyan helyek, ahova gondolkodó népeket nem nagyon várnak, mert minek kéne még, így is épp elég olyan ember van ott, aki akadékoskodik ha lopni akarnak a mintademokráciában. ellenben padlólaposokat, fűtésszerelőt, meg olyan mesterembert aki ért is valamihez az jöhet náluk.
persze logikusan ITs is jöhetne, de annak diplomája van, és alapban jól fizető divatszakmát nyúl a helyi öcsköstől, az meg mindig gyanús ugye..

kanadai szakember kvótát megpályáztad már? haver 2 év várólista után bejutott az ígért 3 helyett, usa-t dobta érte, mert az legalább nem rendőrállam, és mocskos elégedett..



hátránya, hogy ott van psi is ;Đ



inkabb az hogy qrva hideg van.
amugy en is gondolkoztam mar azon, hogy haza ugrok, csinalok egy jo kis hegesztoi tanfolyast azt uccu tovabb. (januarban elvileg vegzunk itt, eleg bizonytalan a tovabbi merrehogy, amit meg otthonrol olvasok/hallok attol meg eldurran az agyvizem, raadasul az egesz csaladom londonban mosogat mar, szal nem vagyok vissza a tsudalatos magyarorszagba)

"okey-dokey!"



Sztem az IT-sel a valódi baj, hogy végtelenül mobilis. Lényegében oda se kell mennie. (Míg a ziparosnak ugye nem csak ott kell lennie, de egy laptopnál meg egy okostelefonnál többre van szüksége a munkájához.)
Így meg asztán lehalászni is sokkal egyszerűbb = megtartani sokkal nehezebb, egy könnyen elérhető szabad 'piacon' mozog.

Legyünk őszinték, ez itthon is meglátszik. Nagyon sokan keresnek legálisan annyit, ami más szakmákban/területeken sokkal nehezebben és jóval magasabb pozícióban elképzelhető, ha egyáltalán elképzelhető.

Szóval azért az IT-s sírás valahol pont olyan megmosolyogtató, ahogy a felső oktatási intézmények nehézségei miatt hápogni ( ;) ), hogy ott milyen rossz.
Nem vitatom el, nem is küzdöttem meg a szörnyeteggel, de azért kettőt hátrébb lépve már nehéz átérezni az a borzasztó sanyarú sorsot. Persze csak az emberiség túlnyomó többségéhez képest.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Marmint itthon jobban megy sok melosnak, mint nekem - mondjuk nem is adoznak annyit, mint en. De hat ez Magyarorszag, nem meglepo.

De celkeresztben van amugy. De inkabb work permit, mint skilled worker program. Oszinten szolva gimis korom ota nagy alom Kanada (ketszer mar jartam ott). De eloszor megkerestem azt a 40-50 ceget, akikik igazan erdekelnek, talan 2 esett Kanadara (nagy tobbseg USA, de szomorumod meg az europaiaknak is az USA reszlegen voltak ilyen pozicioi). Meg van par, akikkel probalkozni tervezek a kovetkezo korben, USA-ba ugy se lehet mar menni iden. Amelyik kandai visszairt, hogy igen, pont ilyen ember kell nekik, arrol kiderult, hogy joval fiatalabb startup, mint gondoltam (aka. lasd Silicon Valley sorozat :), es raadasul atkoltoztek Kaliforniaba, szoval buko. Amugy a hideg nekem pluszpont, utalom ezt a szajbakurt meleget, ami ebben az orszagban van nyaranta. Eletemben egyszer eltem tropuson, soha tobbe.

Anyagilag meg szakmailag nyilvan USA jobb, raadasul Kaliforniaban el par haver, lassan tobb, mint Budapesten. Europaban meg csak 1-2 helyen probalkoztam, nem biztos, hogy nemet corporate melora vagynek most - de az opciok fogytan egyre jobban hangzik az is.

Regen minden jobb volt.



hát nehezen tudom átérezni, mert én meg épp a gecimeleg helyeket szeretem, és oylanból ahol nem lepattant az IT, olyan európában nincs is, világszinten is csak florida/kalifornia..

pedig mondjuk az EU-ban egy Barcelónát azért tudnék lájkolni.


Tno képe
Tno

inkabb az hogy qrva hideg van.

Oscee már leírta, de a te véleményed ebből a szempontból nem releváns :D

Szerk.: Amúgy nem akarok én semmi rossznak eljontója lenni, nyilván én is utálom a jelenlegi társadalmi, vagy szűkebb körben "munkatársadalmi" berendezkedést, de azért mégiscsak jól esett Oscee-ba rúgni egy kicsit, hát na, remélhetőleg nem szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



egyébként az összes melóhelyen klíma van ha akarod ha nem, de ha kimész az utcára jobb bikinis nők között sétálni a tengerparti bár felé, mint -30 fokig hitelesített csizmában a hóláncos kocsidig, miközben beléd fagy a szar is. bár ezt kicsit kisarkítottam.. ;D

bár gondolom ti nyaralni se tengerpartra mentek, hanem skandináv körútra. a Kanadába emigrált haver legalábbis ott volt nászúton is, így nem volt kérdésünk..



A klimatol is beled fagy. Elkepeszto, hogy az amerikaiak mennyire hutenek. Floridaban nadragban jartam, mert lefagytak a tokeim (kinn meg lerohadtak, nyilvan). Masok vastag egyetemi hoodie-ban, epuleten belul azt hordjak. Mikor idejonnek amcsi kollegak es csodalkoznak, hogy 22 fokban kell "megrohadni" az irodaban...

Bar az is igaz, hogy nekem mar a meleg is eleg indok, de Floridaval nem csak az a baj, nagyon puruttya videk :)

Amugy kicsit spot on, tavaly augusztusban Svedorszagban voltam. Koruton sajnos nem, annyi penz nincs. Mondjuk kurva meleg volt, belenyultunk a 4 nap nyarba :) "Nyaralni" meg nem megyek. Nekem az a tengerparton rohadas szinonimaja, azt meg 1 napig viselem el max. Barcelonaban is februarban voltam, pont jo volt, Sagrada Familiahoz is csak alig 1 orat kellett sorban allni :)

Hidegben delre, melegben eszakra, ez jo taktika. Ezert lenne tokeletes San Francisco, ott nyaron sincs meleg, telen sincs hideg.

Regen minden jobb volt.



jha, túlhűtenek mindent mindenhol, gyökerek, de ez itthon is igaz. több férfi klimaxol, mint nő :D
florida télleg puruttya, miami vállalható egyedül :)
de mondjuk ez minenhol igaz, nekem ami nem nagyváros, az már tanya. kertesházat is azonnal felönteném betonnal :D



Nemtom, nekem nem tetszett Miami. Iszod a fancy clubban a 3 decis Heineken lónyálat 4000 forintért, meg sütteted a hasad üresen kongó toronyházak tövében műmellű nők között, az nagyon gejl, de szerintem hamar megunható :) De legalább ott találtunk szórakozóhelyet, ahova bőrszínünk miatt nem engedtek be, fehér férfiként azért az nem mindennapos élmény!

Én is tősgyökeres belvárosi, sőt nagyvárosi ember lettem. Európai értelemben vett nagyváros viszont szerintem nincs Floridában.

Regen minden jobb volt.



elertem arra a pontra az eletben 5+ ev szakmai tapasztalattal, hogy vagyhassak egy jo es szamomra erdekes munkara.

Igazabol par honap alatt tobbet tanultam 3-4 orszag munka- es lakhatasi lehetosegeirol, adozasarol, jogrendszererol, eletkorulmenyeirol, mint gondoltam volna. Komplett iparagakat terkepeztem fel, tutijo cegeket talaltam (nemelyikkel beszeltem is), amiknek a letezeserol se tudtam, de azota mar ott pihen naluk az oneletrajzom. Felkerestem par reg latott kulhonba szakadt ismerost, de meg redditen is kaptam jo tanacsokat. Szoval talan valami pozitiv is van a dologban a jovore nezve.

ugy erzem eljutottal arra a pontra, amikor egy sajat vallalkozast kell beinditani
ne felj, tedd meg, az a legjobb ut

Parizer forever.



ne mar, usak ceg siman intez neked zoldkartyat, ha tenyleg kellesz

Parizer forever.



jha, túlhűtenek mindent mindenhol, gyökerek, de ez itthon is igaz. több férfi klimaxol,

a francokat, tulfutenek
jarok ezekbe a hulye egyteru multi irodakba, 24-25-26 fokok ingben, hosszu nadragban, megsulok
olyan jo volt boltba kiugrani a kinnti 8 fok + esoben, fel ora alatt lehultem vegre kicsit :)
itthon meg telen is 20-21 fokban ulok rovidgatya + polo komboban

Parizer forever.



Na akkor most ezt itt (is) el kell meséljem :-)

Apám úgy dolgozik, hogy a közvetlenül az ő irodája melletti, nagy irodában van vagy negyven irodista, többsége nő, fele klimaxol, fele nem. Ezért reggeltől estig azt hallgatja, hogy üvöltenek a telefonba: "Fenntartáááási réééészleg! Tűűűrhetetlen ez a meleg! Vegyékleafűűtééést!" "Fenntartáááás! Tegyékfelamegfagyok!" (a telefonba természetesen nincs értelme ordítani, de a ugye hadd hallják a kollegák akikkel a celziusháború folyik).
Egyszer csak ez abbamaradt.
Amikor apám legközelebb összefutott a fenntartásiak vezetőjével, meg is pendítette, hogy nem mintha hiányozna a balhé, de... félve kérdezi... mi történt?
Mondja a csávó, hogy mi sem egyszerűbb, beszereltek nekik egy termosztátot.
Aha, mondja apám, de akkor meg amiatt ordítoznának?
Igen, de az nincs ám bekötve sehova!

...így aztán, luvnya1 odaoson a termosztáthoz csendben, eltekeri valamerre, és somolyogva visszaül a helyére, hogy de jól kibaszott a többivel, a többit meg ez nem zavarja mert ők is pont ugyanebben a tudatban élnek :-)



Lehet, gondoltam rá. De Magyarországon biztos nem, máshol meg még pénzigényesebb. Vagy marad itthon a jó öreg adóelkerülő KATAzás és társai. De ott ugyanúgy nem azt csinálnám, amit szeretnék, hanem ami van, szóval annál a mostani munkahelyem is jobb.

Egyébként mivel jelentős részt startupoknál nézelődtem, az már szinte cégalapítás, de egy series A után már a kockázat is kisebb.

Regen minden jobb volt.



Ez azért nem így van, zöld kártya alapesetben fel sem merül első körben. A zöldkártyák kisebb része származik munkáltató által. Az esetek 98%-ában már H1B vagy O1 vízum bírtokában, több évnyi ottani munka után jön szóba a zöldkártya (mondjuk ha lejárófélben van a 6 éves H1B). A maradék 2% meg Nobel díjasok és afgán szinkrontolmások (nem vicc). Már csak azért sem indít senki zöldkártyával mert úgy 2 éves folyamat átlagember számára.

Mint írtam, számunkra mezei diplomás plebsek számára a H1B vízum a járható út, az viszont sajnos az elmúlt években ugyanúgy átment lottóba, mint a zöldkártyasorsolós móka

Regen minden jobb volt.



jogos, nem zodkartya, hanem h1b melos vizum
baratom par honap alatt konnyeden megkapta, csak igazolniuk kellett, hogy nem tudnak megfelelo helyi szakembert foglalkoztatni (ITben ugye nem nehez)

viszont az is igaz, hogy ez mar jo par eve volt

Parizer forever.



itt nalunk is szeretik a nyugati szakkepzett munkaerot, erdemes korulnezni! gecimeleg, baromi hosszu tengerpart, palmafak, occso serital, occso koktelok, miniszoknyas lanyok, akik rajonganak a nagydarab nyugati pasikert. a fizu olyan min 1500 dodotol kb 3k-ig amibol itt szuperfenyesen megelsz (ha egyedul vagy, gyerekek nelkul) mondjuk ez most talan Gabikanak lehetne vonzo ajanlat, uj elet kezdese meg minden, bar ahogy a multkor olvastam mintha neked is kifele logna a lolab... (arrol nem is beszelve, hogy itt trekkingeljen le az asszony a gyerektartas/asszonytartasert, meg zaklasson hogy csopog a csap, meg vigyazz a kolkodre amig randizok- ha tud :D)

"okey-dokey!"



series A

series A utan nyilvan az erdeklodes is egysegekkel megno a tobbi potencialis melostol a kerdeses startupok utan. Plusz ha mar H1B-t kell intezni, lehet imponalobb neki egy indiai melost felvenni, aki ugyan budos curry szagu egesz nap, de boldog ha ki tudja a mortgage-jet fiszetni es a gyerekeinek a dadust, nem akar az egekbe toretni. Nem egyszeru a kerdes ja.

Ha engem kerdezel, szemelj ki egy orszagot ahol szivesen elnel, es ott probalj meg kialakitani egy turheto ajanlatot. Mindegy hogy kozel nem a legfaszabb az elkepzeleseidhez merten. Azutan ha bent vagy, sokkal konnyebb tovabblepned normalisabb (startup) cegekbe. Nalunk (kanadaban merten szerte) 80-85% a meloknak nem meghirdetett, azaz kivulrol nem is tudsz rola hogy leteznek csak a hirdeteseket bongeszve, hanem belso ajanlasokkal mozog a melopiac.

btw erre visszaterve

Igazabol par honap alatt tobbet tanultam 3-4 orszag munka- es lakhatasi lehetosegeirol, adozasarol, jogrendszererol, eletkorulmenyeirol, mint gondoltam volna. Komplett iparagakat terkepeztem fel, tutijo cegeket talaltam (nemelyikkel beszeltem is), amiknek a letezeserol se tudtam, de azota mar ott pihen naluk az oneletrajzom. Felkerestem par reg latott kulhonba szakadt ismerost, de meg redditen is kaptam jo tanacsokat. Szoval talan valami pozitiv is van a dologban a jovore nezve.

mit sikerult amugy az orszagokra nezve a research-bol megtudnod ugy nagy vonalakban? Ez baszott hasznos lehet nekunk is szerintem.

Nekem kanadai infoim lakhatasrol, koltsegekrol es hasonlo teruletekrol szep szammal vannak mivel eltem tobb varosban is mar hosszu eveket, igy ha valami innen erdekel, tudok segiteni, kerdezz csak batran. Sajnos ITs szakmai korokben meg csak most kezdek jartas lenni, igy onnan tul sokat nem tudok segiteni jelenleg, ami kesobb nyilvan valtozni fog mar. Bevandorlashoz vezeto uthoz a legegyszerubb a work permites megoldas jaja (ami gyakorlatialg a h1b kanadai verzioja). Nem ujdonsag itt sem hogy sokan shitty melot vallalnak, csak hogy kikovezzek ezzel a tovabbi maradasukat. Skilled worker program az par ev utan, magahoz a letelepedeshez (permanent residency) ajanlottabb mar esetleg, nem startbol.

Nalam is amugy pont ez az ut volt, WP-vel az orszagba, es skilled worker programmal a PR par ev utan.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



koszi a tippet, de meg viszonylag kicsik a kolkok, nincs az az isten, hogy tavolra menjek toluk

Parizer forever.



isten ments, hogy megjobban elb@sszam a kedved, de ez valtozni fog.
mi egyutt tanultunk, en vittem oviba/suliba, en hoztam, egyutt jatszottunk/filmeztunk mittomen. a valas utan alig egy evvel (minden masodik "vasarnap" volt az enyem, amibol szerencsere minden masodik hetvege lett) unalmas lettem es arulo, mert elhagytam a csaladot. aztan jott a tini, lazado korszak es nemhogy javitani, rontani sikerult meg ezen is.
ez meg qrva gonoszan hangzik, tudom, de felesleges volt a beleolt energia/penz/idegeskedes, hogy ezen megprobaltam valtoztatni. nem birtam felvenni a verseny "anyuval meg nagyiekkal" szal eljott a tores amikor gyakorlatilag feladtam. megmondtam a koloknek, jossz ha latni akarsz (es nem csak WoWozni), beszelunk, ha van mirol (addig naponta hivtam). par ev csend. aztan eccercsak kikoltozott londonba a csajaval, elkezdett melozni es felnoni. most husz eves kora felett kezd el ugy ertekelni mint embert es nem ahogy masok beallitottak vele szemben. dumalgatunk es sorozunk. valami alakul. igaz csak egyszer egy evben, de legalabb oszinten. mint ket (majdnem) felnott ember.

"okey-dokey!"



meghatódtam

ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!