Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Lesz még egy film belőle? :O

Nekem amúgy nem a diznis, hanem az élőszereplős film volt a meghatározó. A Rikitikitévis is. Persze később jött a könyv. Újra kéne nézni őket.

Vill du bli ihop med mig?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, Andy Serkis Baluja fogja rendezni, és Cumberbatch sem marad ki. Nem baj az, ha adaptálják az eredetit is, nem csak Walt Disney "összelopott" meséjét.

Én egyébként nem tudom biztosan, hogy a Disney-rajzfilmmel vagy a könyvvel kezdtem, mindkettőnél elég kicsi voltam még, nagyjából egy időben ment, talán ha 7 éves lehettem. Rengetegszer néztem meg a rajzfilmet, de a könyv is sokat forgott, és gyerekként legalább annyira meghatározó volt. A rajzfilm folytatása meg cseszettül rossz lett, bármikor nézném helyette inkább végtelenítve a Balu kapitány kalandjait.

Apróság, de engem a rajzfilmnek a biológiai lebutításai zavarnak, betesznek egy böhöm nagy barnamedvét (mert a célközönségnek nyilván van a barna,a fekete ésa fehér váltzoat, az ázsiaz kisebb cuccok nem érnek), akinek marhára nem kéne félnie egy tigristől, és nagyon nem kéne élnie Indiában. Mondjuk az orángutánnak sem, de hagyjuk, kellett a mesébe egy ránézésre erős majom. Balu felszteroidozása viszont plothole, és hagyományból nem mernek szabadulni tőle :(

Nekem amúgy nem a diznis, hanem az élőszereplős film volt a meghatározó. A Rikitikitévis is.

Mármint pontosan melyik filmekről van szó? Én csak ezt láttam, szintén többször. Újra meglepődtem, hogy ez már színes film, én mindig fekete-fehérben néztem nagyszüleimmel, hála a hardveres limitációjuknak :)

Sors bona, nihil aliud.



The Witch
Mélyreható családi dráma ízléses horror körítéssel (ergo a Babadook ellenzői jobb, ha el sem kezdik). Nagyon jók a színészek, főleg a két nagyobb gyerek, de a showt mégis a kecske lopja el.



Cloverfield lane 10

Hát nekem ez kurvára tetszett. Először is élveztem, hogy nem erőltetik rám a 3d-t, és ugyan nem vagyok szinkrongyűlölő de itt kifejezetten jó volt feliratosan nézni az erőteljes hanghatások és beszédek miatt. John Goodman kurvajól hozta a szerepét ezt a "kissé" paranoid üldözés mániás fószert. A mondatai, egy egy pillantása felért más a sztárgyárban ropogósra sütött emberkék félórás kamaradrámájával. Nálam most nagyon bevált a 'kevesebb néha több' megközelítés, tetszett hogy nem toltak mindent az ember képébe, hanem morzsánként kapott infókból kell rájönnünk a dolgokra a főhőssel együtt. Tetszett, hogy a csaj nem kizárólag sikítozással próbált megoldani minden helyzetet, hanem használta a fejét és a kezét annak érdekében hogy megpróbáljon előrébb jutni (viszont a kurva ronda lekopott körömlakkját lemoshatta volna, az minden körülmények között kiakaszt az igénytelenségével) tetszett, hogy szinte minimális infóm volt a filmmel kapcsolatban, hónapokkal ezelőtt láttam kizárólag egy teaser trailert ami szerencsére semmit nem mondott a sztoriról, és nagyjából azt is elfelejtettem már mire a filmre került a sor. Egyedül talán Emmett lógott ki a sorból, neki sokkal kisebb súlya volt a filmben mint a többieknek. Úgy érzem, hogy a forgatókönyv eredetileg 2 személyes lehetett, de menet közben úgy érezték a készítők hogy ez kevés lenne az embereknek ezért betuszkolták őt is hogy kicsit sűrítse a tésztát és katalizátorként hasson a történetben. Ezt leszámítva teljesen jól szórakoztam és a végén még rendesen izgultam is :D Nagyon régen éreztem már ilyet film közben, hogy bármelyik szereplőért valóban tudjak aggódni.

ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

High Noon (1952)

Gary Cooper a kvéker felesége kedvéért éppen visszavonulna kisvárosból, ahol ő állította a helyre a rendet, amikor visszatér egy váratlanul kiszabadult ellenfele. Ő azonban nem futamodik meg. Eddig elég snassznak hangzik, de a film a lényege, hogy megpróbál a szavakban hálás "népe" sorában segítséget toborozni, és ez nehezebbnek bizonyul, mint elsőre hitte.

Igazi feszült western sok izzadó homlokkal és halantékkal (ahol a szereplőkkel együtt számláljuk vissza délig a másodperceket - és nem az unalom miatt), de azért lőni is fognak benne. A fiatal Grace Kelly miatt bármit érdemes megnézni, és Lloyd Bridgest is öregen szoktuk meg, érdekes ifjúként látni. Igazi műfaji klasszikus, persze akit nem zavar a kora, és az, hogy innen hiányoznak a spagettiwesternek szuperhősei, azon nem lehet segíteni :)

Fort Apache (1948)

Vicces Henry Fondát a karót nyelt indiánokat semmibe vevő konzervatív főtisztként látni (aki egy valós történelmi személy, Custer tábornok kritikája), ellenpontnak pedig a lezser John Wayne-t. Az egyik korai nagy western, ahol az indiánok nem szimplán vadak voltak, bár akadnak bőven mai szemmel viccesen idealizált karakterek is. Messze nem esszenciális, de jó kis régi amerikai western ez is, a lovasságos-katonai vonulatból (konkrétan John Fordnak is egy efféle trilógiáját vezeti be).

La cité des enfants perdus (1995) - magyar cím: Elveszett gyerekek városa

Elég elborult, a Twelve Moneys jövőbeli látványa szokványos hozzá képest :) Negyedóra után azt hittem sok is lett, aztán elkezdett tetszeni, a végére pedig kifejezettem szerettem. Ron Perlman együgyő, de jólelkű óriása, Judith Vittet enni való kislánya, Dominique Pinon (Jeunet Perlmanhez hasonlóan őt is vitte magával tovább az Alien Resurrectionbe) klónjai és Daniel Emilfork gonosz tudósa is ott van a szeren.

Játékosszemmel érdemes megemlíteni, hogy a Grim Fandango harmadik évének (fejezetének) is ihletője volt kissé (mármint Tim Schafer szerint is), a Psychonauts pedig kevésbé tudná lemosni magáról a hatást (ha a gyermekek álmait ellopó Krank más karakter is, mint dr. Loboto).

Sors bona, nihil aliud.



(Széljegyzet: az utolsóból készült kalandjáték is azonos címmel.)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



(Ez elsőhöz meg egy műfajteremtő akciójáték, a Serious Sam elődje.)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Az Elveszett gyerekek városa zseniális! Amíg meg nem szelídült az Amélie-vel, emberünk ilyen beteg gyöngyszemeket alkotott :-)

Ajánlom a Délicatessen-t is: Egy meg nem nevezett háború vagy katasztrófa vagy mi után elnéptelenedett városban csak egy háztömbben élnek emberek, az ott lakó hentes ugyanis valamilyen módon mindíg húshoz tud jutni. Ugyanakkor folyamatosan felvesz új segédet... Így amikor a főszereplő besétál a film elején az állásra jelentkezni, a lakók már szinte nyíltan méregetik, hogy hát kár hogy ilyen soványka...
A képi világ, a színészek, a fekete és nem fekete humor is zseniális.



(Jó sokat játszottam vele annak idején.)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Pár hónapja nyilatkoztattam ki a TJ Spivet kapcsán, hogy JPJ egy isten, mindegy mihez nyúl.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ja, mire leültem a film elé, leesett, hogy előbb ezt is meg akartam nézni, szóval előbb-utóbb sor kerül arra is.

Sors bona, nihil aliud.



Walter Hill is így gondolkodott, amikor rábízta az Alien 4-et, de ahhoz egy isten kevés volt.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

És azóta kiderült, hogy egy titán is.

Sors bona, nihil aliud.



Elkezdtem oda írni zárójelben, hogy nálam az Alien-nel sincs baj, csak töröltem.

A Newborn (így hívták a végén érkező izét) nagyon gáz volt, az ott nagyon félre ment. De ha azt nem vesszük, akkor amúgy remek film, (alien világban) remek sztorival, jó dizájnnal, hangulatos zenével, menő karakterekkel és hozzá korrekt színészi játékkal.

...ha meg ugye azt nézzük, hogy azóta ki és mit csinált az Aliennel... ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


KMZ képe
KMZ

Sose értettem mi a bajuk az embereknek a newbornnal. Tökéletesen eltalálták a szörnyen gyermeki kombót, a haláláról meg ne is beszéljünk :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



A koncepció (spoiler - a születése, hogy tápos és megöli anyát) az mind oké volt, de a többi már erőltetett, a dizájn is erősen gáz.

Az élien ne legyen halálfejes nurgle démon - az volt olyan kiábrándító, mint a Promcsi vége. (Nem olyan értelemben, de hasonló mértékben.)

rwurl=https://youtu.be/cm4w53FqYFs

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

A hermafrodita nemi szervek mondjuk dobhattak egyet a designon, de postban kitakarták őket...



Mármint pontosan melyik filmekről van szó? Én csak ezt láttam, szintén többször. Újra meglepődtem, hogy ez már színes film, én mindig fekete-fehérben néztem nagyszüleimmel, hála a hardveres limitációjuknak :)

Igen, a Sabus 42-es Korda film. Nagy hatással volt rám óvodás/kisiskolásként. Egyszerre volt lenyűgöző és félelmetes, a látvány nagyon durvának tűnt egy ilyen régi filmhez képest (amiről persze nem tudtam akkoriban). És a legjobb az egészben, hogy az emberi kapzsiság áll a történet középpontjában és nem az, h Shere Khan milyen jajdegonosz, ettől is volt olyan hatásos. A Khan-Mowgli vizes fightot nem tudom, h csinálták a végén, de nagyon komolynak tűnt (régen láttam).

Riki-Tiki-Tévi
Hú, most látom, hogy ez egy szovjet film volt. Óvodában láttam először asszem, lerágtam a körmöm, úgy izgultam a mongúzért és a kisfiúért. :)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=SqMKQZfvhb4
http://www.imdb.com/title/tt0073627/?ref_=fn_al_tt_1

Vill du bli ihop med mig?



legyen kép is :)
rwurl=https://i.imgur.com/o8ylkRc.jpg

Vill du bli ihop med mig?



Grifter írta: ...ha meg ugye azt nézzük, hogy azóta ki és mit csinált az Aliennel... ;)

Én inkább azt nézem, hogy előtte ki és mit csinált, és ennek fényében nem túl pompázatos a produktum.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


LY képe
LY
Donator

Az utóbbi napokban újranézegettem a jól sikerültebb Star Trek mozifilmeket, miszerint II, VI, VIII - és felmerült bennem, hogy ezer éve nem láttam a Wrath of Khan közvetlen folytatásait.

Star Trek III - The Search for Spock

Hát ez nem öregedett túl jól, meg sztem már a bemutató idején sem volt az a nagy dobás. Alapvetően uncsi meg gázos meg minden, látványosan low budget is, nem beszélve a deus ex machináról...
Viszont érdekes új infó volt, hogy kábé itt találták ki újra a klingonokat, a maszkoktól a jelmezeken át a Bird of Preyig; na ezek az elemek viszont elég jól sikerültek, és sok minden a mai napig megállja a helyét (leszámítva Kruge vérebét, ami szánalmasan béna).
Összességében inkább felejtős, amennyire jó a Khan, annyira gázos ez.

Star Trek IV - The Voyage Home

Ez volt talán az első Star Trek akármi, amit kölyökként láttam, szóval annak idején természetesen a felét sem értettem :) Így sok-sok évvel és rengeteg Star Trekkel később viszont igazából elég érdekesnek bizonyult.
Nyilván sokkal jobban el tudom helyezni az univerzumban meg az átívelő cselekményben, bár ettől még nem lenne sokkal jobb a ST III-nál. Az egész sztori ugyanúgy bénácska, és ezer sebből vérzik - kapásból meg kéne buktatni az egész csapatot, a szereplőktől a szerzőkig, időutazás 1x1-ből meg minden.
Ugyanakkor meglepően vicces az egész :) Igaz, a legerősebb poénok a Star Trektől függetlenek; Checkov mint az atommeghajtású repülőgéphordozók után orosz akcentussal érdeklődő KGB-gyanús figura, vagy Scotty jelenete a MacIntosh előtt még egy jó darabig érvényesek maradnak.
Plusz van az egésznek egy sajátos és varázslatos bája, ami valahogy kiemeli a többi kortárs film közül - nem tudom, hogy ebben mennyi szerepe van a ST nosztalgia faktornak, de nálam működött.

Persze az igazán maradandó filmek még mindig a Wrath of Khan és az Undiscovered Country, ezeket még mindig bármikor meg tudnám nézni. A VI ráadásul valahogy ilyen korszellem-film is lett mára, bármilyen nyilvánvalóak a párhuzamok a Szovjetúnió bedőlésével, mégis működik az egész, meg nagyon ügyesen egyensúlyoz a komikus és drámai elemek között és jó pár korrekt színészt is sikerült összeszedni hozzá.

Szóval... Marha kiváncsi vagyok egyrészt a Star Trek 3-ra (bár az előzetes ugye elég... ellentmondásos lett) meg az új sorozatra is. A TNG és a DS9 nagyon nagy kedvenceim, bár az újranézésük túlmutat a meglévő szabad időmön ;), de valami új és erős Star Trekre azért még mindig kiváncsi lennék...



Én az első filmet annyira szeretem. El van nyújtva meg kurva hosszú de szerintem az ezer éves műhold annyira el van találva.
Mindig mosolyognom kell mikor eszembe jut az a film.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr


LY képe
LY
Donator

Megpróbálom majd azt is újranézni, de az egyetlen emlékem az, hogy uncsiiiiii... ;)



Hát nem egy adrenalin bomba az biztos.
Valamiért mégis kedvelem.

Igaz star trek nézés annyira belém ivódva. Anyámmal mindent mindig néztünk ami star trek :)

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Viccesek ezek a bazi nagy szemgödrök, csak anatómiailag funkciótlan :)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


LY képe
LY
Donator

Csókoltat a kacsacsőrű emlős :D



Mindenki eléggé mást. Ez pedig a negyedikre is igaz.
Azt meg kár lenne kibontani, hogy manapság ki, mennyire, és (ízlés szerint) éppen hogyan elvakult a 80-as és 90-es években készült, vagyis 20 éve, leginkább nagyon fiatalon unalomig nézett filmek kapcsán.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az állatos részek, amelyek egy részét amúgy is azonosította az ember a rajzfilmmel, meséssé váltak az én fejemben is tudatosan, míg Maugli beilleszkedési kísérelte az emberi társadalomba, plusz a kapzsi kincsvadászok inkább a Korda-filmhez kötődnek nálam. Már emiatt is egymás ellenpontjai, amúgy is sötéltebbek voltak az "emberesebb" novellák. Persze a majmosban sem volt Lasjcsi király meg nagyon vicces éneklés, ellenben Bagiráék szanaszét fragelték a majmokat.

A Riki-tiki-tévi amúgy az egyik kedvenc novellám volt a kötetekben, sokszor olvastam újra, jó kis mongúzthriller volt. (Szóval zoofil vagyok, mint a Guardians of Galaxy című mósómedvekaland kedvelői, azt hiszem.) Jó, hogy emlékeztetsz rá, hogy szegről-végről emberek is voltak benne :) (Semmilyen adaptációt nem láttam eddig belőle.)

@Vajk

Szóval most osztom kia taslit a regényadaptációért, már másnak is szóltam korábban (de lehet, hogy az is te voltál). A dzsungel könyve nem regény. Ha igazi írók alkotásait is a kezedbe vennéd, akkor tudnád ezt :P

@Grifter

Azt meg kár lenne kibontani, hogy manapság ki, mennyire, és (ízlés szerint) éppen hogyan elvakult a 80-as és 90-es években készült, vagyis 20 éve, leginkább nagyon fiatalon unalomig nézett filmek kapcsán.

Ez tök jogos, de az Alien esetében az első két rész éri el a klasszikus szintet, és azok tényleg, nem csak valami generációs nosztalgia miatt. A többi (-Prometheus) is tényleg egész jó a maga nemében és más, de Aliennek nem fogadom el. Mármint szeretem, és minden évben újranézem azt is, de érted :)

A newborn kapcsán amúgy egyetértek, én sem fogalmazhattam volna meg jobban.

Sors bona, nihil aliud.



kíváncsi lennék, ha valaki most látná egymás után az összes filmet (alien, aliens, alien3, alien4, avp, avp2, prometheus) milyen tetszési sorrendet állítana fel

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Még születnek emberek manapság is, így ez elő szokott fordulni, valamelyik helyi kisgyermekes apukát kéne megkérdezni. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!